Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αιολική Ενέργεια: Χαμένη υπόθεση

 
http://www.huffingtonpost.co.uk/ben-acheson/wind-energy-chalk-it-up-a_b_3974632.html

Κάθε εβδομάδα που περνάει, εμφανίζονται και καινούργια άρθρα κατά των αιολικών «πάρκων».  Κάθε ένα από αυτά δεν αρκεί να τα σταματήσει, αλλά πριν δύο χρόνια, όποιος ήταν κατά των αιολικών ήταν περίπου απροσάρμοστος ή ...λεπρός. [Θυμάμαι το βρισίδι που έτρωγα εγώ από αιολικούς παπαρολόγους στο διαδίκτυο]Τώρα, κάθε μέρα και αντιαιολικό άρθρο... Έχει γίνει σχεδόν της μόδας. [Όχι δεν έχει γίνει μόδα, απλά ο κόσμος είχε την ευκαιρία να τα δει από κοντά, και στον λογαριασμό του, και δεν τού αρέσουν ούτε θέλει να τα πληρώνει για να τον ενοχλούν].

Τους τελευταίους 12 μήνες ακούσαμε ότι τα αιολικά καταστρέφουν τοπία, αναγκάζουν κατοίκους στην επαρχία να τα έχουν για γείτονες, ότι ρίχνουν τις αξίες γης και ακινήτων, και έχουμε δει μαζικές διαμαρτυρίες κόσμου. Διαβάσαμε ότι βλάπτουν την υγεία, και ενώ το αιολικό λόμπυ χλεύαζε αυτά τα ...παράπονα, τώρα επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι (οι υπόηχοι και οι χαμηλές συχνότητες) βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία.

Είδαμε βίντεο από αιολικά που διαλύονται και πέφτουν στο έδαφος με δυνατούς ανέμους. Γίναμε μάρτυρες σε ζημιές σε οικοσυστήματα, και σε πουλιά.  Μάς είπαν ότι ο τουρισμός βλάπτεται και ότι τα ραντάρ παρενοχλούνται. Τα παιδιά στα σχολεία έχουν γίνει στόχος του αιολικού λόμπυ, και μέχρι και ο ΟΗΕ είπε ότι παραβιάστηκαν όροι διαφάνειας στις χωροθετήσεις αιολικών [με παραβίαση της Σύμβασης του  Aarhus] Πολλοί πολιτικοί έχουν τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στα αιολικά.

Ακόμα, η περιβόητη Ανθρωπογενής Καταστροφική Παγκόσμια Θέρμανση αμφισβητείται. Τα αιολικά που υποτίθεται θα την απέτρεπαν έχουν αποδειχθεί ασήμαντα στην πραγματική ηλεκτροδότηση:  Είναι ανύπαρκτα όταν χρειάζονται. Αλλά έχουν εκτινάξει τους λογαριασμούς του ρεύματος στα ύψη, και πληρώνονται ακόμα κι όταν κάθονται. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς σε "ενεργειακή φτώχεια".

Είδαμε διοικητικές οδηγίες για περιορισμό της ηχητικής όχλησης. Οι τοπικές κοινωνίες ή δεν τα θέλουν, ή λαδώνονται για να τα δεχθούν. Και όλα για τις επιδοτήσεις, και με τις επιδοτήσεις. Χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε διαφορά στις εκπομπές CO2.

Είδαμε την γελοιοποίηση του αιολικού λόμπυ για χιλιάααδες θέσεις εργασίας. Όλα δείχνουν ότι τα αιολικά είναι ανεπιθύμητα, ενοχλητικά, βλαπτικά, ακριβά, και άχρηστα. Κι όμως εξακολουθούν να εμφανίζονται.

Μήπως ήρθε η ώρα να τα ξεγράψουμε, σαν χαμένη υπόθεση, και να δούμε τίποτε άλλο;

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Τώρα πλέον είναι αργά. Οι τοπικές κοινωνίες μπολιάστηκαν απ' την "αναγκαιότητα" ύπαρξης ΑΠΕ στα μέρη τους, κάποιοι γλυκάθηκαν, (μαρίδα) κάποιοι άλλοι έκαναν πάρτι με τις εκχωρήσεις μεριδίων σε "μετόχους", (οι μεσαίοι) κάποιοι έκαναν λόμπιγκ (οι μεγάλοι) η δε επιστήμη έγινε μπακαλική.
Και μιας που λέμε για επιστήμη, τα ελληνικά πανεπιστήμια εξαναγκάζονται σε κλείσιμο, ή ιδιωτικοποίηση.
Έτσι θα έχουμε πιο εύπεπτες "θεωρίες" και μπόλικους μάνατζερ και "διαμορφωτές κοινής γνώμης" για να μας πείθουν.
"Αφήστε καλέ τα πανεπιστήμια ανοιχτά, για να κλείσουμε τραπέζια στο Ρέμο και εκδρομές στη Μύκονο, πριν φύγει εντελώς το αποκαλόκαιρο"
(λέει η ΔΑΠ)

Τι κατάντια ...