Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Θα κάνουμε μελέτες για τα αιολικά κατόπιν εορτής... Να πάρουν κανένα φράγκο οι μελετητές που τα ενέκριναν...

 
 
Προβλέπεται σε απόφαση (Α.Π. : οικ. 108840/12-9-2013) του ΥΠΕΚΑ ένταξης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το θέμα της πράξης είναι: "Τεχνική Βοήθεια του Τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος για την υλοποίηση των έργων του άξονα 9 του ΕΠΠΕΡΑΑ" με κωδικό MIS 445737 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" και στην .... ανάλυση διαβάζουμε: ¨..Ειδικότερα η πράξη της Τεχνικής Βοήθειας περιλαμβάνει: α) την «Παραγωγή εργαλείου εκτίμησης και αξιολόγησης επιπτώσεων των Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε προστατευόμενες περιοχές»…¨.

Θα σάς πω εγώ, χωρίς εργαλεία, τις επιπτώσεις των αιολικών "πάρκων", γενικά, και ειδικά, και ΤΣΑΜΠΑ:


1. Στην ηλεκτροδότηση:  Όταν φυσάει σε ώρα αιχμής, φαίνεται ότι μειώνουν την ζήτηση, δηλαδή επιτρέπουν/επιβάλλουν την μείωση της συμβατικής παραγωγής, που εάν είναι από Υ/Η, μικρό το κακό, εάν είναι από αέριο επιβάλλουν δυσλειτουργίες (και πρόσθετες επιδοτήσεις) στις μονάδες αερίου, και εάν τα αιολικά είναι πολλά, επιβάλλουν και μείωση στα λιγνιτικά, δηλαδή χέσε ψηλά κι αγνάντευε. Εναλλακτικά, θα κάνουμε "εξαγωγή" ρεύματος σε Τουρκία, Σκόπια κλπ, που θα πληρώνουμε, για να παίρνουν το πλεονάζον, τυχαίο, μεταβλητό ρεύμαΌταν δεν φυσάει, εάν μεν έχουμε επαρκή ισχύ από συμβατικές πηγές, κανένα πρόβλημα, εάν δεν έχουμε, δεν θα έχουμε ρεύμα. Απλό και εύκολο.   ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ από το 1975 που υπάρχουν, δεν μπόρεσαν τα αιολικά να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, και η εξοικονόμηση καυσίμων είναι είτε αμφιλεγόμενη είτε είναι ...αύξηση σε κατανάλωση καυσίμων.


2. Στο περιβάλλον:  Θα έχουμε γεμίσει τα βουνά και τα νησιά με σκάμματα και πλατείες μπετόν, και θα έχουμε φυτέψει μεταλλικές οδοντογλυφίδες με φτερωτές, που θα μείνουν εκεί μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, εκατοντάδες χρόνια αφού έχουν πάψει να γυρίζουν. Για τα 15-25 χρόνια της ζωής τους θα έχουν αλέσει μερικά πουλιά, και θα έχουνε βγάλει μεροκάματο οι μελετητές να μετράνε ψοφίμια και να μελετάνε εάν ψόφησαν από αποκεφαλισμό, ή από σοκ στα πνευμόνια τους. Θα διαφημίζονται εικονικές, πλασματικές, εξοικονομήσεις CO2, χωρίς όμως να έχει εξοικονομηθεί καύσιμο, αφού ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μετρήθηκε πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων, απεναντίας. Τα τοπία, από "λοξές δελφινιών ράχες" θα γίνουν καναπεδάκια με οδοντογλυφίδες και θα έχουμε πολλούς, ακριβοπληρωμένους, σκουπιδότοπους.


3. Στην τσέπη μας:  Θα έχει υπερδιπλασιαστεί το κόστος του ρεύματος, επειδή θα πληρώνουμε (επιδοτούμενη τιμή) για κάτι άχρηστο, που θα μάς επιβάλλει να πληρώνουμε με καπέλο και για αέριο, και καλού κακού και για λιγνίτη. Τόσο απλό.  Τα λεφτά αυτά θα τα παίρνουν οι Κοπελουζοπεριστερομυτιληναίοι, και οι ξένοι "συνεργάτες" τους.  Εφ' άπαξ δωράκια θα πάρουν οι κατά τόπους μικρομαφιόζοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες. Αναρωτιέμαι εάν οι μελλοντικοί μελετητές θα μετράνε και πόσο θα έχει πέσει η αξία της γης σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τους ΑΣΠΗΕ...

Πριν 4 χρόνια, αυτά θα σας τα έλεγα από τις δικές μου γνώσεις και από αντιγραφή των απόψεων άλλων, πιο ειδικών. Τώρα... Τώρα έχουμε την τεκμηριωμένη εμπειρία της Γερμανίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, και την άρνηση ολόκληρων χωρών να συνεχίσουν με την Πράσινη Απάτη...  Μα γιατί, μα γιατί οι πολιτικοί δέχονται πρώτα να μπαίνουν αιολικά και μετά να ψάχνουν γιατί είναι άχρηστα και προβληματικά;  Και αυτό απλό:  Γιατί έχουν χρηματοδοτηθεί, πάνω και κάτω από το τραπέζι από ΑΠΕτεώνες και ΑΕΡΙΟτζήδες. Ξέρετε κανέναν;

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

«Παραγωγή εργαλείου εκτίμησης και αξιολόγησης επιπτώσεων των Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε προστατευόμενες περιοχές»

Καλά δικέ μου, καινοτομία γαμάουα το "εργαλείο". Άμα το ταΐζεις, σηκώνεται!
Το ωραίο είναι ότι πλέον ομολογούν άμεσα ότι, οι Α/Γ θα μπαίνουν ΚΑΙ σε προστατευόμενες περιοχές.

Ευρώπη ρε! Πολιτισμός, αξιοκρατία, καινοτομία, μεταρρυθμίσεις και μπραβιλίκι.

tsolo είπε...

σπρώχνουν στους μελετητές... της ΕΟΕ και του WWF τσάμπα χρήμα για να διατηρήσουν τη συμμαχία που έχουν

αμμοδύτης είπε...

την υπαλληλία... όχι την συμμαχία...

spiral architect είπε...

Καλά, θυμάσαι τι λέγαμε τις προάλλες για τις παντός είδους ρυθμιστικές αρχές1
Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή γιατί η πρόβλεψη είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο και εκτιμάται ότι έγινε για να καλυφθεί συγκεκριμένη περίπτωση υπόχρεου ο οποίος αντιμετωπίζει ή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το πόθεν έσχες του. Το άτομο αυτό εννοείται ότι έχει μεγάλα μέσα στην κυβέρνηση.
(σφήνα σε νομοσχέδιο για τη ρυθμιστική αρχή μεταφορών)

Διαφάνεια και οπενγκάβ!

Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΠΕτζίδες θεωρούν το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, ταφόπλακα για τις ΑΠΕ.
Για να κατατεθεί ένα σχέδιο νόμου στη Βουλή για ψήφιση πρέπει να συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου που συνέταξε το σχέδιο νόμου. Ακούγεται επίσης ότι το κυριώτερο πρόβλημα των ΑΠΕτζίδων είναι για τις τιμές FIX, δεν ξέρω αν σας το μεταφέρω σωστά γιατί δεν είμαι τεχνικός ούτε οικονομολόγος.
Κάτι άλλο επίσης, άν έχετε κάποιο φίλο, ο οποίος ανήκει και είναι γραμμένος στο Σύριζα, μπορείτε να του ζητήσετε να εγγραφή να του στέλνουν ενημερώσεις από το γραφείο του υπεύθυνου στον τομέα για το ΥΠΕΚΑ.<< ο Syriza – ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
www.syriza.gr/αλεξοπουλοσ-αποστολοσ
Home / Βουλευτές / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β΄ΑΘΗΝΑΣ. ΤΗΛ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:2103708379. MAIL ΒΟΥΛΕΥΤΗ: aalexopoulos@parliament.gr.>>. Ο κ. Αλεξόπουλος μου είπαν ότι είναι καταπληκτικός στις ενημερώσεις του, για θέματα περιβάλλοντος, ενέργειες, κλπ. εγώ δεν έχω διαβάσει ενημέρωσή του. Πολλοί που ασχολούνται με το θέμα ΑΠΕ ενημερώνονται από αυτόν, μία πηγή ενημέρωσης είναι και αυτή που σας αναφέρω. Φυσικά είμαστε όλοι κατά των ΑΠΕ, και δυστυχώς το θέμα ΑΠΕ δεν είναι μονόπλευρο, μόνο νομικό ή μόνο τεχνικό, δημιουργούνται πολλά άλλα θέματα. Είναι ένα προβληματικό θέμα, από τη φύση του, απ΄όποιο τομέα και αν το ερευνήσεις.
Ζήτησα να μου στείλουν περισσότερα στοιχεία, για τον κ. Αλεξόπουλο, όταν τα λάβω, θα σας τα προωθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Σας προωθώ το Σχέδιο Νόμου και την Αιτιολογική Έκθεση που το συνοδεύει αν θέλετε να τα μελετήσετε.

Σχέδιο Νόμου
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=rJ%2bYWbBPxrE%3d&tabid=367&language=el-GR

Αιτιολογική Έκθεση
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=Ovq9x8KP3uc%3d&tabid=367&language=el-GR

΄Οταν συζητηθεί στην Επιτροπή και ψηφισθεί, μπορείτε να ζητήσετε την συζήτηση στην Επιτροπή και στο σώμα που θα πάει για ψήφιση. Πολλές φορές που είχα ζητήσει, τη συζήτηση κόποιου ν/σ που μ΄ ενδιέφερε, η κάποια συζήτηση στη Βουλή του Προέδρου της ΡΑΕ, μου τις έστελναν με FAX, όχι αυθημερόν, τώρα μπορεί να τις στέλνουν και με e-mail. Ακόμη μπορεί να σας πουν να περάσετε από τη Βουλή να τα πάρετε, αν και φοβούνται πλέον να πηγαίνουν πολίτες. Στη συζήτηση βλέπετε την τοποθέτηση του κάθε κόμματος,σε όποιο θέμα σας ενδιαφέρει, τις ερωτήσεις-απαντήσεις, μάλλον μπορεί να σας απογοητεύσουν όλοι, ακούγοντάς τους. Εκεί βγαίνει όλη η αλήθεια, το τι πιστεύει ο καθένας που μας κυβερνά, όχι ότι μας σερβίρουν.

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι για τις επιπτώσεις των αιολικών στις προστατευόμενες περιοχές,
μα καλά δεν είχαν πληρώσει τις μελέτες (Κωστα-Δημα)λέξη ; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, θα παρακολουθήσουμε την προκύρηξη, τις φωτογραφικές προδιαγραφές κ.λ.π. μάλλον μίζες πιάνουν στην Τρικάλων, μάλλον πάλι σε σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μελετητές θα πάει το έργο..

Όλα θα πάνε ποινικά..

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Ματιάτος
Επ.Συνεργάτης Απ.Αλεξόπουλου
Τηλ.Γραφείου Βουλευτή: 210-3708379

--
Μήνυμα από τη λίστα επικοινωνίας του Τμ. Περιβάλλοντος - Οικολογίας ΣΥΡΙΖΑ
Ακούγετε ότι ο Γ. Ματιάτος είναι καλός στη δουλειά του, δεν ξέρω, αν έχεις κάποια πρόσβαση από κάποιο γνωστό που ενδιαφέρεται για τις ΑΠΕ. Αν έχεις, ας ζητήσει να του στέλνουν κάποια φόρμα επικοινωνίας με τις τελευταίες ενημερώσεις.