Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πάω να ψηφίσω, Professor Moriarty


Κανονικά δεν ενδιαφέρει αυτό, κανέναν, πολλοί κάνουν αυτή την ανοησία σήμερα. Θα μου πείτε "μα και μού". Έτσι νομίζω όμως, τελικά μυρίζει σκηνοθεσία το πράγμα, και τα γράφω αυτά μόνο γιατί έτσι είπαμε με τον Prof. Moriarty, δηλαδή να αποκαλύψω τον συλλογισμό μου.

Το τι θέλω και δεν θέλω, νομίζω το έχω γράψει. Θέλω επαναφορά της οικονομίας, δεν θέλω φορολογία κεφαλαίου, δεν θέλω αυτοκτονίες από απόγνωση, δεν αμφισβητώ την φτώχεια, δεν θέλω αιολικά, και περιέργως μου αρέσει η Ελλάδα. Το κατά πόσον οι επιλογές που υπάρχουν μου το προσφέρουν είναι άλλο θέμα. Άρα πάω με αυτό που νομίζω γίνεται, δηλαδή το θέατρο.

No way, José, αρνούμαι να συσπειρωθώ. Δεν πιστεύω ότι η μία ή η αλλη επιλογή θα αλλάξουν στο ελάχιστο την έκβαση στα αιτήματά μου. Είμαστε νομοτελειακά στους μηχανισμούς απομόχλευσης, ύφεσης άντε και λίγου λασκαρίσματος αλλά προς όφελος άλλων. Άρα το ότι οι μεν θα κανουν κάτι καλύτερο για μένα από τους δε, το ακούω βερεσέ (και έχω βάλει και μερικά σχετικά links στο facebook για τους περίεργους, και προειδοποιώ ότι τα links είναι υπερατλαντικά και συντηρητικά -- και διαβάστε πώς καταλήγει ο Αιγύπτιος). Το αγγούρι είναι αναπόφευκτο, και η μία ακρη δεν είναι καλύτερη από την άλλη, και προσεύχομαι η εγωιστική ψευδαίσθηση του natural hedging να δουλέψει ως ...καταπραϋντικό. Αυτά ως προς τα μακρο, και εάν φανταστείτε το εκκαθαριστικό που έρχεται, ή τις παροχές που θα κοπούν, θα με καταλάβετε. Ως προς τα αιολικά, με βολεύει το χάος, αλλά ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον θα υπάρχει ρευστότητα, και πρώτα ο Θεός οι αλήτες θα μείνουν και αυτοί με αγγούρι, και ελπίζω χωρίς καταπραϋντικό.

Τι κάνει το μοναχικό πρόβατο που δεν θέλει να συσπειρωθεί αλλά δεν έχει επιλογές; Πάει αντίθετα, διαμετρικά, διαγώνια, ανάποδα, από εκεί που προσπαθούν να το συσπειρώσουν, ελπίζοντας... Λάθος θα κάνει, ούτως ή άλλως, αφού το τέλος του θα είναι νομοτελειακό, και η όποια σωτηρία εξαρτάται από άλλες ενέργειες, δηλαδή να βρει καμιά τρύπα στον φράχτη, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και τέτοια τεχνοκρατικά.

Αυτά αγαπητέ Professor, ελπίζω να με καταλαβαίνεις και εάν χρειαστεί να με ...συγχωρέσεις. Δεν θεωρώ ότι κάνει διαφορά, σημειολογική είναι η άσκηση.

Και μέσα σε όλα, κάτι έχει πάθει ο blogger, ή ο browser, και δεν έχω ιδέα με τι θα μοιάζει αυτή η ανάρτηση όταν ανέβει.  Μάλλον το compatibility mode ήταν ή δεν ήταν πατημένο...

9 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

και έπαιξα κατά κόρον το παιχνίδι "μου λένε "αυτό" για να κάνω το "άλλο", δηλαδή "αυτό" δηλαδή το "άλλο"... κλπ. Έτσι κατέληξα στο ότι είναι hoax. Δεν υπάρχει λογική, είναι σαν την Πράσινη Ανάπτυξη. Σικέ, λάθος γήπεδο... Πόρταααα....

archaeopteryx είπε...

και μόλις δω τι στην ευχή έχει ο blogger ή ο browser, θα διορθώσω και τα ορθογραφικά...

spiral architect είπε...

Πίνω τσιπουράκια με παρέα αφού έχω πλέον ψηφίσει σωστά (κατ'εμένα) έχοντας δίπλα το λάπτοπ της κόρης μου.
(χικ!)
Άλλη μια αφιέρωση:
Карагунис, ой, ой, ой...
(τα λινκ τα βρίσκω πάντως)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, μήπως δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα ψηφίζει κάποιος συνειδητός πολίτης, όταν το 50% αδιαφορεί και απέχει από τις εκλογές;
Στους 544 εγγεγραμένους στο εκλογκό τμήμα που ψήφισα, μόλις 296 είχαν εμφανιστεί στις 4.30!!!! Και μετά θα τους φταίει το κράτος, η Γερμανία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, οι τράπεζες κλπ.

gstrbtr είπε...

Κάτσε ανώνυμε 4:51...

Πρώτα φταίνε οι Γερμανοί/ Βορειοευρωπαίοι για τα κακά μας (σε αυτό το μπλογκ τουλάχιστον ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται). Παλιότερα μας έφταιγαν οι Αμερικάνοι αλλά πέρασε η μπογιά τους.
Στο μέλλον μπορεί να μας φταίνε οι Ρώσοι, τα άστρα κτλ

Γενικά εμείς δε φταίμε, και αν κάνουμε κανένα λάθος, κάπου από πίσω κάποιος άλλος θα κρύβεται.
Σαν τα παιδάκια ένα πράγμα.

Στα σοβαρά τώρα, νομίζω ότι είμαστε ακόμα πολιτικά ανώριμοι, μακάρι να ωριμάσουμε με την κρίση, να μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα.
Και επιτέλους να καταλάβουμε ότι η πολιτική είναι συνδεδεμένη με της ζωές μας και αφορά τον κ@λο όλων μας.


Αφιερωμένο μέρα πού ναι...
Είδες τι μας έκαναν από τότε οι παλιοευρωπαίοι/ αμερικάνοι/ ΝΤΠ??

nikos είπε...

πάντως η συμμετοχή ειναι πρωτοφανής άδειασαν τα σπίτια και η ζήτηση http://www.admie.gr/... τωρα από που βλέπουν τα κοράκια του Μητσοτάκη και Βήματος ντέρμπι αφού
πρόκειται για...... νοκ αουτ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Η απομοχλευση είναι δεδομένη, αλλά όχι νομοτελειακά με καταστροφή του Ελληνικού Λαού.

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, την αυτοάμυνα των Ελλήνων!

Professor Moriarty είπε...

Αρχαίε, η ανάρτησή σου με κολακεύει. Και εκφράζει σε πολλά και την δική μου οπτική γωνία. Έχω εδώ και αρκετά χρόνια αποφασίσει ότι η ψήφος δεν είναι ιδεολογικό μανιφέστο. Λέω μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές δεν ψήφισα, αλλά καταψήφισα. Μοναχικά πρόβατα είμαστε, ούτως ή άλλως, που μερικές φορές φαντασιώνονται ότι είναι μοναχικοί λύκοι. Εξομολογούμαι ότι έχω μία αίσθηση αυξανόμενης αδυναμίας. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και το παιχνίδι παίζεται αλλού, αλλά το χειρότερο είναι ότι πιστεύω ότι τα βελάσματα τον μοναχικών προβάτων δεν γίνονται καν αντιληπτά από τα μέλη του κοπαδιού. Όταν εσύ αναφέρεσαι σε Σικελιανό ή Παπαδιαμάντη, αυτόματα αναφέρεσαι σε μία Ελλάδα που δεν υπάρχει. Το θεμέλιο έχει ροκανιστεί συστηματικά και με υπερβολικό ζήλο και τώρα ζούμε την κατάρρευση. Η παρακμή δεν είναι συνεχής διαδικασία, γίνεται με ασυνέχειες οι οποίες μερικές φορές αποκαλούνται καταστροφές. Ασφαλώς γνωρίζεις τα οικονομικά καλύτερα από μένα και από πιο κοντά, αλλά και εγώ με την πιο αφηρημένη κατανόηση και κάποια διαίσθηση, σε παρόμοια με τα δικά σου συμπεράσματα έχω καταλήξει. Θέλω, επομένως, να πω ότι το θέμα δεν αποκλειστικά το οικονομικό. Ας πούμε λοιπόν ότι εμένα με ενοχλεί μία αίσθηση ανέξοδης διεξόδου από την σημερινή κατάσταση που υπονοείται από αυτούς που θέλουν να μαντρώσουν, ας πούμε τα “αιρετικά” πρόβατα. Ας πούμε ότι σήμερα, αν καταψήφισα κάτι, αυτό ήταν οι “δαίμονες του Maxwell” κάθε εκδοχής. Αυτούς που υπόσχονται δωρεάν ανώδυνες λύσεις για το κάθε τι. Είτε αυτό είναι η Ενέργεια, είτε η οικονομία. Εσύ, ως μοναχικό πρόβατο, όταν μιλάς για this is parta, έχεις υπόψη σου τις συνέπειες και μπορείς να τις δεχθείς χωρίς αναισθητικό. Όταν λέμε ότι η μόνη λύση γι αυτούς που σώνει και καλά θεωρούν το CO2 διαβολικό και θέλουν να μην εκπέμπεται, είναι να κατεβάσουν τους διακόπτες, και όχι να φυτεύουν ανεμογεννήτριες και Φ/Β, είναι διότι σταθμίζουμε και αποδεχόμαστε το κόστος κάθε επιλογής. Όμως πολλοί, ας πούμε “αιρετικά” πρόβατα, θεωρούν ότι και το ένα και το άλλο μπορούν να γίνουν με ανώδυνο, μαγικό τρόπο. Όμως δεν διαβαίνεις κανένα Ρουβίκωνα αβρόχοις ποσί. Και αυτό το αποκρύπτουν συστηματικά. Και ακόμα, όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιό μου, σημασία δεν έχει μόνο τι λέει κάποιος, αλλά και ποιος είναι αυτός που το λέει.

gstrbtr είπε...

Professor ...

Respect!

Εγω πάντως, είμαι αισιόδοξος.
Ο,τι και να βγεί από τις κάλπες, όσο μπορώ να δουλέψω και να βοηθήσω κ άλλους να δουλέψουν για κάτι καλύτερο, θα το κάνω.