Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Και οι Ρουμάνοι κόβουν επιδοτήσεις ΑΠΕ για να μειώσουν το κόστος του ρεύματος (αλλά στην Ελλάδα;)


http://www.businessweek.com/news/2013-02-28/romania-to-scale-back-clean-energy-aid-to-curb-power-price-gains

Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα. Δεν υποκαθιστούν ισχύ βάσης. Δεν είναι καν ισχύς αιχμής. Είναι μια παρασιτική και επιδοτούμενη δραστηριότητα.  Μπορούν να συνυπάρξουν μόνο με αέριο, το οποίο επίσης είναι ακριβό, δεν το εξοικονομούν, αλλά το καθιστούν ασύμφορο (εξ ου και η πρόσθετη επιδότηση μέσω  cost recovery ή ΜΑΜΚ (μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους -- επιδότηση αναποτελεσματικής λειτουργίας). Προαπαιτούν πολλές και ακριβές συνδέσεις. ΟΛΑ αυτά πληρωμένα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ.

Μην βρίζετε το Τσίπρα ή τον Σαμαρά. Να βρίζετε (α) την "Ευρώπη" (δηλαδή κυρίως την Γερμανία αλλά και την Δανία και Ισπανία που εξάγουν αυτές τις σαβούρες), (β) τους Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Περιστέρη και Καλλιτσάντση/Μπόμπολα που περιμένουν ποσοστά από ξένους προμηθευτές, Enercon, Vestas, Gamesa, Acciona, Enel, EDF, Iberdrola, για τις σαβούρες. Και, (γ) τους εθνικούς μας αεριάδες. ΌΛΑ πληρωμένα από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ.

Και δεν έχω να τις πληρώνω... Και κάνουν ζημία στον τουρισμό... Και με ενοχλούν... Και δεν μ' αρέσουν...

Η Νέα Μαφία


Πού μπορεί να βγάλει κανείς λεφτά σήμερα;  Χοντρικά, λεφτά βγαίνουν αν βρεις από πού περνάνε λεφτά και κάθεσαι στο θυρωρείο μπας και τσακώσεις και εσύ κάτι. Τεχνοκρατικά, αυτό μεταφράζεται σε "δες ποιος μεγάλος κάνει κινήσεις με οικονομικό αντικείμενο και τοποθετήσου γύρω, δίπλα, πάνω, κάτω από αυτές τις κινήσεις".

Μία κίνηση που άρχισε να γίνεται συστηματικά από την εποχή Σημίτη είναι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και αντικειμένου σε ΟΤΑ. Όπως στους περισσότερους, μου άρεσε η ιδέα, αποκέντρωση, τοπικός έλεγχος, περισσότερη διαφάνεια κλπ.  Δυστυχώς την πάτησα στις εκτιμήσεις μου. Οι ΟΤΑ μάζεψαν όλη την βρώμα και αλητεία της Ελλάδας που δεν μπορούσε να ροκανίσει από την Κεντρική Διοίκηση. Την στιγμή που οι ΟΤΑ απέκτησαν πρόσβαση σε λεφτά και σε οικονομική διαχείριση έγιναν μαγνήτης απατεώνων. Έγιναν μηχανή μετάλλαξης σοβαρών ή άσχετων με αυτά ανθρώπων σε Μαφιόζους. Στις μικρές κοινωνίες, ο κάθε Δήμος, η κάθε Περιφέρεια, έγιναν τόπος συνεύρεσης και συντονισμού, βιτρίνα και φυτώριο απάτης και διαφθοράς. Με τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα, Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία, Δικαστήρια, Δικηγορικά Γραφεία, και Τράπεζες, όλα λίγο η πολύ να "συνεργάζονται" με τους Τοπικούς Πυλώνες του Κύρους, της Μάντρας Οικοδομικών Υλικών, του Εργολάβου, του ιδιοκτήτη Καφετέριας. Από διακίνηση λαθρομεταναστών, σε "δημοτικά έργα", σε ξέπλυμα.

Κάθε οργανισμός στις τοπικές κοινωνίες έχει από 1-2-3 άτομα που συνεργάζονται, συντονίζονται και ροκανίζουν. Από πολεοδομικές και χωροταξικές αλλαγές, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις βιτρίνα, σε δημιουργία στρατού άεργων, κηφήνων, ημετέρων, σε βόλεμα, ξέπλυμα, αρπαχτές, ποσοστά από όπου υπάρχει αντικείμενο, με τους ντόπιους είτε φοβισμένα ανθρωπάκια, είτε συνεταιράκια "για το καλό του τόπου", "βρες και μια θέση για την ανιψιά μου".

Ξεχάστε τις τριγωνικές συναλλαγές του ΧΑ του 1996. Εδώ μιλάμε για πολυγωνικές συναλλαγές μεταξύ των Πυλώνων της Τοπικής Άρχουσας Τάξης. Πώς θα τους αναγνωρίσετε? Ευκολότατα. Τι είχαν πριν τον Σημίτη, και τι έχουν τώρα. Όλοι? Στην επαρχία, από τους μόνιμους ντόπιους, άνετα το 70%. Διακομματικός μαγνήτης. Οι χουντικοί του 70, έγιναν Καραμανλικοί, Παπανδρεϊκοί, Μητσοτακικοί, Σημιτικοί, και τώρα μεταλλάσσονται σε Πρασινο-σολιαλ-ευρωπαϊστές. Follow the money στο πού και από πού έρχονται λεφτά. Και το ποσοστό είναι μεγάλο, γιατί οι Κεφαλές μοιράζουν Πίτα. Το μάθημα του Αντρέα και του Εκσυγχρονισμού.

Όποιος είναι στην επαρχία, ας ρίξει μια ματιά γύρω του... Όλοι αυτοί οι τύποι που κυκλοφορούν σοβαροί, και φιλικοί τα Σ/Κ, και τους χαιρετάει ο κόσμος... Η Νέα Μαφία. Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Αυτός είναι ο μηχανισμός στον οποίο η Κεντρική (και η "Ευρωπαϊκή") Διαφθορά αποκεντρώνεται... Ποιούς έχει πιάσει ο Φούχτελ?

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ είναι λάθος από κάθε άποψη


Πριν καν πω γιατί, να σας συστηθώ. Είμαι συντηρητικός. Ιδεολογικά και πρακτικά είμαι με την ελευθερία των αγορών και με την προστασία των εθνικών συμφερόντων -- του δικού μου έθνους, και δέχομαι ότι κάθε έθνος υποστηρίζει τα δικά του και όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Ευκαιριακές λυκοφιλίες. Και είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Το Κράτος δεν έχει κανένα λόγο να κάνει τον επιχειρηματία, ούτε να με φορολογεί για να ικανοποιεί κομματικούς στρατούς. Και δέχομαι ότι το δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής, δεν είναι δικαίωμα στο "είμαστε όλοι ίδιοι". Δεν είμαστε, ακόμα κι αν η πλειοψηφία λέει ότι είμαστε. Και, ναι, είμαι κατά της εξαθλίωσης, γιατί δεν συμφέρει η εξαθλίωση. Δεν συμφέρει εμάς, την χώρα μας, το έθνος μας. Άλλο οι θυσίες με σκοπό, άλλο η παραγραφή των εγκλημάτων, και άλλο η συνέχιση του εγκλήματος.

Έχοντας πει αυτά τα ενοχλητικά (αντιπαθείστε με όσο θέλετε, την έχω χεσμένη την πολιτική ορθότητα), θα σας πω γιατί η ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθείται είναι μέγα λάθος:

1. Δημοσιονομικά είναι άχρηστη. Δεν φέρνει λεφτά σε τίποτα ταμεία, και ό,τι λεφτά μπουν, θα βγουν!  Προσαυξημένα από τους τόκους, το κόστος κεφαλαίου και τα κέρδη του αγοραστή. Και επειδή ο αγοραστής θα είναι ξένος, θα είναι μεταβίβαση πόρων εκτός συνόρων. Εκροή. Αρνητικό ισοζύγιο. Να λείπει, δεν θέλω, δεν πρέπει να θέλετε.

2. Η αναποτελεσματικότητα, φαυλότητα, ό,τι χειρότερο πείτε για τις ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ (σιγά τα λάχανα) ωχριά σε σύγκριση με την ζημιά της εκχώρησης του απόλυτα ανελαστικού νερού σε ξένο. Ο ξένος θα κάνει ό,τι κάνει, για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του στην πατρίδα του. Οι "επενδυτικές ανάγκες του" στην Γαλλία ή στο Τιμπουκτού θα χρηματοδοτούνται από τον δικό μου λογαριασμό. Να πάει να πνιγεί και αυτός και εσείς που συμφωνείτε.

3.  Η ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ και όλα τα δίκτυα είναι ήδη πληρωμένα!  Ο Μόρνος έγινε για να έχει το έκτρωμα που λέγεται Λεκανοπέδιο νερό. Αλλά είναι στην Ελλάδα, Έλληνες ροκάνισαν τα λεφτά, 'Ελληνες τα πληρώνουν. Τον πλήρωσα για να ποτίζω το γκαζόν μου (δεν έχω, λέμε τώρα). ΔΕΝ θέλω να τον ξαναπληρώσω και για να χαίρεται κάποιο χαρτοφυλάκιο στο Παρίσι ή στο Λουξεμβούργο.

4. Δεν υπάρχει καμία ξένη τεχνογνωσία ή ποιότητα ή ο,τιδήποτε που να μας λείπει. Δεν χρειάζεται καν κεφάλαιο. Δεν πάμε να χτίσουμε κανένα πυρηνικό θορίου... Την πιο απλή, βαρετή, και απαραίτητη ΔΕΚΟ πάμε να δώσουμε.

5. Δεν είναι καν εισπρακτικός μηχανισμός! Οι λαχειοπώλες είναι. Φανταστείτε να ιδιωτικοποιήσουμε τους λαχειοπώλες! Τόσο παλαβό. Πιο παλαβό!

6. Όταν η 3Ε ή η Νεστλέ πουλάνε νερό βρύσης για εμφιαλωμένο, ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος να τα αγοράζω. Εάν η βρύση ανήκει στην Suez ή την Veolia ή την Νεστλέ, έχετε γειά βρυσούλες.

7. Αν για λόγους "πολιτικής" πρέπει να δώσετε την ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ (και το να ξεφορτωθούμε λίγο σκυλολόϊ ΟΤΑ είναι θαυμάσια ιδέα) δώστε τα νερά σε όποιον Έλληνα διαπλεκόμενο θέλετε, με μια προϋπόθεση: Απαγορεύεται η μεταπώληση σε ξένο. Αυτό βέβαια έχουν κατα νου μερικοί διαπλεκόμενοι (ιδίως δύο που το έχουν και στο DNA τους, ο Κ και ο Βγ). Απαγορεύεται η μεταπώληση παρά μόνο σε Έλληνα, και πάντα απαγορεύεται η μεταπώληση σε ξένο. Οι πηγές δεν πωλούνται, είμαστε εδώ, επειδή υπάρχουν πηγές, κι αν θέλετε να το δείτε ρομαντικά κάποτε ήταν θεοποιημένες.

Το κεφάλαιο, τα έσοδα, τα έξοδα, τα μετρητά, ο κερατάς, ο δαρμένος κλπ.


http://www.powerengineeringint.com/articles/2013/02/europe-faces-_1-trillion-cash-crunch-that-could-derail-green-age.html

Για αυτούς που το έγραψαν αυτό, η είδηση είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά, (ωϊμέ!), για πράσινες επενδύσεις, δηλαδή για επενδύσεις "χαμηλού άνθρακα", που συνδέει με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, στην δεκαετία €750 δις για ηλεκτροπαραγωγή, €90 δις για καλώδια και €150 δις για παροχή και μεταφορά αερίου. Αναφέρει ότι οι πολλές ΑΠΕ χρειάζονται εφεδρείες (λέγε με αέριο), άρα ο καημός είναι για αέριο (και δευτερευόντως ΑΠΕ), και για (α)  χρηματοδότηση, (β) φθηνή χρηματοδότηση και (γ) ανάγκη εξασφάλισης της ασφάλειας της χρηματοδότησης.  Αυτά είναι τρία ξεχωριστά πράγματα:  Η ύπαρξη χρηματοδότησης προϋποθέτει τραπεζικό σύστημα με ρευστότητα, η φθηνή χρηματοδότηση προϋποθέτει να μην υπάρχει περισσότερη ζήτηση για χρήμα από ότι προσφορά (και να μην είναι σκέτο τυπωμένο χαρτί) και η ασφάλεια της χρηματοδότησης προϋποθέτει κάποια ευχέρεια στον καταναλωτή να πληρώνει.

Εάν ο Ζερβός της ΔΕΗ, καταλάβαινε ότι αυτά είναι τρία διακριτά πράγματα δεν θα αισθανόταν κερατάς και δαρμένος εν ονόματι ΔΕΗ, και σίγουρα θα μισούσε τα αιολικά, που είναι πανάκριβα σε αρχικό κεφάλαιο (για το καύσιμο που θα υποκαταστήσουν στην σύντομη ζωούλα τους) και που απορροφούν χρηματοδοτική ρευστότητα, εξαντλώντας την ευχέρεια του καταναλωτή να πληρώνει για κάτι πιο χρήσιμο.  Εεεε... να ρωτάμε και τον οικονομικό μας... μεταξύ βραβεύσεων...

Προσωπικά, _έστηκα για το αέριο, και τις ΑΠΕ τις δοκίμασε στο φουλ η Γερμανία και καίει κάρβουνο για ρεύμα. Δεν με χαλάει εμένα, ούτε το κάρβουνο, ούτε το CO2. Τους αεριάδες χαλάει, και τους πυρηνικούς -- αν και οι τελευταίοι θα περιμένουν πολύ καιρό με την σημερινή χρηματοοικονομική κατάσταση. Πολλοί από εσάς βλέπετε το LNG σαν διέξοδο στον γρίφο (ειδικά με τα αέρια του Λεβιάθαν και της Αφροδίτης. Ελπίζω να μην ξυπνήσετε ένα πρωινό και δείτε την τιμή του LNG στα ουράνια...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ματαιώθηκε ψηφοφορία για την στήριξη δικαιωμάτων άνθρακα. Τα δικαιώματα ...έπεσαν


http://www.thegwpf.org/carbon-market-intrigue-european-parliament-vote-cancelled/
http://www.euractiv.com/climate-environment/carbon-market-intrigue-european-news-518056

Ενώ ήταν να ψηφιστεί σήμερα η επιτάχυνση συζητήσεων με μέλη της ΕΕ για την απόσυρση (με καθυστέρηση δημοπρασιών) δικαιωμάτων άνθρακα για να στηριχθεί η τιμή -- μετά από την σχετική υπερψήφιση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωβουλής την περασμένη εβδομάδα, ο Γερμανός (Σοσιαλιστής) Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε μέσω tweeter “Backloading is not the subject of tomorrow's session ENVI (environment committee) session. All other message are incorrect.” Και, ερωτηθείς εάν πίστευε ότι θα περνούσε από την ολομέλεια, είπε "Όχι". Ο Altmaier είναι υπέρ (του να στηριχθεί η τιμή), ο  Rösler είναι κατά, εγώ είμαι με τον ...Rösler.

"A lot of politicians are jumping up and down here complaining about anything that leads to even the slightest increase in electricity prices"  Βουλγαρίααα...

Η σημερινή ψηφοφορία και εντοπιότης των "οικολόγων" μας
Πληροφόρηση στο φλυτζάνι του καφέ
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου κληρώνει και οι μάσκες έχουν πέσει
Πόσοι από εσάς ξέρατε ότι οι εκλογές στην Σαξονία επηρέασαν το μέλλον σας;

Και τώρα ξέρετε γιατί διασκεδάζω από τότε που η Γερμανία, στην ανάγκη να έχει ρεύμα, μετά το κλείσιμο μερικών πυρηνικών, και σαν συνέπεια του ότι ΟΛΕΣ οι ΑΠΕ της Ευρώπης δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία συμβατική μονάδα, χαχαχαάαχα! Τα έσοδα από δικαιώματα άνθρακα ήταν έσοδο των αιολικών. Ελπίζω να καθίσουν πάνω στα αιολικά τους οι ΑΠΕτζήδες να δουν εάν θεραπεύουν αιμορροΐδες.

Πρόταση νόμου για διακοπή χρηματοδότησης του IPCC στις ΗΠΑ

http://wattsupwiththat.com/2013/02/13/new-bill-to-limit-ipcc-funding-from-usa/

Μετά το "διάγγελμα" του Ομπάμα (που επικαλέστηκε τον ...Θεό για να περάσει φόρους άνθρακα και τέτοια οικολογικά), Ρεπουμπλικάνος βουλευτής έκανε νομοθετική πρόταση να σταματήσουν οι ΗΠΑ να δίνουν λεφτά φορολογουμένων για το IPCC και το UNFCC  του ΟΗΕ.  Επικαλέστηκε το Climategate, δηλαδή την προσπάθεια συγκάλυψης μαγειρέματος και σκευωρίας από ερευνητές κλιματολόγους. Πάνω από 700 επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει το IPCC. Και ανέφερε ότι το UNFCC προωθεί αντιαναπτυξιακές πολιτικές που βλάπτουν την απασχόληση.  “The American people should not have to foot the bill for an international organization that is fraught with waste, engaged in dubious science, and is promoting an agenda that will destroy jobs and drive up the cost of energy in the United States.” “Unfortunately, the president appears to be ready to fund these groups, revive harmful policies like cap and trade, and further empower out of control federal regulators at a time when we should be doing everything possible to cut wasteful spending, reduce regulatory red tape, and promote economic growth.”

Οι ΗΠΑ δίνουν περί τα $10 εκατομ. τον χρόνο για το IPCC.

Ψέματα, χειραγώγηση, και στο βάθος...;


http://www.zerohedge.com/contributed/2013-02-25/lies-damned-lies-and-banks-deutsche-bank-caught-again

http://www.testosteronepit.com/home/2013/2/22/what-if-germany-gets-bogged-down-too-or-has-it-already.html

http://www.ferc.gov/media/news-releases/2013/2013-1/01-22-13.asp

Ναι, έγιναν τσακωτοί (θεαματικά) με απάτες, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα με δικαιώματα CO2. Ναι, χωρίς, τυπικά, να παραδεχτούν ενοχή, τα έσκασαν για χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην καταπράσινη (πώς άραγε;) Καλιφόρνια. Το ότι έγιναν τσακωτοί να χειραγωγούν τιμές πρώτων υλών τροφίμων με την αγορά παραγώγων, άντε να πω ότι δεν είμαι πονόψυχος, και άσε τους φτωχούς να πεινάσουν για να βγάλουμε κανένα ευρουλάκι (σαν το ΙΚΕΑ με τα κεφτεδάκια). Πταίσματα...  Και το θέμα δεν είναι τι κακά παιδιά που είναι (δεν είναι τα μόνα). Το θέμα είναι μήπως τελικά από PIGS, σε FIGS, GIGS!


Εσείς βρίζετε τις αγορές για τα δεινά μας. Και οι "Ευρωπαίοι" κακολογούν τις αγορές και ειδικά τους κακούς ...εβραιομασόνους. Εγώ είμαι υπέρμαχος των αγορών. Η Deutsche Bank χειραγωγεί τις αγορές. Θα το θεωρούσα πταίσμα που αφορά τις Επιτροπές Κεφαλαιοαγορών, τις ΡΑΕ, και τις ...Εφορίες, αν η Deutsche Bank δεν μου είχε πρήξει τα απαυτά τόσο καιρό με κηρύγματα για τις εκπομπές CO2, την σωτηρία του Πλανήτη, τις χορηγίες σε ευαγή ιδρύματα για εξαγορά συνειδήσεων, και όλα για την κονόμα την δικιά της και της Νέας Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.  Αλλά, είπαμε... Οι εβραιομασόνοι...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αιολικά: Ντροπή, σπατάλη, αναποτελεσματικότητα, παρασιτολογία, θόρυβος, ενόχληση, ζημιές, ψέματα


http://www.power-eng.com/news/2013/02/25/turbines-more-trouble-than-they-re-worth.html

Ο επαγγελματίας μηχανολόγος θεωρεί ντροπή την σπατάλη χρημάτων φορολογουμένων σε μια αναποτελεσματική τεχνολογία με την τυφλή πίστη ότι τα αιολικά θα μας σώσουν. Τα αιολικά, από το 1990, είναι ο πιο αναποτελεσματικός τρόπος παραγωγής ενέργειας. Δεν θα υπήρχαν χωρίς επιδοτήσεις. Η χωροθέτηση τους είναι αντι-δημοκρατική. Κάνουν θόρυβο. Ρίχνουν την αξία των ακινήτων. Αυτοί που τις προωθούν καλλιεργούν επιδοτήσεις, παρουσιάζουν τα αιολικά με ψευδή στοιχεία.

Νομίζω ότι είναι σαφής. Μόνο που δεν είναι από το 1990 μάπα, από το 1975-80 είναι μάπα. Πάντα ήταν μάπα.

Μαρκόνης Ι., Κουτσογιάννης Δ., Surveys in Geophysics, March 2013



http://dx.doi.org/10.1007/s10712-012-9208-9
http://itia.ntua.gr/en/docinfo/1297/

http://wattsupwiththat.com/2013/02/23/crowdsourcing-the-wuwt-paleoclimate-reference-page/#comment-1231411

Σε μία εξαιρετική ανασκόπηση των πιο συμπαθητικών γραφημάτων για το κλίμα της Γης τα τελευταία ...εκατομμύρια χρόνια, 1-2 σχολιαστές υπενθύμισαν στους υπόλοιπους ότι δημοσιεύθηκε η μελέτη των Μαρκόνη και Κουτσογιάννη του ΕΜΠ. Οι κύκλοι Milankovitch επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα της Γης για μεγάλες περιόδους της γεωλογικής ιστορίας, αν και η μεταβλητότητα του κλίματος δείχνει μια ευρύτερη εικόνα αλλαγών και αβεβαιότητας. Είχα προσπαθήσει να αναφερθώ στο θέμα και εδώ. Τα σχόλια, εδώ, πρώτον με παρηγορούν που δεν είμαι ο μόνος που παιδεύεται να καταλάβει, και δεύτερον είναι εξαιρετικά κολακευτικά για την μελέτη.

Όσο για τα συμπαθητικά γραφήματα, (η πεζή πραγματικότητα -- δεν έχει σχέση με την μελέτη των Μαρκόνη και Κουτσογιάννη, αλλά μ' αρέσουν. Η μελέτη τους μάλλον λέει ότι όλα αυτά έχουν σχέση με τν τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο και τον εαυτό της ), αρχίζουν από την καταστροφική άνοδο της θερμοκρασίας του Πλανήτη που μετρήθηκε και σε πυρήνες πάγων της Ανταρκτικής:

Η Γερμανική νεοαποικιοκρατία δείχνει το φεγγάρι – δηλαδή την καταναγκαστική αγορά/απαλλοτρίωση των ελληνικών περιουσιών – ο ηλίθιος βλέπει το δάκτυλο


http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/02/blog-post_25.html

Η Ελλάδα έχει περάσει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές στην Ιστορία της, αλλά πάντα στο τέλος της έμενε η θέα της... Τα βουνά της, η πηγές της, τα παραμύθια της.

12/4/2009 Ελληνικό τοπίο γειά σου...

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ολομέτωπη επίθεση του Βρετανικού Τύπου κατά της Αιολικής Απάτης


http://www.thecourier.co.uk/news/scotland/warning-bills-could-hit-3-500-a-year-because-of-windfarm-costs-1.70427  Σε όποια χώρα μπήκαν αιολικά:  Δεν ήταν βιώσιμα. Δεν μείωσαν σημαντικές ποσότητες CO2 (δηλαδή δεν εξοικονόμησαν καύσιμα). Δεν συνέβαλαν σε ηλεκτροπαραγωγή. Δεν προστάτευσαν κανένα περιβάλλον.

Όχι ξαφνικά, ενοχλούνται από τους "σκεπτικιστές"


http://notrickszone.com/2013/02/22/german-climate-movement-catholic-university-paper-warns-of-growing-climate-skepticism-in-germany/

Κάποιο τμήμα Πολιτικών, Κοινωνικών "Επιστημών" του Πανεπιστημίου της Βιέννης με συγγραφέα από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου...  Ενοχλούνται από το ότι οι λεγόμενοι "σκεπτικιστές" της Κλιματικής "Αλλαγής" αποκτούν απήχηση. (Δεν ξέρω πώς εννοούν την λέξη "σκεπτικιστής", προσωπικά δεν είναι σκεπτικιστής, απλά δεν είμαι αγράμματος και ηλίθιος). Ενοχλούνται όχι τόσο από την αμφισβήτηση της Κλιματικής "Αλλαγής" αλλά από την αμφισβήτηση των πολιτικών συνεπειών της. Ενοχλούνται από την αμφισβήτηση των ΑΠΕ.  Ενοχλούνται από το Heartland Institute, το EIKE, το CFACT, με διάφορους επώνυμους Γερμανούς όπως ο Fritz Vahrenholt. Και από τις "διεθνείς επαφές" όπως πχ με το GWPF.

Όλοι αυτοί είναι (κατά τον πολιτικοκοινωνικό επιστήμονα) ένα δίκτυο γραφικών κλιματολόγων, συνταξιούχων καθηγητών, λομπίστες, και ερασιτέχνες επιστήμονες.

Λένε ότι ανέχονται σκεπτικισμό με "υγιές μέτρο", αλλά τους ενοχλεί η απόρριψη της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής (τι είναι αυτό;)

Επικαλούνται την ανησυχία της Μέρκελ ότι "δεν υπάρχουν αρκετές πρώτες ύλες για 9 δις κόσμο"... (Και να μην ξαναβάλω link σε δημοφιλή προκάτοχο που επίσης ανησυχούσε και έβλεπε τον "σχεδιασμό" σαν την λύση, αλλά έκανε και ντου στην Πολωνία, καλού κακού).

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Με τους σημερινούς ρυθμούς αύξησης των πάγων της Ανταρκτικής, σε 1.000 χρόνια θα έχουν σκεπάσει όλη την Γη!


Και αυτός που το έγραψε, σαφώς και κάνει πλάκα, τονίζοντας την χυδαιότητα και ηλιθιότητα των επιχειρημάτων που διάφοροι πονηροί σας τρομοκρατούν με ιστορίες φωτιάς και λάβρας επί 20 χρόνια! Σοβαροί άνθρωποι σήμερα 30 και 40 ετών μεγάλωσαν ακούγοντας ότι θα ψηθούμε και θα καούμε και θα βουλιάξουμε και δεν θα ξαναδούμε χιόνια. Και μπορεί να συμβούν όλα αυτά, αλλά δεν προκύπτει ούτε από δεδομένα, ούτε από τσεκαρισμένες και αποδεκτές θεωρίες. Σας λένε ότι είναι αποδεκτές, αλλά δεν είναι, και η επανάληψη από τον Σκάϊ και 1-2 Αστεροσκόπους (ο ένας και εντελώς άσχετος) και λοιπούς περιφερόμενους καραγκιόζηδες δεν το κάνει και αλήθεια.

Πάμε στο Ψυχροκήπιο; Ό,τι σας μεταφέρω παρακάτω δεν είναι ψέμα:

Δεν βρέθηκε η τρομερή "θερμή ζώνη" που θα μας υπερθέρμαινε


http://www.c3headlines.com/2013/02/ipccs-global-warming-hypothesis-fails-ultimate-test-no-tropical-hotspot-after-17-years-of-immense-co.html
http://www.thegwpf.org/ipcc-fail-tropical-hotspot-17-years-immense-co2-emissions/

Το ότι μεταβολές στο ατμοσφαρικό CO2 έπονται των μεταβολών στην θερμοκρασία (ποηγούμενη ανάρτηση), είναι μία σοβαρή ένδειξη ότι τα περί ανρθωπογενούς φαινομένου θερμοκηπίου λόγω αυξημένου CO2 μάλλον δεν στέκουν, αλλά και δεν αρκεί, γιατί μπορεί κάποιος να πει (και το λένε) ότι "ααα... αυτή την φορά είναι διαφορετικό γιατί εκλύουμε πολύ CO2 και ΘΑ έχει επιπτώσεις με μηχανισμούς "θετικής ανάδρασης" (positive feedback) στην ατμόσφαιρα. Μία από τις υποθέσεις των οπαδών του καταστροφικού Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου είναι ότι υπάρχει "θερμή ζώνη" στην τροπόσφαιρα, που αυτή είναι ένδειξη ότι υπάρχει μηχανισμός θετικής ανάδρασης (positive feedback) από το CO2 που επιταχύνει και αυξάνει την θέρμανση κατά 2-6 βαθούς Κελσίου.

Μία νέα μελέτη εστιάστηκε σε μετρήσεις θερμοκρασίας στην άνω τροπόσφαιρα (περίπου 12  χλμ. από την επιφάνεια της γης).   Οι μετρήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια "θερμή ζώνη" παρ' όλη την καταγεγραμμένη αύξηση του CO2 (για όποιους λόγους), το αυξημένο CO2 δεν επιταχύνει, δεν ενισχύει την θέρμανση, και καταρρίπτεται αυτός ο ο εικαζόμενος "καταστροφικός" μηχανισμός.  Με βάση αποδεκτή φυσική, χωρίς αυτό το positive feedback της "θερμής ζώνης", διπλασιασμός του CO2 από την προ-βιομηχανική περίοδο θα είχε αύξηση 0,5 έως 1,5 βαθμούς Κελσίου. Αλλά αυτή η "θερμή ζώνη" δεν φαίνεται να υπάρχει μετά από 28 εκατομμύρια μετρήσεις, και η ευαισθησία του κλίματος στο CO2 είναι μικρότερη από ό,τι λέει τόσο καιρό το IPCC.

Το ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει πάει διακοπές, και δεν έχει παρατηρηθεί άνοδος θερμοκρασίας, εδώ και 17 χρόνια,  είναι πρόσθετη ...σύμπτωση.

Και βραχυπρόθεσμα, οι μεταβολές στο ατμοσφαιρικό CO2 έπονται μεταβολών σε θερμοκρασία (και επομένως δεν την προκαλούν)



http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0921818112001658
http://www.thegwpf.org/paper-carbon-dioxide-lags-global-temperature/

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αλλαγές στο CO2 έπονται αλλαγών σε θερμοκρασία, σε κλίμακα χιλιετηρίδων. Τώρα, άλλη μία μελέτη δείχνει σε βραχυπρόθεσμη κλίμακα αυτά την φορά, ότι μεταξύ 1980 και 2011 (α) οι μεταβολές στο ατμοσφαιρικό CO2 έπονται, είναι μετά από, μεταβολές σε θερμοκρασία, όπως κι αν μετρηθούν και (β) οι μεταβολές στο ατμοσφαιρικό CO2 δεν ακολουθούν μεταβολές σε ανθρώπινες εκπομπές. Η εικόνα μεγαλώνει με κλικ.

23/1/13 Πριν 10.000 χρόνια, πρώτα ζεστάθηκε η Γη και μετά ανέβηκε το CO2
22/10/12 Πριν από 250 εκατομ. χρόνια, πρώτα ζεστάθηκε η Γη, και μετά ανέβηκε το CO2
4/9/12 Το ανθρωπογενές CO2 μάλλον δεν καθορίζει το κλίμα
26/7/12 Η αύξηση του CO2 έπεται της ανόδου της θερμοκρασίας
23/2/12 Τι (μάλλον) επηρεάζει την Κλιματική Αλλαγή.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τι ήξερε ο Ζερβός της ΔΕΗ όταν είπε στους βιομηχανικούς πελάτες "να πάνε αλλού";

 
Μερικές παλιές αναρτήσεις μου βγήκαν, κατά τύχην, προφητικές. Η Μισιρλού (3/11/2010) βγήκε προφητική σε διάφορα. Η παραπάνω εικόνα είναι του 2009, και αναφέρεται σε υπογραφή συμφωνίας Βουλγαρίας και Αιγύπτου για αγορά LNG για να μειωθεί αυτή η περιβόητη εξάρτηση από την Ρωσία. Από το κόκκινο αστεράκι, μάλιστα, σαν να φαίνεται ο σταθμός για το Βουλγάρικο LNG κάπου στο Πόρτο Λάγος...


Τελικά, μάλλον λίγο δυτικά της Αλεξανδρούπολης θα μπει αυτή ή κάποια αντίστοιχη μονάδα υποδοχής LNG.  Τον παραπάνω χάρτη τον βρήκα σε μία ιστοσελίδα που έχει σχέση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, που μου έστειλε η ThW. Συζήτηση για την ΜΠΕ της επένδυσης Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου της Gastrade ΑΕ του ομίλου Κοπελούζου. Οι ΜΠΕ είναι ένα ανέκδοτο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε με αφορά εάν αυτό το LNG είναι για την Βουλγαρία ή για την Ελλάδα, ή για ...γεωπολιτικούς λόγους.

Σταματάνε οι επενδύσεις σε ΑΠΕ από Δήμους και ΟΤΑ στην Γερμανία


http://www.sueddeutsche.de/muenchen/kuenftig-kein-oekostrom-mehr-muenchner-stadtwerke-verzichten-auf-erneuerbare-energien-1.1607301

Σταματούν οι ΟΤΑ Γερμανίας προγραμματισμένες επενδύσεις σε ΑΠΕ. Μετά από τις ανακοινώσεις των Altmaier και Rösler για μείωση ταριφών και αλλαγών στον Νόμο EEG (τον δικό μας Νόμο Μπιρμπίλη).  Ανασφάλεια και αβεβαιότητα (και καλά τελειώματα).

Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα σε βάρος του καταναλωτή χωρίς να υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες ή έστω σημαντικά συμβατικά καύσιμα. Είναι διαλείπουσες και μεταβλητές, μειώνουν την αποδότικοτητα συμβατικών μονάδων και όπου μετρήθηκαν δεν μειώνουν CO2, ή το μειώνουν πολύ λιγότερο από τις μεγαβατώρες που "εγχύουν". Δεν εξοικονομούν καύσιμα. Οι Γερμανοί τις επιδοτούν επειδή τις εξάγουν. Εμείς τις εισάγουμε. Ας εισάγουμε κάτι πιο χρήσιμο.

Ευχαριστώ ThW για το link

Ο πιο ...σκοτεινός χειμώνας στην Γερμανία


http://www.thelocal.de/national/20130218-48041.html#.USeB8JCTuUl

Έχουν τον πιο σκοτεινό χειμώνα από τότε που άρχισαν να μετράνε πριν 60 χρόνια. Και τα φωτοβολταϊκά;  Εεεε... μέχρι το καλοκαίρι, έχουν καιρό να σώσουν τον Πλανήτη. Και τα αιολικά, έτσι είναι... Και σίγουρα στους καύσωνες του καλοκαιριού...  Στις άπνοιες του χειμώνα... Ποιός δεν καταλαβαίνει "γιατί" οι ΑΠΕ είναι ακατάλληλες για ηλεκτροδότηση;  Και ασχέτως κόστους... Ευχαριστώ τον ΠΠ για το λινκ...

Κι εκεί που νόμιζαν ότι δεν θα ξαναδούν χιόνια, ξεπαγιάζουν εδώ και πέντε χρόνια... Demnach erleben wir in Deutschland bereits den fünften Winter in Folge, der kälter ist als der langjährige Durchschnitt. Für eine Klimaerwärmung ist das sicher eher ungewöhnlich…

Ο Ραχέντρα Πατσάουρι, του IPCC, παραδέχεται ότι η Παγκόσμια Θέρμανση έχει πάει διακοπές


http://www.thegwpf.org/ipcc-head-pachauri-acknowledges-global-warming-standstill/

Παραδέχτηκε, σε επίσκεψη στην Αυστραλία,  ότι δεν υπάρχει μεν Θέρμανση τα τελευταία 17 χρόνια, αλλά ότι χρειάζονται ...άλλα τόσα για να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει Θέρμανση. Και η πρώτη μου αντίδραση είναι ότι τόσα θέλει μέχρι την σύνταξη...  Εκτός εάν...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Από τον Λεβιάθαν στην Αφροδίτη

 
Το παρακάτω βίντεο ενώ ξεκίνησε σαν προεκλογικό της Κύπρου έχει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Ν. Λυγερού. Αξίζει να το δείτε. Δεν ξέρω κατά πόσον οι πολιτικοί μας ή ποιοί πολιτικοί μας τον ακούνε, και μου το άφησε ανώνυμος σχολιαστής.
 
Τον Λεβιάθαν, τον είχα συναντήσει τυχαία, εδώ, σε αυτήν την εικόνα (έχει κι άλλη μία εικόνα, στην Καβάλα, για την οποία θα γράψω κάτι σύντομα). Τον Αντώνη Φώσκολο, εδώ. Τα περί αερίου στην Ελλάδα, εδώ. Ποιός είπε ότι δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα στο ...διαδίκτυο; Αν, πάντως, όπως λέει στο βίντεο ο Λυγερός,μιλάνε οι Κύπριοι για 1,4 τρις, ουάου, είναι πολλά τα λεφτά...Ή την Στρογγύλη (και την Γαύδο) και τα μάτια μας.




http://en.wikipedia.org/wiki/EuroAsia_Interconnector (δείτε το και αυτό... Έχει να κάνει με τα αιολικά σε Κρήτη και Λακωνία, όχι επειδή παράγουν ρεύμα, αλλά επειδή παρασιτολογούν σε βάρος μας).

Και μετά τις Κυπριακές εκλογές τι;  Γιώργος Δελαστίκ: Οι Κύπριοι ψήφισαν... Μνημόνιο και σχέδιο Ανάν

Και άλλη πάλι άποψη για την Ελληνική ΑΟΖ...  Νομίζω θα βάλω το θέμα στην ενότητα "Μεγάλο Παιχνίδι"...

Άσε πια αυτή την άποψη για την ΑΟΖ...


Και η άποψη του πώς στήνεται ένα παραμύθι...

Ν. Λυγερός: Το σύμβολο της Στρογγύλης



email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Το σύμβολο της Στρογγύλης
Ν. Λυγερός

Μέσα από το πλαίσιο της ΑΟΖ, αναδείξαμε όχι μόνο την αξία του συμπλέγματος του Καστελλορίζου, αλλά και το σύμβολο της Στρογγύλης. Τώρα πλέον ο καθένας ξέρει ότι αυτό το μικρό νησί επιτρέπει την επαφή των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου. Και μπορεί να πει ο καθένας ότι είναι γνωστό σε όλους. Έτσι και γι’ αυτό το θέμα έχουμε τελειώσει την πρώτη φάση. Τώρα δεν αρκεί να διαβάζουμε τους άλλους και να τους αντιγράφουμε, πρέπει να παράγουμε και ένα συγκεκριμένο έργο, το οποίο να έχει πρακτικές επιπτώσεις. Γι’ αυτό το λόγο όλα τα παιδιά που φυλάσσουν την Στρογγύλη και επιτρέπουν με την παρουσία τους την ενεργοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια της ΑΟΖ, πρέπει να γνωρίζουν τα δεδομένα που δημιουργούν τα διαγράμματα Voronoi για αυτήν την περιοχή.

Δεν αρκεί να ακούν λόγια, πρέπει να δουν και εικόνες για να καταλάβουν όχι μόνο τη σημασία του θέματος αλλά και τη μάχη που θα δοθεί, για να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Η γνώση είναι και αυτός εξοπλισμός για τον μαχητή και η στρατηγική δείχνει το μονοπάτι της τακτικής, κάποιος όμως πρέπει να βαδίσει πάνω σε αυτό για να υλοποιηθεί το όραμα. Δεν πρόκειται για μία απλή αντιγραφή των δεδομένων που δημιούργησε από το τίποτα η Κύπρος. Η μαχητικότητα δεν είναι μια ιδιότητα που έχουν όλοι, ενώ πρέπει όλοι να δώσουν το παρόν στη μάχη.

Κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρξει και μια μάθηση ικανή να μετατρέψει τον μαθητή σε μαχητή. Αλλιώς θα ακούσει κι αυτός τις σειρήνες του ραγιαδισμού και τα φοβικά σύνδρομα που διακατέχουν όλους τους ειδικούς των γειτονικών σχέσεων που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι είναι το οθωμανικό σύστημα. Βέβαια, ο καθένας βρίσκει την απόλαυση όπου μπορεί και όχι απαραίτητα όπου θέλει.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικοί μας είναι ενημερωμένοι αλλά τώρα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και όχι πια σε μια παθητική αναμονή. Κι ένα ειδικό Master Class δεν έκανε ποτέ κακό σε κανένα, ειδικά όταν έζησε τόσα χρόνια υπό το καθεστώς του Casus Belli δίχως να αντιλαμβάνεται τις νοητικές επιπτώσεις. Το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι πια θεωρητικό. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι μια ΑΟΖ υποστηρίζεται και το πρόβλημα δεν είναι μόνο η θέσπιση και οι διαπραγματεύσεις, αλλά μια πραγματική υποστήριξη σε τακτικό επίπεδο.

Δεν αρκεί να πετάς για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να ξέρεις και για ποιο λόγο το κάνεις για να είσαι καλός ή με άλλα λόγια αποτελεσματικός. Και αυτό πρέπει να γίνει στις στρατιωτικές σχολές, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Επιτελών, Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και επί τόπου !

Οι δύο στύλοι της Ευρωσοφίας


Δύο χθεσινά συμβάντα που αφορούν στην σχέση Γερμανίας-Γαλλίας:

Σε ομιλία σε οικονομολόγους στο Βερολίνο, η Μέρκελ είπε ότι η ισοτιμία του ευρώ είναι "φυσιολογική" (normal) και ότι οι ισοτιμίες δεν υπόκεινται σε πολιτικές χειραγωγήσεις, ακόμα κι αν εμποδίζει την Ευρωπαϊκή περιφέρεια να γίνει ανταγωνιστική.

Επίσης χτες, η εφημερίδα Les Echos ο πρόεδρος μίας Αμερικανικής εταιρίας (Titan) που κατασκευάζει ρόδες για αγροτικά οχήματα είπε σε Γάλλο υπουργό ότι δεν σκοπεύει να εξαγοράσει μονάδα ελαστικών της Goodyear στην βόρεια Γαλλία επικαλούμενος (αρκετά ωμά) τους υψηλούς μισθούς και αντιπαραγωγικές πρακτικές. Η μονάδα της Goodyear πάσχει από την ύφεση στην αγορά Γαλλικών αυτοκινήτων.

Οι δύο ευαισθησίες της Γαλλίας είναι η προώθηση της Γαλλικής οικονομίας και η ανταγωνιστικότητά της. Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην Γαλλίας ως "χρεοκοπημένη". [Να θυμίσω το θέμα της ανταγωνιστικότητας σχετικά με το κόστος της ενέργειας που ανέφερα πρόσφατα].

Η Γερμανία έχει απορρίψει Γαλλικές προτάσεις για χαλάρωση της ισοτιμίας και ευρωομόλογα. Η κρίση επαναφέρει θέματα της Ευρωζώνης που είχαν αποσιωπηθεί όταν η οικονομία πήγαινε καλά.

Να προσθέσω εγώ ότι η Γερμανία και η Γαλλία τώρα που φαίνεται να διαφωνούν έχουν υπάρξει ελεεινοί υποκριτές και μερκαντιλιστές. Όλο το πλέγμα των επιδοτήσεων και των ευρωκανονισμών από τον καιρό του up yours Delors, υπήρξε υπέρ Γερμανών και Γάλλων. Στο διαγραμματάκι που είχα παραθέσει και εδώ, φαίνεται το άνοιγμα της ψαλίδας των ισοζυγίων μεταξύ Γερμανίας και των χωρών της περιφέρειας. Θα ήθελα να δω ένα αντίστοιχο διαγραμματάκι για το πόση από την ευημερία της Γαλλίας στην ίδια περίοδο οφείλεται στα διάφορα ευρωπακέτα.

Δεν ξέρω εάν θα διαλυθεί αυτή η "Ευρώπη", αλλά υποψιάζομαι ότι η ιστορία θα γράψει ότι με την "Ευρώπη" οι Γερμανοί μάζεψαν λεφτά και χρηματοδότησαν την επανένωσή τους και την εξαγωγική βιομηχανία τους, οι Γάλλοι πίστεψαν ότι είχαν επιστρέψει στην περίοδο του Ναπολέοντα του Γ', και οι Έλληνες ξήλωσαν την πρωτογενή παραγωγή, ξεπούλησαν το μαγαζί και με πολλά ενυπόθηκα δάνεια αγόρασαν Καγιέν, μεζονέτες και δρόμους στο πουθενά, και έκλεισαν τα τυροκομία τους υπέρ καμεμπέρ και ένταμ. Μην περιμένετε να σωθείτε από αυτή ή την άλλη Μεγάλη Δύναμη, αυτούς τρώμε στο κεφάλι από τον καιρό του Κωλέττη.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η φτηνή ή η ακριβή ενέργεια ΔΕΝ έχει σχέση με δημοσιονομική πειθαρχία

 
http://www.thegwpf.org/goverment-resigns-rising-energy-prices/
http://sagini3.blogspot.gr/2013/02/blog-post_20.html

Όχι ότι ξέρω, αλλά η Βουλγαρική Κυβέρνηση μάλλον ήταν ΕΝΑΝΤΙΑ στο αόρατο μάυρο χέρι που επέβαλε στους Βούλγαρους ακριβή ενέργεια. Η φτηνή ή η ακριβή ενέργεια ΔΕΝ έχει σχέση με δημοσιονομική πειθαρχία. Έχει σχέση με αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Η Μπιρμπίλη δεν παραιτήθηκε (για το ίδιο έγκλημα). Η Μπιρμπίλη αμείφθηκε με αργομισθία στον ΟΟΣΑ. Πείτε εσείς "τι φταίει;"

Τι είναι €1 ή €1,7 τρις μεταξύ συμμάχων και φίλων;


http://uk.reuters.com/article/2013/02/20/us-germany-energy-idUKBRE91J0AV20130220
http://www.thegwpf.org/germanys-green-suicide-energy-transition-cost-taxpayers-e1-trillion/

Φυσικά και δεν αμφισβητώ την "είδηση". Η απόφαση των Γερμανών να βγουν (δήθεν) από την πυρηνική ενέργεια μετά την Φουκουσίμα είναι αυτό που συνεπάγεται αυτή την είδηση. Το είχαν πει τότε και η Ε.οn, και η η RWE και o Helmut Kohl και είμαι σίγουρος και άλλοι. Το έχει πει επίσης η Siemens (και εδώ) τον Ιανουάριο του 2012, είχε μάλιστα αναφέρει €1,7 τρις, αντί €1 τρις -- άσχετα εάν έχει βγάλει πολλά λεφτά από αυτό. Έχει χιλιοειπωθεί και έχει επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα που δημοσιεύονται κατά κόρον εδώ και 3-4 μήνες: Οι ΑΠΕ, πολλές, καλές, τέλειες κλπ, δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, αλλά ακριβαίνουν πολύ το ρεύμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ό,τι πρέπει για την εθνική άμυνα και την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας...

 
Ό,τι πρέπει για την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας οι ΑΠΕ και τα δικαιώματα άνθρακα.  Και δεν βρίσκεται ένας πολιτικός οργανισμός από αυτούς που τρέχουν στην χώρα να πει την αλήθεια στον κόσμο, ότι οι Γερμανογάλλοι καίνε τον Νότο με το ενεργειακό και αυτό επειδή οι πρώτοι δεν έχουν ενεργειακές πηγές ενώ οι δεύτεροι πλασσάρουν τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα των πυρηνικών τους.  Μόνο η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα σώσει τον Νότο. (σχόλιο ανώνυμου)

Τα χάλια μας… ξεφτίλα… Βάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε εργασίες για ορντινάντζες της πράσινης ανάπτυξης, ήτοι, να αλλάξουν λάμπες LED σε όλα τα στρατόπεδα, να καθαρίζουν τις ακτές, να γίνουν ενεργειακοί επιθεωρητές, να βάζουν φ/β, και αυτό το ονομάζουν “αναβάθμιση και όραμα για βιώσιμες ένοπλες δυνάμεις»”. Οι τούρκοι βέβαια, που αλλιώς αντιλαμβάνονται το ρόλο των ενόπλων τους δυνάμεων, βολτάρουν με την κορβέτα στις Κυκλάδες.  (αλλενάκι)

Ποιός ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι ο αριστεροδεξιός διχασμός παίζει ακριβώς αυτό που αυτοί θέλουν;

Το άρθρο του Ελεύθερου Τύπου εδώ. Ρε σας έχουν πει ότι ο κατευνασμός περνάει;

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Βόλτα στην Δυτική Αφρική


http://www.zerohedge.com/news/2013-02-19/nigeria-and-its-light-sweet-crude-about-be-drawn-mali-liberation-campaign

Ένα χαριτωμένο αρθράκι αναρωτιέται εάν το θέατρο στο Μάλι έχει σχέση με θέματα στην Νιγηρία (που έχει πετρέλαιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο, λένε, όπως της Λιβύης). Κι αν έχει, ποιός άλλος ενδιαφέρεται για την Νιγηρία;

Η "Επιτροπή Περιβάλλοντος" της "Ευρωβουλής" υπερψήφισε τις θέσεις της Shell, της Siemens και των διαπραγματευτών άνθρακα


http://www.nytimes.com/2013/02/20/business/global/european-parliament-approves-plan-to-bolster-carbon-trading.html?_r=0

Αν και δεν είναι αυτή η τελική απόφαση, το λόμπυ του αερίου, των ΑΠΕτζήδων και των (θα το πω) των παρασίτων της "αγοράς" που παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, αποφάσισε 38-25 να εγκρίνει την στήριξη (χειραγώγηση) της αγοράς δικαιωμάτων άνθρακα, αναβάλλοντας της έκδοση πιστοποιητικών για αργότερα, μπας και καταφέρουν να πληρώνετε περισσότερο για το ρεύμα σας προς δόξαν και ευημερία των Shell, Siemens, EDF, και λοιπών ΑΠΕτεώνων.  Αυτή είναι μία από τις ψηφοφορίες. Το μόνο καλό είναι ότι οι μάσκες έπεσαν και ξέρουμε ποιοι και γιατί προωθούν την "οικολογία".  Ντεσού κλπ, όπως και όταν προκύψουν... Ένα είναι σίγουρο... Θα λαλήσουν όσοι πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος...

Θα μάθουμε από την εμπειρία της Γερμανίας; Ή έχει τόση πια προτεραιότητα να κάνουν την αρπαχτή τους 2-3-4 "επιχειρηματίες", που σε καιρούς κοινής λογικής, θα ήταν του κοινού ποινικού δικαίου;


http://www.reuters.com/article/2013/02/18/energy-power-germany-idUSL5N0BF94820130218

1) Πολλές επιδοτούμενες ΑΠΕ, 2) ακρίβυναν το ρεύμα για όλους τους καταναλωτές,  και με 3) την προνομιακή τους μεταχείριση 4) εκτόπισαν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, και από αέριο, χωρίς όμως 5) ούτε να μπορούν να την υποκαταστήσουν, ούτε 6) να εξοικονομήσουν σημαντικά καύσιμα. 7) Εκτοπίζοντας την συμβατική παραγωγή την έκαναν ασύμφορη, με αποτέλεσμα 8) να αποσύρεται, 9) δημιουργώντας έλλειμμα, και 10) οδηγώντας την αγορά ενέργειας (συμβόλαια) σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις την διέλυσαν.

Κοντεύουν να κλείσουν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησα αυτή την ιστοσελίδα. Τρία χρόνια, αφού είχε ξεκινήσει η μανιώδης μεταστροφή σε ΑΠΕ, αντίθετα σε κάθε απλό κανόνα φυσικής, μηχανολογίας, ή οικονομικών. Τρία χρόνια με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν σε αυτό που κάθε μη βλαξ ήξερε από πριν. Οι ΑΠΕ είναι ατελέσφορες, επειδή είναι ακριβές. Υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται, και επιδοτούμενες δημιουργούν προβλήματα χωρίς να λύνουν ηλεκτροδοτικά προβλήματα. Όσο είναι ασήμαντες δεν ενοχλούν, ότι πάψουν να είναι ασήμαντες κάνουν ζημιά. Δεν είναι φιλοσοφικός ή ιδεολογικός ο λόγος, οι ΑΠΕ δεν είναι αδιάλειπτες, είναι μεταβλητές, και συχνά τυχαίες.  Και το ρεύμα, ή το ρεύμα τους, δεν αποθηκεύεται ούτε στις ποσότητες που χρειάζεται, ούτε οικονομικά.  Αυτό σημαίνει ασκήσεις με εφεδρείες που τελικά αυτές είναι η ηλεκτροδότηση και όχι οι ΑΠΕ, αλλά και αυτές οι εφεδρείες υπολειτουργούν, γίνονται ασύμφορες χωρίς όμως να μπορεί το δίκτυο να υπάρχει χωρίς αυτές.  Φαύλος κύκλος. Οι ΑΠΕ μπορούν να συνυπάρξουν με αέριο που πρόσκαιρα εκτοπίζουν, αλλά δεν υποκαθιστούν, ούτε εξοικονομούν λόγω μη αποδοτικής λειτουργίας των μονάδων. Μπορούν στρατιές μηχανικών να επινοούν νέα κόλπα, αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι τα κόλπα αλλά οι ΑΠΕ. Ευτυχώς για εμάς, η Γερμανία και η Ισπανία το υπέστησαν και υφίστανται.

Το ερώτημα είναι εάν εμείς θα μάθουμε, ή εάν έχει τόση πια προτεραιότητα να κάνουν την αρπαχτή τους 2-3-4 επιχειρηματίες, που σε καιρούς κοινής λογικής και κοινής ηθικής θα ήταν του κοινού ποινικού δικαίου.

Η σημερινή ψηφοφορία και εντοπιότης των "οικολόγων" μας


Αύριο (σήμερα) θα αποφασίσουν εάν θα φουσκώσουν την τιμή του CO2 αποσύροντας δικαιώματα (παράνομο αλλά μαϊμού είναι το θέμα ούτως ή άλλως). Έγραψα για αυτό χτες, εδώ και εδώ. Θα παραθέσω 4-5 γνώμες από τον διεθνή τύπο, και την μόνη Ελληνική θέση που είδα διαφημίζουν τα ΜΜΕ.

Μια βόλτα στο Idaho με αφορμή τον Γιώργο Μέργο της ΤΕΡΝΑ


Με κουρδίζει σχολιαστής με μπηχτές για τον Μέργο, αλλά αυτή την φορά με έστειλε βόλτα στο Idaho... Μέρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον νομίζει ότι ξέρει τις ΗΠΑ...  Και όπου βρήκα την ΤΕΡΝΑ να έχει κόντρες με την εκεί ΡΑΕ, γνωστή ως PUC (Public Utilities Commission). Αλλά θα ξεκινήσω με τον Μέργο.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Οι πάγοι στους Πόλους είναι ...παγωμένοι


Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο τι κάνουν οι πάγοι στους Πόλους, αλλά τους περισσότερους από εσάς, οι επαγγελματίες παραπληροφορητές του Σκάϊ και οι συμβιβασμένοι του ...Αστεροσκοπείου, προσπαθούν να σας πουν ότι πάει έλιωσαν οι πάγοι, και βυθίζεται η Γλυφάδα και βάλτε πολλά αιολικά γιατί ο Περιστεροκοπελουζομπόμπολες θέλουν να σώσουν τον Πλανήτη, να' ναι καλά οι Γερμανοί που τους είπαν και την πατέντα της σωτηρίας.

18 Φεβρουαρίου 2013 στο Ευγενίδειο

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αληθεύει ότι η ΡΑΕ εμποδίζει την λειτουργία των Υδροηλεκτρικών για να μην πέσει η Οριακή Τιμή Συστήματος; Μήπως η "Τρόϊκα" επιθυμεί ακριβό ρεύμα;

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2013/02/2005.html?showComment=1361004385422#c3058373352167352432

Και έαν είναι αλήθεια, αυτό είναι απιστία σε βάρος του λαού, που παιδεύεται με λογαριασμούς που δεν έχει να εξοφλήσει. Ποιός ΔΕΝ το καταλαβαίνει;

Αλβέρτος Μαϊσης


Οι παρατηρήσεις του Αλβέρτου Μαϊση εδώ. Έχουν ενδιαφέρον και τεχνικά, αλλά και αναφορικά στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση.  Πάντα λέω ότι η ΔΕΗ έχει (και είχε) αξιόλογα στελέχη και εργαζόμενους. Αλλά ποιός τους ακούει... Κουμάντο κάνουν οι βαρώνοι...

Και οι παρατηρήσεις της ΕΒΙΚΕΝ εδώ.

Οι υπόλοιποι (και οι βαρώνοι) εδώ.

Τον σύνδεσμο μου τον έστειλε ο sagini...

Πληροφόρηση στο φλυτζάνι του καφέ


Υπάρχει πάντα πληροφόρηση στην Αγορά. Έστω και σε αγορά-μαϊμού, η χειραγωγούμενη αγορά. Η πληροφόρηση, εκεί δεξιά, με το ροζ βελάκι, λέει ότι περιμένει ότι θα στηρίξουν κάπως την αγορά, μάλλον με κάποιον φόρο άνθρακα  ή ελάχιστη τιμή (το ίδιο είναι).   Η μείωση του supply (που θέλει η κυρία που θα έπρεπε να ασχολείται με τα φθαλικά άλατα) είναι από χοντρό, έως παράνομο. Άρα ή θα μας ξημερώσει κάποιος φόρος υπέρ αεριάδων (και από σπόντα ΑΠΕτζήδων), ή φόρος για μερικούς (εμάς) και όχι για άλλους (τους βιομηχάνους).

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου κληρώνει και οι μάσκες έχουν πέσει


http://www.thegwpf.org/300-billion-carbon-fiasco-eu-emissions-trading-scheme-falters/
http://www.euractiv.com/climate-environment/nations-seen-going-separate-ways-news-517850?

Η είδηση είναι ότι μεθαύριο, 19 Φεβρουαρίου, η "Ευρωβουλή" θα αποφασίσει εάν θα χειραγωγήσει την αγορά-μαϊμού που λέγεται "αγορά δικαιωμάτων άνθρακα", που από τα ύψη του ουρανού πριν το κραχ του 2008, είναι τώρα περί τα 5 ευρώ πιο ψηλά από εκεί που θα έπρεπε να είναι, δηλαδή στο "μηδέν".

Αν βαριέστε, να μην πηγαίνετε σε μέρη με κάμερες



Ο Μαθιουδάκης βαριέται γιατί είναι ειδικού σκοπού: Φροντίζει να καίμε περισσότερο αέριο για να έχουμε ακριβότερο ρεύμα. Ο Ζερβός φροντίζει να μην έχουμε ρεύμα.  ΑΠΟΡΩ πώς ακόμα κυκλοφορούν, ειδικά ο δεύτερος.  Ο Παπαγεωργίου, για την ώρα τουλάχιστον, προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Πόσα ψέματα σε μία διαφήμιση;


To απλό είναι ότι δεν υπάρχουν zero emissions, ακόμα κι αν υπήρχαν, ηλεκτρικά αυτοκίνητα. "Θα" υπάρξουν, εμπορικά, προσιτά, πρακτικά, εννοώ. Και τα παιδάααακια... Μανία που έχουν με τα παιδάκια οι Πράσινοι... Ναι, η "Ευρώπη" προστάζει να υπάρχουν σταθμοί για φόρτωση αυτοκινήτων... Βλέπω και στην Ελλάδα σε μερικά βενζινάδικα... Αν ποτέ υπάρξει πολλή και φτηνή ηλεκτρική ενέργεια, τα λέμε. Τα αιολικά απλά φαντασιώνονται ότι αντί να ψήνουν τα δίκτυα γειτονικών χωρών, θα φορτώνουν αυτοκίνητα, που άχτουνγκ άχτουνγκ, θα πρέπει να περιμένουν άδεια, να φορτίσουν, όταν φυσάει. Η Iberdrola είναι οι ΑΠΕτεώνες που θέλουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Βρήκα κι άλλες ιστορικές διαφημίσεις. Σε αυτές, οι γιατροί προτιμούν τσιγάρα Κάμελ(!)

Κανείς, πουθενά, δεν θέλει τα αιολικά... Μα γιατί; Η ΕΛΕΤΑΕΝ λέει ότι αρέσουν...



Στο Οντάριο του Καναδά είναι ξεσηκωμένοι... Και ΠΟΥ δεν είναι;

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αλλάζει ο Νόμος EEG (ο καθ' ημάς Νόμος Μπιρμπίλη, ο Νόμος του 1991 για τις Ορδές των Ηλιθίων)


Economics and Environmental Ministers Jointly Propose EEG Amendment and Long-term Overhaul

"...In light of the upcoming federal elections on 22 September and the SPD/Green majority in the Bundesrat, it is doubtful whether the ruling CDU/CSU/FDP coalition will be able to find the necessary majorities for this proposal. In addition, the constitutionality particularly of the proposed 1.5% reduction of feed-in tariffs for existing plants in 2014 will surely be questioned".

Τις λεπτομέρειες τις αφήνω σε εσάς...

Αυτά συμβαίνουν όταν διαστρεβλώνεις την αγορά. Αν δεν ξεμπλέξουν οι Γερμανοί, είναι σε παγίδα. Πράσινη Παγίδα... Γράφτηκε από το Spiegel αμέσως μετά την Φουκουσίμα. Η Φουκουσίμα ήταν ΤΟ απρόβλεπτο γεγονός. Ήδη, θα ήταν στην πυρηνική φάση του πλάνου...

Την πιο ωμή κριτική για τον Νόμο EEG είχε γράψει ο Michael Limburg (σελ. 1293)

 «Το 1991, η Κυβέρνηση του Helmut Kohl πέρασε ένα νόμο στην Γερμανία (Power Feed-in Act), που αργότερα τροποποιήθηκε από τον Σοσιαλιστικό-Πράσινο Συνασπισμό του Schoeder και έγινε ο Νόμος EEG (Energy Feed-in Act). Ο νόμος αυτός υποχρέωνε εταιρίες παροχής ηλεκτρισμού, να αγοράζουν ρεύμα από ΑΠΕ σε εξωφρενικές τιμές, που όμως μπορούσαν να μετακυλήσουν στον καταναλωτή. Αυτός ο Νόμος έγινε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Γερμανίας (έτσι τον απεκάλεσε με χαρά ο Σοσιαλιστής Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Mueller του SPD). Ο νόμος αυτός εξήχθη σε 46 χώρες, παγκοσμίως, αφού “υπάρχουν ορδές ηλιθίων ανθρώπων, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα”».

Να το διαβάσετε αυτό το άρθρο... Να το θυμάστε. Ό,τι προκύπτει, έχει γραφτεί. Δεν θέλει φιλοσοφία... Από το 1975 σέρνεται αυτό το θέατρο.

Michael Limburg is the Vice President and Deputy Press-speaker for the European Institute for Climate and Energy (EIKE). In his position he regularly attends EIKE's International Conferences on Climate and Energy, and regularly speaks with the media. To EIKE έχει πραγματικούς αρχαιοπτέρυγες. To NoTricksZone ααναφέρει ότι το EIKE δέχτηκε κυβερνοεπίθεση χτές...

Και ο Rösler πιέζει;  "Anyone who rejects this model, will be politically responsible for any additional electricity price increase, in the future" he threatened the Prime Minister of the country in the ARD "Morning Magazine". "Countries must now think very carefully about what they object to today and where they want to agree with today. " (από την ThW)

29/9/2010  Οι Ορδές των Ηλιθίων

Παρηγοριά για τις Σία Κοσιώνη και Κατερίνα Χριστοφιλίδου του Σκάϊ. Και στο CNN έχει "ξανθιές"


Από Παγκόσμια Θέρμανση οι μετεωρίτες στην Ρωσία. Δείτε το στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2277529/CNN-anchor-suggests-meteor-hurtling-Earth-result-global-warming.html

Ένδικα μέσα κατά της Ισπανικής Κυβέρνησης. Και στα δικά μας. Δώστε κι άλλες άδειες, μην φοβάστε...


http://www.thegwpf.org/renewable-energy-investment-smoke/

"Foreign investors in renewable energy projects in Spain have hired lawyers to prepare potential international legal action against the Spanish government over new rules they say break their contracts...

International commercial law firm Allen Overy told Reuters on Thursday that it is representing a group of investors in concentrated solar power plants in relation to potential claims under the international Energy Charter Treaty..."

Οι διεθνείς "επενδυτές" στην επιδοτούμενη Πράσινη Απάτη της Ισπανία στρέφονται κατά της Ισπανικής Κυβέρνησης επειδή έκοψε τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ.  Εγώ λέω ότι καλά έκανε και τις έκοψε. Εσείς, στην ΡΑΕ που έχετε δώσει και δίνετε άδειες αβέρτα, σε δήθεν "επιχειρηματίες" που θέλουν να μεταπωλήσουν τις άδειες, για να καταστραφούν τα Ελληνικά βουνά και τα νησιά, θα έχετε και ντόπιους να σας κυνηγάνε. Προσωπικά, θα είμαι μάρτυρας κατηγορίας κάθε ενός που θα σας κυνηγάει. ΞΕΡΑΤΕ ότι η φούσκα έχει σκάσει, και παρ' όλα αυτά την προωθούσατε.   Προωθήσατε και προωθείτε, εν γνώσει σας, με δημοσιευμένα στα διεθνή ΜΜΕ τα δεδομένα, μία ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική απάτη.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η λύση για το σωρευτικό έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ: Κόψτε την στήριξη των ΑΠΕ. Το κάνουν οι Ισπανοί και οι Γερμανοί που μας τις πουλάνε! Πείτε "ΟΧΙ, δεν έχουμε να φάμε!"


http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/2013_01_Miniaio_Deltio_EL_APE_SITHYA.pdf%20..... (σελ. 13)

Αφού το βλέπετε:  Δεν βγαίνει. Το να ανεβάζετε συνέχεια το ρεύμα σε καιρό που χ% είναι άνεργοι, ψ% δεν έχουν διαθέσιμο περισσευούμενο εισόδημα, και ζ% πεινάνε ή κρυώνουν, για κάτι που ενεργειακά είναι από οριακό έως άχρηστο, (ή εάν προτιμάτε, πάααρα πολύ χρήσιμο αλλά όχι για ηλεκτροδότηση) και που ενοχλεί τους πάντες πλην των λαμογιών που το προωθούν... έεεε.... πάτε γυρεύοντας να τα ακούσετε, και όχι μόνο από τον Γαμώσταυρο. Κόψτε τις ΑΠΕ. Οι αυξήσεις μόνο για φτηνή ηλεκτροπαραγωγή και για ΥΚΩ όπου χρειάζεται. 


http://www.efsyn.gr/?p=22889  "Νέα χαράτσια στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» θα κληθούν να επωμιστούν εν μέσω κρίσης και γενικευμένης αρπαγής εισοδημάτων τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση αναζητά έσοδα επιπλέον 1 δισ. ευρώ με ορίζοντα το 2014 για να καλύψει τις επιδοτήσεις προς τους επενδυτές φωτοβολταϊκών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".  Λεφτά υπάααρχουν, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.