Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Ἐὰν μισοῦνται ἀνάμεσό τους, δὲν τοὺς πρέπει ἐλευθεριά»


Παθιάζεστε υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου άκρου, και εγώ, απ' έξω, ρίχνω φταίξιμο σε όλους, ή απαλλάσσω τους πάντες, χωρίς να προτιμώ τα ενδιάμεσα, αλλά η ζημιά έχει γίνει, γίνεται, και θα γίνεται.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε δεξιούς ή αριστερούς, ή ότι ανεβαίνουν ακραία κόμματα. Το πρόβλημα είναι ότι 1) δεν έχουμε κανόνες της προκοπής (δηλαδή Σύνταγμα της προκοπής), συν, 2) δεν έχουμε παιδεία γενικώς και αορίστως και τουλάχιστον από το 1981 και μετά, συν 3) είμαστε εκ των πραγμάτων όλοι στην τσίτα, και όλοι από την ίδια κατάσταση, και επομένως με το παραμικρό, είτε είναι αυτό ή το άλλο, αρχίζει αυτό για το οποίο είμαστε σχεδιασμένοι:  Να αλληλοτρωγόμαστε υπέρ αυτών που κερδίζουν από αυτό.

"Δημοκρατία" δεν είναι να ψηφίζει η πλειοψηφία ότι θα περιμένει ελεημοσύνη από τρίτους, με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία. Και για αυτό ο "Σοσιαλισμός" δεν είναι απλώς παγίδα είναι μηχανισμός καταστροφής λαών, αφού στην "Δημοκρατική" του εκδοχή απλά οι πολλοί ζητάνε και ψηφίζουν να πάρουν, υπογράφοντας έτσι την μετάλλαξή τους σε δουλοπάροικους ζόμπυς.

Ούτε είναι "Δημοκρατία" η δια ροπάλου πάταξη του παραπάνω φαινομένου.

Ούτε είναι η επιλογή του ενός ή του άλλου άκρου η λύση.  Η λύση είναι "κανόνες". Κανόνες που θα γραφτούν από φωτισμένους, με γνώμονα την κοινή λογική και, ναι, το εθνικό συμφέρον. Μην μου παριστάνετε τους διεθνιστές. Ο διεθνισμός είναι κόλπο για να κοροϊδεύουν μερικοί λίγοι, τους πολλούς. Οι Κανόνες πρέπει να διευκρινίζουν, για όσους έχουν ξεχάσει, τι σημαίνει "Ελευθερία".  Προσωπικά, δεν περιμένω ούτε κοινή λογική, ούτε εμφάνιση "φωτισμένων".  Η κοινή λογική πέθανε, δεν ξέρω πότε, και οι φωτισμένοι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, αποκλείονται, βραχυκυκλώνονται ή ...εξαφανίζονται.

Παραμένουν τα ερωτήματα:   "Τι θα προκύψει μετά την διάλυση";  "Σε τι νόμισμα θα είναι ό,τι προκύψει, εάν προκύψει";  και "Μα καλά... Χρειάζεται να διαλυθούμε; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος";

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι "φωτισμένοι" φίλε μου, αν εννοούν να βγάλουν άλλοι τα κάστανα απ' τη φωτιά και να εμφανιστούν σαν backseat generals είναι καταδικασμένοι να παραμείνουν παραπονιάρηδες της θεωρίας.

Αρετή και ΤΟΛΜΗ , αλλιώς θεωρίες άκαπνων που κατά κανόνα είναι λάθος θεωρίες.

Kατά τα λοιπά, όπως τα γράφει ο Εθνικός μας ποιητής.

Πετροβούβαλος

archaeopteryx είπε...

τον Καποδίστρια, ή τους Φιλικούς, είχα κατά νου, αλλά δεν τους βλέπω...

spiral architect είπε...

Ελληνικός διαφωτισμός και αστική επανάσταση δεν υπήρξε στη μετά το 1821 Ελλάδα. Ο Καποδίστριας και οι Φιλικοί έπαιξαν σε ένα διαφορετικό ιστορικό περιβάλλον και δεν παραλληλίζονται ούτε με το Ροβεσπιέρο, ούτε με το Μαρά. Απέναντί τους δεν είχαν ένα Λουδοβίκο, αλλά τους Οθωμανούς και μετέπειτα ο Καποδίστριας ένα διαλυμένο απ' την Επανάσταση αγροτικό (και ούτε καν!) κράτος, που προσπάθησε να το κάνει κάτι σαν τα κράτη που γνώρισε αυτός στην Ιταλία και στην Ελβετία.

Έτσι τα πράματα στην Ελλάδα έρχονται με καθυστέρηση και επειδή η κατά Μαρξ αστική τάξη στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ήρθε η ώρα: Μάλλον τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις μέλλουν να ξεπετάξουν τους εκπροσώπους της ντόπιας κρατικοδίαιτης "αστικής τάξης" (τους γνωστούς!) δίνοντας τα ηνία στους ορίτζιναλ ξένους εκπροσώπους αυτής.

Το άσχημο είναι ότι κάποιοι ξεχνούν (καλύτερα διαστρεβλώνουν) ακόμα και την πρόσφατη ιστορία μας, ταυτίζοντας π.χ. τον Μελιγαλά και την σφαγή των συνεργατών των Γερμανών με τον Εμφύλιο. Προς επίρρωσιν παραθέτω ένα απόσπασμα:

«Από τους Γάλλους εκείνους που εγκληματικά ή με συκοφαντίες προκάλεσαν το θάνατο αγωνιστών της Αντίστασης σκοτώθηκαν χωρίς κανονική δίκη 10.842 άτομα. Μετά την απελευθέρωση 779 εκτελέστηκαν, ύστερα από παραπομπή σε δίκη σε τακτικά δικαστήρια ή τα στρατοδικεία. Αριθμός θλιβερός, αν και πολύ περιορισμένος είναι αλήθεια σε σχέση με τον αριθμό των εγκλημάτων που έγιναν και των τρομερών συνεπειών τους» (σελ. 625)

(Σαρλ Ντε Γκωλ: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος – Απομνημονεύματα 1940-1946 – Εκδόσεις Γκοβόστη)

Όχι μόνο "Εαμοβούλγαρος" δεν ήταν ο Γάλλος στρατηγός που έγραψε ωμά τα παραπάνω, αλλά λίγα χρόνια μετά, ακόμα πιο ωμά, έβαψε τα χέρια του με το αίμα της Αλγερίας, ακούγοντας το "σπουργιτάκι" του.

nestrom είπε...

Συμφωνώ απολύτως για την ανάγκη θέσπισης κανόνων όσο και αν αυτοί καταπιέζουν την "ελευθερίας" μας.

Από την μια υπάρχει ο κομμουνισμός (ή σοσιαλισμός). Όλοι, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων, έχουν ίση μερίδα στον πλούτο, εκτός βέβαια από την άρχουσα τάξη που έχει το κυρίως πιάτο.
Από την άλλη ο καπιταλισμός, επιτρέπει σε όλους να διεκδικούν ισότιμα τον παραγόμενο πλούτο, να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, να επενδύουν, να χρεοκωπούν, εκτός από την ολιγαρχία που δεν χρειάζεται να ασχολείται με αυτά.
Οι πολιτικές ιδεολογίες πρέπει να τελειώνουν. Υπάρχουν μόνο έξυπνοι ξαπλωτοί λεφτάδες και βλάκες αποχαυνωμένοι φτωχοι. Πρέπει να επικρατήσει κοινή λογική. Δεν είμαι καθόλου βέβαια καθόλου αισιόδοξος.

spiral architect είπε...

Η Χρυσή Αβγή (Σαραντάκος το τελευταίο) είναι η τελευταία εφεδρεία του εν Ελλάδι καπιταλιστικού συστήματος, το κολλητιλίκι των μπράβων με τους οικονομικούς νταβατζήδες και η χρηματοδότησή τους απ' την κρατικοδίαιτη οικονομική ελίτ.

Η Χρυσή Αβγή είναι η τελευταία ελπίδα των εν Ελλάδι εκπροσώπων του κεφαλαίου, για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και να αποφύγουν τα δικαστήρια, τις φυλακές ή την φυγή στην Αργεντινή.

Αλλά το τελευταίο οι Πρετεντερομπάμπηδες δεν θα το πουν ποτέ. Το γράφουν όμως κάποιοι μάγκες εξ Εγκλαντέρας:

Amid rumours of backing from wealthy shipowners, it has succeeded in opening party offices across Greece.

spiral architect είπε...

Διαβάστε κι αυτό:
Παναγιώτης Χατζηστεφάνου: H αυτοκρατορία των τύψεων έχει ηγέτη και θύμα εσένα

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι ότι όλοι αναφέρονται στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο..

Καλά στο τόξο είναι και το σταλινικό κόμμα ΚΚΕ ; Αυτό δεν έχει ομάδες κρούσης που ανοίγουν κεφάλια ;

Καλά Ν.Δ.- Πασοκ δεν έχουν καταγγελθεί για δημοκρατική εκτροπή από την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση ;

Το άρθρο 86 του Συντάγματος μήπως είναι η "λαβή" του λεγόμενου συνταγματικού τόξου ;

Όλοι έχουν γίνει καραγκιόζηδες σε μια σκηνή θεάτρου σκιών..της γελοίας εθνικοσοσιαλιστικής παρωδίας made in Greece με καραγκιοζοπαίχτη έναν απόγονο των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την εκστρατεία του στο σημερινό Μπαγκλαντές..



Ε ρε Ελλάδα πόσο χαμηλά έπεσες με τον δικομματισμό ΝΔ-Συριζα : "Κασιδιάρης for President", οι φτωχοί μαχαιρώνονται μεταξύ τους και οι "Υπηρεσίες" στήνουν το θέαμα του νέου εμφυλίου των βλαμμένων κάθε είδους



Ανώνυμος είπε...

Εσύ καλά τα λες, Αρχαίε, όμως από τη μια έχουμε μια ιδεολογία που βάζει μπροστά από το έθνος μιαν άλλη συλλογικότητα (τον λεγόμενο προλεταριακό διεθνισμό), δίκην θρησκείας, και από την άλλη έχουμε την Χ.Α. που εντάσσει την εθνική ιδεολογία μέσα σε κάτι τόσο απωθητικό, λες και το έφτιαξαν ειδικά για να μην πηγαίνεις προς τα εκεί, όπως είχες πει κι εσύ κάποτε.

Άρα, πού καταλήγουμε; Το να "μισιούνται ανάμεσά τους" είναι κάτι που κινείται πια όχι εντός, αλλά εκτός των ορίων του ανήκειν σε ένα έθνος. Οι μεν θεωρούν "κακό" το να ταυτίζεσαι με ένα έθνος, οι δε ωθούνται να το πράξουν με τρόπο ενταγμένο σε ολοκληρωτικές ιδεολογίες, δίδοντας άλλοθι στους πρώτους να μισούν το έθνος τους.

Το παιχνίδι είναι πολύ καλά στημένο από αυτούς που το έχουν στήσει, και αν όλα έγιναν για να πέσει ο Καραμανλής που έκανε συμφωνίες αγωγού αερίου με τον Πούτιν, τότε πίσω από όλα κρύβονται οι ίδιοι άνθρωποι, οι έμποροι φυσικού αερίου. Άλλωστε και ο βασικός μεταπράτης του Μνημονίου στην Ελλάδα, ο ΓΑΠ, την "πράσινη ανάπτυξη" είχε ως προμετωπίδα. Τυχαίο; Δύο σε ένα, δύο εγκλήματα από το ίδιο πρόσωπο και αυτοί που τελικά επωφελούνται είναι οι έμποροι αερίου.

Αλλά και η κρίση του ευρώ δρομολογήθηκε ώστε να μην τυχόν και διανοηθούν οι ιδιοκτήτες του εκτός Ρωσίας αερίου (και πετρελαίου) να το τιμολογήσουν σε νόμισμα άλλο από το δολάριο. Τρία σε ένα... Και όλα εξυπηρετούν τους ίδιους ανθρώπους... Τους ίδιους εμπόρους...

Ανώνυμος είπε...

Όσοι μπορούν ας διακρίνουν τις διαφορές μεταξύ Ελληνισμού και Εθνικισμού.

Η Ελληνική ψυχή (ή αν θέλετε το κατά Νίτσε Ελληνικό πνεύμα, ο Ελληνισμός", δεν περιχαρακώνεται σε εθνικά σύνορα.

Ως προς το ζήτημα της μετακίνησης, κατά μεγάλα κύματα, ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης προς τις εύκολες για εισοδισμό κράτη-μέλη της Ευρώπης, ας το ξανασκεφτούμε, ότι για τα αφεντικά-ρυθμιστές της ζωής μας (όσο το ανεχόμαστε να διαφεντεύουν άλλοι τις ζωές μας) οι μετανάστες είναι πηγή πλούτου. Επιδιώκουν μάλιστα μέσω αυτών των μετακινήσεων στη διάλυση των όποιων πολιτιστικών δεσμών έχουν απομείνει στις κοινωνίες των εθνών-κρατών για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις.

Όμως αν και αυτοί οι δεσμοί είναι αρχαιότεροι από τα κράτη, οι άνθρωποι καταφεύγουν στους νεοεθνικισμούς που εκμεταλλεύονται το πρόβλημα που προκύπτει από την διάλυση των μικροαστικών στρωμάτων στις μητροπόλεις μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες από το ξαν-άνοιγμα της εθνικοσοσιαλιστικής ατζέντας.

Ο Σοσιαλισμός ιστορικά απέτυχε και ως εθνική και ως διεθνιστική υπόθεση και οδήγησε σε "εκατόμβες" εκατομμυρίων θυμάτων.

Γιά όνομα, ζουν ακόμη οι γενιές που καταστράφηκαν οι ζωές τους στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Μόνο με τα ψυχικά γνωρίσματα του Ελληνισμού (ευθύτητα-ελευθερία,θυμάστε άλλα.. ;)μπορούν οι ανθρώπινες κοινωνίες να ξεπεράσουν την εμπορευματική πανούκλα.

Οι διακρίσεις δεν οδηγούν αναγκαστικά στον ρατσισμό και να πούμε ότι ο Ελληνισμός, ως πρόταγμα, δεν έχει σχέση με δεσμούς αίματος.

Με τιμή και γνώση λοιπόν ενάντια στον εθνικοσοσιαλισμό των made in (bad) Greece βλαμμένων.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε α) ότι κεφάλαιο και κράτος γεννούν τον φασισμό β)ότι αριστερά και δημοκρατία δεν συνάδουν με τίποτε..

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=z6f2LkHrctU
, 2,
για του επάνω λόγου το αληθές