Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η αγορασμένη ευαισθησία για το Κλίμα


http://www.dailymail.co.uk/news/article-2523726/Web-green-politicians-tycoons-power-brokers-help-benefit-billions-raised-bills.html

Ναι, υπάρχει σχεδιασμός (και) στην Αγγλία για την ...Κλιματική Αλλαγή. Και τα μέλη της "Επιτροπής" που κάνει τα σχέδια, ...τα πιάνει από τους εκεί ΑΠΕτεώνες. Η διαφθορά, δεν είναι με φακελάκια, πλέον, και η Αγγλία είναι #14 στην κατάταξη διαφθοράς. Εμείς είμαστε #80.  Για αυτό, εδώ, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που θέλουν να σώσουν το Κλίμα.

Με έχουν αποκαλέσει "συνωμοσιολόγο" όταν έλεγα πριν 3 ή 4 χρόνια ότι όλη αυτή η "ευαισθησία" για το Κλίμα είναι  ...αγορασμένη.  Αλλά να που είναι

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ενεργειακή φτώχεια εξελίχθηκε στο Νο 1 εθνικό πρόβλημα, μέχρι και ο Βενιζέλος άρχισε να το καταλαβαίνει, και όμως, τα ΜΜΕ δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται και εκτός από δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για τα θύματα δεν λένε κουβέντα.

Το άμεσο αίτιο βέβαια δεν το κατονόμασε ο Μπένυ, αφού είναι η πρώην συνάδελφος του η Τίνα που σκάτωσε τα πράγματα όσο δεν παίρνει.

Kaymakchalan

nikos είπε...

9 εκατ. ευρώ για αιολικό πάρκο και μία θέση εργασίας

http://vathiprasino.blogspot.gr/2013/12/9.html

Ανώνυμος είπε...

Με έρευνα που έκανε η mail. Μήπως ήταν και Προφέσορ Μοριάρτυ με τον Αρχαιοπτέρυξ μαζί; Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει; Η "έρευνα" της γνωστής συντηρητικής αγγλικής εφημερίδας που προωθεί αντίθετα συμφέροντα. Και οι εταιρείες στην Αμερική που καίνε άνθρακα αντιδρούνε για τα μέτρα κατά της ρύπανσης που πήρε ο Ομπάμα. Να γίνει φτηνή ενέργεια με κάθε κόστος;

Professor Moriarty είπε...

Ανώνυμε, σε έπιασε τώρα ο πόνος για τον προφέσορα του LSE και τους πράσινους λόρδους; Εσύ δεν ήσουν που προχθές υποστήριζες την ενεργειακή δημοκρατία της (πράσινης) Ρόζας; Ό,τι σου κατέβει, αρκεί να μην σου πειράξουν το παραμύθι. Κοίτα τότε εδώ και πες μου ποιος θα πληρώσει

http://www.energypress.gr/news/Mehri-ayrio-sto-opengov-to-New-Deal2

Πλήρωνε εσύ το ΕΤΜΕΑΡ και οι υπόλοιποι σαν και σένα για μην χρεοκοπήσουν όσοι πίστεψαν στην πράσινη φούσκα και φύτεψαν στα χωράφια τους F/B.

Για την Αμερική δεν ξέρω τι όνειρο είδες πάλι. Αν, όμως, εννοείς τα νέα μέτρα για την ελάττωση των ποσοστών εκπομπών Hg, σε μία 5ετία, τότε 2 παρατηρήσεις έχω: Πρώτον, εκτός από το κόστος, έχει υπολογιστεί ότι η απότομη αυτή προσαρμογή θα ως επίπτωση την απώλεια 2 εκατομ θέσεων πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ. Αλλά εσύ θα πεις ότι τα θερμοηλεκτρικά με ορυκτ καυσ. δηλητηριάζουν τον κόσμο και είναι δολοφόνοι. Αλλά όταν οι πράσινοι πλασιέδες προωθούσαν τις λάμπες υδραργύρου που έχουν συμπυκνωμένη overdose Hg, η κάθε μία, και οι δήμοι γέμιζαν τους δρόμους με τέτοιες, τότε ενθουσιαζόσουν για την “εξοικονόμηση”. Και δεύτερον, έχω βαρεθεί να λέω ότι αν ένα ελάχιστο κλάσμα των επιδοτήσεων για τις ΑΠΕ πήγαιναν στην Ελλάδα για επενδύσεις σε φίλτρα και θερμοηλεκτρικά νέας τεχνολογίας τότε θα ανέπνεαν όντως καθαρότερο αέρα οι κάτοικοι της Πτολεμαίδας και της Μεγαλόπολης. Ενώ τώρα, και δεν εξοικονομείται συμβατικό καύσιμο, και οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να εισπνέουν τα δηλητήρια, γιατί εσείς οι υπέρμαχοι της δήθεν “καθαρής” ενέργειας πληρώνετε αγρότες να φυτεύουν πάνελς και εταιρείες να φυτεύουν δάση με Α/Γ. Θα το ξαναπώ ωμά, αν συνεχίσεις να γράφεις αυτές τις γελοιότητες, ή είσαι τελείως ηλίθιος, ή σκέτο κάθαρμα.

Αν ήσουν αγρότης που φύτεψες πάνελς και φοβάσαι μην χρεοκοπήσεις, θα σου έλεγα ότι δεν πρέπει να βρίζεις εμένα, αλλά αυτούς που σε παραμύθιασαν και τον εαυτό σου που παραμυθιάστηκες.

Professor Moriarty είπε...

Και με αφορμή τα 2 εκατομ. θέσεων που προβλέπεται ότι θα χαθούν λόγω τους κόστους εξ αιτίας της μείωσης κατά 90% των εκπομπών Hg από τα θερμοηλεκτρικά των ΗΠΑ, ρωτώ πόσες θέσεις εργασίας κόστισε και θα κοστίσει στην Ελλάδα η εισαγωγή των ΑΠΕ και η εκτόξευση της τιμής της ενέργειας (μαζί με την πλήρη στρέβλωση της αγοράς και την φορολόγηση των εισαγωγών ενέργειας), χωρίς μείωση κατανάλωσης συμβατικού καυσίμου, χωρίς μείωση ρύπων; Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο και πολυεπίπεδο σε χώρα χρεοκοπημένη, με ύφεση και (πραγματική) ανεργία 30% και περισσότερο. Αιδώς ... (αχρείοι) !!!

Ανώνυμος είπε...

Όνομα και πράγμα οριάρτυ που έβαλε το μυαλό του στην υπηρεσία του εγκλήματος. Εγκλημα κατά του πλανήτη και των οργανισμών. Και σωστό ψευδώνυμο διάλεξες να πεις αυτά που λες. Και πάντως ευχαριστώ που δεν με είπες @@ του Καράμπελα σαν το φίλο σου, ή το άλλο σου ψευδώνυμο τον Αρχαιοπτέρυξ Χορίμπιλο κλπ. Όταν δε σ αρέσουν αυτά που λένε τότε βρίζεις τους προφέσορες LSA, προτιμάς μήπως Yeale και aculls and bones ή γερμανικά πανεπιστήμια και μπυραρίες Μονάχου; Ελαχιστοποίηση του κόστους ενέργειας και εργατικης δύναμης. Μεγιστοποίηση των κερδών. Αυτό θέλεις neocon profMoriarty. Και μας λες τον καημό των βιομηχάνων του άνθρακα που εκπροσωπείτε εδώ πέρα, ιια τα μέτρα κατά της μόλυσνης τους. Τάχα τώρα σας νιαξαν οι άνεργοι. Για τα εκατομμύρια τους νεκρούς απ τα δηλητήρια δεν λες όμως είποτα, ε ; Χειρότεροι κι από ναζί. Θέλετε να κάνετε την γη ολακαύτωμα εσεις οι πανέξυπνοι. Ντροπή σε σας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, δες τι έγινε με την Solyndra, την κατασκευάστρια ΑΠΕ στις ΗΠΑ. Πήρε κοντά μισό δισ. δολλάρια, τα έκανε καπνό και μετά φαλήρισε διώχνοντας κόσμο. Αυτά έχει η πράσινη μπαρούφα που εσύ πιστεύεις ότι θα σώσει τον πλανήτη.

Σπάνιες γαίες στις ΑΓ, γραφίτης στα ΦΒ, αυτά δεν εξορύσσονται από μεγάλες βιομηχανίες; Η είσαι τόσο χαζός που νομίζεις ότι η ονομασία "ήπιες" εξορκίζει την βαριά βιομηχανική κατασκευή. Τελικά πράσινος και σωστός δεν υπάρχει πουθενά!

Kaymakchalan

Professor Moriarty είπε...

Ανώνυμε, τελικά σε είχα παρεξηγήσει! Είσαι πηγαίο ταλέντο κωμικού. Συνέχισε να γράφεις να με ψυχαγωγείς.

archaeopteryx είπε...

ο πλανητης ανωνυμε σε αγνοει παντελως... Τα εμπορικά ισοζύγια και οι κεντρικές τράπεζες αντιθέτως... αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις. Σε καιει πχ ο Λιάπης ή ο Σημίτης; Καταλαβαινεις τη διαφορα?