Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η Κλιματική Αλλαγή επηρεάζει την τροχιά της Σελήνης και τις συζυγίες άλλων ουράνιων σωμάτων... Εε;!


Αν δείτε την Παλίρροια του Ευρίπου στην Wikipedia (στην Χαλκίδα είναι, αλλά στην Wikipedia ίσως μάθετε κάτι) θα δείτε ότι "είναι ένα σύνθετο μοναδικό φαινόμενο οφειλόμενο στις παλιρροϊκές δυνάμεις που παρατηρείται μόνο εκεί... Η συστηματική παρακολούθηση του εν λόγω ρεύματος έδειξε ότι ενώ στις 22-23 ημέρες παρουσιάζει μια κανονικότητα αλλαγής φοράς ανά 6 ώρες περίπου, όπως ακριβώς η παλίρροια, στις υπόλοιπες 6-7 ημέρες του μήνα το ρεύμα γίνεται τόσο ακανόνιστο που μπορεί ν΄ αλλάξει φορά ακόμη και 14 φορές μέσα στο ίδιο 24ωρο!... το κανονικό ρεύμα αντιστοιχεί στις συζυγίες, δηλαδή 11-12 ημέρες περί τη νέα σελήνη (Ν.Σ.) και άλλες τόσες κατά τη πανσέληνο, ενώ το ακανόνιστο ρεύμα παρατηρείται κατά τους τετραγωνισμούς κλπ ακαταλαβίστικα... Και τα βαρομετρικά χαμηλά ή υψηλά, το σχήμα της ακτογραμμής, η τριβή του νερού με τον βυθό, κλπ επηρεάζουν τον Εύριπο... Αλλά το 99,99% του φαινομένου είναι  ...πλανητικής προέλευσης... Και το 99,99% των περαστικών είτε δεν προσέχουν είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε δεν τους νοιάζει το θέμα, αλλά, σιγά σιγά, αποτυπώνεται άλλη μια φορά η έκφραση "Κλιματική Αλλαγή"... Η νέα σας θρησκεία....  Δεν έχει σημασία εάν υφίσταται, επιστημονικά, σημασία έχει να την θυμάστε, να την πιστέψετε...  Δεν είναι η πρώτη θρησκεία που ...φτιάχνεται.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι με πολλά αιολικά, δεν πρόκειται να αλλάξουμε ούτε την τροχιά της Σελήνης (απομακρύνεται, ξέρετε...) ούτε των άλλων πλανητών...

Την φωτό της αρλούμπας μου την έστειλε ο Σ.Α.  Για την λαϊκή έκφραση φταίει ο λαός. Για την "χαώδη" συμπεριφορά, ωστόσο του πορθμού, εδώ (από link που βρήκε η ThW).

Paliroiko0_Animation.gif
 
Και άρθρο με τίτλο Walter, Aristotle and the Tides of Euripus στην σελ. 100 στο pdf, εδώ (από τον Prof. Moriarty).

3 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Λέγεται ότι ο Αριστοτέλης πέθανε στην Χαλκίδα από κατάθλιψη διότι δεν μπόρεσε να λύσει το μυστήριο της κίνησης των νερών του ρεύματος του Ευρίπου.

Δυστυχώς δεν είχε την ευφυΐα και ευστροφία των υπαλλήλων της γέφυρας της Χαλκίδας.

Στα θέματα των “κλιματικών αλλαγών” κάτι ίσως έχει να μας πει ο Walter Munk. Ο οποίος μελέτησε την επίδραση της μεταβολής του άξονα περιστροφής της Γης στην ατμόσφαιρα και στις κινήσεις των ωκεανών.

http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Munk

Αλλά δεν τον αναφέρω τυχαία διότι είχε ασχοληθεί και με το ρεύμα του Ευρίπου.

Σου στέλνω αυτό.

http://stuff.mit.edu/~heimbach/papers_historic/oceanography/walter_munk_65th_birthday_celebration.pdf

Στην σελίδα 96 υπάρχει το χαριτωμένο άρθρο:

Walter, Aristotle and the tides of Euripus.

archaeopteryx είπε...

Prof Moriarty, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου? archaeopteryxgr@gmail.com

Ειναι αρκετά εύκολο να φτάξεις έναν λογαριασμό gmail για την διατήρηση της ψευδωνυμίας σου... Βάλε κάπως το moriarty, για να το βρώ...

Stalex είπε...

Αrchaeopteryx, η ουσία όλης της ιστορίας βρίσκεται ακριβώς στο εύστοχο σχόλιο σου: «Και το 99,99% των περαστικών είτε δεν προσέχουν είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε δεν τους νοιάζει το θέμα, αλλά, σιγά σιγά, αποτυπώνεται άλλη μια φορά η έκφραση "Κλιματική Αλλαγή"... Η νέα σας θρησκεία» καθώς και στον σχολιασμό του Professor Moriarty: «Δυστυχώς (ο Αριστοτέλης) δεν είχε την ευφυΐα και ευστροφία των υπαλλήλων της γέφυρας της Χαλκίδας».
Από εμένα συγχαρητήρια για την διερευνητική προσπάθεια και των δύο.
Συγχαρητήρια όμως και για την αλίευση της φωτογραφίας από τους συνεργάτες μου “Tses” και “Stam”