Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

αλό αλό, εδώ Ευρώπη, εδώ Ευρώπη...

 
http://www.inewsgr.com/13/manifesto-tsipra-gia-tin-ypopsifiotita-tou-stin-evropaiki-enosi.htm

Δεν εκφράζομαι υπέρ ή κατά του Τσίπρα
Ούτε υπέρ η κατά της "Ευρώπης" (τι είναι αυτό;)
Ούτε υπέρ ή κατά του Γ' Ράϊχ
Ούτε υπέρ ή κατά των Stiftung
Ούτε υπέρ της "καθοδήγησης" από τα Siftung
Ούτε καν υπέρ ή κατά της "καθοδήγησης"

Είμαι όμως υπέρ του να λέμε τα σύκα, "σύκα", και την σκάφη "σκάφη.

Μα δεν το έχετε καταλάβει;

Να αρχίσω με το τι έγραφε προχτές το "κακό" (για μερικούς από εσάς) Stratfor στο σημείωμά του για την Ουκρανία:  All the traditional German parties -- including the CDU, SDP, the CSU, the FDP, the Greens, and The Left -- have foundations  [Stiftungs!] that get funding from the German federal budget and work internationally to strengthen ties to Germany, promote democracy and strengthen civil society. The two largest political foundations are the Friedrich Ebert Foundation (affiliated with the Social Democratic Party) and the Konrad Adenauer Foundation (affiliated with the Christian Democratic Union), which jointly receive around 250 million euros (around $345 million) annually from the federal government.  And while all the German political foundations have programs in Ukraine... κλπ.  OK?  Σαφές?

Όποιο κόμμα αρχίσει να κουνιέται, προσεγγίζεται, έμμεσα, ή άμεσα.  Αν παίξει μπάλα, προωθείται, χρηματοδοτείται, ακούγεται, βραβεύεται, το στηρίζουν ΜΚΟ και Επιμελητήρια. Brand name recognition.  Αν κάποιο κόμμα δεν παίξει μπάλα, χάνεται. Και όχι όπως παλιά... Όχι με ρετσινόλαδο και ξύλο, αλλά με θολούρα, φύτεμα περίεργων, προβολή των περίεργων, μη χρηματοδότηση, διάσπαση σε σαλαμάκια κι απ' την αρχή, κλπ.  Έτσι δουλεύει το πολιτικό μας σύστημα, ίσως και άλλων το πολιτική.

Δεν σας λέω λοιπόν, να προτιμήσετε το Α ή το Β. Δεν σας λέω ότι ο Τσίπρας είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον Σαμαρά.  Ούτε σας λέω ότι ο Αντενάουερ είναι καλύτερος ή χειρότερος από την Ρόζα. Δεν ζούνε πια. Άλλες εποχές.  Οι παραστάσεις εκείνων των εποχών δεν υπάρχουν. Μόνο η γεωγραφία υπάρχει. Ψευδεπίγραφες ταμπέλες. Σύμβολα. Που για ΕΣΑΣ, για ΕΜΕΝΑ είναι ο ίδιος Μανωλιός της χώρας που κρέμασε τις ταμπέλες και τις πληρώνει να φτιάχνει κόμματα, και εσείς νομίζετε ότι "θα αλλάξετε την Ευρώπη. Χαχαχάααχαχα!  Δεν έχετε καν τηλέφωνο της "Ευρώπης" εκτός εάν εννοείτε το τηλέφωνο, αριστερά, χαχάχααα, αριστερά, επανάσταση!    Δεν είναι "κακό" αυτό. Κακό είναι να είστε ψάρακλες και να μην το καταλαβαίνετε.

Κι αν τα ξαναγυρίσει ο Τσίπρας, θα δείτε να του φεύγει η Ρόζα... Βρε χαζά, τους Πράσινους γιατί του έχουμε;

Χμμμ... αν είναι να διαλέξω μεταξύ Αντενάουερ και Ρόζας.... Προτιμώ την Ρόζα Εσκενάζυ. Χμμμ... Το Ισραηλινό  λόμπυ

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αρχαιοπτέρυγα μην συγκρίνεις σώβρακα με γραβάτες. Άλλο ο Αντενάουερ, άλλο η Λούξεμπουργκ.
(τα πρόσωπα, όχι τα ιδρύματα)

Α, ναι και η τελευταία ήταν Πολωνοεβραία. Πέθανε για τις ιδέες της, όπως και η Μαρία Κιουρί, (επίσης πολωνοεβραία) που πέθανε λόγω των αποτελεσμάτων της έρευνάς της.

Για τα ιδρύματα επιφυλλάσσομαι ...

archaeopteryx είπε...

Οι ταμπέλες καθ εαυτές είναι μια χαρά... Αλλά σήμερα? Ψευδεπίγραφες... Βέβαια, αν οι Πολίτες κάτά του Λιθάνθρακα είχαν για εικόνα την Μαρία Κιουρι, θα ήταν αλλιως. ΤΑΜΠΕΛΕΣ. Βιτρίνες. Ασχετα με την πραγματικότητα. Δεν προτείνω Αντενάουερ, Εσκενάζυ προτείνω.

Professor Moriarty είπε...

Και ο Χίτλερ και ο Γκαίμπελς για τις ιδέες τους πέθαναν...

spiral architect είπε...

"Διαυγές" μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα:
ΒΛΓΨΦ-ΥΜ8

spiral architect είπε...

Η GIZ και το φιλαράκι μας ο Χούφτελ!