Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αστάθειες και φόβοι κατάρρευσης (Γερμανικού) δικτύου λόγω αιολικών


http://www.tt.com/wirtschaft/markt/7565739-91/wind-bringt-stromnetz--ins-wanken.csp

"Δεν είναι θέμα "εάν", είναι θέμα "πότε", και (κατά το άρθρο) η άποψη στηρίζεται και από το Υπουργείο Εσωτερικών (Innenministerium, μάλλον τοπικό).  Οι παρεμβάσεις για την σταθεροποίηση του δικτύου είναι πιο έντονες και πιο συχνά. Ήδη, 600 φέτος. 4 κρίσιμες, από το την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2011.  Τον περασμένο Οκτώβριο, με πρόβλεψη για 18 αιολικά GW, προέκυψαν 20 GW, και 24 ώρες αργότερα είχαν πέσει στο ...1 GW.  Αυτό το "σκαμπανέβασμα" 19 GW αντιστοιχεί σε ισχύ 19 πυρηνικών σταθμών (που φυσικά δεν αναβοσβήνουν σε 24 ώρες...).
 Το πρόβλημα υφίσταται και όταν δεν φυσάει, και όταν φυσάει.  (Και δεν λέει το άρθρο πόση πρόσθετη δικτύωση έχει πληρωθεί για να αντέχεται)

Και για αυτό τα αιολικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν συμβατικές μονάδες, και αναγκάζοντας τις να λειτουργούν σαν μεταβλητές εφεδρείες, εκτός από τις φθορές που προκαλούν, εκτός από τις οικονομικές συνέπειες, δεν μειώνουν, και καμιά φορά αυξάνουν την χρήση συμβατικών καυσίμων, λόγω μειωμένης αποδοτικότητας στην λειτουργία τους.



Η Ε.On το έχει πει από το 2005, (στα Ελληνικά εδώ) και κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερα λόγω αυξημένου αριθμού αιολικών... Το αριστερό γράφημα είναι από την Ε.Οn, το δεξί από την die Welt, εδώ). Και η λύση;  Μα περισσότερες θερμές εφεδρείες (συν την συμβατική παραγωγή)... Και να βρεις γείτονες που να μην σε χρεώνουν πολλά για να απορρίπτεις σε αυτούς το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα... Θα βαφτίζεις τις απορρίψεις "εξαγωγές" αλλά θα είναι εξαγωγές για τις οποίες θα πληρώνεις. Η χαρά των κάπρων και των μπεργελέδων (και όσων είναι πίσω από αυτούς... Οι καθηγητές δεν λένε αρλούμπες παρά μόνο αν έχουν πελάτη).

10 σχόλια:

nikos είπε...

και εδώ ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο μας φέρνουν τον φασισμό !!!

spiral architect είπε...

Ναι, σίγουρα κάποιοι το' χουν πάρει μυρωδιά και αρχίζουν τα ψελλίσματα:
«Η οικονομική συγκυρία επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό των στόχων για τη διείσδυση των ΑΠΕ», επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ο οποίος είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Bentley, της Βοστώνης, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ο (νταντάαααν) Μάκης Παπαγεωργίου.

Το ΤΕΕ παρακολουθεί χάσκοντας, εκτός από κάποιους "συναδέλφους" που είναι αρκούντως χωμένοι.

Ε, ρε να αρχίσουν τα brown-out στη Γερμανία, τότε να δω που θα τα ρίξουν. Στο στρατηγό χειμώνα, μήπως;

nikos είπε...

και το κοπρόσκυλο εκφώνησε στην πιάτσα χιχχι
http://evenizelos.gr/183-mme/statements/statements2013/4268-2013-12-09-10-11-41

spiral architect είπε...

Μνημόσυνο με ξένα κόλυβα:
- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
- Δωρεαν ρευμα τις ημερες με αιθαλομιχλη.

Αγαπητέ Παναγιωτάκη, πες μου πού βρισκόμαστε; Στη Μόσχα, ή στο Ανατολικό Βερολίνο; Ο μον ντιέ, έγινε και σκορποχέρης ο Μπύθουλας

nikos είπε...

αφού ξεπουλήθηκε για λίγους κεφτέδες
στην Μαρίκα το 90 τι να περημενες χιχχι

Ανώνυμος είπε...

SPIRAL
Το κόστος για τις ημέρες αιθαλομίχλης θα μετακυληθεί στους ΥΚΩ!! (δήλωση πριν από λίγο του υπουργού ΠΕΚΑ). Άρα εσύ, εγώ και ο ααρχαίος θα το πληρώσουμε!!!
@katalytikos

nikos είπε...

katalytike -τι περιμένεις απο δα αυτούς???

nikos είπε...

Χαθήκανε τόσο νωρίς ~ Μίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης

http://www.youtube.com/watch?v=FVpvmI48dsk#t=11

spiral architect είπε...

... δλδ, "κορώνα κερδίζω, γ(ρ)άμματα χάνεις", ή αλλιώς "win-win" όπως έλεγε και η Βουγιουκλάκη στη Μοντέρνα Σταχτοπούτα!

nikos είπε...

spiral --πάντα εδώ και χρόνια κερδίζει το ..κάθαρμα!!!!μια με το μανολακη μια με τον ριζο χιχχι