Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αδυναμία να πληρώνουμε Πράσινες Ευρω-απάτες (και ποσοστά σε βαρώνους)

 

"Αυτό θα πρέπει να το έχουν στο νου τους όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις, ενόψει του ΕΤΜΕΑΡ: η βιομηχανία μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει έστω και η παραμικρή αύξηση του ειδικού τέλους για τις ΑΠΕ παραπέμπει στο δελτίο τύπου της ΕΒΙΚΕΝ:

“Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις με γνώμονα την προστασία των χιλιάδων εργαζομένων τους θα αντιδράσουν. Δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών αποφάσεων των τελευταίων ετών και την αδράνεια της σημερινής κυβέρνησης”.

Το ποτήρι ξεχείλισε".

Κάθε ευρώ για ΑΠΕ, κάθε τέλος υπέρ ΑΠΕ, κάθε ΕΤΜΕΑΡ, κάθε νέο αιολικό ή φωτοβολταϊκό, είναι πεταμένα λεφτά, κλοπή σε βάρος φτωχών, σε καιρό εντεινόμενης φτώχειας, χωρίς αντίκρυσμα, μοχλός αποβιομηχάνισης, προωθητής ανεργίας,  φόρος υποτέλειας υπέρ Γερμανών εξαγωγέων υποχρεωτικής σαβούρας, με ποσοστά σε ιδιοκτήτες σκυλόσπιτων που δεν τους φτάνουν τα λεφτά τους για να συντηρούν το γκαζόν.

Και όποιος εγκρίνει και προωθεί είναι συνένοχος. Κι ας έχει πει κατά καιρούς ότι "ξέρει":

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φτάνουμε στο χρονικό σημείο όπου το στελιάρι θα βάλει τα πράματα στη θέση τους. Ο διάλογος με ιδεοληπτικούς μισανθρώπους που αποδέχονται την εξαθλίωση συνανθρώπων τους για να σωθεί ο πλανήτης, και να κονομήσουν οι ίδιοι, έχει εξαντληθεί.

Οταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι μπουν στα γραφεία των ΜΚΟ και τα κάνουν θερινά, τότε θα αλλάξει το κλίμα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα, στις ΜΚΟ ακόμα και άτομα που δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη εκπαίδευση σε επαγγέλματα σχετικά με το περιβάλλον, τελικά ασκούν (έμμεσα αλλά διαχρονικά) και μόνο λόγω της εμπλοκής τους σε διάσημες οργανώσεις την περιβαλλοντική πολιτική στη χώρα.
Και δυστυχώς υπάρχουν βουλευτές σε επιτροπές της Βουλής που πειθήνια, ακολουθούν τις συμβουλές" ή τις εντολές των ελληνικών παραρτημάτων κάποιων ΜΚΟ, που στην πράξη δεν είναι παρά οι "μεσολαβητές" για να εφαρμόζονται οι διαταγές των μητρικών οργανώσεων τους που δεν ξέρουμε, ούτε πού είναι η έδρα τους!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι αρχιτσόγλ@νοι από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις θα την πληρώσουν, αυτοί με τις ορνιθολογικές θα την πληρώσουν, οι πρωτοβουλίες και τοπικές δράσεις είναι διαβρωμένες από Συριζαίους που έχουν μετοχές σε αιολικά ή έχουν Φ/βολταικά, Το Ε' Τμ τα πιάνει κανονικά και όλους τους πληρώνουμε εμείς για να καταστρέφουν τα χωριά μας. 220 ευρώ πληρώνουμε την διακοπτόμενη την MWώρα

Ανώνυμος είπε...

Έχετε στοιχεία 10.24μ.μ. ότι οι Δικαστές του Ε' Τμήματος του ΣτΕ τα πιάνουν, αν έχετε στοιχεία γιατί δεν τα πάτε στον Εισαγγελέα. Κάνετε διασπορά ψευδών ειδήσεων, βάζετε σε κίνδυνο τους διαχειριστές του ιστολογίου, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν δει την ανάρτησή σας για να την κατεβάσουν. Όπως θα ξέρετε είναι και εκείνοι συνυπεύθυνοι.

archaeopteryx είπε...

ναι, συγγνώμη, τωρα το είδα. ΔΕΝ συμμερίζομαι τα περί διαφθοράς στο ΣτΕ. Ούτε δέχομαι ότι "τα πιάνουν στο Ε' τμήμα" ή οπουδήποτε στο ΣτΕ. Εμένα με νευριάζει η προσήλωση στο νομικό κομμάτι... Δηλάδή επειδή ψήφισαν οι βουλευτές μια απάτη, δεν την κάνει νόμιμη. Η αναφορά πχ σε "εθνικές προτεραιότητες" (ποιου έθνους??) ή στην "κλιματική αλλαγή" με προσβάλει.

archaeopteryx είπε...

έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που δεχόμαστε σε σωστά, ή δεχόμαστε σαν "πολτικά ορθά" πράγματα που εύκολα αποδεικνύονται ότι είναι παπαρες. Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινη τους μορφή εδώ και 40 χρόνια. Εεεε... ΜΗΔΕΝΙΚΗ ενεργειακή συμβολή, επιζήμια οικονομικά , τίποτα για κανένα περιβάλλον (ΔΕΝ μπορούν να υποκαταστήσουν τίποτα). Το ΣτΕ πό το ρόλο του θα έπρεπε να έχει μια επιστημονική επιτροπή να τα δει αυτά... Για το εάν τα πιάνουν στο ΥΠΕΚΑ ή την ΔΕΗ άλλο θέμα. Στην ΔΕΗ πχ δεν χρειάζεται να τα πιάσουν. Ο Ζερβός ΕΙΝΑΙ αιολικό λόμπυ. Τώρα ου ξεκινάει η διαφθορά και που αρχίζει ο ραγιαδισμός, αυτό θα ήταν ...νομικό θέμα.

archaeopteryx είπε...

Πάντως, χωρίς να συμμερίζομαι την άποψη του 10.24, συμμερίζομαι ΑΠΟΛΥΤΑ την αγανάκτησή του. Εχουμε θέμα και δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας. Να κάτι για το ΣτΕ... (που θα μου πει ότι δεν ειναι αρμόδιο -- ΠΟΙΟΣ είναι αρμόδιος?)

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λές 11,34 λέει πουθενά ΣτΕ ;
Εσύ διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις
Το Ε' Τμ. των εξοπλιστικών προγραμμάτων περιβάλλοντος εννοούσα, αν θέλεις όμως να μιλήσουμε περί Ε΄Τμ. ΣτΕ να ανοίξουμε ένα διάλογο

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχω υπ' όψη μου κάτι αποφάσεις του Ε΄Τμ. ΣτΕ που βγάζουν μάτι και έχει γίνει αναφορά εξυπνάκια..

archaeopteryx είπε...

μην τσακωνεστε. Η ουσία είναι ότι στην Ελλάδα, δεν έχουμε νομική προστασία από ΘΕΣΜΙΚΕΣ πλέον απάτες, και αυτό ενοχλεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι λάστιχο η νομολογία και το Σύνταγμα είναι σαφές,
κατά την έννοια του άρθρου 117 παρ. 3 του Συντάγματος, η κήρυξη εκτάσεως ως αναδασωτέας και η απαγόρευση κάθε χρήσης, η οποία θα παρεμπόδιζε την αναδάσωση δεν επαφίεται στη διακριτική εξουσία της Διοίκησης αλλά είναι υποχρεωτική και επιβάλλεται, χωρίς εξαίρεση, με μόνη τη διαπίστωση της συνδρομής των αντικειμενικών προϋποθέσεων, που προβλέπονται στη συνταγματική αυτή διάταξη, ανεξαρτήτως του χαρακτήρα της έκτασης ως δημοσίας ή ιδιωτικής.

Όταν βγαίνουν αναδασωτέες κάποιες εκτάσεις λόγω παράνομης εκχέρσωσης με την με α.π. 1450/7.7.2005 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και έρχεται εν συνεχεία η διοίκηση και σε ένα τμήμα επι των αναδασωτέων χορηγεί έγκριση επέμβασης, προσφεύγει στο ΣτΕ ο αυθαιρετάκιας νταμαρτζής και το Ε' μας λέει ότι "..πλην όμως, η αιτιολογία (της πράξης αναδάσωσης)κλονίζεται ως προς το τμήμα εκείνο της κηρυχθείσας ως αναδασωτέας έκτασης το οποίο περιλαμβάνεται εντός της έκτασης (που κηρύχθηκε αναδασωτέα) για την οποία χορηγήθηκε τελικά η ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ της προσβαλλόμενης πράξης υπ’ αριθμ. 90368/1423/30.3. 2006 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, με την οποία εγκρίθηκε υπέρ της αιτούσας η επέμβαση για εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών" ...περί τίνος πρόκειται χθεσινέ 11,34; Εκ των υστέρων νομιμοποίηση παράνομης επέμβασης σε δασική έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα επιτρέπει το Σύνταγμα ; Υπάρχει κάποια σχετική διάταξη στον 998/79 μήπως ;

Μετά οι αδίστακτοι νομοθέτες πως να μην νομοθετούν κατά παράβαση του Συντάγματος ; 2517/09 άνθρωπε μου διάβασε την. Τι περισσότερο έκανε το ΥΠΕΚΑ με την νομιμοποίηση εκ των υστέρων των αυθαιρέτων; Θέλεις μερικές άλλες ;

nikos είπε...


Πέντε οικογένειες ελέγχουν τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα

http://greeklignite.blogspot.gr/2013/12/blog-post_27.html

nikos είπε...

τα παραπάνω τα λέει ο καθηγητής η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι μια οικογένεια αυτό του... καθάρματος

nikos είπε...

τα παραπάνω τα λέει ο καθηγητής η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι μια οικογένεια αυτό του... καθάρματος