Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αναρωτηθείτε: Γιατί μερικές απόψεις γίνονται "κινήματα", ενώ άλλες παραμένουν "αιρέσεις";


http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/10532853/European-Union-funding-90m-green-lobbying-con.html

Δεν είναι κακό να είσαι "οικολόγος"... Και εγώ είμαι... Και οι οικολόγοι είναι δύο ειδών:  Οι πλούσιοι που έχουν την πολυτέλεια, και οι φτωχοί που, κάπως, λες και δεν έχουν άλλα προβλήματα, δίνουν στην οικολογία ...προτεραιότητα. Αλλά δεν σάς κάνει εντύπωση πόσο "οικολογικοί" έχουμε γίνει;   Όταν σκάλιζα τις Γερμανικές ρίζες της οικολογίας, που στην συνέχεια έγιναν οι Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις της οικωλογίας, μερικοί θα είπαν "συνωμοσιολόγος". Χμμμ... Αγορασμένα ήθη και έθιμα... Ίσως όλα τα ήθη και έθιμα είναι αγορασμένα... Αλλά να που βλέπουμε το προτσές εν τω γενέσθαι...

Σαφώς και πληρώνονται οι απανταχού Πράσινοι για να ...υπάρχουν. Και αυτοί που λένε ότι δεν παίρνουν λεφτά από Κυβερνήσεις, μην ανησυχείτε, παίρνουν από Εταιρίες... Η ιδιωτικοποίηση του ...ακτιβισμού.

Δεν σας ζητάω να αλλάξετε άποψη για ο,τιδήποτε. Μόνο να αναρωτηθείτε γιατί μερικές απόψεις γίνονται κινήματα, ενώ μερικές είναι ...αιρετικές.

Πράσινο, πληρωμένο, παιδομάζωμα (ή, εάν σας αρέσει, παιδοφύλαγμα), και οι (α)(δια)-κομματικές Πράσινες ΜΚΟ

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στην σύγχρονη Γερμανία

Ο (Γερμανικός) σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα

Και για να μην έχω εγώ ψευδαισθήσεις για την προέλευση της πονηριάς, μεγάλες, μη Γερμανικές, χημικές εταιρίες, ήδη από το '60 πλάσαραν την οικολογία σαν τρόπο περιορισμού του ανταγωνισμού. Με "προδιαγραφές" που οι ίδιες υπαγόρευσαν, εκτόπισαν τον ανταγωνισμό που δεν μπορούσε να τις πετύχει.

7 σχόλια:

Xebeche είπε...

Άσε που είναι και κακόγουστοι όσο δεν πάει (με τον πράσινο ζούμπερμαν)

spiral architect είπε...

... ένα σκασμό λεφτά!

Ανώνυμος είπε...

http://www.aei.org/article/energy-and-the-environment/the-myth-of-green-energy-jobs-the-european-experience/

Ανώνυμος είπε...

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10584-013-1018-7

Εσύ πόσα παίρνεις για να γράφεις τα όσα γράφεις;
Σε ποιον "έγκριτο" δημοσιογράφο μαθήτευσες;

Ανώνυμος είπε...

http://www.drexel.edu/~/media/Files/now/pdfs/Institutionalizing%20Delay%20-%20Climatic%20Change.ashx

Πάρε και το ολόκληρο

archaeopteryx είπε...

ξέρεις, ανώνυμε, ΕΣΥ πληρώνεις για τις ανοησίες που σου σερβίρουν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Οι πιστοί συνήθως πληρώνουν. Εγω που δεν πιστεύω όμως?

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Υπάρχει σαφώς χρηματοδοτημένη ψευδοεπιστήμη, που αρχίζει από συμπέρασμα και ψάχνει για αποδείξεις, κι όταν δεν τις βρίσκει καταφέυγει σε σοφιστείες, παπαγαλάκια, ζόμπυς και καφρίλους.

Φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα που αντιδρούν, και ο κακομοίρης που παρέθεσες, επικαλείται την ΙΕΑ. Την ίδια που βασικά προωθεί τα συμφέροντα των Γερμανών, δήθεν "Ευρώπης". Θες να πιστέυεις? Πίστευε. Προσωπικά μου αρέσει ο Αγ. Φανούριος, αλλά όχι ότι ψήνω Φανουρόπιττες, χαχαχαάααχα. Κάτι τύποι σαν και σένα όμως;

archaeopteryx είπε...

και ο κακομοίρης λέει ότι αυτοί που αμφισβητούν το παραμύθι είναι πλούσιοι ή μορφωμένοι, ή πλουσιοι, μορφωμένοι και κάποιας ηλικίας. Μα λογικό δεν είναι; Ποιον περιμένεις να αντιδράσει?

Τα περί πετρελαιακής διαπλοκής είναι φουσκωμένο. Η Exxon και η Shell είναι υπέρ του φόρου άνθρακα και του αερίου. Το πυρηνικό λόμπυ επίσης. Κάθε "κρατος" επίσης, φόρους θέλουν.

Η διαφορά μεταξύ μορφωμένων (πλούσιων ή φτωχών) και κακομοίρηδων εύπιστων είναι ότι οι μεν αναγνωρίζουν ένα φόρο όταν τον βλέπουν, ενω οι δε, αν τους ρίξεις δόλωμα, τσιμπάνε και πληρώνουν αγόγγυστα. Πλήρωνε.