Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αν το θέλετε σε ανάρτηση, πάρτε το, ή γιατί όλοι οι ΟΤΑ θα γίνουν ΣΥΡΙΖΑ (παρέα με Οικωλόγους!


Θυμάστε τον Φούχτελ;  Αυτόν που είχε από κοντά τους ΟΤΑ; Να τα αποτελέσματα:

Είδα σε κατά τα άλλα σημαντική προσφυγή κατά των ΑΠΕ, με απόλυτα σωστά επιχειρήματα για το ΕΤΜΕΑΡ και τον ρόλο των ΑΠΕ κλπ, την παρακάτω πρόταση:

"Να κοινωνικοποιηθούν όλοι οι σταθμοί ΒΑΠΕ, όλων των τεχνολογιών, στους δήμους που αυτοί έχουν εγκατασταθεί, υπέρ των δημοτών"

1. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ΑΠΕ και ΒΑΠΕ (ή ΑΠΕ-ΟΤΑ ή ΟΤΑΠΕ ή ΔΑΦΝΑΠΕ).  Η ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά είναι η ίδια τυχαία και μεταβλητή ενέργεια, ακατάλληλη για ηλεκτροδότηση δικτύου και βλαπτική για το δίκτυο και πανάκριβη για τον καταναλωτή (αν είναι σε ποσοστό πάνω από το "ασήμαντο").  Τα φωτοβολταϊκά είναι λιγότερο προβληματικά, γιατί είναι μεν μεταβλητά, αλλά λιγότερο τυχαία (αλλά και πιο ακριβά, και λιγότερο ενοχλητικά)

2. Η διαφορά είναι στο επιδοτούμενο ή μη επιδοτούμενο. Οι ΑΠΕ δεν είναι κακές επειδή επιδοτείται ο Χ ιδιώτης ΑΠΕτεώνας, και δεν θα γίνουν καλές επειδή θα επιδοτείται κάποιος Δήμος ή κάποιος "λαϊκός φορέας" ΑΠΕτεώνας. Θα είναι ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά, εξ ίσου κοροϊδία. Και όποιος σας φύτεψε την ιδέα, κοπέλια, θέλει καρπαζιές.

Εμείς εδώ δεν κάνουμε ούτε κοινωνική πολιτική, ούτε θα προτείνουμε να προτιμήσετε τo Stiftung Konrad Adenauer, αντί του Stiftung Rosa Luxemburg. Είναι ο ίδιος Μανωλιός με άλλο προσωπείο.

Η ιδέα να συμμετάσχουν Δήμοι κι ο Λαός σε λαϊκές Δημοτικές ΑΠΕ, με πραγματικά λεφτά, είναι παρόμοια με την ιδέα να αγοράσει η πλέμπα μετοχές φούσκες (για να τις ξεφορτωθούν οι insiders).  Για όποιον καταλαβαίνει τι λεω, εμείς εδώ δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί σε τέτοια απάτη.  Η ιδέα να μεταβιβαστούν υφιστάμενες ΑΠΕ σε Δήμους και τον Λαό, είναι κάτι χειρότερο από ότι έκανε το Πασόκ, μεταξύ 1981 και 1989. Τότε, η δικαιολογία ήταν το μεγάλωμα της μεσαίας τάξης. Τρίχες, αλλά αυτή ήταν η δικαιολογία. Τώρα δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες, και τα λεφτά θα τα πάρουν ξένοι. Δεν θα κλέβουμε την Λακωνία για να επιδοτούμε την Κρήτη, ούτε θα κλέβουμε την Κρήτη για να επιδοτούμε την κάποια άλλη περιοχή, με μόνο κερδισμένο την Vestas ή την Enercon ή την Siemens.

Αν πάλι θέλετε με δικά σας λεφτά να βάλετε δικές σας ΑΠΕ για δική σας χρήση, θα χάσετε τα λεφτά σας και δεν θα έχετε ρεύμα ή ηλεκτρικές συσκευές. Η 24 οθόνη ή το ασανσέρ,  ή το νοσοκομείο δεν δουλεύουν με τυχαία και μεταβλητή ενέργεια και θα πετάξετε πολλά λεφτά και άκρη δεν θα βγάλετε με τεχνητές λίμνες για αντλησιοταμιεύσεις.

Οι ΟΤΑ θα γίνουν όλοι ΣΥΡΙΖΑ με καθοριστικές μειοψηφίες Πράσινων και θα σας γεμίσουν σβούρους... Νομίζουν ότι θα βγάζουν ποσοστά. Δημοτικά έσοδα. Εσείς θα τους τα πληρώνετε, και ρεύμα δεν θα έχετε. Να ένας λόγος που τους έχει από κοντά ο Φουχτελάκης.

12 σχόλια:

spiral architect είπε...

Η γνώμη μου (και ανεξάρτητα απ' τη γνωστή πολιτική μου θέση έναντι αυτού) είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑς σαν μελλοντική συν-κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο, κολεγιά και μοντέλο με τις ΑΠΕ. Ήδη τα τελευταία έχουν απαξιωθεί και πολλοί εμπλεκόμενοι "μικροεπενδυτές" προσπαθούν να απεμπλακούν απ' τη φούσκα.

Χτες, ψάχνοντας να αγοράσω ένα εξωτερικό ελεγκτή-θερμοστάτη για αντιστάθμιση θερμοκρασίας, πήγα σε γνωστή αλυσίδα λιανικής ηλεκτρολογικού υλικού, που υποστηρίζει και turn key λύσεις οικιακών κλπ Φ/Β. Αφού αγόρασα τον controller, πήγα στο γραφείο του διευθυντή του καταστήματος και έκανα τον "ενδιαφερόμενο" για δεκαράκι Φ/Β στο σπίτι μου.
Η απάντησή του: "Αγαπητέ μου κράτα τα λεφτά σου για άλλες δουλειές. Δεν συμφέρει πια!"

archaeopteryx είπε...

έχω καταλάβει ότι κάπως όλοι το θεωρούν "πολιτικά ορθόν" να πρασινίζουν, και δεν φοβάμαι τόσο τον Συριζα (δηλαδή πέρα από το ελντοράντο 2-3 βουλευτές που παρακολουθώ δεν είναι πρασινολάγνοι), φοβάμαι τα λαμόγια στους ΟΤΑ, οι περισσότεροι ΟΦΑ, χουντικοί επί χούντας, πασόκοι επί πασόκ, κλπ, που τώρα Συρίζουν, και τους περισσότερους τους έχει φουχτώσει ο Φούχτελ. Αυτούς φοβάμαι. Και ψιθύρους ότι όχι ΒΑΠ αλλά πολλές μικρές λαΙκές ΑΠΕ. ¨Οσο για την Κρήτη και την προσφυγή τους, η προσφυγή τους μια χαρά, απλά δεν αντέχω αυτή την διάκριση ΑΠΕ και ΒΑΠΕ. Και συνήθως οι μικροί απετζήδες είναι κράχτες για τους μεγάλους, βλέπε φ/β στο ένερτζυπρες.

spiral architect είπε...

... φ/β στο ένερτζυπρες.

Καλά, εκεί κλαίνε αντάμα και παράλληλα βαράει ο ένας τον άλλον, για το ποιος έβαλε παραπάνω πανέλα όταν έφυγε το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, ή ποιος έβαλε Cu στις γειώσεις κατά τα ειωθότα.
Μαγεία!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τις υφιστάμενες ΒΑΠΕ και την τύχη τους, που αγωνιάς μήπως και κάποιοι πάνε να κοροϊδέψουν κάποιους επαρχιώτες "και να τους τις φορτώσουν" γράφεις προχειρότητες και εκτίθεσαι.
Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις ανήκουν τώρα στις Τράπεζες και στις πολυεθνικές-μεγάλους ομίλους. Αν δημευθούν (και όχι αγοραστούν από τους Δήμους) απλώς θα αλλάξει η φαινόμενη ιδιοκτησία τους. Είναι απόλυτα θεμιτό οι πολίτες που πληρώνουν τις δόσεις των ΒΑΠΕ υπέρ τρίτων (βλ. διόδια) να ανακτήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να πάρουν δηλαδή τις μετοχές που άλλωστε φαίνεται ότι έχουν υποθηκευτεί στις Τράπεζες.
Το πράγμα είναι απλό, δεν πληρώνω για τις ΑΠΕ των άλλων.
ΑΠΕ δεν είναι ΒΑΠΕ, δες τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.
ΑΠΕ οικιακές, αν δεν τις πληρώνουν άλλοι, θεωρείς ότι είναι άχρηστες ;
Αν οι εφαρμογές ΑΠΕ τεθούν προς συζήτηση στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας και όχι της ευρείας και επιθετικής παραγωγικής διείσδυσης στο ενεργειακό μείγμα τότε ποιο είναι το πρόβλημα σου ; Τι σε κόφτει εσένα αν δε σε επιβαρύνω;

Το τι θα κάνουν οι πολίτες σχετικά με τις λαϊκές ΑΠΕ, δεν θα το λύσεις εσύ και ο κάθε ένας, είναι ζήτημα επίγνωσης και μεγάλης συζήτησης περί των οικονομικών των ΑΠΕ και των τεχνικών τους παραμέτρων.

Και μόνο η ιδέα να δημευθούν οι εγκαταστάσεις ΒΑΠΕ βάσει της απλούστατης σκέψης ότι αυτές ανήκουν σε αυτούς που τις χρηματοδοτούν σε μηνιαία βάση (τετραμηνιαία), συνεπάγεται μεγάλη μεταστροφή που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, αλλά εσύ που να το καταλάβεις μέσα στην ναρκισσιστική σου νιρβάνα.
Καλά από όλη αυτή την ιστορία με το ΕΤΜΕΑΡ και αυτούς που έκαναν την προσφυγή αυτή η αράδα δεν σου έκατσε καλά και γράφεις ότι : « Η ιδέα να μεταβιβαστούν υφιστάμενες ΑΠΕ σε Δήμους και τον Λαό, είναι κάτι χειρότερο από ότι έκανε το Πασοκ, μεταξύ 1981 και 1989. Τότε, η δικαιολογία ήταν το μεγάλωμα της μεσαίας τάξης. Τρίχες, αλλά αυτή ήταν η δικαιολογία. Τώρα δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες, και τα λεφτά θα τα πάρουν ξένοι» ;
Λίγο ακόμη και θα τους βγάλεις πράκτορες της ΔΗΜΑΡ..και της Τρόικας..Κόψε κάτι..Για μεταβατικό σχήμα-φόβητρο πρόκειται, δεν γνωρίζω τι ακριβώς γράφουν στην προσφυγή, αλλά διάβασε τι λένε στο δελτί τύπου που είχαν βγάλει

archaeopteryx είπε...

Για πόσο αφελή με κόβεις?

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/04/blog-post_21.html

Αν πληρώνεις εσύ τις ΑΠΕ σου και δεν ενοχλεις πολυ τον γειτονά σου, δεν έχω άποψη. Οι "ΑΠΕ", λαϊκές ή βιομηχανικές, ενεργειακά,οικονομικά και περιβαλλοντικά απάτη. Τα υπόλοιπα που γράφεις συγγνώμη, βαριέμαι τέτοια ώρα...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά η εντύπωσή μου είναι ότι το Πράσινο Ταμείο καλύπτει έξοδα για λάμπες ειδικών "οικολογικών" προδιαγραφών:
http://www.palamas.gov.gr/index.php/deltia-typou/item/455-egkrithike-gia-to-dimo-palama-apo-to-prasino-tameio-i-promitheia-fotistikon-led-kai-pinakon-kentrikou-elegxou-gia-eksoikonomisi-energeias

http://www.farsala.gr/meletes/item/661-ypovolh-protashs-eksoikonomhsh-dhmotiko-fwtismo

* λογικά, θα υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές και διαγωνισμοί για την προμήθεια

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα πρέπει να ξαναπάς σχολείο, τουλάχιστον παίξε στο "The Power Matrix Game"

https://blogs.siemens.com/theenergyblog/stories/1620--energiewende-day-for-schools-a-resounding-success

nikos είπε...

θαυμάστε την μαύρη προπαγάνδα http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63930549

Ανώνυμος είπε...

http://www.chrysogelos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1861:rescoop-sifnos-2013&Itemid=72&lang=el

Ίδια πρωτοβουλία ξεκίνησε και σε Πάρο, Νάξο, Τήνο

spiral architect είπε...

... Από το 2009, που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος, εκτοπίστηκαν από την αγορά οι δαπανηρές μονάδες πετρελαίου. ...
Αμάν μπαναϊα μ'!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ισχύει για το Ηπειρωτικό δίκτυο. δεν καταναλώνεται πλέον πετρέλαιο για ηλεκτρισμό, βλ. δελτία ΑΔΜΗΕ

archaeopteryx είπε...

ρε φίλε ανώνυμε, στο Καστελόριζο, ή πετρέλαιο θα καις, ή θα εισάγεις από Τουρκία. Σε αυθαίρετο, ή γεννήτρια θα έχεις, ή δεν θα έχεις ρεύμα. Θες ρεύμα σε αυθαίρετο απο ΑΠΕ? Βάλε. Μην μου ζητάς να στο πληρώσω, το πετρέλαιο είναι φτηνότερο, και πιο φτηνό από όλα είναι να μην έχεις ρεύμα. Θα σε χωρίσει η γυναίκα σου εκτός εάν έχει γούνα στα πόδια και βλέπει σαν γάτα και δεν χρειάζεται ρεύμα.