Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η σημερινή ψηφοφορία και εντοπιότης των "οικολόγων" μας


Αύριο (σήμερα) θα αποφασίσουν εάν θα φουσκώσουν την τιμή του CO2 αποσύροντας δικαιώματα (παράνομο αλλά μαϊμού είναι το θέμα ούτως ή άλλως). Έγραψα για αυτό χτες, εδώ και εδώ. Θα παραθέσω 4-5 γνώμες από τον διεθνή τύπο, και την μόνη Ελληνική θέση που είδα διαφημίζουν τα ΜΜΕ.


http://cen.acs.org/articles/91/i7/EU-Carbon-Emissions-Trading-Scheme.html Μια  ανασκόπηση σε περιοδικό για ...χημικούς μηχανικούς. Αποδίδει την πτώση στην ύφεση και την πληθώρα δικαιωμάτων, και λέει ότι με χαμηλές τιμές δεν θα ...σωθεί το κλίμα. Αναδουλειές, και μάλλον είναι με τους αεριάδες . Θέλει τα δικαιώματα στα ...200!


http://www.nasdaq.com/article/eu-energy-chief-warns-over-carbon-market-reforms-20130218-00069#.USIjLPXWtlM
BRUSSELS--A permanent reform to raise prices on the European Union's ailing carbon market would pose legal challenges, said European Commissioner for Energy Guenther Oettinger, raising a skeptical note about efforts to inject new life in the bloc's flagship program to fight climate change.  Χεχεχε... κι ο Έττινγκερ το θεωρεί παράνομο.  Μαζί του κι εγώ!  Είναι χειραγώγηση. Και τι θα γίνει αν αύριο τελειώσει η ύφεση? Θα πάει στα 200 που θέλουν οι άλλοι?


http://www.publicserviceeurope.com/article/3109/eu-urged-to-scrap-carbon-trading-scheme Αυτοί είναι οι οικολόγοι. Δεν θέλουν άλλα δικαιώματα. Τα θεωρούν αναποτελσματικά και επιρρεπή σε διαφθορά και απάτη.  The NGOs said it was time to "stop fixating on price as a driver for change" and instead "implement effect and fair climate policies by making the necessary transition away from fossil fuel dependency". Δεν μπορώ να ξέρω τι και τίνος οικολόγοι είναι αυτοί (90 Μ.Κ.Ο.). Μάλλον κάποια εκδοχή της Γερμανικής WWF που τα είπε "αλλιώς" τον περασμένο Οκτώβριο.


http://www.greenwisebusiness.co.uk/news/big-firms-sign-up-to-call-to-revive-flagging-eu-emissions-trading-scheme-3802.aspx Eίπαμε... Αυτοί θέλουν. Πράσινοι επενδυτές και εταιρίες. Το καλό είναι ότι πάψαμε να εικάζουμε ποιοί είναι οι Πράσινοι. Shell. Αυτή που έχει αέριο στην Αίγυπτο και θέλει να μας το πουλήσει με καραβιές, αν δεν κάνω λάθος. Και όπου General Electric βάλετε παρακαλώ και Siemens.


http://www.commodities-now.com/news/environmental-markets/13875-europe-will-narrowly-agree-to-backloading.html Οι διαπραγματευτές προεξοφλούν, έχουν και θέσεις, μπορεί να έκαναν και λίγο τζερτζελέ, θα χαρώ απίθανα αν χάσουν τα σώβρακά τους, να δείτε ότι είναι μέρος του Αγγλικού λόμπυ... Είναι οι ίδιοι που κλαίνε για την ...ρύπανση στην Κίνα.


http://reviews.in.gr/agro/environment/article/?aid=1231235803  Οι δικοί μας βαρώνοι και 2-3 εφοπλιστές-μεταφορείς αερίου. κάπως μάντρωσαν και αυτοί οικολόγους, αλλά είναι άλλοι οικολόγοι από τους προηγούμενους (προφανώς έχουν ντόπιες εργολαβίες οι "οικολόγοι").  «Ως πρώτο βήμα,» οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προτείνουν  « τη προσωρινή απόσυρση (backloading) 1,4 δισεκατομμυρίων δικαιωμάτων από την τρίτη περίοδο εφαρμογής του μηχανισμού (2013-2020), η οποία πρέπει να συνοδευτεί από την οριστική διαγραφή συνολικά 2,2 δισεκατομμυρίων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο ενός γενικότερου πακέτου μεταρρυθμίσεων.»  Βρε να μην πω, σε καιρό ύφεσης και κρίσης δεν γίνεται. Είναι παράνομο (και όχι επειδή το λέει ο Έττινγκερ). Και τι θα κάνετε εάν ανακάμψει κάποτε η οικονομία? Να το πώ αλλιώς? Οι Μπ/Κ, Κ, Π, Μ (και ίσως πίσω από αυτούς οι Λ/Β) -- συγγνώμη εάν ξεχνάω κάποιον (1-2 μεταφορείς τους ξεχνάω) ή εάν μπήκε κανένας αθώος, αα.. και οι Αστεροσκόποι, σίγουρα, --  θέλουν διακαώς επιδότηση του αερίου.  Να πουλήσουν τις άδειές τους, να βγάλουν κανένα συμβόλαιο, να εξοφλήσουν κανένα λογαριασμό, μετά ποιός νοιάζεται... Ο Ζερβός και οι αιολικοί είναι μαζί τους. Την ΔΕΗ, εμάς, και την βιομηχανία, φυσικά, δεν μας συμφέρει.


Και η Sandbag?  Πρώτη φορά την ακούω. Δηλώνει αγγλική και ενοχλείται που οι βιομήχανοι έχουν απούλητα δικαιώματα για το μέλλον... Μάλλον διαπραγματευτές που θέλουν να βγάλουν το overhang από την αγορά... Σύμβουλοι CO2 που έχασαν το παντεσπάνι τους...

 
Τι είπατε? Παγκόσμια υπερθέρμανση? Ποιά παγκόσμια υπερθέρμανση? Αυτή έχει ξεχαστεί από το 2008-2009, αλλά τώρα ΔΕΝ σας το λένε.
http://news.investors.com/ibd-editorials/021513-644725-geoscientists-engineers-dont-believe-in-climate-change.htm σε περίληψη, ή εάν πραγματικά αντέχετε,
http://oss.sagepub.com/content/33/11/1477.full.pdf
Και τώρα προσπαθεί να την χώσει κι Ομπάμας στα θύματά του.  Έχει παραγγελιά για φόρο άνθρακα. Να η αποψή μου για τον φόρο άνθρακα:

2 σχόλια:

petrolhead είπε...

γαματος ο διαλογος στο κομικ

archaeopteryx είπε...

όλοι οι απετζήδες κάπως έτσι δεν είναι? Και ο μέγας Κ, ούτε περιμένει. Μπαμ μπαμ και τα βγάζει όλα μπροστά.