Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Οι κάπροι τραγουδούν υπέρ της μεγαλύτερης απάτης της μεταπολίτευσης, και οι αφελείς κάποτε θα καταλάβουν το επιμύθιο: «Ἐπεὶ τότε ματαίως ἐμελώδεις, νυνὶ λοιπὸν ὁρχήσασθαι θέλησον»

H μετάφραση του αρχαιοελληνικού είναι στο τέλος της ανάρτησης.
Η ανάρτηση είναι του Prof. Moriarty.
 
Ο κος Κάπρος έχει εξαιρετικές σπουδές, αλλά είναι πολιτικός μηχανικός με 3 μάστερ σε πληροφορική και οικονομικά και phd σε οικονομικά μαθηματικά. Δεν έχει άμεση σχέση με την παραγωγή μεταφορά και διανομή ενέργειας, παρ όλα αυτά ένα από τα πεδία με τα οποία ασχολείται έχει σχέση με υλοποίηση συστημάτων ισχύος.  Ασφαλώς δεν καταλαβαίνει πολλά από τις φυσικές διαδικασίες μετατροπής ενέργειας από μία μορφή σε άλλη και, ακολούθως, την μεταφορά και διανομή αυτής, ούτε γνωρίζει επισταμένως τα περί διαχείρισης και ευστάθειας δικτύων. Αλλά υποθέτω ότι οικονομικά καταλαβαίνει, άρα δεν έχει κανένα ελαφρυντικό άγνοιας σε αυτά που λέει. Και αυτά που λέει, τα οποία με ορθή οικονομική προσέγγιση του θέματος, φαίνονται εξ αρχής παράλογα, αν όχι παρανοϊκά, εξηγούνται από την προφανή του τοποθέτηση υπέρ των ΑΠΕ.
 
Ο κος Κάπρος με αυτά που λέει κατατάσσεται στους ακραίους υποστηρικτές της διείσδυσης των ΑΠΕ. Μιλώντας για “εξορθολογισμό της αγοράς” ενέργειας, εννοεί (οργουελιανά) την πλήρη διαστρέβλωση κάθε έννοιας αγοράς με έξωθεν επεμβάσεις. Γιατί πώς αλλιώς θα καταφέρεις να κάνεις ένα μη-ανταγωνιστικό προϊόν να καταλάβει ένα τεράστιο ποσοστό της αγοράς;
Ο κος Κάπρος λέει απλούστατα το εξής: καταργείστε τελείως τις ΑΔΙ από τις λιγνιτικές μονάδες και δώστε τις εξ ολοκλήρου στις μονάδες Φ.Α. που λειτουργούν ως εφεδρείες των ΑΠΕ. Άρα κατά τον κο Κάπρο, τα αφεντικά θα πρέπει να γίνουν υπηρέτες γιατί αυτό εξυπηρετεί αυτό που ο κος Κάπρος και οι υπόλοιποι εισηγητές της μεγαλύτερης απάτης της μεταπολίτευσης θέλουν να επιβάλουν.
 
Πάμε τώρα στην “διασύνδεση δικτύων” η οποία, λέει, θα αποκαταστήσει την έννοια της αγοράς. Δεν νομίζω ότι ο κος Κάπρος αγνοεί ότι δεν μπορείς να πουλήσεις στους Βούλγαρους ή στους Αλβανούς ένα ακριβό, μη ανταγωνιστικό προϊόν. Επομένως αυτό που εννοεί είναι κάτι πολύ πεζό: θα εισάγουμε φτηνή (“βρώμικη”) ενέργεια και λύσαμε το πρόβλημα. Το εκπληκτικό εδώ είναι ότι οι εισηγητές των ΑΠΕ, άλλοτε επικαλούνται την “αυτάρκεια” (και την “ενεργειακή δημοκρατία” - αριστεροί, Ρόζες, κλπ), και άλλοτε την “αγορά” και την “διασύνδεση” και την ενεργειακή... παρτούζα. Η άλλη όμως όψη του νομίσματος της “διασύνδεσης” του Κάπρου είναι ότι θα προβαίνουμε σε dumping της πλεονάζουσας ισχύος ΑΠΕ στα γειτονικά δίκτυα προφανώς με τιμή χαμηλότερη του κόστους της. Ότι κάνει η Γερμανία και η Δανία. Αλλά ποιός μας λέει ότι οι άλλοι θα δέχονται το “δώρο”, διότι ο κος Κάπρος, ενδεχομένως διότι αγνοεί τι συμβαίνει με τα δίκτυα, δεν λαμβάνει υπόψη του ότι μπορεί να μας πούν “ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο”, όπως είπαν οι Πολωνοί στους Γερμανούς. Και τι θα τους πουν τότε οι κάπροι μας; Να “ενισχύσουν” το δίκτυό τους, ή να το κάνουν “έξυπνο”;
 
Πολύ φοβάμαι ότι η διείσδυση των ΑΠΕ με τις πολλαπλές ζημιές που θα επιφέρει θα ισοδυναμεί με κάτι σαν τις καταστροφές του Καλυδώνιου Κάπρου της ελληνικής μυθολογίας. Και έχω το άσχημο προαίσθημα ότι θα χρειαστεί ένα νέο επικό κυνήγι για την εξολόθρευσή του.
 
Προς το παρόν οι κάπροι τραγουδούν υπέρ της ματαιότητος και πλήθος αφελείς χορεύουν στον σκοπό τους αγνοώντας τον επικείμενο ενεργειακό χειμώνα.

Κάποτε θα ακούσουν το επιμύθιο:

«Ἐπεὶ τότε ματαίως ἐμελώδεις, νυνὶ λοιπὸν ὁρχήσασθαι θέλησον».

(Και δυστυχώς τότε θα χορεύουμε όλοι. Διότι δεν φροντίσαμε να τους χορέψουμε εγκαίρως στο ταψί).

14 σχόλια:

nikos είπε...


και η ξένοι μας τα λένε

Bloomberg: Οι Έλληνες κλέβουν ρεύμα για να ζήσουν

http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/2013/12/bloomberg.html?spref=fb

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Προφέσσορα Μοριάρτυ τώρα κατάλαβα γιατί χρησιμοποιείτε αυτό το ψευδώνυμο. Ευφυής και κακός, πολύ κακός και το φχαριστιέστε εδώ. Παρέα με τον φίλο-μαθητή σας-προστατευόμενό(;) σας Αραχαιοπτέρυξ. Σε τι διαφέρετε στην τελική με τον καθηγητή Κάπρο; Μήπως εσείς και άλλοι έχετε άλλα συμφέροντα; Τσακώνεστε μηπως για τίποτα ερευνητικά; Για το ποιός θα κάνει τα κουμάντα στη ΔΕΗ; Άλλος αβαντάρει διάφορες κλίκες της ΔΕΗ,συνδικαλισταράδες, άλλος κλίκες καθηγηταράδων και εταιρείες; Έχετε άλλους σπόνσορες-εταιρείες πετρελαιάδες, καρβουνάδες, ή πυρηνικά;

Πίσω απ τις ακδημαϊκές κόντρες κρύβονται συμφέροντα, έτσι μάθαμε όσοι περάσαμε από κάποια σχολή. Εντάξει καθηγηταρά Μοριάρτυ δε μποορώ να γράψω στο δικό σας επίπεδο, αλλά έχω κι εγώ μια άποψη που λέει πως όταν στον βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Είμαι μικρός, πολύ μικρός και κάθε μέρα γίνομαι και πιο μικρός που λέει κι ο Αγγελάκας. Πειράζει που θέλω μικρής κλίμακας ΑΠΕ κι όχι ΒΑΠΕ; Ανάμεσα στον Μοριάρτυ και στον Κάπρο δεν έχει χώρο για άλλους τους τρώνε τα αρχαία πουλιά, Έτσι Αρχαιοπτέρυξ, ή πως σε λένε;

archaeopteryx είπε...

δεν έχω δει να προσπαθεί να μου πουλήσει κάτι ο Prof. Moriarty. Και επειδή ούτε εγώ πουλάω κάτι, μάλλον έχω κάτι κοινό μαζί του: Δεν μας αρέσουν όσοι προωθούν το αεικίνητο, ή αγνοούν το β' Νόμο.

Ό,τι θες, ανώνυμε, μικρό, μεγάλο, βιομηχανικό ή ο,τιδήποτε αν το θες για πάρτη σου, το πληρώνεις εσύ, και δεν πουενοχλείς τον γείτονά σου, εμένα δεν με χαλάει. Μην πας το παιδάκι σου σε αιολικό νοσοκομείο μόνο, πρόσεχε.

Τώρα αν κρίνεις το Κάπρο καλό δάσκαλο ή επιστήμονα ή ενεργειακό ειδικό, έεε... α) εκ του αποτελέσματος, και β) αριστεροί, δεξιοί, πάνω, κάτω, δεν φαίνεται να τον πολυχωνεύουν... Και εγώ τον έχω τσακωτό να λέει αρλούμπες. Να ψάξω για κανένα φοιτητή του;

spiral architect είπε...

Αρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες! Τουλάχιστον ντουφέκα κάπρους είναι εφικτό. Είσαι υπερ των ΑΠΕ, μαγκια σου και καουμποϋλίκι σου, το δέχομαι, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πληρώνω τα κερατιάτικα αυθαιρετων παραδοχών εγω.
Έχεις να πεις κάτι που να τεκμηριώνει τη θέση σου; Ο Μοριάρτυ το τεκμηρίωσε. Εσύ;

nikos είπε...

για πάντα ανώνυμε -τελικά αυτός ο ...κόπρος που έφαγε του κόσμου τα χρήματα σε συνέδρια @ κυβερνητικές και πανεπιστημονικες θέσεις ακριβοπληρωμένος και διαλεγμένος από την εξουσία πάντα τι στο διάβολο λογικό και τεχνικά βέλτιστο πρότεινε για πρακτική εφαρμογή ..κατάλαβε κάνεις μέχρι τωρα. Διάβασες ποτέ έστω μια έκθεση η εισήγηση του που είναι όλες copy και σου βγάζουν τα γκαβά όταν προσπαθείς .Τα παραπάνω εργα του όλα έχουν ως αποτέλεσμα που θα την πληρώνουν τα εγγόνια μας Αίσχος.
Υ.Γ. Ποιος είναι ο λόγος που ο "αξιότιμος" ...κόπρος δεν αξίωσε έστω με μια εισήγηση του την συνεδριάσει της Ακαδημίας Αθηνών και του ΕΜΠ το 2006 με θέμα "Εξοικονόμηση Ενέργειας". Μάλλον δεν είχε να μας πει ντιπ τίποτα

Professor Moriarty είπε...

Δεν θα μπω στον κόπο να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ή βούβαλος που πατάει στον βάλτο βατράχια. “Ταράσσει τοὺς ἀνθρώπους οὐ τὰ πράγματα, ἀλλὰ τὰ περὶ τῶν πραγμάτων δόγματα. …...ἀπαιδεύτου ἔργον τὸ ἄλλοις ἐγκαλεῖν, ἐφ' οἷς αὐτὸς πράσσει κακῶς ”.

nikos είπε...

και πάλι προς ανώνυμο- αυτό το τεράστιο εξωτερικό κόστος που το μετέφερε στις πλάτες τον απλών καταναλωτών δλδ. εμάς όλους το έχω καταγγέλλει επανειλημμένα και πάλι χθες επώνυμα http://attikanea.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1473.html ποιανού αρρώστου εγκέφαλου έργο είναι αν όχι του ....κοπρου ..έχεις να μας πεις τίποτα ?

Ανώνυμος είπε...

Όλοι πέσατε να με φάτε. Εγώ δεν βγήκα να υποστηρίξω τον καθηγητή Κάπρο. Είπα μόνο ότι ο Καθηγητής Μοριάρτυ είναι απλώς ο αντι-Κάπρος και αν μας έλεγε και το όνομα του μπορεί να ήταν και στην ίδια συνομοταξία με τον Κάπρο. Κάτι μου λέει ότι συμφέροντα τους χωρίζουν. Και την "παιδεία" του δεν την αμφισβήτησα. Τα κίνητρα όμως δεν τα γνωρίζω και είμαι υποψιασμένος σε τέτοια ζητήματα. Και ένα μπλογκ που χτυπάει συνέχεια κάθε είδος εναλλακτικής ενέργειας κάνει κρα σαν αρχαίο πουλί ότι εξυπηρετεί τα αντίπαλα συμφέροντα που βλέπουν ότι με την άνοδο των ΑΠΕ χάνουν κέρδη. Είστε μόνο εσείς με αγαθές προθέσεις και όλοι οι άλλοι εξυπηρετούν συμφέροντα και κάνουν απάτες; Και οι άλλοι εδώ εκτός απ το να χειροκροτείτε τον Μοριάρτυ και τον Αρχαιοπτέρυξ τι επιχειρήματα έχετε; Επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια. Εγώ δεν ξέρω τι χαράτσι έβαλε ο Κάπρος που λες αλλά τις βλάβες στο περιβάλλον και στους ανθρώπινους οργανισμούς από τα μολυσματικά εργοστάσια της ΔΕΗ ποιός τα πληρώνει; Ελάτε τώρα όλα τα κοράκια πίσω απ τον Αρχαιοπτέρυξ να με κατασπαράξετε, γιατί ο Προφέσσορ του μπλογκ σας δεν καταδέχεται ούτε να απαντήσει σε απλά ελληνικά.

archaeopteryx είπε...

καλά κάνεις και είσαι καχύποπτος, ούτε σου ζητάω να πιστέψεις τα κίνητρα κανενός. Πάρε όμως τα γεγονότα, όχι τις θεωρίες, ή την επιστήμη, τα γεγονότα.

Γεγονός 1. Οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ασήμαντες παγκοσμίως. Περνάνε φάσεις κουβέντας, όσο ύπάρχουν επιδοτήσεις. Η επιβολή τους διοκητικά, 20-20-20 κλπ, είναι απλή επιβολή, ασαφής, μαϊμού. Και το ότι το΄λένε δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί να έχεις 20% της εκατεστημένης ισχύος και να είναι 6% της ηλεκτοδότησης αλλά με 1% εξοικονόμηση ή 1% αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων.

Γεγονός 2. Ποτε και πουθενά δεν έχουν υποκαταστήσει συμβατική μονάδα. Ποτε και πουθενά. Ούτε στην Γερμανία ούτε στην Αυστραλία. Αυτό σε συνδυασμό με την πολύ αμφιλεγόμενη εξοικονόμηση καυσίμων θα έπρεπ α σε ψυλιάζει.

Γεγονός 3. Μπαίνουν σε όλο τον δυτικό κόσμο. Γιατί; Βλακεία; Εμμεση φορολόγηση; Μηχανισμός να ακιβύνει το ρεύμα και να μιεωθεί η κατανάλωση; Αρπαχτή για επιτήδειους με δόσεις διαφθοράς; Τζίροι για του Γερμανούς; Συγκριτικά πελονεκηματα για Γερμανούς; Γεωπολτική πίεση κατά της Κίνας (που το πήρε όμως χαμπάρι). Λίγο από όλα. Αλλά όχι για ηλεκτροδότηση.

Γεγονός 4. Ο,τι κι αν νομίζεις, το αιολικό ρέυμα είναι τυχαίο και μεταβλητό καιο η αποθήκευση του αέρα ή του ρεύματος, ίσως τεχνικά εφικτή, αλλά πρακτικά ή οικνομικά απαγορευτική. ΔΕΝ ηλεκτροδοτεί. ΔΕΝ θα αγοράσεις ηλεκτρικό ψυγείο που θα δουλεύει όταν φυσάει (αλλά μπορεί και να καίγεται) και δεν θα δουλεύει όταν δεν φυσάι., Το ψυγείο πετρογκαζ ή αερίου κοστίζει τα τριπλά, πλούσιε. Το ηλεκτικό αυτοκίνητο επίσης. Οι μπαταρίς λιθιου είναι πολυτέλεια, οι κυψέλες καθυσίμου πειραματικες -- κάι άσχετε με τα αιολικά.

Ο Κάπρος είναι άλλο εάν ανθρωπάκι στο ελλαδικό βαθύ κρατος. Δεν τον ειχα για καθηγητή αλλά τον κόβο για ΟΦΑ, και υπηρε΄τη όποιου του εξασφαλίζει την θέση του με ελάχιστο ενδιαφέρον για νοητική ακεραιότητα ή επιστήμη. Αλλά ούτε και με νοιάζει ο Κάπρος, ή ο Μπεργελές, ή ολο αυτό το σκηνικό.

Με νοιάζει ότι έχουμε χώσει 2-3 δις για 1,7 GW αιολικά παντελώς διακοσμητικά σε ώρα ενεργειακής ανάγκης, που όμως πληρώνω εγώ για άλλα 20-25 χρόνια. Να τα πληρώνεις εσυ που σου αρέσουν Με ενοχλούν όχι επειδή δεν μου αρέσουν αλλά επειδη έιναι άχρηστα, και καμία μορφή επιδότησης δεν θα τα κάνει χρήσιμα. Αχρηστα είναι από το 1975. Το ξέρω, πρωτογενώς.

Αυτά που επαναλαμβάνω στηρίζονται από στοιχειώδη φυσική καιμηχναολογία, και στοιχειώδη αριθμητική, και ανα΄γνωση. Επιβεβαιώνονται από τις ειδήσεις. Σε τι διαφωνούμε? Έχεις παιδί? Θα το πήγαινες σε νοσοκομείο (αχρείαστο να ναι) που ηλεκτροδοτείται από ΑΠΕ? ¨οχι προς Θεού. Αν θες νοσοκομεία με ΑΠΕ πάς σε νοσοκομεία προ 1900. Μεγάλη παιδική θνησιμότητα.

Αρα κόψε την κλαψα γιατί δεν αντεχω κλαψες. Κλα, κλαψ, κλαψ. Αν θες μια μικρά Α/Γ και λίγα πανέλα για το αυθαίρετό σου, σε ενημερώνω, πάρε και μπαταρίες, και κυρίως μια καλή γεννήτρια ντήζελ. Εκτός εάν μπορείς είσαι χωρίς ρεύμα. Αν μπορεί να είσαι χωρ΄ςι ρεύμα, μην πετάς λεφτά.

Τα κίνητρά ΜΟΥ είναι απλά Δεν τα γουστάρω τα σκουπίδια, και τυχαίνει να είναι και απάτη. και η θεωρία, και η πράξη, και οι ειδήσεις είναι με το μέρος μου. Η ανθρώπινη βλακεία δεν ειναι με το μέρος μου. Αν δεν καταλαβαινεις κάτι, ρώτα, "πχ. που μπορώ να βρω στοιχεία ότι δεν εξοικονομούν καύσιμα" (θα σου απαντήσω αν και γράφτηκε στο Σπήγκελ πριν λίγες εβδομάδες) Αν θες να κλαίγεσαι βρες γκόμενα ή γκόμενο (αλλά θα σε παρατήσουν αν κλαιγεσαι)

Ανώνυμος είπε...

Άρχισες με κάτι σαν επιχειρήματα - και κατάληξες με ειρωνίες και σνομπισμό, bulying και μοριαρτισμό. Μα φυσικά, τώρα κατάλαβα το στυλ σας εδώ. Κάτι από μασονική στοά, κλειστό κλαμπ και τέτοια. Και από επιχειρήματα τα γνωστά δεν εξοικονόμησαν καύσιμο. Φυσικά, γιατί με αυτό το ενεργειακό μοντέλο δεν μπορούν να περιοριστούν τα ορυκτά καύσιμα. Αυτό ξέχασες να το διαβάσεις και διάβασες ότι σε βολεύει. Και ότι χωρίς ΑΠΕ η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων θα είχε αυξηθεί πάρα πολύ δεν παίζει σαν επιχείρημα; Και ότι αν τελειώσει το πετρέλαιο και το κάρβουνο , τουλάχιστον θα υπάρχει ο ήλιος και ο αέρας, ούτε;;; Ε, τι να κάνω δεν έχω τον σνομπισμό και τον ελιτισμό του Μοριάρτυ και της αφεντιάς σου, και το στυλ κλειστού αγγλοσαξωνικού κλαμπ, που σημαίνει "αντε παιδί μου να βρεις γκόμενα και ξεφορτώσου μας, που είδες φως και μπήκες". Άντε γειαά.

a. horribillis είπε...

ανώνυμε 8:33, νομίζω ότι είσαι σε άλλο επίπεδο επικοινωνίας. Μάλλον δεν διαβάζεις, ή δεν θες να καταλάβεις, ή δεν καταλαβαίνεις -- σκέτα-- πράγματα που σου λένε σαφώς και εστιάζεσαι σε αρλουμπολογία και περίεργα και μασονικά και γενικώς δικά σου θέματα. Ούτε η άγνοια, ούτε η ανοησία, ούτε η κακοπιστία απαγορεύονται. Αλλά, και συγγνώμη, το "άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες" σου ταιριάζει.

Αν έχεις ερωτήσεις σε πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, ρώτα.

Ή αν θες να επανέρχεσαι με τις ίδιες απόψεις βάλε ένα όνομα/ψευδώνυμο, για να σε γνωρίζουμε εμείς και οι υπόλοιποι.

Ανώνυμος είπε...

Εμφανίστηκες με άλλο nick για να μου πεις να βάλω ψευδώνυμο. Τώρα έγινες horibilis να με τρομάξεις. Κι άρχισες να εχεις στυλ Μοριάρτυ. Μήπως μετά θα βγεις σαν Μοριάρτυ, και μετά δεν ξέρω πως. Σε πείραξαν τα "μασονικά" αλλά το στυλ εκεί πάει. Σκέτο sculls and bones οι admin του blog. Σνομπισμός και bulying. Μόνο για την ταμπακιέρα δεν είπες τίποτε. Ούτε ο άλλος fan του κλάμπ σας που με ρώτησε για ένα χαράτσι του Κάπρου (;) κι εγώ τον ρώτησα ποιός πληρώνει το κόστος από την ρύπανση των μονάδων της ΔΕΗ στοι περιβάλλον και στους ανθρώπους. Κι εσύ ούτε λέξη για το συγκεντρωτικό ενεργειακό μοντέλο που είναι μονόδρομος στα ορυκτά καύσιμα. Λες τα ίδια και τα ίδια σε όλα τα Post. Και μετά για ξεκάρφωμα βγαίνει ο Μοριάρτυ. Λες συνέχεια "δεν εξοικονόμησαν καύσιμο".Άλλο να το κρίνεις απόλυτα, όπως εσύ και άλλο σχετικά. Και λες συνέχεια για παραβίαση νόμων φυσικής. Άσε την φύση να διαμαρτύρετε αν την παραβιάζουν. Αυτοί που εξορύσσουν και καίνε και καταναλώνουν ένα σκασμό ενέργεια δεν παραβιάζουν τη φύση, ε; Αλλά δεν έχει νόημα να συζητάς με κάποιον που δεν καταλαβαίνει ότι το ζήτημα του ενεργειακού μοντέλου είναι βασικά πολιτικό. Με αρχαιοπτέρυγες, χορίμπιλους, μοριάρτηδες και άλλα συντηρητικά αρπαχτικά όρνια δεν έχει νόημα συζήτηση για εναλλακτικά μοντέλα. Και από πίσω σας χειροκροτάνε κάτι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, γιατί έτσι τους κόβω εγώ κάποιους που κάουν βαβούρα εδώ μέσα - και όλοι αυτοί είναι και βαθύ πασόκ που το ξορκίζεις. Πολύ μπερδεμένα, αλλά ξεμπερδεύονται γιατί το συμφέρον ενώνει και τους χειρότερους εχθρούς.

nikos είπε...

και πάλι ανώνυμε -στην ερώτηση σου "ποίος πληρώνει το κόστος από την ρύπανση των μονάδων της ΔΕΗ στο περιβάλλον και στους ανθρώπους" έχει απαντήσει το Δ.Α.Δ. ακόμα τον 1.2007 μετά την προσφυγή του ΙΜΔΑ για την μόλυνση της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης πάλι τα ίδια θα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση συνδικαλιστή. Ουγκα μπούκα, ΔΔΦΤΤΓ. ΑΔΙΤΦ,ΣΠ, ΔΣ, ουγκ.