Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Κλιματολογικοί καλικάντζαροι μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι το τελευταίο κλιματοπρογνωστικό είναι ότι θα πεθάνουμε από την Θέρμανση μέχρι το 2050, κι αν όχι μέχρι το 2050, σίγουρα μέχρι το 2100. Κατ' αρχάς είναι βέβαιο, ότι αν διαβάζετε αυτές τις αράδες τώρα δα, σίγουρα θα έχετε πεθάνει μέχρι το 2100.  Όλοι σας και όλοι μας. Και μέχρι το 2050;  Έεεε... 40άρηδες και πάνω...  Ο τύπος που το μετέφερε, έεεε...  δεν τον βλέπω να προλαβαίνει 2050...   Και ο αρχικός νεο-Νοστράδαμος  είναι κάτι σαν ...εναλλακτικός δημοσιογράφος, δεν έχει σημασία, αλλά αν γεννήθηκε το 1968, το 2050 θα είναι (αν είναι 82 ετών και η ζέστη ή το κρύο δεν θα είναι τα σοβαρά προβλήματά του). Εγώ που είμαι 150.000.000 ετών δεν πτοούμαι από τέτοιες αρλούμπες, αλλά ειλικρινά φοβάμαι ότι 4-5 δις χρόνια από τώρα ο Ήλιος θα έχει γίνει κόκκινος γίγαντας και θα έχω ψηθεί στην Ηλιόσφαιρα. Φρίκη. Να, δείτε πώς όλοι θα γίνουμε ψητές ρέγγες, τότε (εκτός εάν ο ...ηλιακός άνεμος μάς στείλει κάπου στο υπερπέραν και πεθάνουμε από κρύο):



Πιστεύετε στο Ανθρωπογενές Θερμοκήπιο γιατί σας το τριβελίζουν στο μυαλό από το 1990.  Αν γεννηθήκατε μετά το 1980, την έχετε βάψει, το έχετε πιστέψει.  Θυμηθείτε πώς κάθε φορά που κάνει ζέστη, τα ΜΜΕ και οι παπαγάλοι σας λένε "έρχεται το τέλος", "λιώνουν οι πάγοι", "πεθαίνουν τα αρκουδάκια", και κλάμα τα ζόμπυς και οι οζονολόγοι, μπας και σάς πείσουν. Και μάλλον σας έχουν πείσει, αλλά ...κόλλησαν στο ότι η Γη κάπως δεν ζεσταίνεται εδώ και 15-20 χρόνια, και οι πάγοι είναι στην θέση τους, κι αν έχει πιο λόγους στο ένα μέρος έχει περισσότερους στο άλλο...


Οι πάγοι... Το παραπάνω γράφημα τους δείχνει. Αλλά εσείς, και ο περισσότερος κόσμος, δεν δίνει σημασία στα γραφήματα, ή στα ψιλά γράμματα... Ο περισσότερος κόσμος βλέπει Σκάϊ, διαβάζει ΤΙΜΕ ή χαζεύει το BBC:


Εσείς τα πιστέψατε τότε αυτά. Εγώ, τότε δεν έδινα σημασία, αλλά όταν έμαθα ότι ο Αλ Γκορ τα προωθεί, και είδα ότι όλη η καλή κοινωνία των Αθηνών πήγε στο Μέγαρο να τον δει, είπα μέσα μου "Για να τα λέει αυτά ο Αλ Γκορ, πρέπει να είναι μεγάααλη μούφα", γιατί ο τύπος είναι τόσο χάλια που δεν μπορώ να πω αρκετές κακίες για αυτόν. Μα δείτε ποιοί πλήρωσαν για να έρθει ο Μέγας Φαφλατάς στην Αθήνα:  Η θυγατρική της Ζήμενς (η Οσραμ, αυτή με τους οικολογικούς λαμπτήρες υδραργύρου, η ...Vestas (ναι, αυτοί που μοιράζουν γλυφιτζούρια/ανεμογεννήτριες στα νηπιαγωγεία) και άλλοι πρόθυμοι πονηροί και ηλίθιοι (και μία Ελληνική εταιρία τσιμέντων, πολύ πολιτικά ορθή -- τι να κάνουν οι έρμοι κι αυτοί...)


Αυτό που θεωρούμε Ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού είναι τα τελευταία 10-11.000 χρόνια. To ...Εβραϊκό ημερολόγιο μας έχει περίπου στο έτος 5.574 (που μπορεί να είναι και το ...Μινωϊκό ημερολόγιο)   Η πρόσφατη, η τωρινή μεσοπαγετώδης στην οποία ζούμε είναι γνωστή και σαν Ολόκαινος ( Holocene) που σημαίνει "εντελώς καινούργια.


Η θερμοκρασία πράγματι άρχισε να ανεβαίνει περί τον 18ο-19ο αιώνα, (φαίνεται δεξιά στην εικόνα) αφού τότε βγήκαμε από τον μίνι-παγετό που είχε προηγηθεί... Και έκτοτε (αφού από τότε υπάρχουν θερμόμετρα και μετράμε) έχει κάνει περιόδους ζέστης και κρύου. Το 1922 έκανε ζέστη, και πάλι ήταν είδηση ότι θα μπορούσε να υπάρξει πέρασμα καραβιών από την Αρκτική...


Την δεκαετία του '70 έκανε κρύο (και το κατάλαβε ο Δυτικός κόσμος γιατί είχαμε και δύο εμπάργκο πετρελαίου και το ...εμπεδώσαμε.  Το βιβλιαράκι, αριστερά, υπάρχει (σύνδεσμος στο τέλος). Ναι, φοβόμαστε, τότε,  ότι έρχονται παγετώνες και θα ...πεθάνουμε.   Μέχρι που ήρθε ο Ρήγκαν στις ΗΠΑ, το Fed έπαψε να κοιτάει το Μ1 και εστιάστηκε στο Μ3, κοινώς χαλάρωσε η μονεταριστική πολιτική , με το τέλος της τότε περιπέτειας με το Ιράν αυξήθηκε και η ζήτηση, ξεχάστηκαν οι παγετώνες και η ύφεση, και ο πληθωρισμός. Βέβαια, μετά τον Ρήγκαν ήρθαν άλλοι που χρηματοδότησαν κι άλλο την κατανάλωση, με δανεικά, (και φτάσαμε εδώ που είμαστε, αλληλούϊα)

Ωστόσο, όταν τέλειωνε η κρίση στο Ιράν, και ήρθε ο Ρήγκαν, έγινε και άλλο:  Ζέστανε λίγο ο καιρός. Κυριολεκτικά. Τέλειωσε κάποια κρύα περίοδος του '70. ΤΟΤΕ, αρχές δεκαετίας του '80 εμφανίστηκε ένας μέχρι τότε άγνωστος Σουηδός και είπε "ααα... ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει και το CO2, επομένως ανθρωπογενές φαινόμενο θερμοκηπίου (και μην υποτιμάτε πόσο δραματική ήταν τότε η επίδραση δυο εμπάργκο πετρελαίου, το '73 και '79, και τι ζημιά έκαναν στις οικονομίες του Δυτικού Κόσμου... Το Θερμοκήπιο ήρθε και κόλλησε σε άλλες σκοταδιστικές εσχατολογικές θεωρίες του στυλ Limits to Growth και άλλες ευρωγενείς νοστραδαμολογίες... Και φυσικά έγινε και κάτι άλλο εκείνη την εποχή:  Έγιναν προσιτοί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές!  Μπορούσαν φοιτητές να προσομοιάζουν την τροχιά βαλλιστικών πυραύλων και υποβρυχίων εκρήξεων. Και οι φοιτητές σε κοινωνιολογίες και τέτοια, να προσομοιάζουν το ...τέλος του κόσμου.  Αλλά αυτά τα έχω γράψει άλλη φορά...  Μπορεί να τα θεωρήσετε "συνωμοσιολογίες", αλλά είναι και λίγο κοινά μυστικά, πλέον, αλλά δεν είναι "πολιτικά ορθά" αφού η Κλιματοπαπαρολογία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Ευρωπαϊκής απάτης  Ολοκλήρωσης (ή, εάν προτιμάτε, της Νέας Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Δ' Ράϊχ κλπ κλπ). Ασχολούμαστε με το Κλίμα και όχι με την ...Εθνική Κυριαρχία (ή την απώλειά της, ή την απώλεια ελευθεριών).


Το Καταστροφικό, Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, μπορεί κάλλιστα να γίνει η Νέα, Νεοταξική Θρησκεία.  Είναι πολύ πιθανό, στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο, τα στοιχεία, τα δεδομένα, η παρατήρηση, η επιστημονική μέθοδος, όλα αυτά που εγώ ταυτίζω με τον ...διαφωτισμό, και την γοητεία του Σύμπαντος, να δώσουν την θέση τους σε σκοταδισμό, και περίεργες δοξασίες.  Στο κάτω κάτω, πόσοι καταλαβαίνουν (ή ενδιαφέρονται να καταλάβουν) είτε τις μεταβολές των τελευταίων 11.000 ετών, ή αυτές των τελευταίων 400.000 ετών, ή των 4.000.000.000 τελευταίων ετών... Είναι πολύ πιο απλό να πεις "μετανοείτε, έρχεται το τέλος του κόσμου και ...δώστε κάτι παραπάνω σε φόρους για να γλυτώσετε".

Dec. 12, 2007, BBC: Arctic summers ice-free 'by 2013'
June 24, 1974 TIME: Another Ice Age
April 1977  The Coming of a New Ice Age
Arctic, November 1922
Οι παλιοί αφόρητοι καύσωνες (ευχαριστώ "Κ", τώρα το είδα)
Καύσωνας όπως παλιά
Οι πρωτοφανείς ζέστες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι πάγοι της Αρκτικής επανακάμπτουν!
http://dependent-world.blogspot.com/2013/12/oi-pagoi-tis-arktikis-epanakamptoun.html