Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Πράσινη Ελλάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ (1)


Νομίζω ότι έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου περί «δημοσίων διαβουλεύσεων». Ιδίως σε θέματα που έχουν τις λέξεις «Πράσινη», «φαινόμενο θερμοκηπίου» «αιώνια ζωή» και τέτοια... (και είμαι σίγουρος ότι θα έχει και την «αειοφορία» κάπου πιο μέσα).

Οι δημόσιες διαβουλεύσεις δεν είναι debate. Ούτε επηρεάζουν κάποια απόφαση, είτε με την «αλήθεια» (που δεν προκύπτει εύκολα σε πολιτικά φορτισμένα, ή αμφιλεγόμενα θέματα), είτε με την επιχειρηματολογία (ποιος έχει υπομονή ή όρεξη να διαβάσει όλες τις αναρτήσεις μου), ούτε με μορφή δημοψηφίσματος, εάν και, κανονικά, τα ερωτήματα που τίθενται στην Πράσινη Ελλάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ θα έπρεπε να τεθούν σε πραγματική ψηφοφορία... Αφού όμως κάποιος πει την αλήθεια στον κόσμο.

Και αυτό είναι το βαθύτερο πρόβλημα: Από την μία είμαστε π.χ, 299 σκεπτόμενοι και εγώ, και από την άλλη είναι ο Al Gore, το ecoNews του Σκάϊ, η Siemens, και η ...ΕΛΕΤΑΕΝ. Έχουμε χάσει από χέρι. Με μία μόνο πιθανή διαφυγή: Ένα καλά οργανωμένο «Δεν πληρώνω». Το «Δεν πληρώνω» παρακάμπτει την αερολογία και πάει κατ΄ευθείαν στο ψητό: Δεν πληρώνω. Αυτό που μου ζητάτε είναι συναίνεση σε βλακώδη, κατά την γνώμη μου, φορολογία, για την οποία έχετε παρακάμψει τις Δημοκρατικές διαδικασίες, και πάτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια με διαβουλεύσεις, γύρω από αποφάσεις που όχι μόνο έχουν καλυφθεί Νομικά, αλλά θα εμφανιστούν και σαν διαταγές της Ε.Ε. ή της ...Τρόϊκας. Ας πέσουν οι μάσκες, να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε, που, με συγχωρείτε για την λέξη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά φασισμός.

Αλλά, αφού απέκτησα αυτό το χόμπυ εδώ και 10 μήνες, θα παίξω. Εσείς θα έχετε το Πλαίσιο Συζήτησης και την Χάρτα Δεοντολογίας, και εγώ τα στοιχεία που έχω μαζέψει στις 300-τόσες αναρτήσεις μου. Και θα δούμε ποιος κάνει καλύτερες περιλήψεις των 600 λέξεων.


Πριν καν μπω στην ιστοσελίδα, πριν δω τους Εταίρους (χεχεχε) πριν καν σκεφτώ ποιό είναι το θέμα, βλέπω την λέξη «Πράσινη», την λέξη «Ενέργεια», φωτό από ανεμογεννήτριες και γραμμές υψηλής τάσης, και μία εικόνα του Associated Press που έχει copyright και θέτει την πρώτη παράμετρο της συζήτησης: A Warming Word. Πάει πακέτο με την λέξη «Πράσινη».

Το κείμενο λέει: «Ο θερμαινόμενος κόσμος, καύσωνες, πυρκαγιές, πλημύρες. Ταιριάζει με τις προβλέψεων των επιστημόνων ότι το διοξείδιο το άνθρακα, και άλλα αέρια που παγιδεύουν θερμότητα ανεβάζουν την θερμοκρασία μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου». Γιά όποιον από εσάς (τους Εταίρους) έχει πάει σχολείο, η λέξη «ταιριάζει, fits» δεν σημαίνει «οφείλεται» ή «προκαλεί». Σημαίνει «ταιριάζει».

Σήμερα είδα μία ξανθιά. Το χρώμα των μαλλιών της ταιριάζει με αυτό της Μέριλυν Μονρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι είδα την Μέριλυν Μονρό. Και προβλέπω ότι επειδή σήμερα ήταν ...μέρα, αύριο, ή θα ανέβει, ή θα πέσει, το Χρηματιστήριο. Ταιριάζει.

Ωστόσο, για να σοβαρευτούμε, εάν διαβάσετε τις αναρτήσεις μου με tag «κλιματολογία», όλες με παραπομπές, θα δείτε ότι:

(1) Δεν είναι σαφές ότι είμαστε σε φάση θέρμανσης της Γης
(2) Η Γη ζεσταίνεται και κρυώνει εδώ και χιλιάδες χρόνια
(3) Εάν αλλάζει, δεν είναι σαφές ότι η αλλαγή είναι ανθρωπογενής
(4) Απεναντίας, μάλλον Ηλιογενείς και τεκτονικές είναι οι αλλαγές
(5) Εάν είναι ανθρωπογενής, το πρόβλημα είναι ο πληθυσμός
(6) Εάν είναι ο πληθυσμός, τα παράπονα στην Ασία
(7) Πάντα είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα
(8) Το CO2 δεν είναι καινούργιο, η τοξικό. Φαΐ για φυτά είναι
(9) Το oξυγόνο είναι μάλλον πιο τοξικό από το CΟ2
(10) Οι αυξήσεις του CO2 ίσως προκαλούνται από θέρμανση
(11) Τα άσπρα στην φωτό είναι υδρατμοί. Δεν είναι CO2.

Όταν σας τα βάλω όλα αυτά σε 100 λέξεις, θα διαλέξω και τις ελάχιστες, αδιάσειστες παραπομπές. Πουλάκια μου... χωρίς την Κλιματική Υπερθέρμανση δεν υπάρχετε... Και δεν σας βγαίνει, χεχεχε, πριν 4-5 χρόνια ήταν πιο εύκολο.

Το λυπηρό, όμως, είναι ότι, πριν καν μπω στην ιστοσελίδα σας, φαίνεται είναι ότι είστε ...προκατειλημμένοι και, στην επιλογή διαφημιστικού υλικού στην πρώτη σελίδα, παραπλανητικοί. Αλλά δεν με ξενίζει... Είπαμε ειλημμένες αποφάσεις και στάχτη στα μάτια.

Έχω την αίσθηση ότι θα διασκεδάσω με την διαβούλευση. Και με τρώει η περιέργεια να δω τους ...Εταίρους... Το πράγμα μυρίζει ...i4cense, και το συμπέρασμά σας γνωστό: Αιολικά και διασύνδεση. Γερμανικό το πλάνο. Η Πράσινη Ελλάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι made in Germany.

Για περισσότερες Marilyn Monroe look alikes, εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..και ΙΣΠΑΝΙΑ.

archaeopteryx είπε...

Και Ισπανία και Γαλλία και Δανία και Ιταλία. Δες εξάλλου τα δύο άρθρα της Καθημερινής από τον ΜάΪο του 2007.

Η οργάνωση, σχεδιασμός, lobbying, και εκτέλεση είναι Γερμανική. Από το 1990. Με βοήθεια από Αμερική, την οποία όμως έχουν αλώσει μετα solutions δια πάσα νόσον.

Διαχειριστής είπε...

Καλά δεν υπάρχουν πια άλλοι για προπαγάνδα;
Πρέπει το ΕΛΙΑΜΕΠ να εκτεθεί και εδώ.
Τόσο άχρηστοι είναι οι άλλοι;
Ή ήρθε η ώρα που δεν υπάρχει λόγος για προσχήματα.
Το ΣΚΑΙ κι Χατζηδάκης βοήθειά μας.