Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Απο τα άλλα τούρκικα πυρηνικά;

Συνήθως αυτοπεριορίζομαι σε ενεργειακά. Για την απόφαση της Τουρκίας να βάλει πυρηνική ενέργεια, έχω γράψει, και έψαχνα κάτι περί 20 ή 23 πυρηνικών μονάδων, όπου είδα αυτό:


Mερικοί (στην Αμερική) εκτιμούν ότι η Τουρκία μπορεί να κοιτάει πυρηνικά όπλα. Όλες οι προσεγγίσεις με το Ιράν, η τριβή με το Ισραήλ, η δική μας προσέγγιση με το Ισραήλ, τα νέο-Οθωμανικά, οι επισκέψεις του ΓΑΠ ίσως παίρνουν άλλη διάσταση.

Τον Ιούνιο του 2010 η Τουρκία ψήφισε εναντίον περεταίρω κυρώσεων κατά του Ιράν (για τις πυρηνικές οπλικές φιλοδοξίες του Ιράν) και αυτό είναι ίσως μέρος των εξελίξεων. Βέβαια, το άρθρο αυτό, είναι έμμεση κριτική στην πιθανή απομάκρυνση τακτικών πυρηνικών από την Ευρώπη (κάτι που νομίζω ζητάει και η Γερμανία).

Σε άλλο άρθρο, του Ιουλίου του 2010, γίνεται πιο συγκεκριμένο, εμπλέκει και το Πακιστάν, το οποίο, κατά το άρθρο, βοήθησε η Τουρκία με τον δικό του πυρηνικό εξοπλισμό, και ότι τώρα προχωράει και η ίδια. Το άρθρο αποδίδει την επίσκεψη του Παπανδρέου στο Ισραήλ, και την προσέγγιση Τούρκων και Αράβων σε αυτό το θέμα.

Το θέμα γράφτηκε σε ελληνικές ιστοσελίδες strategyreport , defencepoint και άλλα blogs πριν 1-2 εβδομάδες.

Συχνά γράφω ακαταλαβίστικες αναρτήσεις. Αυτό δεν βοηθάει στην κατανόηση των θεμάτων, είναι κάτι σαν δικά μου aide-mémoire. Ίσως θυμάστε το αθώο παλαιομοδίτικο τραγούδι «We ‘ll meet again», με την Vera Lynn που είχα αναρτήσει στις 18 Νοεμβρίου. Το τραγούδι αυτό ήταν η μουσική υπόκρουση σε αυτή την σκηνή:



Είναι να απορώ με τον ΓΑΠ... Δεν μπορεί να μην ξέρει ότι ο κόσμος χάνεται... Θα ξέρει. Τα Πράσινα, τι τα θέλει; Του έχουν τάξει εδαφική ακεραιότητα αν βάλουμε αιολικά; Του έχουν πει ότι μας αρέσουν; Ή δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το μαγαζί διαλύεται; Ή αυτό του λένε να κάνει για να είμαστε ζαλισμένοι; Εντελώς άρρητα και μη γραμμικά πράγματα...

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Βέβαια, για να μην ξεκινήσω πανικό και πάτε όλοι για γάλατα εβαπορέ, 1) αυτά δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη, και 2) οι εικόνς στο κλιπάκι είναι απο βόμβες υδρογόνου, όχι τις μικρές αθώες πυρηνικές

Ανώνυμος είπε...

Η Ρωσία θα επιτρέψει πυρηνικά στο υπογάστριό της?

Orestios

Ανώνυμος είπε...

Τα ενεργειακά πυρηνικά τα φτιάχνει με την Ρωσία