Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Να εμπλακεί το ΙΟΒΕ στα ενεργειακά


σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, μέχρι το 2020 θα επενδυθούν 16 δις ευρώ για την ενσωμάτωση ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο, γεγονός που είναι θετικό για την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας. Κατά την εκτίμηση του ΙΟΒΕ η αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που θα βρεθούν σε ενεργειακή φτώχεια (σ.σ. όταν 20% του εισοδήματος διατίθεται για την κατανάλωση ενέργειας).

Αυτά από τους κκ Κ. Καρτάλη και Γ. Στουρνάρα
Κύριε Καρτάλη και κύριε Στουρνάρα,

Το κόστος επένδυσης ανά εγκατεστημένο μεγαβάτ, είναι μεγαλύτερο για αιολικά (μαζί με τις εφεδρείες τους) από ότι είναι σε ...πυρηνικά. Το κόστος ανα μεγαβατώρα, επίσης. Αυτό από δύο μελέτες, η μία του 2008 για το Κογκρέσσο, η άλλη, παλαιότερη, του 2004, αλλά άρτια, από την Royal Academy of Engineering.

Επειδή όλο το ενεργειακό της χώρας το χειρίζονται άνθρωποι του αιολικού λόμπυ, με Νοστραδάμειες καταστροφολογικές προφάσεις, όταν πάσχουμε, βασικά, από πρόβλημα δημοσιονομικής προσαρμογής σε καιρό φτώχειας, μήπως θα μπορούσε να εμπλακεί το ΙΟΒΕ (και ο ΣΕΒ) στο ενεργειακό δίλημμα; Για να μην τρελαθούμε; Και σκεφτείτε παρακαλώ τον αριθμό "16 δις" που αναφέρατε. Με 16 δις, κάνεις πολλά. Και ενεργειακά, και άλλα. Με 16 δις αποκτάς πολλή, φθηνότερη και καλύτερη εγκατεστημένη ισχύ από ότι με τα διάσπαρτα αιολικά. Τα 16 δις, είναι πραγματικά, δεν είναι θεωρητικά.

Και η Ακαδημία Αθηνών, τα ίδια λέει... Όλα τόσο προσεκτικά, μην αμφισβητήσουμε την Καταστροφολογία...


Ευχαριστώ, Σ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

world currency Τhe Archaeopteryx!

το είδες στον Ορέστιο?
πολύ φάση!
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Και ο Μίχαλος του ΕΒΕΑ είχε πρόσφατα εκδώσει επιθετικο δελτίο τύπου, κατά των ΑΠΕ και του ειδικού τέλους που επιβαρύνει απαραδεκτα τις παραγωγικές επιχειρήσεις.
Προφανώς κάποιοι σαν τον Στουρνάρα, το Μίχαλο κλπ που έχουν σχέση με τη βιομηχανία και την παραγωγή και οχι την αρπαχτή τωνς κρατικοδίαιτων περιστερομπόμπολων μπορούν και λένε αλήθειες

.- είπε...

Άσχετο με την ανάρτηση, αλλά νομίζω ότι σου αρέσουν οι αριθμοί. Ίσως σε ενδιαφέρει (για την Κάρτα Πολίτη)

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/8326468/ID-card-scheme-to-cost-taxpayers-2.25-million-in-compensation.html

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην αφήσουν σοβαρούς ανθρώπους να δουν ή να έχουν άποψη. ΜΟΝΟ αιολικοί και μηχανικοί που τα μόνα ευρώ που τους νοιάζει είναι αυτά που τσεπώνουν.

Ο Στουρνάρας σε 1 εβδομάδα το έχει λύσει το θέμα. Και οι Λάλας Βασιλάκος τι θα κάνουν μετά??

Ανώνυμος είπε...

οσο κι αν φωνάζετε, οι ΑΠΕ ειναι σαν το ποτάμι που θα σας παρασυρει

archaeopteryx είπε...

Και η Ιερά Εξέταση, και οι Γότθοι, και οι Τούρκοι, ποτάμια ήταν. Η Ανελευθερία και ο Σκοταδισμός είναι πραγματι ποτάμια και παρασέρνουν

Το μεγαλύτερο ποσοστό της Ιστορίας είναι γεμάτο από Ανελευθερία. Και πάντα υπήρχαν μειοψηφίες που ήθελαν Ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

Το Εuro2day.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι το ισχυρότερο "συνδικάτο" της Ελλάδας ουδόλως στηρίζεται στον εθελοντικό οβολό των 22.000 εργαζομένων της ΔΕΗ. Τουναντίον, ενισχύεται διαχρονικά με τεράστια ποσά, μέσω θεσμοθετημένων "χορηγιών" (που ενσωματώνονται σταδιακά στις συλλογικές συμβάσεις) και αποφάσεων διοικητικών συμβουλίων, που αγγίζουν συνολικά τα… 30 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια σκανδαλώδη συνδιαλλαγή, που έχει καλλιεργηθεί από διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα συγκαλύπτεται από την υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Η οποία, αν και έχει δεχτεί ερωτήσεις και αναφορές από 8 βουλευτές και αρχηγό κόμματος για το θέμα, αρνείται να δώσει τα στοιχεία στη Βουλή, παρότι έχει πλήρη και επίσημη γνώση του θέματος

Στην πράξη ο πακτωλός χρημάτων που καταβάλλει ετησίως η ΔΕΗ στους συνδικαλιστές δεν είναι παρά η άλλη όψη της συνδιοίκησης που εμφανίζεται να ασκεί η ΓΕΝΟΠ, διαθέτοντας 3 ψήφους στους 11 του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης ΔΕΚΟ. Ψήφους που συνήθως ασκούνται συντονισμένα κι έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν ισορροπίες στο συμβούλιο.

katalytikos είπε...

πάλι μοντέλα:
.....Δύο επιστημονικές μελέτες, που εμφανίζονται στην επιθεώρηση Nature συνδέουν για πρώτη φορά άμεσα την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες....
από: www.skai.gr
Καλοκαίρι έρχεται σε λίγο σειρά έχουν οι καύσωνες!!!

archaeopteryx είπε...

Έχουν καταλάβει ότι ξεφτίζει το παραμύθι και έβαλαν μπρος την παπαγαλίαση. Βρήκαν (λέει η Καθημερινή) μελέτη ότι μέχρι το 2100 μπορεί να έχουν πλημυρίσει πόλεις και χωριά.

Είναι απόλυτα σημαντικό για αυτους να διατηρούν την αίθηση της κλιματολογικής καταστροφής, με την θεωρία ότι ο μέσος άνθρωπος δεν είναι σκεπτομενος.

Αυτή είναι η σημασία του παπαγάλου.