Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ποιόν ΔΕΝ ωφελεί το εμπόριο ρύπων;

Προς: Εταίρους Διαβούλευσης (Πράσινου) ΕΛΙΑΜΕΠ
Από: Archaeopteryx
Θέμα: Διαβάστε, σας αφορά (από την Ναυτεμπορική)

Κάθετα αντίθετη στην εισαγωγή της ναυτιλίας στο διεθνές σύστημα εμπορίας ρύπων, ως μέτρο αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα.
Η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), σε εγκύκλιο που υπογράφει ο πρόεδρός της, Χαράλαμπος Ι. Φαφαλιός, την οποία κοινοποιεί και στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς εν όψει των συζητήσεων που γίνονται σε επίπεδο ΟΗΕ και Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), καθιστά σαφές ότι η συμμετοχή της ναυτιλίας στο εμπόριο ρύπων δεν θα έχει καμία συνεισφορά στο περιβάλλον. Αντιθέτως θα ωφελήσει οργανισμούς που ασχολούνται χρηματιστηριακά με το εν λόγω εμπόριο.

Τεχνικά και λειτουργικά

Αντιθέτως τάσσεται υπέρ της λήψης τεχνικών και λειτουργικών μέτρων που θα μειώσουν τις εκπομπές αέριων ρύπων του θερμοκηπίου κατά 15%-30% και ως έσχατη λύση προκρίνει την επιβολή ενός τέλους στα καύσιμα το οποίο θα χρηματοδοτεί μέσω του ΙΜΟ μέτρα αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Η ναυτιλία δεν θα δεχθεί να αντιμετωπισθεί ως «αγελάδα ρευστού» από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, τονίζει το Committee.


(Η έμφαση, δική μου, το απόκομμα της Ναυτεμπορικής μεγαλώνει με κλικ)

25/2/2013 http://politika-gr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6723.html
Επειδή ένας-δύο από εσάς μιλάτε με την Ελληνική εταιρία που της έκλεψαν δικαιώματα πρόσφατα, πείτε της: 1) Θεία Δίκη για συμμετοχή σε Γερμανικές κομπίνες, έστω και under duress, 2) οι ελεύθεροι άνθρωποι λένε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Εγώ είμαι υπέρ των ελευθέρων.

Τα δικαιώματα ρύπων είναι Βορειοευρωπαϊκός φόρος, προς όφελος (α) όσων είναι ήδη πυρηνικοί ή Υ/Η (Σκανδιναβικές χώρες, Γαλλία), και (β) όσων πουλάνε αιολικές σαβούρες στις ορδές των ηλιθίων (για εμάς λέει κυρία ΥΠΕΚΑ, για εμάς...)

Δεν σας έχω ξεχάσει... Απλά σκέφτομαι, να σας την πέσω ;... ή να το παίξω τεχνοκράτης και εποικοδομητικός;

Ίσως φτιάξω μία φωτό με το λογότυπο της Ελληνικής εταιρίας που της έκλεψαν τα δικαιώματα, και την φωτογραφία της κ. ΥΠΕΚΑ με τίτλο "ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΕΙ" χαχαχάαα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή απάντηση στους ευρωκράτες που ψάχνουν για κορόιδα

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε τη φωτό με το λογότυπο με τη πρώην λογογράφο και συνεταίρα της οικογένειας (όχι της αγίας) στην επόμενη ανάρτηση.

archaeopteryx είπε...

ε... δεν υπόσχομαι για την επόμενη, έχω βάλει παραγγελία (χεχε)