Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ καράβια χάνονται...


http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=23c33559-46cf-44f7-b5df-c4cec04ec4de

Με αυτά που γίνονται στην χώρα μας, από το Καστελόριζο στην Θράκη, από το Μνημόνιο στην ανεργία, από την φορολόγηση στην ακρίβεια, μέχρι τους πλειστηριασμούς και την φτώχεια -- χώρια τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή -- το να ασχολούμαι εγώ με τις ΑΠΕ είναι από βαρετό έως ανώμαλο.

Δείτε παρακαλώ και ποιος άλλος σε αυτό τον χαμό, την ώρα που ασχολείται με ...βιοποικιλότητα, θυμάται τις ΑΠΕ, δείτε παρακαλώ πολύ, με τι ασχολείται η συγγραφέας ομιλιών του Πρωθυπουργού, που τον γνώρισε δήθεν στο ...γυμναστήριο, και πείτε μου, ΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, έχουν τέτοια συγκέντρωση στο μόνο πράγμα που κάνει αυτή η Κυβέρνηση... Όχι τι διαλύει ή τι εκκαθαρίζει, τι ΚΑΝΕΙ.

Στην επίμαχη διάταξη για τα 10 στρέμματα των περιοχών Natura , για την οποία έγινε "μάχη" στη Βουλή, η κυρία Μπιρμπίλη εισήγαγε εξαίρεση για τα συνοδά έργα ΑΠΕ....δηλαδή τους ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ των αιολικών πάρκων! Προφανώς δουλεύει σκληρά, το ερώτημα είναι για ΠΟΙΟΝ; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι αιολικοί επιχειρηματίες έχουν πια τόοοοσο πολύ το μυαλό και την πένα της κυρίας Μπιρμπίλη σε τέτοια θέματα. ΠΟΙΟΣ; Εάν τα μισά από όσα έχω αναφέρει είναι αλήθεια, πρόκειται για κατασπατάληση πόρων , για να μην πω χοντρή απάτη. ΠΟΙΟΣ; Δεν υπαινίσσομαι ότι ξέρω, ρωτάω ΠΟΙΟΣ;! Μία μία οι Ευρωπαϊκές χώρες κόβουν ταρίφες και βγαίνουν από τέτοια. ΠΟΙΟΣ;

Αυτό, μόλις το πήρα από τον Σ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε περίοδο που ψάχνουμε την οικονομική ανάκαμψη με το τηλεσκόπιο μας τσαμπουνάνε τα περί πράσινης ανάπτυξης και άλλα γελοία. Το ερώτημα είναι αν όσοι τα προωθούν τα πιστεύουν, ή αν πρόκειται για δούλεμα.

Πάντως ο ορισμός της φούσκας λέει ότι μια μπίζνα που στήνεται με επιδοτήσεις, και παράγει προϊόν που δεν μπορεί να πιάσει ανταγωνιστική τιμή στην αγορά, είναι φούσκα. Ο νοών νοείτο.

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τις πράσινες μπίζνες.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Σε ευχαριστώ, ειλικρινά, και αναρωτιέμαι τι τους έχει τσιμπήσει, ακριβώς λόγω κατάστασης που θα παραμείνει έτσι. Ιδίως όταν πια και οι ίδιοι οι Γερμανοί αρχίζουν και ειρωνεύονται και τα κλιματολογικά, και τα πράσινα. Όσο για τους Αμερικάνους... Είχε σήμερα ο Κόσμος του Επενδυτή, ένα άρθρο, θα το ανεβάσω, δυστυχώς σε jpg.

Το πράγμα έχει πάψει να είναι "πολιτικό" (εξ άλλου, τι πολιτικό... Και η ΝΔ ψήφισε τον νόμο Μπιρμπίλη... Και ο Δήμας, ...Πράσινος... Μιλάνε οι "Ευρωπαίοι")

Δεν το βάζουν κάτω, ακόμα οργανώνουν οι διάφοροι ομιλίες για τι ...Κλίμα. Κόσμο χάνει τα πάντα, και μιλάνε γαι το Κλίμα!

a. horribillis είπε...

Και συχνά, η στενοχώρια της ...Κασσάνδρας :-)

Εξάκτινος είπε...

Μεταπολεμικά η Ελλάδα αναπτύχθηκε χάρη σε ένα απλό σχέδιο. Παράγουμε φτηνό ρεύμα για βιομηχανική χρήση, στήνουμε τις βιομηχανίες σε λιμάνια για να έχουμε φτηνό κόστος μεταφοράς και κάνουμε βιομηχάνους τους πιο γάτους της αγοράς.
Για το πρώτο έχω να πω ότι το έχουμε ακόμη αλλά δυστυχώς πάμε να το καταστρέψουμε, για το δεύτερο διάβασα πρόσφατα στο national geographic ότι ένα περίκλειστο κράτος έχει τεράστιο κόστος μεταφοράς και καθίσταται μη ανταγωνιστικό, για τους γάτους Βιομηχάνους φροντίσαμε να τους διώξουμε.

Αντί λοιπόν να πάμε σε ένα λιμάνι όπως π.χ. ο αστακός να στήσουμε μια βιομηχανική ζώνη με φτηνό ρεύμα, φτηνή μεταφορά, λογικά μεροκάματα και σοβαρούς επιχειρηματίες καθόμαστε κι ασχολούμαστε με το πως θα γίνουμε μη ανταγωνιστικοί.

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω μεγάλη παραπληροφόρηση του κόσμου, όπως και του καυμακτσαλάν.
Φούσκα: Τα φωτοβολταικά , όπου δημιουργησαν απατηλά όνειρα περί ευκολου πλουτισμού στον κοσμάκη.
Κομπίνα: Τα αιολικά πάρκα που αφορούν μεγαλοεργολάβους, που θα γεμίσουν τα βουνά μας και θα τους χρυσοπληρώνουμε , (βλέπε και..διόδια) μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.

Μπλόγκερ μου , είσαι πολύ μόνος μέσα στη χώρα της παραπληροφόρησης, της βλακείας και της μαφίας

archaeopteryx είπε...

Εξάκτινε!

Διάβαζα την Ιστορία του Μποδοσάκη... Να δεις και την διαθήκη του. Δεν τον ξέρω, σίγουρα είχε αμαρτίες, αλλά πάει αυτή η γενιά. Τους έφαγε λίγο ο Καραμανλής (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί) και περισσότερο ο Αντρέας.

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 15

Ο κόσμος δεν φταίει. Η προπαγάνδα για την Κλιματική Αλλαγή είναι σε όλο τον Δυτικό κόσμο.

Μέχρι Gore ήρθε εδώ. Σύμβουλος σε εταιρία του Zug που χρηματοδοτεί αιολική εταιρία ΕΔΩ. Τόσο απλά. (είναι στα top 10)

Τό πόσοι καλόπιστοι τα έχαψαν είναι απίθανο. Εγώ πχ, δεν ασσχολήθηκα, αλλά φυσικά ημουν υπέρ του περιβάλλοντος και του τοπίου κλπ.

Το πιο απλό επιχείρημα είναι το κόστος του ρεύματος (€/MWhr)

400 Ελλάδα, 100 Τουρκία (φ/β)
100 Ελλάδα, 56 Τουρκία (αιολικά)
35 το 2008, 65 τώρα.

Μην υποτιμάς τον κόσμο, καταλαβαίνει, και κάλά κάνει και είναι καχύποτπος

Είμαι λιγότερο "μόνος" από ότι νομίζεις. Μου στέλουν στοιχεία πιο γρήγορα από ότι προλαβαίνω να αναρτώ. Και η αγανάκτηση για το συγκεκριμένο θέμα (άσχετο με διόδια, αλλά στον Ζαρακα με τον "εργολάβο") μεγαλώνει με την ημέρα.