Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

George, the writing is on the wall


Τον Ομπάμα, ήδη τον χλεύασαν πριν από καιρό όταν έλεγε για Κλιματική Αλλαγή. Για όνομα της Κοινής Λογικής, σε καιρό φτώχειας βάζεις παλαβά καπέλα στο ρεύμα για να κάνεις τι ακριβώς; Να σώσεις το κλίμα; Να πάρεις τις φ/β επενδύσεις από τους Κινέζους; Διπλές και τριπλές ταρίφες από τους Τούρκους; Δικά σου είναι τα βουνά; Έχεις ιδέα πόσο κόσμο έχεις εξαγριώσει ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! Με κατάφωρα ψέματα και παραμύθια; Τα πιστεύεις ή πιστεύεις τους συμβούλους σου;


Σχετική πληροφορία είχαν και οι NYT(http://www.nytimes.com/2011/01/15/business/energy-environment/15solar.html?_r=1 ). Το άρθρο αυτό είναι του Στεφάνου Φωτίου, από τον Κόσμο του Επενδυτή. Ευχαριστώ ΣΜ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το GAP με τον Ιρακινό να τον βάζεις κάθε μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Και περιμένει επενδύσεις στην Πτολεμαϊδα. Μόνο η Μαφία για τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

H Μπιρμπίλη το χαβά της!!! Πράσινη Ανάπτυξη! Να αλλάξουμε νοοτροπία! ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ! χχχχχ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που θα διαμορφώνει μια παγκοσμίως δυναμική παραγωγική βάση για τη χώρα, που θα διατηρεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα

ΠΟΥ ΖΕΙΣ χχχχχ?

archaeopteryx είπε...

λίγη λογοκρισία, σόρυ.

Ανώνυμος είπε...

..Το ζήτημα της κλιματική αλλαγής και τις επιπτώσεις αυτής στην ασφάλεια και τη σταθερότητα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., στις 11 Φεβρουαρίου 2011 (Security Council 6479th Meeting - 11 Febrouary 2011).
Το παιγνίδι είναι παγκοσμιοποιημένο!!

archaeopteryx είπε...

Ο συρφετός του ΟΗΕ, IPCC, παγκόσμια διακυβέρνηση και σοσιαληστές, πάνε παρέα. Κατά σύμπτωση, και η ΕΕ.

Το κατά πόσο είναι αλήθεια, ή ποιος τα σπρώχνει (στην υπερβολή που το κάνουν) είναι αλλο θέμα.

Ότι και να λέει ο ΟΗΕ, η Κλιματική Αλλαγή, όπως τουλάχιστον την πλασάρουν από το 2000 μέχρι το 2008-09, έχει τελειώσει. Εάν μη τι άλλο, λόγω ύφεσης.

Η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη που παπαγαλίζει το θεμα, είναι η Ελλάδα. Και στην Γερμανία συσπειρώνονται επιστήμονες κατά της απάτης.

Η απάτης δεν είναι ότι το Κλίμα είναι σημαντικό, είναι. Η απάτη είναι στο ότι:

1. Αλλάζει ραγδαία, τώρα. (Πάντα άλλαζε)

2. Είναι ανθρωπογενές και ειδικά τα τελεταία 200 χρόνια (αν είναι δεν προκύπτει από στοιχεία)

3. Μπορούμε να κάνουμε κάτι επ αυτού (μόνο πεθαίνοντας μαζικά, κατά προτίμηση φυσικά στην Ασία που είναι ο πολύε κόσμος που καίει κάρβουνο)

4. Πρέπει να κάνουμε κατι επ αυτού

Το 1, είναι μισή αλήθεια
Το 2, είναι από αμφισβητίσιμο, έως κοροϊδία
Το 3, είναι ανακόλουθο, εάν δεις αριθμούς, ποσοστα, τάξεις μεγάθους.
Το 4, είναι γιαβόλ μάϊν κομμανταντ

Υπάρχει και 5: Πολλά αιολικά και χμωατουργικά. Ε τι να πω....

Φυσικά, εάν δεν βρέξει στην Κίνα για δύο χρόνια, θα ξαναγίνει αυτό που γίνεται από το 5000 πΧ: Μετακινήσεις λαών προς Δυσμάς.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυβερνώντες προωθούν τους πράσινους φόρους και την επιβολή συστήματος αγοράς ακόμη και στα μέχρι τώρα δωρεάν διανεμόμενα δικαιώματα εκπομπών αερίων, ακριβαίνοντας από αυτή την άποψη την τιμή της ενέργειας και επιπλέον προωθούν με κάθε μέσο τα αιολικά και ηλιακά που θα σπρώξουν ακόμη προς τα πάνω την τιμή ηλεκτρισμού.
Αν συνυπολογιστεί και η επαυξημένη λόγω φόρων τιμή των καυσίμων, η όλη κατάσταση οδηγεί όχι μόνο (με μαθηματική ακρίβεια) στην επιτάχυνση της χρεοκοπίας της οικονομίας και κοινωνίας, αλλά και στο σαμποτάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας για οικονομική επέκταση.

Με πανάκριβη ενέργεια ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΟΚ για να το πούμε εις την τουρκική.

Ως εκ τούτου τίθεται ζήτημα εθνικής προδοσίας καθότι προωθούνται δήθεν πράσινες ενεργειακές πολιτικές σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον ζήτημα.
Δεν είναι πράσινη αυτή η πολιτική, είναι κατάμαυρη.
Επενδύσεις στις ΑΠΕ υπό αυτή τη θεώρηση συνεπάγεται πλασματική επαύξηση ΑΕΠ, με περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες.
Να μην ξεχνάμε ότι αυτές είναι δήθεν επενδύσεις, "επενδύσεις" άνευ ρίσκου (feed in tariff γαρ) σημαίνει ρεμούλα σε βάρος των πολιτών-καταναλωτών ηλεκτρισμού και λεηλασία στις ιερές κορυφογραμμές της χώρας.

Όσοι παρακολουθείτε τη δραστηριότητα και τις αναρτήσεις αυτού το πολύ χρήσιμου, για να μην πω πολύτιμο, blog προσπαθήστε να μετατρέψετε την οργή σας σε πολιτική πίεση πρός πάσα κατεύθυνση και να αναλάβετε δράση για την εκδίωξη της δήθεν πράσινης κυβέρνησης.

Μία καμπάνια διαρκείας με συμμετοχή όσων γίνεται περισσότερων blogs, ιστοσελίδων, οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων, κρίνεται ως απαραίτητη.

Σε λίγο όλες οι κορυφογραμμές της χώρας θα έχουν ξεπουληθεί στις πολυεθνικές. Πρόκειται για κυβερνητική πολιτική που θα ασκηθεί εν παραλλήλω με το ξεπούλημα των λιγνιτικών κοιτασμάτων, των δικτύων μεταφοράς και των συμβατικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων.

Η συνεργασία μας με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι μονόδρομος όσο και άν έχουμε όλοι πολλά να της καταλογήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική της αντιπολίτευσης στην Μασαχουσέτη είναι χρήσιμη:

"House Minority Leader Brad Jones (R-North Reading), said the loss of jobs at Devens highlights the risk of investing in particular industries instead of working to create general market conditions that would foster growth and job expansion."

Αν θέλεις οικονομική ανάπτυξη δίνειες σε ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις ενθάρρυνση, και όχι μονο σε αυτές που εμπίπτουν στην δική σου ιδεοληψία.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ωραίο:

Η εταιρεία που πήρε 58, όχι 43, εκατομμύρια δολλάρια για να δημιουργήσει τις "πράσινες θέσεις εργασίας" λέγεται Evergreen Solar. Καλύτερο όνομα δεν μπορούσε να έχει!