Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί γράφω στα αγγλικά


Να εξηγήσω τι κάνω... Δηλαδή γιατί γράφω 3-4 κομμάτια στα αγγλικά. Βασικά, αν δεν το έχετε καταλάβει, οι δικοί μας, Τίνες, Φίνες, ΓΑΠ, ΦΑΠ κλπ, πουλάνε τρέλα. Όπως σχολίασα και αλλού, δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν το 20% από αυτά που λέω εγώ, και που λέει κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος. Ακόμα και αυτοί που ορκίζονται ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται, ξέρουν ότι λένε αρλούμπες. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να το καταλάβεις.

Ούτε χρειάζεται να καταλάβεις ότι τα αιολικά στην Ελλάδα είναι παραγγελιά 2-3 αεριάδων και άλλων τόσων τύπων σαν τον κ. Μουράτογλου. Ούτε χρειάζεται σοφία για να καταλάβεις ότι όσο πιο πολλά βάζεις τόσο πιο πολύ ακριβαίνεις το ρεύμα. Το ξέρουν. Ακόμα και αυτοί που έχουν τελειώσει τεχνικά θέματα, τουρμπίνες και chemical engineering και παριστάνουν τους Γενικούς Γραμματείς και του Ρυθμιστές της ΡΑΕ, μπορεί να είναι μη ειδικοί στα επενδυτικά, αλλά καταλαβαίνουν μαθηματικά και αριθμητική. Το έχω ξαναδεί το έργο και έτσι πάει. Ξέρουν μια χαρά τι κάνουν.

Σκέφτηκα να ξεσκαλίσω Άγγλους, Αμερικάνους, Καναδούς και Αυστραλούς. Οι λαοί που ανέφερα έχουν και σοσιαλίζοντες που τα χαύουν τα παραμύθια, αλλά έχει και κάτι στραβόξυλα που παίρνουν την ελευθερία τους και την φορολογία τους σοβαρά, και εκεί, τα Μέγκα Τσάνελ δεν είναι ταγμένα σε αυτό το θέμα, και την ΕΕ και τον ΟΗΕ τους γράφουν εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος. Οι Αμερικάνοι, π.χ. που έχουν σκάσει με τα αιολικά βλέπουν ...κομμουνιστές. Θα τους δείξω ότι "άλλοι" είναι που χρησιμοποιούν τα αριστερίζοντα φρούτα. Λίγο θέλει, δεν θέλει πολύ, οι ιδέες ταξιδεύουν Και είμαι πάνω από 90% σίγουρος.

Η Πράσινη Απάτη δεν είναι ούτε τυχαία ούτε Πασοκικό φαινόμενο. Έχει αφεντικά, και νομίζω ότι φαίνονται. 1-2 αναρτήσεις ακόμα...

Και για να το κάνω πιο σαφές: Υπάρχουν πολλά επί μέρους θέματα που απασχολούν και αναλώνουν όσους δεν θέλουν Πράσινες Τρίχες. Αυτά είναι:

(1) Τα τεχνικά μειονεκτήματα, η χαμηλή διαθεσιμότητα, η ανάγκη για εφεδρεία, και η στην ουσία υποχρεωτική χρήση αερίου ή πετρελαίου.

(2) Το κοστολογικό. Ακριβότερο ρεύμα, και περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια για κάθε μεγαβάτ. Ένα πυρηνικό 1000 μεγαβάτ κοστίζει λιγότερο από 1000 αιολικά του ενός. Και το ρεύμα φτηνότερο, ανά μεγαβατώρα. Προϋπόθεση οι έξτρα φόροι και τα πρόστιμα για να δεχθείς αιολικά.

(3) Οι οχλήσεις: Οπτική, ακουστική, ζημιά στο τοπίο, αξίες γης.

(4) Η περιβόητη ανθωπογενής κλιματική αλλαγή, τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα και το σύνδρομο του Νοστράδαμου.

(5) Το απόλυτα ουτοπιστικό της υποκατάστασης συμβατικής ενέργειας από ΑΠΕ. Πιο εύκολα γυρίζουμε σκέτα στα 1910, παρά είμαστε μόνο με ΑΠΕ. Όσο για κάτι Desertec... Να τα δω τα πουλάκια μου να βάζουν κάτοπτρα στην Λιβύη...

(6) Όλη η παραφιλολογία και η απάτη με τα δικαιώματα ρύπων. Πατέντα να εισπράττουν οι Βορειοευρωπαίοι, και να εξάγουν πράγματα οι Γερμανοί.

(7) Γεωπολιτικές πτυχές του όλου εγχειρήματος.

Όλα αυτά, είναι πολύπλοκα, και πρέπει να είσαι 2-3 άτομα ταγμένα στο θέμα για να τα πιάσεις και δεν λέγονται εύκολα σε καφενείο. Δεν τα ήξερα, τα έμαθα, και τα είδα, κυρίως σε αγγλόφωνες ιστοσελίδες (και 2-3 Γερμανικές). Όλα μαζί, όπως τα αραδιάζω, με δάχτυλο να δείχνει τον πιθανό συντονιστή, δεν τα έχω δει (αλλά τα βλέπω ...εδώ!). Όλοι τους σκασμένοι, έξω, αλλά όλοι με επί μέρους κομμάτια. Να τους δείξουμε λίγη σύνθεση;

6 σχόλια:

katalytikos είπε...

..desertec, transgreen... θέλει ψάξιμο!!

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Οι ΓΑΠ, ΦΑΠ και οι αλλοι ξερουν πολυ καλα τι κανουν, εκτελούν εντολές άνωθεν και οσο ειναι χρησιμοί θα χρησιμοποιούνται, οπως και οι προηγούμενοι και οι επόμενοι "κυβερνώντες".

Οι δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι εξελιγμένες διοικητικές τεχνικές και τα επιστημονικά προγράμματα προπαγάνδας μας αποπροσανατολίζουν μoνίμως. Πισω και απο την πράσινη ατζέντα, οπως αδιάντροπα διαλαλούν στο βιβλιο τους "Η πρωτη παγκόσμια επανάσταση", κρύβονται οι λιγοι που ελέγχουν τα παντα.

Στοχος τους ο απόλυτος έλεγχος ολων των δραστηριοτήτων των ανθρώπων, πραγμα ομως που αποδυκνείεται πολυ πιο δύσκολο απο οσο ειχαν αρχικά υπολογίσει. Για παράδειγμα ενω πίστευαν πως ο κόσμος θα γονάτιζε απο τρομο για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την γριππη των χοιρων εμείς στεκόμαστε όρθιοι και πολυ επιτυχημένα ξεσκεπάζουμε τις απάτες τους.

Εταιρίες που τους "επιτρέπεται" να γινουν μεγάλες και τρανες ειναι απλές βιτρίνες του ΑγγλοΑμερικανοΕβραϊκού καθεστημένου οπως εκφράζεται απο τις ΜΙ5, ΜΙ6, ΣΙΑ και Μοσσαντ, και μπορεί οι επενδυτές να αγοράζουν και να πουλάνε ελεύθερα τις μετοχές τους αλλα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως οι μετοχές που ασκούν τον έλεγχο των εταιριών δεν πωλούνται.

Πρεπει βέβαια να συνεχίσουμε να ξεσκεπάζουμε τις μικρο-απάτες αλλα με ενα ματι παντα στην υπόλοιπη σκακιέρα.

Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για ανάκαμψη της οικονομίας και οι λιγοι που πανε καλα θα γίνονται ολο και πιο λιγοι.

archaeopteryx είπε...

Λοιπόν, νομίζω ότι είναι πιο απλά τα πράγματα, και νομίζω ότι η αίθηση που υπάρχει και που πιθανώς έχει καλλιεργηθεί περί απολύτου ελέγχου είναι λίγο παρπλανητική.

Σε αυτά που έχω ψάξει, δεν έχω δει ΑμερικανοΑγγλοΕβραΪκό κατεστημένο.

Αυτοί που βάζουν αιολικά στην Αγγλία είναι Γερμανικές εταιρίες. Αυτοί που πουλάνε "σωτήριες λύσεις" στην Αμερική ή τον Καναδά επίσης.

Οι Αμερικανοί ή Εβραίοι που αναφέρεις ασχολούνται με άλλα. Άν θέςμ ο έλεγχος του πετρελαίο ενέχει συνωμοσίες, αλλά έλεγχος πετρελαίου είναι δεν είναι προστασία από Κλιματική Αλλαγη.

Σε ποιές εταιρίες αναφέρεσαι... Ενρον? Απάτη. Σχεση Ενρον με Ζήμενς? Κάπου έχω γράψει. Είναι άγιοι οι άλλοι? Όχι. Αλλά δεν βλέπω κάποια απάτη τους σε βάρος μου, με εξάιρεση του ότι μου απαογορεύουν να είμαι φιλορώσος ή φιλοσοβιετικος.

Στα θέματα που θίγεις, δεν έχω βεβαιότητα περί "σωστού" ή "λάθους" αλλά πάντα προσπάθώ να ξεχωρίζω το απλό οικονομικό συμφέρον από άλλα πράγματα που τυοχόν είναι παραπλανητικά.

Ας πόύμε, τα περι εβραϊκών συνωμοσιών και Κεντρικών Τραπεζών τα θεωρώ παραπλανητικά, από αυτά που ξέρω για τις δεύτερες.

Δεν σου κάνει εντύπωση ότι για τόσα χρόνια εμείς πιστεύουμε ότι τα περί Πράσινης Ανάπτyξης είναι αμερικανικό κόλπο, και οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι είναι Ρώσικο ή σοσιαλιστικό;

Ανώνυμος είπε...

It's the f*****g Nazis

Professor Moriarty είπε...

Keep on writing in English, maybe GAP will eventually notice your blog and pay some attention... and then he'll go and tell his minister of justice to conjure up some law prohibiting the spread of anti-green propaganda including it in the coined word “εχθροπάθεια”, ha-ha!

Ανώνυμος είπε...

bye bye Desertec χα χα ...

στο είχα γράψει πριν ακόμα ξεσπάσει καλά το τσουνάμι της Αιγύπτου και της Λιβύης, πολύ χειρότερο αυτό,
η αραβική εξέγερση δεν συμφέρει το τιτινάκι ούτε τους γερμανούς
δεν συμφέρει ούτε τους πετρελαιάδες φυσικά

συμφέρει μόνο τους φιλοπυρηνικούς
@α.