Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Και η Πολωνία πυρηνική


3.000 μεγαβάτ. Σε λειτουργία από το 2020, ολοκληρωμένο μέχρι το 2030. Τις προάλλες σας είπα και για την Ολλανδία.

Εμείς; Παρασκήνιο για swaps, και μεθόδευση εκχώρησης την υδροηλεκτρικών. Είπε το ΙΟΒΕ του Στουρνάρα για ενεργειακή φτώχεια... Αχ Γιάννη μου... η φτώχεια είναι ήπια λέξη. Χρειάζεται κάτι με βλακεία, και κακομοιριά.

Όσο για τους περίεργους του Άκτωρα: Μία μονάδα 1600-1800 μεγαβάτ σε Ξάνθη ή Κομοτηνή, με Γάλλους ή Γερμανούς, θα έχετε δουλειά για 6-7 χρόνια, θα πάψετε να ζαλίζετε τον κόσμο με γυφτιές, και η Ελλάδα των παιδιών σας θα έχει φτηνό ρεύμα. Την Πράσινη Αποτέτοια του ΓΑΠ σε κάποια χωματερή.

Και για να μην ξεχνάτε: Το κόστος εγκατάστασης κάθε αιολικού μεγαβάτ, είναι υψηλότερο από αντίστοιχο πυρηνικό. 1.000 αιολικά του 1,5 MW κοστίζουν, σε αρχική επένδυση, περισσότερο από ένα πυρηνικό των 1.500 MW. Και, η αιολική μεγαβατώρα με την εφεδρεία της είναι ακριβότερη από την πυρηνική μεγαβατώρα. Και το κάρβουνο, φθηνότερο και από τα δύο. Πηγές, εδώ.

Η φωτογραφία της Marie Skłodowska Curie είναι από εδώ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....Το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο προετοιμασίας της χώρας σε θέματα μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, προχώρησε σε έγκριση ανοικτής πρόσκλησης ύψους 6.600.000 ευρώ με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη....!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

προβλήματα σύνδεσης από χτες το βράδι
@α.

archaeopteryx είπε...

To ΥΠΕΚΑ ασχολείται με πεπερασμένα θέματα, ξοδεύοντας ξένα λεφτά σε μελέτες και πλαίσια μαϊμούδες, και δεν είναι μακριά η μέρα που η Μπιρμπίλη και η αλητεία που την περιτριγυρίζει θα πάνε σπίτια τους. Το ερώτημα είναι 1) πόση ανεπανόρθωτη ζημιά θα προλάβουν να κάνουν και 2) εάν θα πάνε ήρεμα, ή με λεμονόκουπες.

Γραφικοί και αξιολύπητοι ηλίθιοι σε πονηρούς και δύσκολους καιρούς.

@α, που; εδώ ή γενικά;

nikos είπε...

μα εδώ στην Ελλάδα ,κανένας "υπεύθυνος??? δεν έχει μιλήσει ..για ενεργειακή πίνα!!!!!!!!!!!!!!(εξάντληση λιγνιτικών κοιτασμάτων) ... όλα στην... ζούλα και ...μπαμπεσιά .. αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν ανακοινώσει το ενεργειακό μείγμα (ισοζύγιο) .. πρόκειται για αλήτες!!!! αίσχος !!!

Ανώνυμος είπε...

Σου έχω φρέσκα νέα....

"The birth sex odds near nuclear facilities are also distorted"

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Is%20the%20human%20sex%20odds%20at%20birth%20distorted%20in%20the%20vicinity

Α! εδώ τα φίλτρα (αν υπάρχουν) δεν έχουν καμία εφαρμογή!!!

Για τα οικονομικά μια άλλη φορά.

sawas

archaeopteryx είπε...

μα.. δεν είπα ότι το κάρβουνο είναι το πιο φτηνό; Άσε που δεν έχει πολιτικό ρίσκο, και θα δουλέψει και κανένα ναύλο

porta porta είπε...

Αν κανουμε πυρηνικο στην Ελλαδα.. οι Δανειστες θα εισπραξουν νωριτερα.. και δεν θελουν!!! τα τοκακια να τρεχουν και ολοι εμεις ν ακολουθουμε τυφλα και πρασινα τις εξελιξεις.

Ποιος ΓΑΠ και Πποιος Σαμαρας εχει τα κοτσια να πληρωσει το Δανειο.. ευκολα..??

Ειμαι βλαξ.-

ΠΠ