Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Συνέδριο στην Πάρο του 2007


Τώρα που η "ανεξάρτητη" ΡΑΕ, εκχωρεί τα Ελληνικά βουνά στην επιδοτούμενη αιολική παρέα, καλό είναι να δείτε ποιοι το μεθοδεύουν. Οι άνθρωποι δεν κρύβονται, μπροστά σας είναι (και κόπτονται ότι το κάνουν για να σας σώσουν). Ψάχνοντας, τους βρήκα σε κάποιο συνέδριο στην Πάρο το 2007 . Εξ άλλου, από τουλάχιστον τότε είχε ξεκινήσει η Οικογενειακή Υπόθεση, τότε είχε έρθει και είχε εντυπωσιάσει την Αθήνα ο Al Gore. Δεν ξέρω ποιοί ήταν οι χορηγοί της Πάρου, o Gore είχε έρθει στα πλαίσια κάποιου Ecoweek (άλλη ΜΚΟ, "αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε κλίμα" πάει βαθιά η eco-άσκηση)

Πρώτος, πάντα ο αρχηγός. ΔΕΝ κάνω αντιπολίτευση, ειλικρινά με ανησυχεί να βλέπω τον Πρωθυπουργό σε ρόλο προωθητή ψεμάτων και ανοησιών, χωρίς αντίκρυσμα. Νέα Θρησκεία χρηματοδοτημένη από την Vestas και την Osram (θυγατρική της Siemens). Η Κλιματική Αλλαγή, αν υπάρχει, δεν έχει καμία σχέση με την Παγκόσμια Κρίση και τα αιολικά που προωθούν, δεν έχουν σχέση, ούτε με την Κλιματική Αλλαγή, ούτε με την σωτηρία από Κρίση. ο συνδυασμός τους είναι εικονικό νεφελώματα άσχετο με την πραγματικότητα, αλλά φυσικά, με πολλούς οπαδούς. Το Πράσινο Παραμύθι έχει, σαφώς, πολιτική δύναμη.

Και, από τότε, δίπλα στον αρχηγό, ο κ. Λάλας. Πλασιέ του αιολικού λόμπυ. Εάν, όπως έγραψε σχολιαστής, αληθεύει ότι αρνήθηκε περισσότερα quota ρύπων σε διαπραγμάτευση, είναι περίεργο, αλλά δεν έχω τρόπο να το ελέγξω. Εάν είναι και διαμεσολαβητής σε εμπορία ρύπων... Καλά από δεοντολογίες και insider trading σε αυτή την χώρα σκίζουμε και η κατάταξη στην διαφθορά το αποδεικνύει και δεν είναι τυχαία. Έχω μαζέψει μερικά από τα λεγχθέντα του, προωθεί πράσινες δουλειές κλιματικής αλλαγής. Μιλάει για ανύπαρκτα πράγματα, σε ανυποψίαστο κόσμο, σαν να είναι αλήθεια, αλλά μερικοί δικοί μας, και η Γερμανική βιομηχανία, βγάζουν καλά λεφτά από τις ιστορίες του. Η Osram ήταν μέγας χορηγός πραγμάτων το 2007.

Τον κ. Καρρά τον είχα για σοβαρό, και υπεράνω τέτοιων πραγμάτων, αν και η Ελληνική Εταιρία, της οποίας νομίζω είναι ιδρυτής, κάπου έχει μεταλλαχθεί, (και ο ίδιος δίνει συνεντεύξεις σε ενεργειακές ιστοσελίδες). Η Ελληνική Εταιρία, σήμερα, προσφέρει μέλη της καλής κοινωνίας για κατήχηση από ευαγγελιστές της Κλιματικής Καταστροφολογίας (αυτό κάνουν οι κύριοι Λάλας και Ζερεφός). Και αυτό συνεχίζει και σήμερα στην Αθήνα, αν και, έξω, έχει αρχίσει να υποχωρεί το παραμύθι της Κλιματικής Αλλαγής. Πολλά από τα μέλη, ακόμα και σήμερα, νομίζουν, ακόμη, ότι προστατεύουν το ...Τοπίο. Το "δεν εμπιστεύονται οι Έλληνες τις ΜΚΟ" είναι understatement of the century, sir... Δείτε ένα δύο ονόματα στο ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας... Λάλας... Νιάου, νιάου. Όσο για το τοπίο, βλέπουμε και την Ικαρία και την Κρήτη και τον Ζάρακα.


Αυτή η φωτό δεν είναι από την Πάρο, αλλά από κάτι αντίστοιχο: Vestas (ο διευθυντής της οποίας είναι ο μεσαίος εικονιζόμενος), o κ. Λάλας, ο κ. Γκρηνπης, το ΠΑΣΟΚ, αφ' ενός, και ο κ. Ζερβός, της νυν ΔΕΗ, αφ' ετέρου -- από άλλη μάλλον εκδήλωση). Οι ΜΚΟ έχουν γίνει οχήματα στοχευμένου και σχετικά φτηνού marketing, σε καλοπροαίρετους αλλά καμιά φορά αδαείς, και είναι οχήματα έμμεσης και άμεσης δωροδοκίας, πάντα από την ίδια παρέα: Siemens και αιολική Σία, για να σώσουμε τον Πλανήτη. Η Σωτηρία του Πλανήτη έχει πολλά λεφτά από τις αυξήσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ και την εμπορία ρύπων. Και αν η εμπορία ρύπων καταρρεύσει κάτω από την διαφθορά που την περιβάλει, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (και η καταστροφή του τοπίου για το οποίο μας παραμύθιαζε η Εταιρία του κ. Καρρά) είναι πραγματικοί και δικοί μας.


Ο κύριος Greenpeace International, και το εδώ παράρτημά του. Έχουν άποψη ότι πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλεύεται την αιολική ενέργεια. Ας μην πω στην ουσία, και κακολογήσω την Γκρηνπης... Κρουπ δεν την λένε την εταιρία που τάραξε τα νερά με τις σκωρίες της Λάρκο; Θέλει απεξάρτηση από τον λιγνίτη η Γκρηνπης. Να διαβάσει τι λέει η Exxon και το Spiegel για το κάρβουνο, και να πάει στην Κίνα να μιλήσει για κάρβουνο. Η δήλωση ότι η Ελλάδα είναι ρυπογόνος είναι εκ του πονηρού. Η Ελλάδα είναι ΕΝΤΟΣ προδιαγραφών Κυότο. Βαρυσήμαντη η συμβουλή να ανοίγουμε το παράθυρο αντί να έχουμε A/C, να κάνουμε ένα επιδοτούμενο σεμινάριο να το εμπεδώσουμε.

Η Ελληνική Εταιρία του κυρίου Καρρά, είναι περίπτωση. Έχει entourage, προσφέρει κύρος και νομιμοποίηση. Μιά γρήγορη ματιά ματιά στο ΔΣ, τους Συνεργάτες, και τους Χορηγούς, λέει πολλά: Aνυποψίαστοι της καλής κοινωνίας, η Siemens, η εταιρία που της έκλεψαν τα δικαιώματα ρύπων, αειφόροι, ανανεώσιμοι... Μερικοί είναι και "εκλεκτοί"... Ο καλός κόσμος σε μικρογραφία... Επανάληψη των αρχών που είδα στις μπροσούρες του Zug: Κάνουμε καλό, πάντα πρώτο το καλό, και βγάζουμε λεφτά. Καμία απολύτως συνωμοσία. Πράσινη μπίζνες.

Και μένει να δούμε τι διάσταση θα πάρει αυτή η Πράσινη μπίζνες, στο καθεστώς εκκαθάρισης στο οποίο έχουμε μπει, μεθοδευμένα, από πέρυσι τον Απρίλιο... Στοιχηματίζω ότι θα είναι ανελεύθερη διάσταση.

10 σχόλια:

katalytikos είπε...

θυμήσου ποιός προξένησε τη φασαρία το 2008 (νομίζω), για το σύστημα απογραφής των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Ελλάδας!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμμορία?

Orestios

archaeopteryx είπε...

όχι καλέ, που σου πέρασε τέτοια ιδέα, και πίσω από κάθε εκδήλωση, από 1-2 ΜΚΟ, και κάθε ΜΚΟ, χρηματοδοτημένα από Ζήμενς, Οσραμ (θυγατρική), Βέστας, Σκάϊ. Για να μην πει κανείς ότι βλέπω φαντάσματα ή συνωμοσίες.

Καταλυτικέ, για πες τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Mια αποσιωποιημένη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας

Στις 7 Απριλίου, μετά από έφοδο της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή, επιχειρηματία και οικολόγου(!) Κώστα Καρρά, βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 24 μαρμάρινα αντικείμενα (κιονόκρανα, επιτύμβια), 11 πήλινα αντικείμενα (αρύβαλοι - λήκυθοι), 9 αρχαία νομίσματα (χρυσά, ασημένια και χάλκινα), 4 εικόνες διαφόρων διαστάσεων, 4 θρησκευτικά βιβλία του 17ου και 18ου αιώνα, ένα γυάλινο αγγείο, ένας χάλκινος σταυρός, μια χάλκινη λειψανοθήκη και ένα χάλκινο δακτυλίδι, το οποίο φέρει πολύτιμο λίθο (Καθημερινή, 9/4/08). Την επόμενη μέρα, μετά από έρευνα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (από εδώ και πέρα Εταιρεία), στην οποία είναι πρόεδρος ο κ. Καρράς, βρέθηκαν άλλα 92 αρχαία αντικείμενα (Βήμα, 11/4/08).

Ο επιχειρηματίας Κ. Καρράς

Ο Κ. Καρράς είναι γιος του εφοπλιστή και επιχειρηματία Ιωάννη Καρρά, περισσότερο γνωστού για το Πόρτο Καρράς. Το 1963, ο Ι. Καρράς αγόρασε μια έκταση 17.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής, από μοναστήρια του Αγίου Όρους, στη διάρκεια της χούντας δημιούργησε ξενοδοχειακά μεγαθήρια, καζίνο, αλλά και αμπελώνες, ελαιώνες κ.ά., καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της δασικής έκτασης (Ελευθεροτυπία, 31/01/2004). Τελικά, η Τουριστική - Γεωργική - Εξαγωγική ΑΕ (Πόρτο Καρράς) στα τέλη του ’90 χρεωκόπησε, τη φορτώθηκε η Εθνική Τράπεζα και μετά πουλήθηκε στον Κ. Στέγγο, γνωστό από την «τροπολογία Πάχτα». Ο Ι. Καρράς ήταν ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, την οποία στη συνέχεια πούλησε στον Κοσκωτά, με τη γνωστή κατάληξη, και των Ναυπηγείων Χαλκίδας, που δημιούργησε σε αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά προστατευμένη περιοχή (αρχαία Αυλίδα) και τα οποία πτώχευσαν το 1986, με αποτέλεσμα να περάσουν στον έλεγχο της ΕΤΒΑ (Ελευθεροτυπία, 31/4/04). Ο Κ. Καρράς, σύμφωνα με το βιογραφικό του (www.whoiswho-verlag.gr), από τη δεκαετία του ’60 ήταν διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος από την εκπομπή του Μά­κη Τριανταφυλόπουλου παρουσιάστηκε πρόσφατα η πισίνα που παράνομα έχει κατασκευάσει στο σπίτι του στην Πλάκα.

Ο κοσμοπολίτης Κ. Καρράς

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διεθνής δράση του Κ. Καρρά. Η δημοσιογράφος-ερευνήτρια Φανούλα Αργυρού παραθέτει μερικές λεπτομέρειες γι’ αυτή:
1) Συνίδρυσε μαζί με τον τελευταίο διχοτόμο αποικιακό κυβερνήτη Χιου Φουτ την περιβόητη διζωνική ομάδα «Φίλοι της Κύπρου», τον Σεπτέμβριο του 1974 στο Λονδίνο, με μετέπειτα πρόεδρο τον φλεγματικό Λόρδο Νίκολας Μπέθελ, … που υποστήριζε την παραμονή εποίκων…

2) Για 18 χρόνια μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της γνωστής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

3) Συμμετείχε σε πολλές συνεδρίες του Γουίλτον Παρκ (δημιούργημα του Φόρειν Όφις για διαμόρφωση πολιτικής) και του Ντίσλεϊ Παρκ με θέμα Τουρκία, Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό. Πρωτοστάτησε στις επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών από το 1985…

4) Ίδρυσε, καθ’ υπόδειξη του Φόρειν Όφις, το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για προώθηση των τουρκικών συμφερόντων, με αυξημένες συμμετοχές Τούρκων στα συνέδρια του Γουίλτον Παρκ κ.λπ.

5) Είναι από τους ιδρυτές, ιθύνοντες και επικεφαλής της οργάνωσης Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE) -με έδρα την Θεσσαλονίκη- για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας χωρών των Βαλκανίων (και της Κύπρου), που χρηματοδοτείται, συν άλλοις πολλοίς, κυρίως από το υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπ. Εξωτερικών Αυστρίας, ελληνική κυβέρνηση, δυστυχώς, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επιχειρήσεις, που εξασφάλισαν επιπλέον, προφανώς δίχως να δοθεί η σωστή ερμηνεία των εργασιών του, και χρηματοδότηση από τους ομογενείς της Αμερικής…

6) O K. Καρράς συμμετείχε και στη συγκέντρωση επίλεκτων «ανανιστών» στο Σεντ Άνθονις Κόλετζ της Οξφόρδης για ωραιοποίηση του Σχεδίου Ανάν, τον Φεβρουάριο του 2004, μαζί με τον Τουμάζο Τσελεπή του ΑΚΕΛ, τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, τη Μαίρη Σάουθκοτ των «Φίλων της Κύπρου», τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εκπρόσωπο του Αττίλα στην Κύπρο, καθώς επίσης και τους Καίτη Κληρίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Σώτο Γιωργαλλή, Αλβάρο Ντε Σότο και άλλους (www.greeknews-tanea.com).

Ακόμα, από το 1970 είναι Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το 1972 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του την Εταιρεία.

Αποσιώπηση και «κίνημα» συμπαράστασης

Η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην οποία εμφανίζεται εμπλεκόμενος ο Κ. Καρράς ουσιαστικά αποσιωπήθη­κε από τα ΜΜΕ –ελάχιστες από τις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αφιέρωσαν κάποιο μονόστηλο γι’ αυ­τή. Αντίθετα, το «κίνημα» συμπαράστασης έτυχε καλύτερης ανταπόκρισης από τον Τύπο (Καθημερινή, Βήμα, Αυγή, κ.ά.). Σε κείμενο που υπογράφεται από 200 «προσωπικότητες», κατά κύριο λόγο μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεφοπλι­στές και «μεγαεκσυγχρο­νιστές», -και το οποίο παρασύρθηκαν να υπογράψουν και μερικοί γνήσιοι οικολόγοι, πεισμένοι από το επιχείρημα ότι ο Κ. Καρράς διώκεται από συμφέροντα που θέλουν την εμπορευματοποίηση της περιοχής– εκθειάζεται το έργο της Εταιρείας και το ήθος του Κ. Καρρά και προβάλλεται ως αιτιολόγηση για τη δίωξή του ότι το οικολογικό και πολιτιστικό έργο του (σ.σ. ποιο, αυτό στο Πόρτο Καρράς ή στην αρχαία Αυλίδα;) ενόχλησε κάποιους στις ανώτερες βαθμίδες της εξουσίας!

Έτσι, μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, στην οποία διώκεται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια να αποσιωπηθεί. Στη συνέχεια, η πλευρά του επιχειρηματία, εκμεταλλευόμενη την αποσιώπηση και τη σιωπή γύρω από τις άλλες δραστηριότητές του, επιχειρεί την αγιοποίησή του, εμφανίζοντάς τον ως διωκόμενο για την πολιτιστική και οικολογική του δράση και θέτοντας στο απυρόβλητο από εδώ και πέρα τις κάθε είδους δραστηριότητές του

Ανώνυμος είπε...

http://katatransavantguardia.org/ardindb/page/article.php?id=64abebc9-4218-a4c9-d3ca-00002e97

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ???
ΜΠΊΛΤΕΡΜΠΕΡΚΕΡ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ

katalytikos είπε...

διάβασε το link και θα καταλάβεις τί παιγνίδι παίχτηκε τότε:
http://www.express.gr/news/ellada/26394oz_2008051926394.php3

KnowDame είπε...

Όταν μιλάς για την οργάνωση Διεθνή Διαφάνεια, ουσιαστικά μιλάς για τους ίδιους του διαφθορείς http://www.inprecor.gr/index.php/archives/15924
Αν ψάξεις την επιτροπή του ελληνικού παραρτήματος θα γελάσεις ( θυμήσου ποιους κατήγγειλε ο Τενέζος όταν έκανε την απεργία πείνας)

Για τον μπιλντεμπέργκερ Καρρά σου τα πρόλαβαν άλλοι, μόνο που δεν πρόσεξες κάποιο άλλο μέλος της ΕΕ, την Agni Vlavianos-Arvanitis, που είναι η ιδρυτής του ελληνικού παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης και ενός διεθνούς ΜΚΟ "κόμβου". Ψάξε χορηγούς, μέλη, δράση κλπ.
http://www.biopolitics.gr/
http://www.clubofrome.gr/members-gr.html
το πιο πλήρες βιογραφικό της το βρήκα εδώ
http://www.balkanpoliticalclub.net/members.php?memb=60 (δες ποιοι άλλοι είναι μέλη από πλευράς Ελλάδας σε αυτό το κλαμπ ;) )

Από περιέργεια είπα να ψάξω τι επιστημονική βιβλιογραφία έχει η κυρία πριν το 1985, μια και στο βιογραφικό της λέει ότι ήταν επί 20 χρόνια καθηγήτρια σε διάφορα ξένα πανεπιστήμια. Αποτέλεσμα:
ένα και μοναδικό άρθρο και μάλιστα στα ελληνικά

Για να δεις πόσο μακρυά πάει η βαλίτσα... δες το παρακάτω,
http://theamapati.wordpress.com/2006/11/24/241106/
όπου γίνεται αναφορά σε κάποιους διάσημους που είχε πάρε δώσε η κυρία Vlavianos-Arvanitis, καθώς και τι είναι η Λέσχη της Ρώμης (btw όταν ασχολήθηκες με το Desertec, δεν πρόσεξες ότι μπλεκόταν και η Λέσχη)

Από τους σχεδόν μόνιμους χορηγούς της ΜΚΟ biopolitics, είπα να ψάξω μόνο την Καίτη Κυριακοπούλου Επίτιμη Πρόεδρο της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε (μέλος μαζί με τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο της ίδιας εταιρείας και στην Λέσχη) και μάντεψε… είναι τόσο "οικολόγοι" που κάψανε το σπίτι πραγματικού οικολόγου γιατί αντιδρούσε στα σχέδια της "οικολογικής" εταιρείας τους
http://stoforos.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html


Αρχαιοπτέρυγα,

Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις, συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα λες, διαφωνώ όμως με μια βασική σου θέση, την άρνηση ύπαρξης peak oil. Όχι μόνο υπάρχει peak oil, αλλά σύντομα θα υπάρξει peak everything. Για το πετρέλαιο, η κορύφωση παραγωγής συνέβη ήδη από το 2006 όπως παραδέχθηκε με μισόλογα για πρώτη φορά η ΙΕΑ στην τελευταία της έκθεση. Το ότι στήσανε την απάτη της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, κατά την άποψή μου, εξυπηρετεί δύο στόχους. Τα κέρδη από την πράσινη ανάπτυξη είναι ο προφανής. Ο δεύτερος και ίσως πιο σημαντικός γι’ αυτούς, είναι η χειραγώγηση του κόσμου και ο πειθαναγκασμός για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Ήδη σε ξένα ΜΜΕ άρχισε η πλύση εγκεφάλου για το πόσο κακό είναι για το περιβάλλον το να κάνει κανείς παιδιά. Σκέψου και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Τι άλλες επιπτώσεις έχει η κρίση εκτός από την ύφεση και τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν κάποιοι; Την καθυστέρηση της εξάντλησης των ενεργειακών αποθεμάτων και την εξαθλίωση εκατομμυρίων. Ο Στρος Καν ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι μέχρι τώρα η κρίση είχε αποτέλεσμα την απώλεια 30 εκ. θέσεων εργασίας και ότι τα επόμενα χρόνια θα χαθούν ακόμα 400 εκ. Τι νομίζεις ότι θα απογίνουν όλα αυτά τα εκ. ανέργων; Θα επιβιώσουν, ή θα πεθάνουν πρόωρα;

Σου παραθέτω κάποιους συνδέσμους που τεκμηριώνουν αυτά που λέω http://kourelarios.wordpress.com/2010/10/08/tittytainment/
http://www.energybulletin.net/stories/2010-11-24/its-official-economy-set-starve
http://kkalev4economy.wordpress.com/2010/08/11/peak-everything-soon/
http://www.youtube.com/watch?v=ybRz91eimTg
http://www.damnscary.com/Index.html

Επειδή εκτιμώ την αποψή σου, σε παρακαλώ θα ήθελα να μου τεκμηριώσεις και εσύ, γιατί πιστεύεις ότι δεν υπάρχει peak oil?

archaeopteryx είπε...

Δεν αρνούμαι την υπάρξη του peak oil, ούτε δηλώνω ειδικός σε πετρέλαια. Κάποτε θα τελειώσει. ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τελειώσει θα δεις την τιμή που να επιβάλει τρόπο ζωής πριν το 1930. Δεν ζούσα το 1930, αλλά φαντάζομαι. Βασικά είμαι επιφυλακτικός στον τρόπο που επικαλούνται το peak oil, έχει ξαναγίνει την δεκαετία του 1970 (αυτήν την προλαβα). Τότε προέβλεπαν τέλος στο πετρέλαιο το 1995.

Υπάρχει "πολύ" πετρέλαιο αλλά είναι ή σε περίεργα (πολιτικά) μέρη, ή είναι βαθειά στη θάλασσα, ή είναι σε ψαμμιτικά πετρώματα κλπ.

Η τιμή τα λέει όλα. Η τιμή σε σταθερά δολάρια είναι πάνω από αυτή πριν το 1967, αλλά και αυτό είναι poltics. Εξ άλλου και η Exxon κόσμο κάρβουνου προβλέπει (στην Ασία).

ΔΕΝ αντέχω να ψάχνω τα περί πετρελαίων. Ο σημερινός καυγάς είναι ότι αμφισβητείται ο έλεγχός τους (βασικά από τους Κινέζους).

Μην ξεχνάς ότι η Ρωσία είναι παρθένος χώρα στο θέμα, αλλά και εδώ , politics.

Μου αρκεί ότι η Exxon δεν βλέπει peak oil...