Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Υπάρχει ελπίδα Μεταρρύθμισης και στον 21ο αιώνα



Όσοι με διαβάζετε, ξέρετε ότι 1) δεν έχω βρει διάψευση στην υπόθεση εργασίας ότι η Πράσινη Απάτη που ζούμε είναι made in Germany, και 2) τα πιο τρανταχτά στοιχεία για το ότι η Πράσινη Απάτη είναι απάτη, ειδικά στα ενεργειακά, είναι επίσης made in Germany. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά και στις ΗΠΑ υπάρχει αυτός ο διχασμός με σοσιαλοικολογίζοντες να προσκυνούν την τρέλα, και τους συντηρητικούς να τραβάνε τα μαλλιά τους.



Τον Fritz Vahrenholt τον "γνώρισα" τυχαία όταν έγραψα για την Πράσινη Παγίδα πέρυσι τον Απρίλιο.  Ο Vahrenholt είναι Διευθυντής της RWE Ανανεώσιμες. Κάτι σαν τον ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αλλά σε Γερμανική εκδοχή, και σε αντίθεση με τον δικό μας, ο Vahrenholt και ξέρει τι του γίνεται και δεν φοβάται  να το πει. Πέρυσι είχε πει ότι κλείνοντας πυρηνικά (μετά την Fukushima), η Γερμανία διέτρεχε τον κίνδυνο blackout (πράγμα που συνέβη και συμβαίνει), και αναγνώρισε ότι τα αιολικά βασίζονται σε επιδοτήσεις.

Πρόσφατα ο Vahrenholt δημοσίευσε και βιβλίο που αναφέρεται στο ηλιογενές της κλιματικής αλλαγής. Το βιβλίο έγινε ανάρπαστο στην Γερμανία, και ο ίδιος δέχθηκε όλες τις επιθέσεις των παπικών κλιματολάγνων και καταστροφολόγων.  Περισσότερα, στα αγγλικά στο http://notrickszone.com/.

Θυμίζω τρία στοιχεία (όλα  made in Germany) τα οποία δεν θα βαρεθώ να επικαλούμαι μπας και πρυτανεύσει λογική και στην χώρα μας. 1) την από το 2005 μελέτη της Ε.ΟΝ,  2) την πρόσφατη εμπειρία με τα αιολικά στην Γερμανία, και 3)  την πρόσφατη τοποθέτηση της Ζήμενς για τις ΑΠΕ.   Και θεωρητικά και πρακτικά, και επιχειρηματικά, μία ακριβή και ατελέσφορη ταλαιπωρία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Meine geros, God bless you for revealing and documenting that renewables is a scam, Gk

nikos είπε...

με βάση ανάλυση όλων τον στρατηγικών δεδομένων του χωριού μου Στανος δήμου Αριστοτέλης Χαλκιδικής η πολιτικό επιστημονική ανάλυση είναι ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση γενοκτονίας!!!!