Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η σωτηρία μας από την κακοδαιμονία


Με συγχωρείτε, έκανα το μέγα σφάλμα να περάσω για κλάσματα δευτερολέπτου από το Mega, κάνοντας ζάπινγκ με τον καφέ, κάτι που αποφεύγω για λόγους αισθητικής.  Ωστόσο πρόλαβα και είδα την Αθηνά Δρέττα με φούξια συνολάκι (πολύ όμορφο με το πράσινο φλουό του καναλιού) να μιλάει για τις ατέλειες του ΙΚΑ και την διαφθορά του και το μηχανογραφικό του, και τον τύπο που κάνει τον εκφωνητή να εξανίσταται, και όλοι μαζί να παριστάνουν ότι ψάχνουν για τις ρίζες της κακοδαιμονίας, αδυνατώντας να δουν καθρέφτη.

Η κυρία Δρέττα είναι η γενιά που πρόλαβε χούντα και μεγάλωσε
με Αλλαγή. Οδοντογιατρός, Interreg στην Αλβανία, με την Φώφη Γεννηματά, κτηνιατρική και έλεγχοι στην αγορά, αντινομάρχης Οικονομικών, ΕΦΕΕ 1985-87 (Τσοβόλα δώστα όλα), ΟΠΕΚ (Πανταγιάς), ΙΣΤΑΜΕ (η οικογενειακή υπόθεση) κοκ.  Από πρόσφατες δηλώσεις της τον Οκτώβριο του 2011, δηλώνει και γνώστης αναλογιστικής και διαχείρισης χαρτοφυλακίων σε περιβάλλον διεθνούς οικονομικής κρίσης. Και σήμερα το πρωί έχει άποψη και για το ΙΚΑ του οποίου είναι καθ' ύλην αρμόδια εδώ και 2 χρόνια και 2 μήνες.  Για τα δύο αυτά χρόνια (και 2 μήνες) δεν έχει να προβάλει παρά μόνο αναφορές στο άτομό της στον Τύπο. Η Ελληνική Διοίκηση έχει λιγότερο χαριτωμένα και μορφωμένα άτομα, (oh yes) αλλά όλα έτσι είναι, και η συμπαθής κυρία είναι η κορφή του παγόβουνου. Φυσικά δεν φταίει αυτή για το ΙΚΑ, φταίει ο Υπουργός, η προηγούμενη Κυβέρνηση, οι Αμερικάνοι, η Δεξιά, κλπ.


Η κυρία Διαμαντοπούλου, και αυτή χαριτωμένη, και αυτή δεν φταίει για τις κακοδαιμονίες της Ανάπτυξης, φταίει η Βασούλα και η Δεξιά. Ούτε αυτή φταίει για την Παιδεία. Φταίει ο Παπακωνσταντίνου που δεν της έδινε κονδύλια, και ο ΓΑΠ που τα έκανε σαν την μούρη του, Υπουργός με προϊστάμενο τον μπαμπά του. Αλλά αμείφθηκε για το έργο της με την πάλαι ποτέ θέση της Βασούλας, και τώρα θα δείτε Ανάπτυξη.


Και ο Παπακωνσταντίνου δεν φταίει για την Οικονομία, αλλά αμείφθηκε με την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, και σε 5 χρόνια που θα λουζόμαστε τα σκατά του, θα έχει κάποια άλλη επιφανή θέση και δεν θα το θυμόμαστε.  Ο Αβραμόπουλος  είναι ο Παπακωνσταντίνου σε εκδοχή ΝουΔου, και , κατά Πάγκαλο, βαθυστόχαστος γνώστης διαχείρισης οικονομικών κρίσεων. Όλα φυσικά σύμφωνα με την άποψη Μόσιαλου, ότι οι μισθοί πρέπει να συνδέονται με την παραγωγικότητα. Πόσα παίρνει η Διαμαντοπούλου από το 1996; Πόσα παίρνει ο Παπακωνσταντίνου;  Η Δρέττα;  Πόσα παίρνουν στο Μέγκα που καλλιεργούν όλο αυτό το σίχαμα τότε που υπάρχει Μέγκα;

Και μιλάει και ο Τσόκλης για το ποιος φταίει. Ο επιδοτούμενος μπαμπάς (ψάξτε να βρείτε ποιος τού φτιάχνει εκθέσεις) επιδοτούμενης κόρης (ψάξτε να βρείτε από τι ζούσε τόσο καιρό) που πιστεύει ότι οι γυναίκες φταίνε που βιάζονται και η παιδεραστία είναι δικαιολογημένη και ευχάριστη, ιδίως όταν γίνεται από γέρους.

Όλα αυτά τα άτομα αμείβονται, προβάλλονται, επανεκλέγονται και θα μας ...σώσουν. Και να θέλουν ή και να ξέρουν να δώσουν "λύσεις", δεν τους αφήνουν αυτοί που τους έφτιαξαν και τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις. Και αν τους ξεφύγει κατά λάθος άτομο που να μπορεί να κάνει κάτι, κάποιον ενοχλεί και εξαφανίζεται.  Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτό είναι το ηθικό έρεισμα των Δυνάμεων Κατοχής.  Τι να πω... Δεν ξανακάνω ζάπινγκ με τον καφέ... με κάνει και γράφω θέματα άσχετα με τον αρχαιοπτέρυγα.

16 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ζάχαρη είπε...

Και αν βγεις μια βολτα εξω στην καθημερινοτητα θα βρεις πολλους διαφορετικους τυπους απο οσους ανεφερες;
Με μικροτερη ισως τσεπη αλλα τις ιδιες προσδοκιες.
Οσοι ειναι ακομα σωστοι δεν μπορουν πλεον να πιουν ουτε ...καφε.
Καλημερα.

gstrbtr είπε...

Είπα κ εγώ.

Ευτυχώς έφτασα μέχρι το τέλος για να δω ότι για όλα αυτά, όπως και για όλα τ άλλα φταίνε οι δυνάμεις κατοχής που φυσικά (πάντα ακολουθώντας το trail of thought του μπλογκ) δεν είναι άλλες από

---drum roll----

τσι Γερμαναράδες.

Ώστε τα μέσα μαζικής εξημέρωσης και κατ' επέκταση αυτοί που τα ελέγχουν, προβάλλουν και προωθούν άτομα τα οποία μπορεί να μην είναι ικανά και τις πιο πολλές φορές βαλτά για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των μιντιαρχών.

Thank you, Captain Obvious.


Για την σαββατιάτικη ψυχαγωγία μας

archaeopteryx είπε...

gstbr, το "ελληνικό κεφάλαιο" που συντάχθηκε ή αναδείχθηκε από τον ΔΟΛ είναι τι κεφάλαιο που προέκυψε επί Ανδρέα, μετά την λαίλαπα του Αρσένη.

Αυτό το κεφάλαιο είτε συντάχθηκε, είτε αναδείχθηκε, είτε συμβιβάστηκε με τις "ευρωπαϊκές" επιταγές, ή "τσι Γερμαναράδες", διακριτικά από το 1985 και μετά, εμφανώς από το 1990, και πανηγυρικά από το 1996. Βέβαια, όπως δείχνουν και οι γελοιογραφίες του Μποστ, πάντα με το χέρι απλωμένο στην Γερμανία είμαστε...

Αυτά βέβαια δεν έγιναν ερήμην "άλλων" αλλά πάντα μένω με την απορία που διατύπωσα στις 31/12/2010 και αξίζει να δεις τις απαντήσεις.

Η χαζή θεωρία μου είναι ότι βαρέθηκαν οι Αμερικάνοι τον αντιαμερικανισμό μας του 60 και 70 και μας εκχώρησαν στον ντόπιο "ευρωπαίο" γκαουλάϊτερ.

Αυτό δεν απαντάει 1)γιατί ξηλώθηκε το αμερικανογενές ή αμερικανόφιλο κεφάλαιο της μεταπολεμικής περιόδου, αν υπήρξε, και 2) ποιός συντηρεί τον μετά το 1989 αντιμερικανισμό. Μην μου πείς ότι θυμούνται την Κύπρο... Ωφελείται η Αμερική από τον αντιαμερικανισμό; Τρέχα γύρευε...

Φυσικά και τα ΜΜΕ αναδεικνύουν αυτούς που μετά ψηφίζουμε (έστω και με 40% αποχή ή 80% αρνητική ψήφο. Τα ΜΜΕ ανήκουν σε άτομα, δες τι μπιζνες κάνουν τα άτομα και ποιος χρηματοδοτεί τις μπίζνες. Απλό είναι.

gstrbtr είπε...

Αρχαίε, το μπλόγκ σου έχει γεμίσει με αναφορές στους κακούς Γερμανούς και για να το πω απλά:

No shit, Sherlock.

Μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη κοιτάζει να επεκταθεί , και χρησιμοποιεί όλους τους δυνατούς τρόπους γι’αυτό. Στην πορεία παίρνει σβάρνα λαούς , «συνθήκες» κτλ.
Δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι το τόσο σοκαριστικό σε όλο αυτό.
Η ιστορία είναι γεμάτη με υπερδυνάμεις οι οποίες στην πορεία τους κάνουν ένα σωρό καφρίλες απαυτώνοντας λαούς και καταδικάζοντας τους.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι άλλη μια τέτοια, και δυστυχώς αφορά εμάς.

Σε προηγούμενο σου ποστ βγάζεις λαδι τους Αμερικάνους, αν είχα μόλις προσγειωθεί από τον Άρη και το διάβαζα θα έβαζα τα κλάμματα.
Τελικά είναι θύματα οι αθρώποι? Και στο Ιράκ, και στο Αφγανιστάν και σε όλη τη Λατινική Αμερική μάλλον κάποιος τους παγίδευσε και τους έσουρε παρά τη θέληση τους?
Γιατί εμένα πάλι για συμφέροντα κάποιας υπερδύναμης τα οποία πρέπει να τα υποστηρίξει μου φάινονται.

Τι να πώ, ίσως δεν τρώω τόσα Quaker Oats οπότε τα βλέπω λίγο διαφορετικά.

Όσον αφορά τα δικά μας χάλια αυτήν την περίοδο:
It (always) takes two to tango.
Όσο και να μας χαλάει, πάντα στη μια πλευρά είναι οι δικοί μας και στην άλλη κατά περίπτωση Γερμαναράδες της Siemens, Αμερικανοί, Ρώσοι, Γάλλοι έμποροι όπλων κτλ.

Δε μας αρέσει αυτή η κατάσταση?
Θα πρέπει να προετοιμαστούμε να φάμε φακές, ραδίκια και λάδι για όσο χρειαστεί, να πλέξουμε πουλόβερ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα
και να δημιουργήσουμε κάποιο σχέδιο δράσης με σαφείς στόχους σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Βασιζόμενοι ως επί το πλείστον σε δικές μας δυνάμεις και να σταματήσουμε να φερόμαστε σα χώρα-ζήτουλας. Οι δόσεις κομμένες. Καλύτερα cold turkey παρά ότιδήποτε άλλο.
Να τιμωρηθούν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ οι πολιτικοί που μας έφεραν εδώ και να ξεριζωθεί όλο αυτό το δηλητηριώδες φυτό που λέγεται κομματικό κράτος.
Να κοιτάξουμε να τα βάλουμε κάτω να δούμε τι συμφέρει ΕΜΑΣ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά που έχουμε, να δούμε πως μπορούμε να παράγουμε πράγματα και νέες τεχνολογίες, να φέρουμε πίσω ανθρώπους που εργάζονται στο εξωτερικό και το μόνο που θέλουν για να γυρίσουν πίσω είναι κάποιο όραμα και μια παραγωγική θέση εργασίας...

Και σε αυτό το σημείο σε ρωτάω, πόσους από αυτούς που βρίσκονται γύρω σου βλέπεις έτοιμους για κάτι τέτοιο??

Έλεγα σε συνομήλικους μου πέρυσι ότι οι άνεργοι πρέπει να πάνε επαρχία και να αρχίσουν να καλλιεργούν, τώρα που είναι νωρίς ακόμα και οι αποτυχίες δε θα είχαν μεγάλες επιπτώσεις.
Το 85% με κοιτούσαν σα να τους έλεγα να πάνε να πέσουν στο γκρεμό.
«-Τι, και πως θα περνάει η ώρα μου εκει? –Δεν έχει Μαβίλη για να πάω για καφέ και ποτό εκεί. » κοκ.

Με λίγα λόγια , νέοι άνθρωποι στα πιο δημιουργικά τους χρόνια προτιμούν να μένουν άνεργοι στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους απλά για να είναι στην Αθήνα.

Και θα κατηγορήσω τους Γερμανούς γι αυτά τα χάλια?

Δε μπορώ, γιατί δε μου φαίνεται λογικό. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στη Γερμανία και τα βλέπω από κοντά. Οι χαρακτηρισμοί τύπου 4ο Ραϊχ μου φαίνονται καθαρά λαϊκίστικοι και αποπροσανατολιστικοί.
Ούτε μας κυνηγούν, ούτε μας πετάνε τα πράγματα από τα παράθυρα, ούτε μας κατάσχουν ότι έχουμε και δεν έχουμε... ΑΚΟΜΑ (το τονίζω).

Με το να κατηγορούμε αυτή (ή οποιαδήποτε άλλη υπερδύναμη) το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αφήνουμε τα δικές μας αδυναμίες ελέυθερες να μας κατατρώνε.

Αυτή είναι η δικιά μου χαζή θεωρία.

...

gstrbtr είπε...

...

Όσον αφορά τον ΑΓΠ και το τι έκανε στην Ελλάδα, βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ανάρτηση αυτή , που έχω ξαναβάλει σε σχόλιο εδώ.
Και από αυτήν ξεχωρίζω:
«Ο λύκος φυλούσε λοιπόν τα πρόβατα και κανείς, ούτε λαός, ούτε αντιπολίτευση, ούτε ουδείς άλλος, μπόρεσε να αντισταθεί ή να το αποτρέψει. Από την άποψη αυτή είμαστε όλοι ιστορικά συνυπεύθυνοι. Η πολιτική ιστορία της Ελλάδας, ίδια σε ατέλειωτες κακόγουστες επαναλήψεις:
Κάποιοι παρέπαιαν σε ψευτοδιλήματα και κάποιοι εξήπταν τα πάθη. Σε συνθήκες παραισθήσεων και φανατισμού, λογική δεν υπάρχει και όφελος δεν βγαίνει.»
Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, να μην πέφτουμε πάλι στις ίδιες παγίδες.

Για το τέλος ,
μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας.
Δε θα σου αρέσει, αλλά...

archaeopteryx είπε...

Ο Εθνικός Διχασμός είναι εθνικός διχασμός από το 1900 περίπου.

Οι Αμερικάνοι μπορεί να ενοχλούν τους Αφγανούς ή τους Ιρακινούς, αλλά δεν ενοχλούν εμένα. Εγώ βλέπω ποιός με ενοχλεί. Είμαι εγωιστής. Ούτε οι Ιρακινοί ούτε οι Αφγανοί, ούτε οι Πέρσες ήταν ποτέ φίλοι μου. Οσο για τους Άραβες, τι να σου πώ... Καρντάσια.

Τα περί PIIGS είναι απλά προπαγάνδα. Μας λάδωσαν, μας φόρεσαν νόμους για να δανειζόμαστε και να ψωνίζουμε. Από το 1985-1989 και μετά μόνο Γερμανικά ψωνίζουμε.

Με δεδομένη την δηλωμένη ενασχόληση αυτής της ιστοσελίδας με την ενεργειακή απάτη που τρώμε (και που θα ανακαλύψεις όταν δεις τις συνέπειες σε 2-4 χρόνια, η απάτη αυτή είναι 100% Γερμανική, είναι 100% σε βάρος μας, και προς τιμήν τους τα λένε στην χώρα τους (και το αναφέρω), και όχι προς τιμήν τους έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για την δικιά μας.

Προφανώς και έχουν μοιραστεί υφήλιο με Άμερικανούς, και η δικιά μου άποψη είναι ότι αν ο Σοβιετικός μπαμπούλας δεν ήταν μπαμπούλας δεν θα είχαμε Γερμανία σήμερα. Η Νέα Τάξη που είναι της μόδας σαν θέμα δεν είναι τίποτα άλλο από την αυτοκρατορική Γερμανία με Αμερικανική συναίνεση.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι Γερμανοί είναι "από κάτω" σε αυτή την σχέση. Βλέποντας πώς οι Δημοκρατικοί είναι κάτι σαν αγορασμένοι Πασόκοι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ποιός έχει το πάνω χέρι.

Αν ζούσες το 40, μπορεί να ήσουν με τους Γερμανούς. Πολλοί ήταν, δεν πειράζει, μέχρι που πέθαναν της πείνας ή εστάλησαν για ανακύκλωση στο Μαουτχάουζεν. Και οι Άγγλοι μας έκαναν πουστιές και οι Αμερικάνοι, αλλά της πείνας πεθάναμε μόνο επί Γερμανών.

Δεν πειράζει, φτάνει να μην έχουμε εμφυλίους για το θέμα.

archaeopteryx είπε...

Το είδα το λινκ που λες "δεν θα μου άρεσε", ούτε κρύο ούτε ζέστη. Για τις εξαγωγές μας στην Γερμανία έχω πρωτογενή άποψη, πώς, τι κλπ. Το παραδειγματάκι της ΕΒΖ και του βαμβακιού είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και για τον ΟΤΕ και την ΟΑ, και για παλιότερες ιστορίες με το χαρτί, έχω πρωτογενή άποψη. Και αυτά τα ήξερα πολύ πριν αρχίσω να εκφραζομαι αντι-ευρωπαϊκά, ή ανι-γερμανικά.

Αλλά το ενεργειακό φίλε βρωμάει τόσο πολύ που δεν αντέχεται. Εγινα αντι-γερμανός, δεν ήμουν. Απλά βλέπω πως ιστορικά οι μάγκες δεν έχουν αλλάξει από το 1900 που ξύπνησαν, και στο βαθμό που βλέπω κάτι που θεωρώ ότι με και μάς καταστρέφει, όσο δεν απαγορεύεται, το λέω (και προσπαθώ να το λέω με στοιχεία).

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gXiH2w4eRhE&feature=related
τα σχόλια δες αρχαίε

nikos είπε...

μα η επιλογή στην διοικητική και κρατική πυραμίδα της εξουσίας βασιζόταν στο
1.στη σεξουαλική και ψυχανομαλι διαστρέβλωση
2.στη μέθοδο τον χαρτομάντιλων μιας χρήσης
και είναι χρόνια τώρα συνειδητός κανόνας επιλογής προσώπων του συστήματος

χρειάζονται αποδείξεις με ονοματεπώνυμα χιχχι

gstrbtr είπε...

Τι να σου πω αρχαίε, δεν ξέρω.

Μπορεί αν ζούσα το 40 να ήμουν και Ιάπωνας και τα παιδιά και τα εγγόνια μου να είχαν 3 χέρια.
Μπορεί να ήμουν και καρέτα-καρέτα.

Τώρα αν εννοείς αν ζούσα στην οικογένεια που είμαι και τώρα με παρόμοιες συνθήκες, μάλλον θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος.

Δε θα "ήμουν" με κανένα, παρά μόνο με το συμφέρον του τόπου μου.
Και, ευτυχώς, επικλήσεις στο συναίσθημα του τύπου, μπορεί να "ήμουν" με τους οχτρούς, και πολλοί ήταν και πλήρωσαν δεν πιάνουν σε εμένα.

Ξέρω που είμαι τώρα και αυτό μου φτάνει. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες.

Τώρα για το θέμα των Αμερικανών
καλά κάνεις και είσαι εγωιστής, απλά ανέφερες σε προηγούμενο σου ποστ το Βιετνάμ και θεωρώ ότι όσο μας αφορά αυτός ο πόλεμος άλλο τόσο μας αφορούν αυτοί που ανέφερα εγώ.

Με λίγα λόγια, όπως έγραψα πιο πριν, όλες οι συζητήσεις περί κακών Γερμανών, καλών ή κακών Αμερικανών κ.ο.κ. είναι αποπροσανατολιστικές και μας κάνουν να κοιτάμε αλλού από εκεί που θα έπρεπε.

Αν κοιτούσαμε τι συμφέρει εμάς, και μόνο εμάς, όλα τα άλλα θα λυνόντουσαν αυτόματα.
Γι αυτό και δε δηλώνω ούτε αντι-Γερμανός, ούτε αντι-Αμερικανός, ούτε Αντι-Ισραηλινός. Από όλους μπορούμε να πάρουμε κάποια πράγματα, τρόπους λειτουργίας κτλ και επιτέλους να φτιάξουμε μια χώρα όπως θα έπρεπε να είναι.

Πάντως για το θέμα των ανανεώσιμων και όλου αυτού του παιχνιδιού με την κλιματική αλλαγή, ελπίζω να μην έδωσα την εντύπωση ότι σε κατακρίνω.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ συνέχισε αυτό που κάνεις.

Εφόσον, όπως τελικά φαίνεται, όλα αυτά είναι για να δουλέψουν κάποια εργοστάσια στη βόρεια ευρώπη (αλήθεια εκείνη η heliosphera τι έγινε?)και δεν θα καταφέρουν τίποτα παραπάνω από το να ακριβύνουν το ρεύμα μας, τότε χίλιες φορές ΟΧΙ.

Perseus είπε...

πραγματικα δεν καταλαβαινω τι πααθινετε ολοι οι γερμανοτραφεις καιδεν βλεπετε τιποτα αλλο παρα το συμφερον της Γερμανιας ,η γερμανια απο το 1990 και μετα συμπεριφερεται σαν Ενραιος εμπορος η σαν Ελληνας μεταναστης που ανηξε μπακαλικο στην Αστορια ,ολοι ψωνιζουν απο εμας αλλα εμεις παιρνομε μονο απο εκει που μας συμφερει.

Αρα υποθετω δεν εχεις προβλημα να ζητησουμε τις αποζημιωσεις απο τον πολεμο και οι Γερμανοι ως σοβαροι ακι αξιοπρεπεις θα πρεπει να μας τα δωσουν.

archaeopteryx είπε...

κάθε χώρα κοιτάει τα συμφέροντά της. Εμείς κάπως τσιμπάμε εύκολα σε συμφέροντα τρίτων.

Το εάν η ένταξή μας στην Δύση το 45-49 ήταν "σωστή" ή "ελεύθερη" θα το πει η Ιστορία μετά 200 χρόνια. Προσωπικά έχω άποψη, αλλά δεν έχει σημασία. Την δεκαετία του 60 τσιμπήσαμε σε ξένες αριστερές προπαγάνδες (όπως πολλοι στην "Δύση"). Αυτό, και τα γεοπολιτικά 1967-1973 τα πληρώσαμε με χούντα. Την αναμενώμενη αντίδραση στην χούντα την πληρώσαμε με σοσιαλισμό α λα γκρεκ, και αλλά Πασόκ. Αυτό τον σοσιαλισμό τον βαφτίσαμε ευρωσοσιαλισμό και μας έφερε εδώ σήμερα. Μεταξύ 81 και σήμερα κλείσαμε τις δικές μας επιχειρήσεις και γίναμε υπάλληλοι σε ξένες (δες τα ΟΤEshops πριν την DT και μετά). Καταναλώσαμε με δανεικά αυτά που μας εξήγαν και που μας λάδωσαν ή μας νομοθέτησαν να καταναλώνουμε (οι ΑΠΕ είναι το βρωμερό παράδειγμα νομοθετημένης υποχρεωτικής και μη αναταποδοτικής κατανάλωσης). Οι Ευρωνομοθεσίες φτιάχνονται από αχυρανθρώπους και οι υποβολείς είναι κάπου στην Κεντρική Ευρώπη. Αυτό με ενοχλεί.

Από το 1990 που άρχισα να καταλαβάινω τι γίνεται βλέπω μία στρέβλωση που ξεκίνησε το 1981-85και μας οδηγεί εδώ που φτάσαμε. Πολλά συστατικά της στρέβλωσης φαίνονται καθοδηγούμενα και βλέπω μόνο μία χώρα (άντε μίαμιση με τους Γάλλους) καθοδηγητή.

Perseus είπε...

συμφωνω απολυτως ,μονο που την περιοδο 1949-1967 ο νικητης επτρεψε στον ηττημενο να ανδρωθει ,εαν ο νικητης συμπεριφερονταν οπως ολοι οι νικητες ουτε αριστερα θα ειχαμε ουτε ΠΑΣΟκ ,κυνικο αυτο που λεω αλλα...

archaeopteryx είπε...

Χωρίς να ξέρω τα εσόψυχα των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο, η καταστροφή της Γερμανίας δεν ήταν αυτοσκοπός. Πιο πολύ ήταν η σωτηρία της Αγγλίας και σίγουρα το φρένο στην ΕΣΣΔ όταν φάνηκε ότι κουνιέται προς δυσμάς. Αυτό που μαθαίνουμε τόσα χρόνια είναι ότι η Δ Γερμανία ενισχύθηκε, και για να συνεχίσει να υπάρχει και για να γίνει ανάχωμα στους Σοβιετικούς.

Βέβαια, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, αναρωτιέμαι τι έχουν καταλάβει.

gstrbtr είπε...

Perseus

Αν αναφέρεσαι σε μένα, όταν λες ότι κοιτάζω τα συμφέροντα της Γερμανίας, θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα.

Αν πάλι βαριέσαι μπορείς απλά να συνεχίσεις να πιστεύεις αυτό που πιστεύεις, βασίζοντας το στο απόλυτο τίποτα.

Δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος.