Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Διαφθορά: Από 25η το 1997, 78η το 2010


Διαφθορά, δεν είναι το φακελάκι για μια θέση στο μαιευτήριο, ή το νεκροταφείο . Διαφθορά είναι οι Νόμοι που γράφονται κατά παραγγελία. Τα φωτογραφικά Προεδρικά Διατάγματα. Οι Σύμβουλοι του Προέδρου με τα παραμάγαζα. Κάθε τι που έχει σχέση με Επιδότηση – άμεση ή έμμεση. Διαφθορά είναι οι κατά παραγγελία ειδήσεις. Διαφθορά είναι το Fast Track. Και το Slow Track. Διαφθορά είναι οι κάθε είδους «καθηγητές» που από επιστήμονες έγιναν τρωκτικά, βάζοντας πλάτες σε άλλους πιο μεγάλους διεφθαρμένους. Διαφθορά είναι και ο πολιτικός που εκπροσωπεί ξένα συμφέροντα – αν και αυτό λέγεται και προδοσία.

Δεν με νοιάζει εάν φταίνε οι Οθωμανοί, ή εάν ξεκίνησε με την Ανατολική Γερμανία και συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο. Δεν με ενδιαφέρει εάν έγινε μαζικός, σοσιαλιστικός και παλλαϊκός τρόπος ζωής με τον Ανδρέα Παπανδρέου, είτε με το «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!», είτε με το «κωλόσπιτο» . Και δεν με συγκινεί εάν είναι διακομματικό.

Με νοιάζει ότι συνεχίζεται, και ότι χειροτερεύει. Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη και την ΕΕ:

Από Νο. 25 το 1997, σε Νο. 35 το 2000, Νο 47 το 2005, και Νο 78 το 2010. Από τις χώρες που ξέρουμε, μόνο η Αλβανία είναι σε λίγο χειρότερη κατάταξη.

Η εξέλιξη του εγχώριου Πράσινου λόμπυ, δεν είναι συμπωματική. Είναι μέρος της Διαφθοράς. Γράφει Νόμους, δουλεύει για ξένους, χρησιμοποιεί μεταλλαγμένους καθηγητές, κερνάει και πίνει ταυτόχρονα. Ένας – ένας. Βιογραφικό – βιογραφικό. Δουλίτσα - δουλίτσα. Παρέα: Ξένοι «επενδυτές», ξένοι προμηθευτές, ντόπιοι αντιπρόσωποι, παπαγάλοι διάφοροι, ΜΚΟ και παρατρεχάμενοι, από σύμβουλοι πολιτικών, μέχρι τέρμα, ψηλά.

Μέχρι πέρυσι, όλοι αυτοί, ροκάνιζαν κυρίως κοινοτικά λεφτά, προορισμένα για την δήθεν Ανάπτυξη. Τώρα που τα λεφτά τέλειωσαν, κλέβουν εμάς, απ ευθείας. Ποια φακελάκια… Από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, στην τσέπη τους: Πράσινη Ανάπτυξη.


Ολόκληρη η λίστα της ντροπής, με κλικ, στην παραπάνω εικόνα. Το pdf για το 2010, εδώ. Η ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας εδώ... Τις πολιτικές αναλύσεις θα τις αφήσω σε πιο ειδικούς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιθαγενής

Ήταν τρείς άντρες και συζητούσαν τώρα πως κάνουν την γυναίκα τους να τους πει αν τους απάτησε.
Λέει ο ένας:
- Εγώ πηγαίνω σπίτι το βράδυ μετά την δουλειά, ξαπλώνω στον καναπέ, ανοίγω την τηλεόραση και την ρωτάω:
-Γυναίκα σήμερα με απάτησες!
- Ποιός, εγώ άντρα μου; Θα έκανα ποτέ εγώ τέτοιο πράγμα;
Τσαντίζομαι, σηκώνομαι, την βάζω κάτω, την πλακώνω στις μπουνιές, στο τέλος δεν αντέχει και μου λέει:
- Σ απάτησα με τον Νίκο…
Λέει ο δεύτερος άντρας:
- Και εγώ τα ίδια ακριβώς κάνω. Την πλακώνω στις μπουνιές και στο τέλος λέει:
- Σε απάτησα με τον Βασίλη…
Λέει και ο τρίτος:
- Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πηγαίνω σπίτι, ξεντύνομαι, βάζω τις φόρμες, ανάβω το τσιγαράκι μου, βγαίνω στο μπαλκόνι, βλέπω την γειτόνισσα να απλώνει ρούχα και της φωνάζω:
- Μαρία είσαι π*τάνα!!!
Και αρχίζει αυτή μετά:
- Εγώ είμαι πουτάνα ή η γυναίκα σου που πηγαίνει με τον Κώστα, τον Μήτσο, τον Τάκη…

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιθαγενής

...λύσεις υπάρχουν
...τσιγάρα όμως;

...διάθεση για να το πω κόσμια...

archaeopteryx είπε...

Ντροπή ντροπή... θα κοκκινίσει κόσμος!
Γειά σου Ιθαγενή!