Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι πράσινοι μυστικοσύμβουλοι της Τίνας


«Ενεργοί επιχειρηματίες στον χώρο της "πράσινης ενέργειας" βάζουν το "καπέλο" του... "άτυπου" συμβούλου, φέρονται να διαμορφώνουν την πολιτική του ΥΠΕΚΑ και αναλαμβάνουν έργα. Ημέρες δόξας στο πολυσχιδές υπουργείο της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.

Μπλεγμένη με τα σκουπίδια βρέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, εξαιτίας στενού συνεργάτη της. Ο λόγος για τον επιχειρηματία κ. Ανδρέα Λουκάτο -ειδικό στη διαχείριση απορριμμάτων- ο οποίος φέρεται να διατέλεσε άτυπος υπουργικός σύμβουλος στην αρχή της θητείας της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.

Ο κ. Ανδρέας Λουκάτος φέρεται να συμμετείχε σε άτυπη επιτροπή για τα απορρίμματα, τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Παλιός γνώριμος της υπουργού, όπως άλλωστε και ο κ. Δημήτρης Λάλας, έφτασαν σε σημείο με την παρουσία και τη δράση τους να πυροδοτήσουν αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο ΥΠΕΚΑ».

Όλο το άρθρο στο http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/625131/Article.aspx

Για αναμνήσεις στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/greenpeace-vs.html

Για πρόσθετη περισυλλογή στην Ελευθεροτυπία. Καλά... Θα αρχίσω να διαβάζω εφημερίδες...


Οπως διευκρινίζει ο Δ. Λάλας, «δεν είμαι διορισμένος γιατί ήδη παίρνω τη σύνταξή μου. Είμαι άμισθος σύμβουλος της υπουργού και εκπρόσωπος της Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή». Ποιά από όλες κύριέ μου; Αυτήν που ζεσταίνεται, ή αυτήν που κρυώνει; Σε μία χώρα που τα δικαιώματα ρύπων δεν τα καταλαβαίνει κανείς, ο ειδικός συμβουλεύει για τους νόμους; Товарищ профессор, μόνο από φωτογραφίες σε ξέρω, αλλά νομίζω ότι σχεδόν αξίζεις τον κόπο να προσγειωθώ, για να σε γνωρίσω... Να μάθουμε, ο Π-Π και εγώ, πώς δουλεύουν.

Ανώνυμοι σχολιαστές προσέθεσαν τα εξής:

"Είστε απαράδεκτοι που αναδημοσιευετε το άρθρο.Ειναι αξιοπρεπέστατος ο ανθρωπος και όχι κομματοσκυλο.Εάν ήθελε να κάνει βρωμοδουλειές θα έβαζε στην εταιρεία κάποιον αχυράνθρωπο και δεν φαινόταν ο ίδιος. Δεν το καταλαβαίνετε?Αυτά τα σύνταξε και τα διοχετευσε στον Γελαντάλη ο καθηγητής Μαθιουδάκης-υπευθυνος ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και νυν ΓΓ ΥΠΕΚΑ, επειδή του χαλάει τις βρωμοδουλειές ο Λάλας.

Και εσεις αμέσως τσιμπήσατε!"
"Το νόμο ΑΠΕ τον είχε πρωτογραψει ως σχέδιο η απελθούσα Κυβέρνηση. Τον πήρε η Τίνα (είχε διαμαρτυρηθεί ο Χατζηδάκης για κλόπυ-πέιστ τον ΝΟΕ 2009) και τον έκοψε/έραψε για να τον εκδόσει μετά από 8 μήνες, τον ΜΑΙ 2010.

Το νόμο δεν τον έκοψε/έραψε ένας και μόνο άνθρωπος. Ένας στενός κύκλος ανθρώπων από ΕΣΗΑΠΕ (κος Βασιλάκος), ΕΛΕΤΑΕΝ (κος Παπασταματίου), ΣΕΦ (κος Ψωμάς), ΔΕΗ (κος Ζερβός) και το Μαξίμου (δεν ξέρω όνομα , αλλά ξέρω οτι επέβαλαν κάποιες ρυθμίσεις, όπως τα ΦΒ για αγρότες).

Νομίζω οτι τα πιο πολλά τα έχωσε ο Βασιλάκος γιατι ήταν τότε σύμβουλος της Τίνας και μετεέπειτα Πρόεδρος ΡΑΕ. Συντονιστές ήταν δύο χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι (κος Καψάλης και κα Οικονόμου) που απλώς έκαναν κόπυ-πέιστ τις προθήκες/αλλαγές μέχρις έκδοσης του νόμου, κατ' εντολή Τίνας.

Ο νόμος ψηφίστηκε και από τη ΝΔ (εισηγητής στη Βουλη ηταν ο Μουσουρούλης, που είχε δώσει και συγχαρητηρια της Τινας!)Ο Λάλας δεν εχει γράψει το νόμο. Συμφωνώ πως δεν είναι λαμόγιο και γνωρίζω πως αποτελεί μυστήριο στους ΑΠΕΤΖΗΔΕΣ (κλάδος στον οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησησης) το γιατί δεν έγινε αυτός Υπουργος και έγινε η άσχετη Τίνα".

Ο Λάλας είναι υπεύθυνος για το χαμηλό ποσοστό +25% εκπομπές σε σχέση με το 1990 στο Κυότο. Η ΕΕ μας έδινε περισσότερες εκπομπές και μεις τις αρνηθήκαμε !!Υπάρχει το ντοκουμέντο-ομολογία. Πληρώνει υπερβάσεις δικαιωμάτων η ΔΕΗ ένεκα αυτής προδοτικής κατά την γνώμη μου πράξης του Λάλα και του τότε Υπουργού Δεν μας τα λέει καλά ο φίλος για τον ρόλο του Λάλα στην κατάρτιση του νόμου της επιτάχυνσης καταβολής μiζ@@. Γιά όσους παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις της Βουλής τότε, υπενθυμίζω, ότι τις προτάσεις τροπολογιών στο σχέδιο νόμου από τους εισηγητές κομμάτων και λοιπούς βουλευτές, η πράσινη (για όσους έχουν δυσχρωματοψία συμφερόντων) Τίνα, (από το Κατίνα βγαίνει το Τίνα;)τις παρέδιδε στον Λάλα που καθόταν πίσω της.Μην ξεχνάτε και την απόμάκρυνση του από τον Σουφλιά..
Την κατσαρίδα την αφήνω. Φαίνεται, εξ άλλου, ότι υπάρχουν "πολλοί" μυστικοσύμβουλοι στο Υπουργείο που αυτοπροσδιορίζεται ως "Κλιματικής Αλλαγής".

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ των πρώτων έργων που ανέλαβε η εταιρεία ΦΑΣΕΤΣ όταν ακόμη ήταν ΕΠΕ υπήρξε και η «Κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου για την περίοδο 2008-2012». Το έργο πραγματοποιήθηκε το 2006 -χρονιά σύστασης της ΦΑΣΕΤΣ ΕΠΕ- για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ, που το ανέθεσε στην ΕΠΕΜ Α.Ε. (πρόεδρος και μέτοχος Ανδρέας Λουκάτος) και υπεργολαβικά το υλοποίησε η ΦΑΣΕΤΣ.
Το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων είναι ένα «εργαλείο» του Πρωτοκόλλου του Κιότο που προτείνει τα δικαιώματα εκπομπών ρύπων για περίπου 150 βιομηχανίες και άλλες εγκαταστάσεις της χώρας.
Την ίδια στιγμή ο Δημ. Λάλας ως φυσικό πρόσωπο αλλά και ως εκπρόσωπος της ΦΑΣΕΤΣ εμφανίζεται ως μεσίτης ρύπων στη σχετική ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), φορέα αρμόδιου για την τήρηση του ελληνικού μητρώου ρύπων που εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ.
Ο ίδιος δηλαδή εισηγήθηκε τα δικαιώματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και ταυτόχρονα διατηρεί λογαριασμό μεσίτη στο Χρηματιστήριο Ρύπων, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγοραπωλησίες δικαιωμάτων. «Τόσο εγώ όσο και η ΦΑΣΕΤΣ δεν έχουμε κάνει καμία συναλλαγή ως έμποροι ρύπων τα τελευταία δύο χρόνια», υποστηρίζει.
Ακόμη και σήμερα στον σχετικό ιστότοπο της ΦΑΣΕΤΣ αναγράφεται ως «διευθύνων σύμβουλος ο καθηγητής Δημήτρης Λάλας». Οπως διευκρινίζει στην «Κ.Ε.», «αυτό δεν ισχύει. Δεν έχω δικαίωμα υπογραφής, δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. και η εταιρεία δεν έχει πάρει έργα του Δημοσίου. Απλώς εκτελεί αυτά που έχει. Για κάποια μάλιστα δεν έχει ακόμη πληρωθεί. Βρίσκομαι σε διαπραγματεύσεις με αγοραστές, ώστε να πουλήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών. Ολα τα άλλα είναι αναπόδεικτες εικασίες».

http://paspartoy.blogspot.com/2010/09/blog-post_4964.html

katalytikos είπε...

Σχετική συνέχεια στο:
http://envthink.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jan/08/uk-offshore-windfarms-100bn

75 δις λίρες για 30GW??

porta porta είπε...

ΛΟΥΛΟΥΔΙ Ο ΛΑΛΑΣ....ΠΡΑΣΙΝΟ.
ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ Προμελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων....!!!! Νταβας δηλαδη...
και φτανει εως... Ετποιμασια Φακελλων για ΡΑΕ και σηκωνει το κυυπελλοο με...

«Παροχή υπηρεσιών μεσιτείας για συναλλαγές δικαιωμάτων εκπομπών» (2007)!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ανάθεση και Αποδέκτης: ΑΦΟΙ Γ. ΜΗΤΣΙΑΔΗ - Α. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.

Αυτα ειναι Πρασινα Λεφτα.. με αναθεση.

Εχει και ΠΕΙΡΑΙΩΣ χαχαχαχαχααα
«Υπηρεσίες υποστήριξης Ειδικού Συνεργάτη Περιβαλλοντικών Θεμάτων επί θεμάτων κλιματικών αλλαγών και εκπομπών ρύπων» (2007)
Ανάθεση και Αποδέκτης: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

τι λαμογια

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΜΜΕ,ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
..ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

archaeopteryx είπε...

Χάζευα χτές τα ...αποκόμματα για τον κ. Λάλα, στο διαδίκτυο.

Από το 2002 δηλώνει περιβαλλοντολόγος, και κάθε φορά που κάνει ζέστη γράφει για την Κλιματική Αλλαγή. Προφανώς δεν διαβάζει ΕΣΤΙΑ χαχαχα..

Πώς από PhD Aerospace στο Cornell έγινε ειδικός σε Ενέργεια και Μηχανικός Περιβάλλοντος είναι ενδεικτικό... Θα μου πεις, το ψωμάκι το βγάζεις με μελέτες... Στην ΕΑΒ να κοιτάει Φάλκον τι να έκανε...

Ανώνυμος είπε...

Είστε απαράδεκτοι που αναδημοσιευετε το άρθρο.
Ειναι αξιοπρεπέστατος ο ανθρωπος και όχι κομματοσκυλο.
Εάν ήθελε να κάνει βρωμοδουλειές θα έβαζε στην εταιρεία κάποιον αχυράνθρωπο και δεν φαινόταν ο ίδιος. Δεν το καταλαβαίνετε?

Αυτά τα σύνταξε και τα διοχετευσε στον Γελαντάλη ο καθηγητής Μαθιουδάκης-υπευθυνος ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και νυν ΓΓ ΥΠΕΚΑ, επειδή του χαλάει τις βρωμοδουλειές ο Λάλας.

Και εσεις αμέσως τσιμπήσατε!

archaeopteryx είπε...

Δεν έχω αμφιβολία ότι τέτοιες διαρροές έχουν κίνητρα, που καμία σχέση δεν έχουν με αποκατάστηση αλήθειας ή δικαιοσύνη.

Δεν ξέρω ούτε τον Μαθιουδάκη ούτε τον Λάλα ούτε κανέναν.

Ξέρω, ότι ο κ. Λάλας είναι ένας από 2-3 που παπαγαλίζουν τα περί "κάνει πολλή ζέστη, να βάλουμε αιολικά". Αυτό περιέχει ένα λάθος, ένα non sequitur και ένα δεύτερο λάθος.

Τα πρώτα δύο προσβάλουν μόνο την νοημοσύνη μου. Το τρίτο με κλέβει, και μου χαλάει τα βουνά των ονείρων μου.

Το εάν ενόχλησε άλλα συμφέροντα ο Λάλας, με αφήνει αδιάφορο. Εχω φάει 9 μήνες να προσπαθώ να διαψεύσω τα παραμύθια του.

Εάν ο ίδιος έχει συμφέροντα σε διαμεσολάβηση δικαιωμάτων ρύπων, ακούγεται πτάισμα στην Ελληνική αγορά, αλλά η ιδιοτέλεια στην παροχή συμβουλών... Ή η ιδιοτέλεια στην συγγραφή νόμων...

ΠΟΙΟΣ αλήτης έγραψε τον Νόμο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ;

Όποιος και να ήταν είχε Λάλα, Ζερεφό, ΕΛΕΤΑΕΝ και Σία για κολοαούζα.

Αμφιβάλεις ότι και ο ίδιος μπορεί να είναι αχυράνθρωπος; Aerospace Engineering που έγινε Περιβαλλοντολόγος, ενεργειολόγος και κλιματολόγος;

Ή είναι μυστικό ποιός έχει ενδιαφέροντα γερμανικής γεύσης στα απόβλητα;

Ανώνυμος είπε...

Το νόμο ΑΠΕ τον είχε πρωτογραψει ως σχέδιο η απελθούσα Κυβέρνηση. Τον πήρε η Τίνα (είχε διαμαρτυρηθεί ο Χατζηδάκης για κλόπυ-πέιστ τον ΝΟΕ 2009) και τον έκοψε/έραψε για να τον εκδόσει μετά από 8 μήνες, τον ΜΑΙ 2010.
Το νόμο δεν τον έκοψε/έραψε ένας και μόνο άνθρωπος. Ένας στενός κύκλος ανθρώπων από ΕΣΗΑΠΕ (κος Βασιλάκος), ΕΛΕΤΑΕΝ (κος Παπασταματίου), ΣΕΦ (κος Ψωμάς), ΔΕΗ (κος Ζερβός) και το Μαξίμου (δεν ξέρω όνομα , αλλά ξέρω οτι επέβαλαν κάποιες ρυθμίσεις, όπως τα ΦΒ για αγρότες). Νομίζω οτι τα πιο πολλά τα έχωσε ο Βασιλάκος γιατι ήταν τότε σύμβουλος της Τίνας και μετεέπειτα Πρόεδρος ΡΑΕ.
Συντονιστές ήταν δύο χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι (κος Καψάλης και κα Οικονόμου) που απλώς έκαναν κόπυ-πέιστ τις προθήκες/αλλαγές μέχρις έκδοσης του νόμου, ΄κατ' εντολή Τίνας.
Ο νόμος ψηφίστηκε και από τη ΝΔ (εισηγητής στη Βουλη ηταν ο Μουσουρούλης, που είχε δώσει και συγχαρητηρια της Τινας!)

Ο Λάλας δεν εχει γράψει το νόμο. Συμφωνώ πως δεν είναι λαμόγιο και γνωρίζω πως αποτελεί μυστήριο στους ΑΠΕΤΖΗΔΕΣ (κλάδος στον οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησησης) το γιατί δεν έγινε αυτός Υπουργος και έγινε η άσχετη Τίνα.

archaeopteryx είπε...

Χαίρομαι που έστω και ανώνυμα λέγονται ορισμένα πράγματα.

Δεν με νοιάζει τι κάνει ο κάθε ένας, όσο για δικους του σκοπούς δεν μπαίνει σητν τσέπη μου.

Δυστυχώς, ο κ. Λάλας έχει πει διάφορα κλιματολογικά που (1) δεν στέκουν, κατά την γνώμη μου, (2) δεν είναι στην επιστημονική του ειδικότα και (3) χρησιμοποιούνται από ανθρώπους σαν τους κκ Τσιπουρίδη και Παπασταματίου να προωθούν αυτό που λέω εγώ "απάτες".

Τα γραπτά του Λάλα (χανόμαστε γιατί κάνει ζέστη τον ταδε Ιούλιο) και του λίγο "απερίγραπτου" Παπασταματίου υπάρχουν.

Τα έργα στην Ικαρία επίσης υπάρχουν.

Η οργή των "λίγων που θα επρεπε να τους πάει εισαγγελέας επειδή δεν θέλουν αιολικά στα βουνά τους" επίσης υπάρχει.

Αχρηστη κόντρα σε περίεργους καιρούς.

Όλη αυτή η παρέα θέλει να ακριβύνει το ρεύμα για να ζουν σε βάρος μας. Και χρηιμοποιεί την όποια θέση βρίσκει για να παραμυθιάζει τον κόσμο.

archaeopteryx είπε...

Δεν σε ξέρω ανώνυμε 6.52, αλλά μετέφερα το σχόλιό σου, στην κύρια ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Έχω πετύχει τον γεν. γραμματεα ΥΠΕΚΑ, καθηγητή Μαθιουδάκη να συντρώγει με μεγαλοστελέχη του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ στου Παπαδάκη στο Κολωνάκι. Μπίζνες για το φυσικό αέριο θα κανονιζαν τα λαμόγια.
Δεν μπόρεσα να τον φωτογραφίσω τον πούστη, γιατί είχε συνέχεια γκαρσόνια από πάνω μας.
Αυτόν τον κρατάει έξω από τις ΑΠΕ η Τίνα και έχει σκυλιάσει.

porta porta είπε...

Ανωνυμε 3.16
"Είστε απαράδεκτοι που αναδημοσιευετε το άρθρο. Ειναι αξιοπρεπέστατος ο ανθρωπος και όχι κομματοσκυλο."
Εχεις κ αλλο ανεκδοτο??
Αντε παρε εσυ με αναθεση απαυθειας η μεσω αλλων εργα για ΥΠΕΧΩΔΕ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ ελα να μου πεις αν θα εισαι η οχι κομματοσκυλο.
Μπες στην εταιρια του και δες τα "εργα".. κ ελα σχολιασε μου τα σχολια σου.

Ειναι κλικα. Πρασινη κλικα. Καθεστως. Γινανε ολοι ειδικοι επιστημονες στα περιβαντολιγικα.. μη χεσω.. ειδαν ΦΩΣ και μπηκαν στις πρασινιες. οπου ΦΩΣ βαλε ευκολα ευρα, ως αντισταθμισμα αλλων υπηρεσιων... IOU..

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

Τι να πω βρε Π-Π...Βρήκα συλλογή με δηλώσεις του, είδα τα "έργα" του, είδα τι δηλώνει για βιογραφικό.

Καμμία αμφιβολία ότι είναι πράσινη κλίκα. Απλά, αναρωτιέσαι εαν πήρε "δωράκι" ή τα "500 εκατομμύρια".

Αυτή είναι η κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου: Μικρή κατσαρίδα ή μεγάλη;

Αυτό που λέει ο ανώνυμος σχολιαστής είναι "Υπάρχουν και μεγαλύτερες". Απαλλαγή λόγω ύπαρξης χειρότερων. Εδώ φτάσαμε.

porta porta είπε...

δε μασαμε.. ολοι φορουν το πρασινο ζωναρι. μην τρελλαθουμε. απο Cornell Κορνηλιος της κλιματολογιας.. ασε με με δαυτους. ειπα, ειδε φως-του το εδειξαν δηλαδη για να εχουν και προμηθει... και μπηκε.. αν αρχισω να ψαχνω και να κανω τηλεφωνα ειμαι σιγουρος οτι θα φριξουμε.. κει δεν εχω ορεξη....

ΑΣΧΕΤΟ... θα σ στειλω μειλ..

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Ο Λάλας είναι υπεύθυνος για το χαμηλό ποσοστό +25% εκπομπές σε σχέση με το 1990 στο Κυότο.

Η ΕΕ μας έδινε περισσότερες εκπομπές
και μεις τις αρνηθήκαμε !!
Υπάρχει το ντοκουμέντο-ομολογία.
Πληρώνει υπερβάσεις δικαιωμάτων η ΔΕΗ ένεκα αυτής προδοτικής κατά την γνώμη μου πράξης του Λάλα και του τότε Υπουργού
Δεν μας τα λέει καλά ο φίλος για τον ρόλο του Λάλα στην κατάρτιση του νόμου της επιτάχυνσης καταβολής μiζ@@. Γιά όσους παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις της Βουλής τότε, υπενθυμίζω, ότι τις προτάσεις τροπολογιών στο σχέδιο νόμου από τους εισηγητές κομμάτων και λοιπούς βουλευτές, η πράσινη (για όσους έχουν δυσχρωματοψία συμφερόντων) Τίνα, (από το Κατίνα βγαίνει το Τίνα;)τις παρέδιδε στον Λάλα που καθόταν πίσω της.
Μην ξεχνάτε και την απόμάκρυνση του από τον Σουφλιά..

Όσο για τον Οικονόμου δεν είναι χαμηλόμισθος, διατηρεί έδρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου πατάει σπανίως , υπογράφει τοπικού χαρακτήρα χωροταξικές μελέτες κατόπιν χρηματοδότησης ενδιαφερομένων εταιρειών για μαζικές χωροθετήσεις αιολικών σε προστατευόμενες περιοχές διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο και τα παίρνει και από το ΥΠΕΧΩΔΕ-ΥΠΕΚΑ παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου..

Τυχαίνει να γνωρίζω τι διαμοίβεται στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ..
Θα πρέπει να πω τέλος ότι ακόμη και η WWF "αναφέρεται" για υποθέσεις εγκαταστάσεων ΑΠΕ στον κο Λάλα.. Τα αναφερόμενα στοιχεία θα αποσταλλούν.