Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Οι κατά Παπακωνσταντίνου πυλώνες της ανάπτυξης


Ο Παπακωνσταντίνου μπορεί και να αποδειχθεί από τους πιο μοιραίους Ελληνόφωνες αυτής της χώρας.  Το κατά πόσο τα πιστεύει αυτά που λέει, ή κατά πόσον είναι His Master's Voice, θα το μάθουμε ...αργότερα.


Με υπερδιπλασιασμό των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ σε €819 εκατομμύρια, και με κάθε επίσημο ή ανεπίσημο δείκτη να λέει για περαιτέρω φτώχεια και ύφεση,  μιλάει για ΑΠΕ σαν πυλώνα ανάπτυξης.  Οι ΑΠΕ ποτέ και πουθενά δεν έχουν υποκαταστήσει συμβατικές μονάδες.  Οι ΑΠΕ, άσχετα εάν οι προωθητές τους λένε ότι παράγουν ρεύμα, δεν υποκαθιστούν καν συμβατικά καύσιμα, και όπου το κάνουν, το κάνουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό  Η ιδέα ότι θα μειώνει το κόστος του ρεύματος από αέριο, είναι η ίδια με αυτήν του Περιστέρη και του Κάπρου. Θα πάει το ρεύμα από τα €35 στα €150 την μεγαβατώρα, και με φρέσκο κόστος €1,5-2 εκατομμύρια ανά φρέσκο εγκατεστημένο MW (εξοφλητέο μέσα από λογαριασμούς ΔΕΗ) θα μας πετύχει μείωση κατά 3-5%. στην μεγαβατώρα.   Αν ο Παπακωνσταντίνου δεν καταλαβαίνει αυτά τα νούμερα, να εύχεται να μην είναι στην Ελλάδα όταν τα καταλάβει ο λαουτζίκος.  Το ότι η Αντιπολίτευση δεν τα καταλαβαίνει και δεν αντιδρά, κάτι μας λέει για την Αντιπολίτευση.

Με την επινόηση ότι θα καίμε αέριο για ισχύ βάσης (την νύχτα),  θα αποτελειώσει την όποια βιομηχανία έχει απομείνει.  Μιλάμε για πρωτοφανή και εγκληματική αναισθησία, πρωτοφανή και εγκληματική συναίνεση σε αυτοκαταστροφή,  άσχετα από το ποιός του δίνει τέτοιες εντολές. Και εάν βρει τρόπο να κρατήσει λιγνιτικό ρεύμα για την βιομηχανία, απλά θα σβήσει τα φώτα, την νυχτερινή θέρμανση ή τον νυχτερινό κλιματισμό, για τους υπόλοιπους.  Και προφανώς δεν καταλαβαίνει τον φαύλο κύκλο αυτών των ενεργειών.  Οπότε μιλάμε για πρωτοφανή και εγκληματική βλακεία.

Δεν είναι πια θέμα "θα μειωθούν οι ταρίφες" ή "θα ξεσηκωθεί ο κόσμος".  Εγώ λέω ότι κανείς δεν θα μειώσει τις ταρίφες, και κανείς δεν θα ξεσηκωθεί. Απλά κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θα έχει ρεύμα. 

Όχι φ/β και αιολικά δεν θα αποσβεστούν, δεν θα αποσβεστεί ούτε ο λαθραίος χωματόδρομος, το ανεμοδούρι, και τα χαρτόσημα της αίτησης.   Ξέρω ότι τα λαμόγια παίρνουν άδειες και ψάχνουν για πλούσιους να τις μεταπωλήσουν. Και ποιός θα έρθει βρε ηλίθιοι να σας τις πάρει;  Ή θα βάλετε εσείς τα 4 δις για να τις υλοποιήσετε;

Η φωτό είναι από εδώ, μέσω ΜΚ, που ευχαριστώ.

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ω, ρε μάγκα μου συστοιχίες!
Ακου συστοιχίες αιολικών;
Εγώ όταν ακούω αυτή τη λέξη μού έρχεται στο νου το Katyusha multiple rocket launcher.

Πάντως έχω δηλώσει ότι όταν ανέβω στο μιτάτο του ξαδέλφου το φ/β θα το βάλω για να φορτίζω το κινητό και να'χω μια λαμπίτσα (για να μη φοβούνται τα κατσίκια δηλαδή!)

Από που θα το πάρω; Τόσα πανέλα έχουν στήσει οι "επενδυτές".
Κάνα-δυο δεν θα περισσέψουν;
(το κλεψιμέικο αρνί είναι πιο νόστιμο)

Οχι παιζουμε!

Ανώνυμος είπε...

spiral architect
ΜΗΤΑΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ... ΔΕ ΛΕΕΙ!!
ή ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΡΑΚΗ ή ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

Γιά τό μπάχαλο πού προηγήθηκε στή ΔΕΗ καί διέλυσε κάθε ίχνος χρηστής διοίκησης καί επαγγελματικής καί δή δημοσίου συμφέροντος ηθικής από ΔΣ μέχρι κλητήρα έχουν γραφτεί πολλά ήδη.
Προϊόν αυτής τής σαπίλας τών 'δύο μεγάλων κομμάτων' (καί όχι μόνο), ο Παπακωνσταντίνου πού ξεπέρασε εαυτόν μέ τίς πράσινες μπαρούφες (μία εξαυτών η στροφή στό εισαγώμενο φυσικό αέριο αντί λιγνίτη) καί τούς εναλλακτικούς προμηθευτές ΗΕ πού τού τήν έκατσαν.

nikos είπε...

από σήμερα ο ΠΑΠ θα έχει για βοήθεια και στήριγμα την χωριανή του Ανουλα χαρτομάντιλο μας χρήσης χχχι

spiral architect είπε...

Τιμωρήθηκε ο Χρυσοχοΐδης που είχε πάει αδιάβαστος στο μάθημα του μνημονίου.
Τον γύρισαν στην προηγούμενη τάξη.
(τουιτερικόν)

nikos είπε...

τι έπαθε το 'παιδί" και αγωνία http://www.energypress.gr/news/Epistolh-agwnias-apo-ton-proedro-ths-RAE-ston-prwthypoyrgo

Ανώνυμος είπε...

ο ΡΑΕ ανακάλυψε ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Θα αναθέσουν την θέση στην γραμματέα του Περιστέρη ή του Κοπελούζου ή του Μυτικληναίου και θα γλυτώσουν ένα σωρό λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

Γιαυτο το Μυτηληναιο που τα εχει ξεφτιλισει ολα δε θα γραψεις? Οτι θελει κανει ο ατιμοσ! Σουπερ επιχειρηματιας σου λεει, φοβερος, και μιλαει και στο Bloomberg...ασε. Και ο βασικος σπονσορας του Athens Summit. Γραψε κατι να γελασουμε