Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τσάμπα Ενέργεια (με το Υβριδικό Ικαρίας)

Είχα γράψει για το Υβριδικό της Ικαρίας στις 30 Νοεμβρίου... Τα "υβριδικά" αιολικά προσπαθούν, με αιολική άντληση νερού, να αποθηκεύσουν την ενέργεια του αέρα, μετατρέποντάς την σε υδροηλεκτρική ενέργεια. Φτιάχνεις (α) ένα αιολικό "πάρκο", (β) δύο υδατοδεξαμενές, μία χαμηλά, και μία ψηλά. (γ) μία μονάδα άντλησης νερού και (δ) έναν υδροηλεκτρικό σταθμό. Όταν φυσάει, παράγεις ρεύμα. Όταν φυσάει και δεν θες το ρεύμα (π.χ. την νύχτα), αντλείς νερό από την κάτω δεξαμενή στην πάνω. Όταν δεν φυσάει, αδειάζεις την πάνω δεξαμενή στην κάτω, μέσα από μια υδροηλεκτρική τουρμπίνα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι δεξαμενές είναι τσάμπα και θεόρατες, και εάν οι αντλίες και τα υδροηλεκτρικά δεν είναι ακριβά, εάν δεν σε πολυνοιάζουν οι απώλειες, και εάν είσαι σε μέρος που έχει νερό, τότε παρακάμπτεις, εν μέρει, την εγγενή αδυναμία των αιολικών που είναι η εξαιρετικά χαμηλή (24-28%) διαθεσιμότητα. Αυτό γίνεται με υπερδιπλασιασμό του κόστους, δηλαδή γίνεται εάν έχεις πολύ και φθηνό χρήμα. Ο κ. Ζερβός είναι λάτρης των υβριδικών. Ίσως δεν τον νοιάζουν τα λεφτά... Λεφτά υπάρχουν...


Καταγγέλλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", ότι για να σώσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες το ...κλίμα , καταστρέφει το περιβάλλον. Ο εικονιζόμενος καθηγητής, είναι ο κατά Νόμον υπεύθυνος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Το Αρχιπέλαγος αναφέρει πληθώρα παραβιάσεων: Τοξική ρύπανση, απόρριψη μπαζών στον αιγιαλό, νυκτερινές εργασίες, απόρριψη ορυκτελαίων... Η καταγγελία και φωτογραφίες είναι στην ιστοσελίδα του φίλου αεροπαθούς Stephanion Wind Action.

Εγώ, σήμερα, θα γίνω κακός. Θα σας πω, πέρα από την καταγγελία, πώς να στραφείτε κατά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για το Υβριδικό Ικαρίας. Επιπροσθέτως και συμπληρωματικά με τα περιβαλλοντικά. Θα την κυνηγήσετε επειδή η ΔΕΗ, η μητρική εταιρία, είναι εισηγμένη, και επειδή και εσείς μπορεί να έχετε μετοχές, και το Δημόσιο είναι μέτοχος. Το Δημόσιο είμαστε εμείς, οι φορολογούμενοι.

Να βάλετε ένα δικηγόρο να κάνει μία αγωγή κατά της ΔΕΗ, και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θα βρει αυτός την διατύπωση, βασικά επειδή πετάει τα λεφτά σας κουτουρού, και σας βλάπτει (α) σαν μετόχους (πάρτε και μία δύο να έχετε), (β) σαν καταναλωτές ρεύματος, και (γ) σαν φορολογούμενους. Στοιχηματίζω το πληκτρολόγιό μου ότι το έργο είναι ασύμφορο, παθητικό, και τσαπατσούλικο. Ο δικηγόρος σας μπορεί, π.χ., να ζητήσει:

1. Προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή από το υβριδικό
2. Προβλεπόμενη διάρκεια ζωής
3. Προβλεπόμενο κόστος παραχθησομένου ρεύματος ανά kWhr
4. Κόστος επένδυσης (να βάλουν και τα Περιβαλλοντικά)
5. Προβλεπόμενες μελλοντικές ταμειακές ροές από το έργο
6. Ανάλυση καθαρής παρούσας αξίας
7. Προεξοφλητικό επιτόκιο, και άλλες παραδοχές ανάλυσης
8. Ιεράρχηση έργου στις επενδυτικές προτεραιότητες της ΔΕΗ
9. Αντίγραφα οικονομοτεχνικών μελετών
10. Αντίγραφα σχετικών Πρακτικών ΔΣ για το έργο
11. Αντίγραφα συμβάσεων ανάθεσης του έργου

Εάν το βάλετε μπρος, λεπτομέρειες, δι αλληλογραφίας: archaeopteryxgr@gmail.com. Δεν υπάρχει χρέωση. Η εξάρθρωση της Πράσινης Απάτης είναι ευλογημένη δραστηριότητα που οδηγεί στον Παράδεισο.

Άαα.. και ένα Βουλευτής μπορεί να κάνει σχετική επερώτηση (αν βρείτε Βουλευτή)

Ζητώ συγγνώμη από το Αρχιπέλαγος και από τον φωτογράφο του αίσχους στην Ικαρία, αλλά πήρα την πρωτοβουλία να βάλω λίγο διαφημιστικό υλικό του Κυρίου του Έργου, στις φωτό:


Καλού κακού, ας πάρουμε και από 1-2 μετοχές της ΔΕΗ ο καθένας, να πάμε στην Γενική Συνέλευση, να ρωτήσουμε ερωτήσεις, να πούμε απόψεις και να μάθουμε τα δικαιώματα των ...μικρομετόχων.
Κύριοι αιολικοί, ενοχλείτε περισσότερο από ότι επιτρέπει η κοσμιότητα να σας πω... Δηλαδή βρήκα κάποιον που τα λέει πιο απλά και εξαιρετικά άσεμνα, αλλά, να ξέρετε, πολλοί αισθάνονται έτσι. Η κοροϊδία φέρνει θυμό, η ανέχεια, απελπισία, και, όλα μαζί, Αντίσταση, και αυτή μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Κι όσο θυμάμαι τον σχολιαστή που κορόϊδευε ότι θα βαρεθώ και θα τα παρατήσω... Φίλε, έχεις ιδέα από τσαντισμένους αρχαιοπτέρυγες; Ίδιως τους a. horribillis...

Δείτε και το egotoagrimi.wordpress για το ίδιο θέμα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μελέτη? Υπολόγισαν πόσα σπίτια θα ηλεκτροδοτεί και πόσους τόνους κάρβουνου θα μειώσει. Δεν μετράνε λεφτά μόνο κάρβουνο.

Ανώνυμος είπε...

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η ΕΛΙΚΑ, Κοπελούζου Σαμαρά (άσχετου με ΑΣ).

αξιοποίηση της σωρευμένης τεχνογνωσίας και πολυετούς εμπειρίας τους στις ΑΠΕ για την ανάπτυξη μεγάλων, πρωτοποριακών, πολυσύνθετων, και εθνικά σημαντικών ενεργειακών έργων στην Ελλάδα! ΙΚΑΡΙΑ!

αιολικό έργο 850 MW στην Κρήτη και διασύνδεση

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Τσιπουριδης ήταν απλός υπάλληλος ΔΕΗ και οργανωμένος πασόκος, αφισσοκολλητης. Εξεδιδετα ανεμολόγια που το διάβαζαν μεταξύ τους. Μετά πήγε να κάνει τον εκδότη και έβγαλε ένα περιοδικό το EnergyPoint που δεν το αγόραζε ουτε ο περιπτεράς.
Το ΠΑΣΟΚ τον βόλεψε πλουσιοπαροχα (όπως πάντα κάνει για τους ανθρωπους του) και τον έκανε
Δ. Σύμβουλο.....σε ΔΕΚΟ , που αλλου.
Γιατί στον ιδιωτικό τομέα ουτε για φωτοτυπίες δεν θα τον έπαιρναν.

Και σήμερα το παίζει επιστημονας και μανατζερ?

ΕΛΕΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ Λ. ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗ

Ο κ. Ιωάννης Λ. Τσιπουρίδης γεννήθηκε το 1952 στο Παρανέστι της Δράμας. Είναι παντρεμένος με 3 παιδιά και 2 εγγόνια.

Σπούδασε στο Ην. Βασίλειο στο Πανεπιστήμιο του Leeds (1971 – 1980)

- B.Sc. Χημικός Μηχανικός

- M.Sc. στα «Καύσιμα και Ενέργεια», με υποτροφία του Science Research Council

- Ph.D. στην Ηλιακή Ενέργεια, με υποτροφία του Science Research Council

Εργάστηκε (1982-84) ως Διευθυντής υποκαταστήματος Αθηνών εταιρείας Ενεργειακών προϊόντων, πριν προσληφθεί το 1984 στη Διεύθυνση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας της ΔΕΗ, όπου ασχολήθηκε με την ανάπτυξη των Εμπορικών, Πιλοτικών και Επιδεικτικών Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της ΔΕΗ μέχρι το 2006.

Από το 2003 έως σήμερα, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας-ΕΛΕΤΑΕΝ, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας (1991-2001) και Αντιπρόεδρος (2001-2003).

Είναι δημιουργός και Διευθυντής Έκδοσης των περιοδικών «Ανεμολόγια» (1999 - 2010) και «Energypoint» (2007-09

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=60107

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνει τι είναι ΕΠΙΤΟΚΙΟ?
Ή τι είναι χωματουργικά στα νησίά?

Ανώνυμος είπε...

"Ιδιαίτερα δαπανηρή και δύσκολα επιτεύξιμη θεωρεί η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε να καλύπτουν το 40% της ηλεκτροπαραγωγής μέχρι το 2020."

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Να και οι οπαδοί του πράσινου δεητζή του λαού:

ΤΕΡΝΑ, ΕΛΙΚΑ (Κοπελουζος Σαμαράς), Edf (Μουράτογλου)-EEN Hellas, RF Energy, Iberdrola, Acciona, Gamesa, Δον Jasper, BCI, RETD, CNI, Vector, ΙΤΑ, ΕΝΤΕΚΑ, Zephyros, Vestas, Enercon Hellas, Schneider, Raycap, Siemens, Prenecon.

Ανώνυμος είπε...

oλοταχως για εκλογες

Πληροφορούμεθα από το Βήμα:
Ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη, μιας επένδυσης που θα ξεπεράσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ και θα υποκαταστήσει πλήρως κάποιες από τις παλαιές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που βαίνουν προς απόσυρση.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη επένδυση θα υλοποιηθεί κατά 51% από την ΔΕΗ και κατά 49% από την αμερικανική ASM.
Το Κράτος εδώ κάνει λάθος.
Δεν πρέπει να μπει αμερικάνος συνέταιρος για την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου, στην Κοζάνη.
Την στιγμή που υπάρχουν τόσες χιλιάδες Ελλήνων επενδυτών, που έχουν κάνει μελέτες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, αλλά έχουν απορριφθεί από το υπουργείο, λόγο κορεσμού των περιοχών τους.
Προτείνουμε:
Το Κράτος. Να δώσει το δικαίωμα συμμετοχής, αυτών των Ελλήνων επενδυτών στο συγκεκριμένο έργο*.
Ειδικά, με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης, θα είναι αυτός ο οποίος θα πληρώνει αυξημένο κόστος στο ρεύμα του, για να έχουν κέρδη οι αμερικάνοι.
Και βέβαια μην ξεχνούμε ότι είναι το έργο επιδοτούμενο, δηλαδή, γίνεται με λεφτά πάλι του βλάκα Έλληνα πολίτη .
Εδώ υπάρχει θέμα. Πολύ σοβαρό θέμα.
Εμείς θα πληρώσουμε για να γίνει το έργο.
Εμείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε ακριβότερο το ρεύμα.
Και όλα αυτά, για να εξασφάλιση τα κέρδη της η αμερικανική εταιρεία για τα επόμενα 25 χρόνια .
Το έργο θα κοστίσει 1 δις.
Συνεπώς εγώ, εσύ, ο βλάκας ο Έλληνας θα πληρώσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ, από την τσέπη του, για την κατασκευή του έργου. Και μετά, και για τα επόμενα 25 χρόνια, θα συνεχίσει να πληρώνει ο βλάκας ο Έλληνας, για να έχουν κέρδη οι Αμερικανοί.
Δεν λέω να σώσουμε το περιβάλλον, αλλά όχι, όχι, να γίνουμε και εντελώς βλάκες .
Ξεναλέω.
Στο έργο αυτό, να συμμετέχουν όλοι, όλοι όσοι έχουν κάνει αίτημα για επένδυση φωτοβολταϊκών, ανεξαρτήτως από ποιά περιοχή της Ελλάδος κατάγονται.

Κύριε Παπανδρέου

Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, η του Ελληνικού Κράτους αυτή η επένδυση, αντίθετα, είναι 100 % ασύμφορη.
Στο όνομα της οικολογίας, βρήκαν ευκαιρία να πλουτίσουν μερικοί, τουλάχιστον δώστε το δικαίωμα να είναι αυτοί Έλληνες.
Αυτό είναι οικονομικός πατριωτισμός Κύριε Πρωθυπουργέ.
Λοιπόν, γίνει το έργο, λοιπόν να σώσουμε το περιβάλλον, αλλά, να γίνει από εμάς, για εμάς.
Όχι εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας. Όχι εις βάρος του Έλληνα επενδυτή.

* Υ.Γ.: Και μάλιστα όταν ετοιμάζεσθε να εκδώσετε “Ομογενειακό ομόλογο” με Επιτόκιο 5% για άντληση, σε πρώτη φάση, 5 δισ. ευρώ!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ. Ο ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΈΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΒΡΑΒΕΙΑ. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

archaeopteryx είπε...

Να αποτολμήσω ότι οι χωματουργοί στην Ικαρία θα μείνουν απλήρωτοι;

Ανώνυμος είπε...

Λέω εγώ τώρα, και γιατί να επενδύσουμε στα φωτοβολταικά που είναι πανάκριβά και να μην επενδύσουμε στην επένδυση του Αστακού όπου με ομόλογα θα πετύχουμε και φτηνή ενέργεια και θέσεις εργασίας και ενεργειακή ασφάλεια ; Γιατί η σύμβαση απορρόφησης της ενέργειας θα έπρεπε να γίνει με την Ιταλία ;
Η μηχανή feed in tariff δεν δουλεύει με το υγροποιημένο φυσικό αέριο;
Μην χαζεύουμε με τα φωτοβολταικά, έχουν μικρότερη απόδοση από τις α/γ, πρόκειται για μεγεθύνσεις του οικονομικού κύκλου για να φαίνεται ανάπτυξη, εμείς θα τα πληρώσουμε όλα ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΕΨΕΙ ΣΑΝ ΒΟΔΙΑ ΝΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΜΠΙΝΕΣ ΓΔΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΑΓΝΟΥΣ : ΜΕ ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ. ΦΟΥΣΚΕΣ ΟΜΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ
(Συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά είμαι πολύ θυμωμένος με αυτά και πολλά άλλα)Όσο για το ΑΕΠ ας το αυξήσουμε εισάγοντας στον οικονομικό κύκλο το ΣΕΞ ας πούμε με πολύ χαμηλό ΦΠΑ με τους φοροεισπράχτορες να παρακολουθούν τις συναλλαγές μέσω της "διαύγειας"
Να κυκλοφορήσει το χρήμα, έ άμα πιά με τον οικονομικό κύκλο..ή να ανοιγουμε τρύπες και μετά να τις κλείνουμε, όπως κάνουμε άλλωστε από παλιά ως λαός.