Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι μυστικοσύμβουλοι, η ΔΕΗ και οι λιγνίτες


Δείτε τι προβλέπεται για την ΔΕΗ και την εκχώρηση του 40% των υφιστάμενων αλλά και των μελλοντικών λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η πολύπλοκη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, υπάρχει πρόβλεψη ή δυνατότητα οι μονάδες της ΔΕΗ να περνούν στην εκμετάλλευση των αγοραστών για όλο τον χρόνο ζωής τους...


Η συνέχεια στο "Έχω μάτια και βλέπω"

Ο/Η porta porta είπε...

ΕΧΩ ΝΕΑ.... Η παραχώρηση του 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε τρίτους, είτε με ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ και τρίτων κοινοτικών εταιρειών, είτε με την ανταλλαγή μονάδων είτε με την πώλησή τους, σε περίπτωση που αποτύχει η διαγωνιστική διαδικασία της ανταλλαγής ενέργειας είναι αδιαπραγμάτευτος όρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Αν έχω μάθει κάτι στην ζωή μου είναι ότι δεν υπάρχουν αδιαπραγμάτευτοι όροι. Μόνο οι δειλοί, οι προδότες, και οι κατά κράτος νικημένοι σε ολοκληρωτικό πόλεμο έχουν αδιαπραγμάτευτους όρους.

2 σχόλια:

Dyer είπε...

Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι θέλουν τσαμπουκά να πάρουν τη ΔΕΗ.
Με τα μύρια όσα προβλήματα και αν έχει η ΔΕΗ, έχουμε το φτηνότερο τιμολόγιο.
Αλλα με το μνημόνιο που υπέγραψαν μάλλον τη ΔΕΗ είναι ο πρώτος στόχος.

archaeopteryx είπε...

Δεν είναι τσαμπουκάς, είναι συμφωνία που πρέπει να ξεκίνησε επί Μητσοτάκη, με ΑΓΕΤ. Από τότε, κάθε κομματι της Ελληνικής βιομηχανίας που είχε κρατικοποιηθεί επί Πασόκ, και αξίζει κάτι, έχει περάσει έξω.

ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είναι επόμενα.