Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

και μετά τον Πούλο, στα Καλύβια


"...Η μεγάλη οικιστική δημοφιλία που εκδηλώνεται στα Καλύβια, τον Κουβαρά και την Κερατέα, σε συνδυασμό με τις εναντιώσεις σε μαζικές εντάξεις στο σχέδιο πόλεως που επιζητούν οικονομικοί παράγοντες στην ευρύτερη περιοχή, συμπίπτει με μεγάλες πυρκαγιές που ξεσπούν το μαύρο καλοκαίρι του 2007, κατακαίγοντας σπίτια στις περιοχές αυτές που φαίνονται αβοήθητες, με τα Καλύβια να πλήττονται περισσότερο. Μαζί με τις εκτός σχεδίου μονοκατοικίες στους λόφους του βουνού συμπαρασύρονται στις φλόγες και παραδοσιακές κατοικίες της παραθεριστική πόλης..." (από τα Καλύβια Θορικού, στην Wikipedia)

Να θυμίσω, ότι 30 αιολικά μεγαβάτ, δεν αντιστοιχούν με 30 συμβατικά μεγαβάτ. Για κάθε αιολικό μεγαβάτ, θα πρέπει να μπει και ένα συμβατικό θερμικό μεγαβάτα (μάλλον με αέριο) -- εε... έχουμε και τέτοια -- έχετε, τα αιολικά να μου πείτε τι τα θέλετε...

Ούτε 3.000 αιολικά μεγαβάτ, δεν αντιστοιχούν με 30 συμβατικά μεγαβάτ. Ούτε 30.000 αιολικά μεγαβάτ.

Πόσο κάνει χοντρική η μεγαβατώρα (οριακή τιμή συστήματος ή ό,τι το λένε); €35 , €40 ή €45; Κάπου εκεί. Πόσο θα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ για τα αιολικά στα Καλύβια; €100 ή €200; Να αποτολμήσω κοντά στο δεύτερο;... είναι μικρό το "πάρκο". Για αυτό και μόνο για αυτό γίνεται το Πράσινο αυτό έργο.

Και πόσο πάει η ΙΔΙΑ ακριβώς μεβατώρα στην Τουρκία; €56. Quod erat demonstrandum.

Για κάνετε και τον υπολογισμό:

(150 - 45) * 30 * 24 * 365 *0,25 = €6,9 εκατομμύρια τον χρόνο. Δεν είναι 150 και είναι 100; Κάντε τα νούμερα. Η διαφορά στην τιμή, επί 30 μεγαβάτ επί 24 ώρες την ημέρα επί 365 μέρες τον χρόνο επί 25% με χρήσιμο αέρα. Πληρωμένα από εμάς. Χωρίς λόγο και αιτία. Μας τιμωρούνε επειδή δεν είμαστε Τούρκοι (και επειδή τόσα τους λείπουν).

Δεν κάνω πλάκα, θα αρχίζω να ζητώ τον Ερντογάν! Κάπως έτσι δεν έγιναν ανεκτοί οι Οθωμανοί;

Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτα όλα αρχαίε, αν είναι ο παλιός Δήμαρχος ακόμη κάπου στον Δήμο, θα επεκταθεί ο πόλεμος στην Κερατέα και στις βουνοκορφές. Απ'ότι γνωρίζω ήταν παλιά η αίτηση για άδεια, τότε είχε στείλει ο άνθρωπος επιστολή στη ΡΑΕ περί εκπλήξεων για όσους τολμήσουν να μπούν στο δάσος. Λες ο Μπ. να θέλει να διασπάσει τις δυνάμεις των αντιστεκόμενων κατοίκων; Σκουπίδια πάνω, σκουπίδια κάτω, που να πρωτοπάνε οι άνθρωποι;

Εξάκτινος είπε...

Αρχαίε δες αυτό το βίντεο από το 24 και μετά.

archaeopteryx είπε...

εξάκτινε, σε ευχαριστώ... Δηλαδη πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν!