Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Gangs of sociopaths... misanthropic humanoids

Παραθέτω σχόλιο του @Γιώργου Αντωνίου στην προχθεσινή ανάρτηση και αντιγράφω και μεταφράζω την τελευταία παράγραφο από ένα σύνδεσμο που μου έδωσε.

Καλή σας χρονιά αν και όλοι ξέρουμε πως δεν θα’ναι.

Όλες αυτές οι "πράσινες αναπτυξιακές λύσεις" που παγκόσμια πλασάρονται από "φωτεινούς ηγέτες" σαν το ιδανικό μέλλον είναι κρυφά όπλα κατά της νοημοσύνης και των αντανακλαστικών σας.

Τα διάφορα σενάρια για "όλες τις πιθανές λύσεις" είναι προγράμματα των τραπεζιτών που τα περνούν με το σταγονόμετρο και κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε αδαείς, καλοθελητές και φερέφωνα βαφτισμένα "δημοσιογράφους" με στόχο, να προϊδεάζουν τη γνώμη σας και να αποσπούν τη προσοχή σας από τη λεηλάτηση του μέλλοντος σας των παιδιών και των εγγονιών σας.

Τη στιγμή που η Κίνα (
http://world-nuclear.org/info/reactors.html) λειτουργεί 13 πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας, έχει 26 υπό κατασκευή, 37 σχεδιασμένους για κατασκευή, και 120 στο στάδιο της προ-έγκρισης, εμάς μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για πράσινη ανάπτυξη και άλλα τέτοια μεγάλα ψέματα σαν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Άκουσε κανείς για κυρώσεις εναντίον της Κίνας;
Τόσα πυρηνικά εργοστάσια και ούτε μια τόση δα παράβαση;
Όχι βέβαια, αφού η Κίνα είναι το
κράτος μοντέλο για τους τραπεζίτες.

Ο σύνδεσμος με παρέπεμψε σε άρθρο στην ιστοσελίδα antioligarch, ενός Butler Shaffer. O Butler Shaffer, και αυτός, εναντίον της Κλιματολογικής ενασχόλησης. Βρήκα εδώ διάφορα άρθρα του τα οποία δεν έχω προλάβει να διαβάσω. Καμιά φορά έχει σημασία να ξέρεις από που προέρχεται κάποιος την γνώμη του οποίου αντιγράφεις. Επιφανειακά θα έλεγα ότι ο Shaffer είναι libertarian... Δεν ξέρω πως μεταφράζεται πέρα από φιλελεύθερος. Το άρθρο λέει ότι η ενασχόληση με το πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκλύουμε, είναι άλλη μία δόλια καταπίεση. Και καταλήγει σε παραίνεση στα εγγόνια του:

Be aware, my grandchildren, you may find yourselves beset by people-pushing gangs of sociopaths who have ambitions over the very ownership of your lives. They will likely cajole and coerce you into minimizing your "carbon footprint" on this planet. But to give in to their importunities is to abandon the creative and joyous nature of life itself. Continue to direct your energies over what is yours to own, and make your footprints as grand and glorious as your imaginations are capable of generating. If I am still fortunate enough to be around in your young adulthood, I may help you to discover the most polite but insistent words with which to tell such misanthropic humanoids to "go to the devil; I have more dancing to do!

Προσέξετε παιδάκια μου, μπορεί να βρεθείτε πολιορκημένοι από συμμορίες κοινωνικά απροσάρμοστων ψυχοπαθών, που αρέσκονται να σπρώχνουν ανθρώπους, και που έχουν βλέψεις πάνω στην ίδια σας την ζωή. Πιθανώς να σας καλοπιάσουν και να σας πιέσουν να μειώσετε το δικό σας "ίχνος διοξειδίου του άνθρακα" σε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά αν ενδώσετε στην φορτικότητά τους, είναι εγκατάληψη της δημιουργικής και χαρούμενης φύσης της ίδιας της ζωής. Οδηγήστε την ενέργειά σας σε πράγματα που είναι δικά σας, και αφήστε τα χνάρια σας, μεγαλειώδη και λαμπρά, όσο μπορεί να τα δημιουργήσει η φαντασία σας. Είμαι τυχερός να μπορώ να είμαι μαζί σας, όσο ενηλικιώνεστε, θα προσπαθήσω να σάς βοηθήσω να βρείτε όσο γίνεται ευγενικά , αλλά επίμονα, λόγια να πείτε σε αυτά τα μισανρθωπικά ανθρωποειδή, "να πάνε στον διάολο, έχω ακόμα χορούς να χορέψω".

Αχ κύριε Πρωθυπουργέ μου και κυρία Υπεκά μου, και λοιποί νεο-Πράσινοι, δεν είναι ...ρεπουμπλικάνος, ή των ...πετρελαίων, ο άνθρωπος. Αριστερίζων φιλελεύθερος είναι, libertarian. Μήπως είστε σε λάθος δρόμο... για ξανασκεφτείτε το.

"Gangs of sociopaths... misanthropic humanoids" μεταφράζεται "συμμορίες κοινωνικά ψυχοπαθών... μισανθρωπικά ανθρωποειδή". Βαρειές κουβέντες, αλλά...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά.
Ένα από τα βασικά γνωρίσματα μιας τυραννίας είναι η επιβολή των ιδεοληψιών ή των συνηθειών του τυράννου στο λαό που είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια του.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

καλή χρονιά αρχαίε....

νά'σαι γερός και να μας ξεστραβώνεις με ντοκουμέντα.....

λέγε λέγε κάτι θα βγεί....ίσως η επόμενη γενιά να είναι λίγο πιό ψυλιασμένη....εμείς δυστυχώς ανήκουμε άλλη μιά φορά στην χαμένη γενιά .....
ούτε ποολυτεχνείο ,ούτε αντάρτικα...ούτε ρεμπετικα...μόνο σκυλολαϊκά ....κάτι υπολείματα από ροκάκια του 80 .... σοσιαλκουλτουρομπουζουξίδικα...... αγωνιστικές μπαρούφες για την θεσούλα....και τώρα πάρ'τα λίζα και κάν'τα κορνίζα.....

η επόμενη γενιά τώρα άρχισε να εκπαιδεύεται....ίσως μπορέσουμε να της δώσουμε μιά ανάσα αντίδοτο για να επιβιώσει στον κουρνιαχτό που φαίνεται στο βάθος....ελπίδα δεν μπορούμε δυστυχώς να της βεβαιώσουμε.....

χρηχα

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Πολύ καλά κ;aνετε και πάτε πιο βαθιά στο θέμα.

Liberty σημαίνει ελευθερία και είναι ακόμα ευτυχώς το ιδανικό πολλών ανθρώπων.

Στην Αμερική όπου η λασπολογία έχει γίνει θρησκεία χρησιμοποιούν το Libertarian σαν βρισιά, κι’εμείς στην Ελλάδα που υποφέρουμε νεο-οτι-να’ναι, όταν ακούμε φιλελευθερός θυμόμαστε νεο-Μητσοτακή.

Θα πρέπει να διαβάσουμε το βιβλίο The First Global Revolution της Λέσχης της Ρώμης, που όταν πια το Βιετνάμ και ο δήθεν κομμουνιστικός κίνδυνος που κόστισαν δισεκετομύρια είχαν φθαρεί στην συνείδηση του κόσμου, έγραφε: “Ψάχνωντας για έναν καινούργιο εχθρό να μας ενώση, επινοήσαμε την ιδεολογία περί ατμοσφαιρικής μόλυνσης, την απειλή υπερθέρμανσης του πλανήτη, την έλλειψη του νέρου, την πείνα, και όλα τα παρεμφερή για χρήση κατά περίπτωση."

Δεν είναι βέβαια σοφό να μολύνης το νερό που ποτίζεις τα ζώα σου, αλλά και η κοπριά της αγελάδας δεν λιώνει τους πάγους στην Ανταρκτική, αυτές οι σκηνές παίρνονται το καλοκαίρι.
Το χειμώνα τα νερά ξαναπαγώνουν.

archaeopteryx είπε...

Γιώργο Αντωνίου,

Η προσπάθεια συνειδητού εκφυλισμού της λέξης "φιλελεύθερος" και η ταύτισή με Μητσοτακικές πρακτικές -- και δεν αναφέρομαι στην ιδιοτέλεια ή τον καιροσκοπισμό, αναφέρομαι στο ξεπούλημα το Ελληνικού κεφαλαίου, Δημόσιου και ιδιωτικού σε Ευρωπαίους -- είναι πράγματι περίεργη.

Δέχομαι 100% ότι η Πράσινη Απάτη είναι μεταψυχροπολεμική επινόηση ιδεολογίας.

Το Club of Rome ωστόσο με κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικό, σε σημείο να βλέπω τον Μέγα Μπαμπούλα να κρύβεται από πίσω του. Ξέρω πώς έδρασε περί τα τέλη του Βιετνάμ: Τότε ήταν το ξεκίνημα της μετεξέλιξης της αντιπολεμικής, φιλειρηνικής, χίπικης κουλτούρας, σε κάτι "άλλο" με αφορμή την ενεργειακή κρίση στις ΗΠΑ.

Εκμεταλλεύτηκε το πολύ υπαρκτό από τότε πρόβλημα της εξάρτησης των ΗΠΑ από εισαγώμενο πετρέλαιο για να μετατρέψει ορδές ακαδημαϊκών με φλιλεύθερες διαθέσεις σε όργανα άλλης προπαγάνδας, που, απλοϊκά, τότε, 74-79, ήταν ωμά και απλά αντιαμερικανική και αντι-ιμπεριαλιστική. Λέξεις που στην Ελλάδα είναι περίπου "Ευαγγέλια". Ποιόν εξυπηρετούσε αυτή η προπαγάνδα; Σαφώς και αμιγώς τους Σοβιετικούς.

Μετά το 90, μου φαίνεται κάτι άλλαξε. Η επανένωση των Γερμανιών (αντίθετη η Θάτσερ), μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ μάλλον πήγε "πακέτο" με την εισβολή στο Ιρακ.

Όλη η φιλολογία Club of Rome τότε άρχισε να αποκτά άλλο προσωπείο, ή άρχισε να ξεκαθαρίζει το προσωπείο που πάντα είχε (αυτό ΔΕΝ το ξέρω): Εγινε "Γερμανικό" ή "Ευρωπαϊκό". Μάλλον πάνω σε δομές αριστερίζουσες ή ευρωσοσιαλίζουσες, αλλά σιγά σιγά, αυτές οι δομές φαίνεται, από το αποτέλεσμα εξυπηρετούν μόνο ένα πράγμα: Την Γερμανική (και Ευρωπαϊκή) επέκταση όπου βρίσκει χώρο που δεν συγκρούεται ξεκάθαρα με Αμερικανικά συμφέροντα. Πάντα με έντονη την κόντρα "εσείς είστε ιμπεριαλιστές και εκλύετε πολύ CO2, εμείς είμαστε Πράσινοι και αγαπάμε την ...Σαχάρα".

Κατά πόσο αυτή η στρατηγική εξυπηρετεί ή πηγάζει από, ρωσικά συμφέροντα δεν το ξέρω. Μάλλον "εξυπηρετεί, ευκαιριακά" τέτοια συμφέροντα, αλλά είναι σαφώς, κατά την γνώμη μου, ευρωκεντρική. Αλλά με πολλούς συμμάχους στο κόμμα των Δημοκρατικών. Τουλάχιστον έτσι δείχνει.

Αν ήθελα να συνωμοσιολογήσω, θα έλεγα ότι αυτός είναι ένας Ευρωκεντρικός, νεοσοσιαλιστικός μανδύας που κρύβει παλιά, καλά ιδιωτικά συμφέροντα των πολύ πλουσίων ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ (φανερών και αφανών) μεγάλων εταιριών. Οι παλιοί φεουδάρχες και βασιλείς σε μεταμοντέρνα εποχή. Που με στρατό διανοουμένων, τραπεζιτών και μηντιαρχών πάνε να ξαναφτιάξουν την Νέα Τάξη που τους χάλασε ο Ναπολέων, οι εθνικισμοί, και ο κομμουνισμός (χωρίς παγκοσμίους πολέμους)

Τουλάχιστον, αυτή είναι η υπόθεση εργασίας... που δεν διαψεύδεται από αυτά που βλέπω.