Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Δώστε, δώστε, κι άλλα Πράσινα Δάνεια


"Για μαζική έξοδο ετοιμάζονται οι θεσμικοί επενδυτές από Ισπανικές επενδύσεις μετά από απόφαση της Ισπανίας. Η Ισπανία αποφάσισε λίγο πριν τα Χριστούγεννα να περικόψει κατά 30% προσυμφωνημένες ταρίφες ρεύματος στους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς (αντιστοιχεί σε €3 δις) για τα επόμενα τρία χρόνια, σαν μέρος της μείωσης του ελλείμματος.

Ενώ πολλές χώρες έχουν κόψει επιδοτήσεις σε νέα φωτοβολταϊκά έργα, η Ισπανία είναι η πρώτη που το έκανε αναδρομικά (…)

Η εξέλιξη μπορεί να έχει παρενέργειες στις Ισπανικές χρηματαγορές. Έρευνα σε 52 θεσμικούς, με €8 τρις υπό διαχείριση, κατέληξε τον Σεπτέμβριο, ότι αναδρομική περικοπή της ταρίφας θα ανέβαζε το επενδυτικό ρίσκο για Ισπανούς ηλεκτροπαραγωγούς, την βιομηχανία, καθώς το Κράτος της Ισπανίας".

Όλο το άρθρο των FT, εδώ. Είχα γράψει για την πιθανή χρεοκοπία φωτοβολταϊκών παραγωγών τον Οκτώβριο του 2010 . Για τις πιθανές επισφάλειες στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις Πράσινες Ιδεοληψίες, εδώ. Η φωτό της κυρίας Μπιρμπίλη με τον κύριο Ταμβακάκη (που χορηγεί πράσινα δάνεια) από εδώ. Θα σας κράξω όταν, νομοτελειακά, θα ανακοινώνετε πρόβλημα στα βιβλία σας από τα πράσινα δάνεια. Θυμηθείτε την Χρηματιστηριακή φούσκα και την «Σωτηρία» του ΧΑ. Τα δάνεια σε ακίνητα τα εμπεδώνετε, άντε, ξυπνάτε. Η είδηση δεν είναι ότι δεν στέκουν οι ΑΠΕ χωρίς επιδοτήσεις (αυτό το ξέρουμε). Η είδηση είναι ότι οι ΑΠΕ, και κάθε αντιπαραγωγική επένδυση (με ονοματεπώνυμο), χαντακώνουν τις Τράπεζες, και το Κράτος (άσε τον Λαό, για αυτόν δεν μας νοιάζει).


Ευχαριστώ τον φίλο που μου έστειλε το απόκομμα των FT.

8 σχόλια:

nikos είπε...

ΟΛΟΙ... να καταπρασινίσουν ..χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Και για όλη την αγορά ρύπων φοβούνται ότι είναι τα καινούργια subprimes. Φούσκα.

http://www.probeinternational.org/carbon-credit-watch/carbon-market-may-turn-subprime-says-expert

Γιάννης Φαίλτωρ είπε...

Ο κύριος Ταμβακάκης δεν είναι της γνωστής βαθειάς πράσινης τραπεζοπαρέας Πολεμαρχάκη, Στουρνάρα, Καραμούζη, Ράπανου, Χαρδούβελη?

a. horribillis είπε...

Για Πολεμαρχάκη δεν ξέρω, αλλά οι άλλοι είναι και λίγο κλάμπ Γιουρομπανκ

Ανώνυμος είπε...

Η "πράσινη απάτη" θα έπρεπε να λέγεται.
Αυτοί που χρεώνονται, για να έχουν κέρδος έως 7500 ευρώ, ας ετοιμαστούν να ακούσουν την γνωστή φράση: "ας πρόσεχαν"

porta porta είπε...

Ποιος ειπε οτι ο Ταμβακακης δινει Δανεια ΑΠΕ?? χαχαχαχαχαα ουτε για αστειο !! εχουν κοψει εκγεκριενα και εχουν σταματησει στη μεση και οσα ειχαν εκταμιευσει. Κρατουν το 100% των αφαλων!! εσοδων για εγγυηση στις επομενες δοσεις που εχουν ειδη εγκρινει!! ο δε επενδυτης τραβαει τα βυζια του, διοτι του ζητουν εξτρα εγγυησεις !! χαχαχαα μιλαμε για μεγαλο μποντελο! οποιος αμφιβαλει για οσα γραφω.. εχω τα στοιχεια εδω !!
Κοροιδευουν τον κοσμο. και φυσικα οσοι εχουν "καει" δ εμιλανε για να μην χασουν τα παντα ολα.

Ase at $$ που εχασαν οι αγροτες σε συμβουλους για τις αδειες !!!

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

Πράσινη Ανάπτυξη

Ανώνυμος είπε...

porta porta τα φυλάνε για την ΓΕΚ