Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παλιό απόκομμα με δύο κουτσομπολιά


Μου έστειλε φίλος παλιό απόκομμα για την EDF (την μητρική της εταιρίας του κυρίου που με την βοήθεια της ΔΕΗ θέλει να πάρει λίγα βουνά στην Κρήτη για να βοηθήσει το χαρτοφυλάκιό του).

Μακάρι να μάθαινε η ΔΕΗ, η ΡΑΕ, και η Κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων από την προσέγγιση των Γάλλων:

O Henry Guaino, ειδικός σύμβουλος του Σαρκοζύ, είπε στην εφημερίδα "Le Parisien" ότι θα ήταν "ανώμαλο" να αυξήσει τις τιμές του ρεύματος η EDF, για να πληρώσουν τα επενδυτικά λάθη της οι Γάλλοι. Ο Πρόεδρος της EDF Pierre Gadonneix έκρινε, πριν μία εβδομάδα, ότι μία αύξηση 20% στην τιμή του ρεύματος θα ήταν απαραίτητη για να επιδοτηθούν οι μελλοντικές επενδύσεις. Ο Guaino ωστόσο προειδοποίησε ότι «Δεν αποφασίζει μόνη της η EDF τις αυξήσεις των τιμών, και ενώ είναι απαραίτητο οι τιμές να αντανακλούν το κόστος παραγωγής, θα ήταν ανώμαλο να πληρώσει ο Γάλλος καταναλωτής τα λάθη των επενδύσεων στο εξωτερικό».

Κάποιοι αναλυτές κρίνουν, συγκεκριμένα, ότι η τιμή εξαγοράς της British Energy (πάνω από €15 δις) είναι υπερβολική.

Οι Γάλλοι, εκτός από Προεδρική Δημοκρατία, έχουν και αξιόλογους Δημοσίους Υπαλλήλους. Μακάρι να είχαμε και εμείς κάποιους μεταξύ Πρωθυπουργού και τελευταίου κλητήρα, που να θέλουν μείωση και όχι αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Εδώ, ο ελεγκτικός μηχανισμός, είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ, η Γκρηνπης, και 2-3 φαιδροί.

Το δεύτερο κομματάκι στο απόκομμα, άλλη φορά. Έχει, και αυτό, σημειολογικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: