Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τα Σταφύλια της Οργής


Ποιος έχει διαβάσει τα Σταφύλια της Οργής; Λίγα χρόνια μετά το κραχ του 1929, παρατεταμένη ξηρασία και εντατικές μονοκαλλιέργειες και αέρηδες στην Οκλαχόμα ανάγκασαν τον κόσμο να φύγει, και να πάει στην Καλιφόρνια... Τότε δεν είχε Πράσινους Κλιματολόγους (αλλά είχε ακραία καιρικά φαινόμενα). Ούτε στην Κίνα έχει Κλιματολόγους. Η Κίνα έχει περί τα 1,4 δις κόσμο, που, γενικά, επιδοτούν με τον σκληρό τρόπο ζωής τους, τις εξαγωγές τους.

Όπου να' ναι, έχει μία εκδήλωση μία κομψή Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Εταιρία. Θα είναι εκεί ο μετεωρολόγος του Αστεροσκοπείου που ευαγγελίζεται την υπερθέρμανση και την ανάγκη για αιολικά. Θα είμαι εκεί, και θα τον ρωτήσω να μας εξηγήσει το κρύο και την ξηρασία της Κίνας, και να μας πει τι αντίκτυπο θα έχει στις Κινέζικες ΑΠΕ, στην παγκόσμια οικονομία... τέτοια. Αφού έχει άποψη, θα την ακούσουμε δημόσια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Ζερεφος ειναι κλασσικος. Οπως τα ελεγε και ο Λιντζεν του ΜΙΤ. Καλος επιστημονας στον χωρο του αλλα ο χωρος του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ. Απλα η ζωη του εγινε πιο ευκολη επειδη τα παπαγαλιζει. Και δεν ειναι ο μονος.Ξεσκεπασμα στους πρασινους παπαγαλους. Μια αναρτηση να του βαλετε και ποτρετο.