Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Δεν φυσάει στην Αγγλία (και κάνει κρύο)


Διαβάζω:
μον ντιε!

Τα βρετανικά αιολικά πάρκα ΔΕΝ MΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕΥΜΑ το μήνα Δεκέμβριο ούτε τον Ιανουάριο! διότι δεν φύσηξε ούτε στάλα.

Σε ολόκληρη τη Βρετανία οι θερμοκρασίες ήταν πολυ κάτω από το μηδέν, αλλά οι φτερωτες των 3.000 Α/Γ παρέμεναν ΑΚΟΥΝΗΤΕΣ.

Λειτούργησαν μόνο με το 1/100 της δυναμικότητάς τους παράγοντας ρεύμα για 30.000 νοικοκυριά μόνο. (όταν φυσούσε, προσθέτω)

Η βρετανική ΔΕΗ αναγκάστηκε να αναπληρώσει την κατακόρυφη αύξηση της ενεργειακής ζήτησης και τα εργοστάσια λιγνίτη και τα Υδροηλεκτρικά δούλεψαν στο φουλ, με αποτέλεσμα: αύξηση του κόστους ενέργειας, που κάποια στιγμή θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή...

Όπως γραφει η Daily Mail, ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν ο ψυχρότερος μήνας της τελευταίας ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑΣ, και ο Ιανουάριος στη Β. Αγγλία, στα Midlands και στην Ουαλία μπήκε με χιόνια και περισσότερο κρύο.

Οι ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την υψηλή εξάρτηση της Αγγλίας από την αιολική ενέργεια, που δεν είναι αξιόπιστη και σταθερά παραγόμενη, και κυρίως εξαρτώμενη από το τυχαίο φύσημα ειδικότερα την εποχή που τη χρειάζονται όλοι.

Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν 3.153 Φτερωτές σε πάνω από 283 αιολικά πάρκα, που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ... ΘΑ... μπορούσαν να παράγουν 5,2 Gigawatt ηλεκτρικής ενέργειας για 3 εκατομμύρια νοικοκυριά.


Έτσι ισχυρίζεται η ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...

Το αιολικό ΛΟΜΠΙ σχεδιάζει την εγκατάσταση άλλων 10.000 Α/Γ για να ικανοποιήσει το πρότυπο της ΕΕ!!!

Ως το 2020 το 30% των αναγκών των Βρετανών θα πρέπει να καλύπτεται από τον άνεμο ... Καλά κρασιά παιδιά!

Όπως όμως διαπιστώνεται πλέον καθημερινά, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, σε πραγματικές συνθήκες οι Α/Γ μπορούν στη καλύτερη περίπτωση να δώσουν μόνο το 30 ως το 40 τοις εκατό της ονομαστικής δυναμικότητάς τους.
(25%-30% ανάλογα με το μέρος, και πόσο συνέχεια φυσάει)

Και το χειρότερο, όταν επικρατεί ψύχος, όταν "εχει κάτσει το κρύο" όπως λέμε στην Ελλάδα, στη Β. Ευρώπη επικρατεί ΑΠΝΟΙΑ, όπως γνωρίζει ο κάθε μετεωρολόγος.

Ο John Constable της Renewable Energy Foundation, που αντιτίθεται στην επέκταση των αιολικών πάρκων εξηγεί: στη Μεγάλη Βρετανία επικρατεί άπνοια όταν κάνει το περισσότερο κρύο και όταν η ζήτηση για ρεύμα αυξάνεται, είτε έχουμε 1.000 είτε 10.000 Α/Γ εγκατεστημένες...
(Και στην Ελλάδα δεν φυσάει όταν έχει καύσωνα, και τα κλιματιστικά είναι στο φουλ)

Βέβαια το αιολικό λόμπι εξακολουθεί να πετάει πομφόλυγες και να επιμένει ότι ο άνεμος είναι αξιόπιστος και τον φωνάζουμε κατά παραγγελία.

@αλλενάκι




1.000 αιολικά μεγαβάτ, όταν φυσάει, πράγματι εξυπηρετούν 600.000 σπίτια (με ρεύμα 2 και 3 φορές το κόστος του συμβατικού)... Όταν δεν φυσάει;

Όταν δεν φυσάει, βάζεις εφεδρείες (ακόμα πιο ακριβό) ή εισάγεις (επίσης). Όσο πιο πολλά αιολικά βάζεις, τόσο περισσότερη και ακριβότερη εφεδρεία.

Θέλετε ρεύμα; Ισχύς βάσης.
Θέλετε πράσινες απάτες; Στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Το λέει το όνομα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν επέστρεψα Γερμανία στις 11 Νοέμβρη. Σήμερα έχουμε 8 Γενάρη. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι σήμερα για πρώτη μέρα μετά την 11η Νοέμβρη η θερμοκρασία ανέβηκε στους 11 βαθμούς. Τις προηγούμενες μέρες 11 Νοέμβρη-07 Γενάρη ήταν κολλημένη στους 0 βαθμούς άντε το πολύ μέχρι 5. Ψοφήσαμε με στο κρύο. Αέρα δεν είχε. δε φύσαγε καθόλου.

Για την Ελλάδα η μόνη εναλλακτική πηγή που ίσως να ήταν χρήσιμη είναι ένα σύστημα που υπάρχει στην Καλιφόρνια. Αυτό αποτελείται από σωλήνες με λάδι και κάτοπτρα που το ζεσταίνουν με τον ήλιο. Το λάδι φτάνει μέχρι 800 βαθμούς και ζεσταίνει το νερό. Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να μας είναι χρήσιμο ως επικουρικό το καλοκαίρι 11:00-17:00 όταν δουλεύουν τα κλιματιστικά στο φουλ.

Ανώνυμος είπε...

Σας διαβάζω και μου φαίνεται καθαρό και απλό το θέμα. Δεν μπορεί να μην το βλέπουν. Γιατί είναι έτσι κολλημένοι? Ιδεολογικό είναι ή συμφέροντα?

Ανώνυμος είπε...

Να που πληθαίνουν οι σοβαρές, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ προειδοποιήσεις για την επερχόμενη σεισμοηφαιστειακή περίοδο, που χρειάζεται την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ:

CONCLUSIONS
We have carried out long-term forecasting of the evolution of global seismic, volcanic, tsunami and solar activity. The forecasting was based on identification of cyclicities and other regularities in the distribution of numbers of earthquakes, volcanic eruptions and tsunamis for past periods of time and use of the established regularities in the development patterns for future processes.
All long-term forecasts for natural disasters have been made for the period between 2010 and 2016.
http://www.geochange-report.org/index.php?option=com_content&view=article&id=89:possible-forecasts&catid=35:1st-report&Itemid=111

More massive earthquakes and tsunami to come, says astrophysicist
15 Mar 11 - "The massive Japan Earthquake and Tsunami were triggered by massive events on the Sun and there are more to come in the next two years," says astrophysicist Piers Corbyn.
http://www.iceagenow.com/More_massive_earthquakes_and_tsunami_to_come_says_astrophysicist.htm

"lower solar activity, occurrence of huge volcanic events and lower surface air temperature could be expected in the next decades".
http://rebel.ig.cas.cz/activities/Rocenka93-4/charv.htm
I. Charvatova, J. Strestik -
Geophysical Institute of the Czech Academy of Sciences.

Deputy Director of the Russian Academy of Sciences’ Institute of Geography Arcady Tishkov:
Seismic and solar activity cycles may coincide, like they will in 2011 through 2015, when the volcanic and seismic activity cycle will reach its highest value.
http://english.ruvr.ru/2011/03/12/47299635.html

Η λύση απλή:
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ σε ΑΥΤΑΡΚΗ ημιορεινά χωριά, που δεν πλήττονται από τις πλημμύρες που φέρνουν οι ηφαιστειακοί χειμώνες.
aftarkia.wordpress.com