Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πράσινα όνειρα και εφιάλτες για το 2011


Πράσινα όνειρα για το 2011

Παγκόσμια διακυβέρνηση με κεντρικό ενεργειακό σχεδιασμό
Να φορολογηθεί παγκοσμίως το κάρβουνο ή το CO2
Να ανέβει απότομα η τιμή του κάρβουνου
Ένα πυρηνικό ατύχημα με πολλή δημοσιότητα
Ένα θαύμα, να θέλουν όλοι το Κυότο
Την Μεγάλη εφεύρεση στην αποθήκευση ηλεκτρικού ρεύματος
Να ξεπεράσει πετρέλαιο τα $100 (ή να πέσει το δολάριο)
Κάποια σύρραξη στην Μέση Ανατολή
Να τυπωθούν ευρώ και να δοθούν σε πράσινες επιδοτήσεις
Να πάψουν να γκρινιάζουν τύποι σαν και εμένα
Να φυσάει πάντα αέρας και να έχει ήλιο την νύχτα


Πράσινοι εφιάλτες για το 2011

Επιστροφή σε συντηρητικές τάσεις στις Δυτικές χώρες
Χρεοκοπίες πράσινων εταιριών από μειωμένες επιδοτήσεις
Σφιχτές δημοσιονομικές πολιτικές
Φτηνό πετρέλαιο ή αέριο (ή νέα κοιτάσματα)
Ειρήνη και αγάπη μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Να μάθει ο κόσμος ότι η Κλιματολαγνεία είναι μπαρούφα
Να πέφτει ο Ομπάμα και να ανεβαίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι
Μείωση για την ζήτηση του ρεύματος
Δημοσιότητα για τα σκάνδαλα με τα δικαιώματα ρύπων
Μπλακ-άουτ στην Καλιφόρνια
Δυσφήμιση της λέξης «Πράσινο»
Κούραση του κόσμου από την πολλή καταστροφολογία


Σε περίληψη

Οι Πράσινοι επιχειρηματίες δεν υπάρχουν χωρίς γενναίες επιδοτήσεις (που τις πληρώνουμε εμείς) και πολύ παραμύθι (που το ακούμε εμείς).

Έχουν ανάγκη την θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Έχουν ανάγκη την τρομολαγνεία (που κάνει εύκολη την αποδοχή περίεργων θεωριών). Θέλουν ακτιβισμό σαν φτηνή διαφήμιση (ότι «μπορούμε και πρέπει» να κάνουμε κάτι).

Στο marketing, οι Πράσινοι ευνοούνται από την ύφεση, την καταστροφολογία και την νοοτροπία του ...ζόμπυ. Η ύφεση όμως δεν τους ευνοεί, γιατί μειώνει την ζήτηση και κόβει τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές. Η ύφεση, επίσης, εξαγριώνει καταναλωτές που δεν αντέχουν ταρίφες και τέλη υπέρ ΑΠΕ. Αλλά ούτε την ανάπτυξη θέλουν, γιατί η ανάπτυξη ενθαρρύνει την κατασκευή νέων μονάδων (που παράγουν ρεύμα, συνεχώς, σε λιγότερο από το μισό κόστος από τις ΑΠΕ (εξαιρουμένων πάντα των Υ/Η).

Ιδανικά, οι Πράσινοι θέλουν πλούσιες οικονομίες και καλοπροαίρετο, και λιγάκι εύπιστο, κόσμο, με τάσεις αυτοθυσίας, για κάποιο επείγον, έστω και ασαφές, κοινό καλό (και να έχει λεφτά να πληρώσει). Τα σλόγκαν είναι από πρόσφατες ...συντηρητικές τάσεις άλλης χώρας.

13 σχόλια:

aegeandiver1 είπε...

Archaeopteryx, σε διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον καθ'ότι αισθάνομαι συχνά σαν να τα έχω γράψει εγώ!
Τι καλά που θά'ταν να είχαν κατανοηθεί από όλους τους κατοίκους της Γης, οι νόμοι της Θερμοδυναμικής!
Άσε που με κάνεις και γελάω πολύ με την ανένδοτη μάχη σου με την συντεταγμένη και αήττητη, ως φαίνεται,βλακεία...νομίζω ότι έπρεπε να την έχει συμπεριλάβει ο Jared Diamond στο βιβλίο του Collapse, σαν πολύ σημαντικό παράγοντα που έχει οδηγήσει κοινωνίες σε κατάρρευση !

archaeopteryx είπε...

Που ξέρεις; Μπορεί να τα έχεις γράψει εσύ και να στα βούτηξα. Η αλήθεια σε αυτά τα θέματα είναι μία 1+1+2, 200>50, 1000 λογαριασμοί με 11% αύξηση ίσον τόσο κλπ. Διαπιστώνω ότι εχω χάσει λογαριασμό εάν εγώ αντιγράφω άλλους ή αλλοι εμένα στην "λογική"

Παραδόξως και εδώ πρέπει να παίζει κάποιος κανόνας. Επειδή είναι πολλά και αλληλένδετα τα επιχειρήματα, ΟΛΟΙ ξάχνουμε τον τρόπο να τα πούμε, πλήρως, και κατανοητά. Σιγά σιγά, όλοι τα ίδια λέμε... Κάτι σαν την σοφία του εξαγώνου, ή του κύκλου. Εχει να κάνει με δεύτερο νόμο, αλλά άντε ψάχνε...

Καλή χρονιά

Professor Moriarty είπε...

πράσινος εφιάλτης-ψυχρολουσία (σήμερα)

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12114939

πράσινο προπέρσινο όνειρο
http://news.nationalgeographic.com/news/2008/06/080620-north-pole.html

archaeopteryx είπε...

Για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει το national Geographic (το κανάλι) έχει γίνει πρασινότατος παπαγάλος. Ψάχνω να βρω ποιος το ελέγχει. Κάποιος το ελέγχει. Και αυτό και το Scientific American. To SA, σοσιαλ-αριστερίζει λιγάκι, αλλά και τα δύο βρε παιδί μου... Το SA ήταν για ένα διάστημα Γερμανικής ιδιοκτησίας... αν είναι ακόμα...

archaeopteryx είπε...

Ορίστε: βρήκαμε πράσινο όνειρο. Με τις βροχές στην Αυστραλία τσίμπησε το κάρβουνο 8-10% σποτ. Απο την Αυστραλία εισάγει η Κορέα και η Ιαπωνία (κάτι ψιλά). Δεν θα κρατήσει πολύ, αλλά κάτι είναι. Αντε παιδιά, κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που θέλουν και δεν θέλουν οι Πράσινοι δείχνουν τι ψυχανώμαλα παράσιτα είναι

Ανώνυμος είπε...

Πως την βλέπουν την χρεοκοπία οι Πράσινοι?

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=238471

Ακυρώσεις πτήσεων στην Ανταρκτική λόγω αυξημένης θερμοκρασίας

Όλες οι πτήσεις από και προς την Ανταρκτική, που ξεκινούν συνήθως στα μέσα Δεκέμβρη, ακυρώθηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που είχαν ως αποτέλεσμα το μερικό λιώσιμο των πάγων στους διαδρόμους προσγείωσης του Αεροδρομίου Wilkins, όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Αερομεταφορών της Αυστραλίας.

Οι θερμοκρασίες που θα έπρεπε, λογικά, να επικρατούν αυτή την εποχή στην Ανταρκτική κυμαίνονται μεταξύ των -10 και -35 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο η θερμοκρασία το φετινό Δεκέμβριο και Ιανουάριο στην πιο παγωμένη ήπειρο του πλανήτη κυμαίνεται μεταξύ των -7 και -2 βαθμών Κελσίου.

Οι Αρχές της Αυστραλίας αλλά και άλλων χώρων που επίσης ακύρωσαν οποιεσδήποτε πτήσεις στην Ανταρκτική άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν καθόλου πτήσεις κατά το φετινό καλοκαίρι στην Ανταρκτική. "Η ασφάλεια των επιβατών είναι το κύριο μέλημά μας" ανέφερε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αερομεταφορών της Αυστραλίας.

Ανώνυμος είπε...

http://feltor.wordpress.com/2011/01/05/will-high-costs-kill-merkels-green-revolution/

katalytikos είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??
ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΑΠΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ??
Σωστά τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί για την κλιματική αλλαγή, πράσινη ενέργεια κλπ.., όμως η συζήτηση θα πρέπει να κινηθεί και σε ένα εφαρμόσιμο πολιτικό πλαίσιο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ειχε μια απίθανη γελοιογραφια η Daily Telegraph στην Αγγλία την περασμένη βδομαδα. Οπως πιθανώς γνωριζετε η Αγγλία περνά τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων 30 ετών.
Είχε λοιπόν σε cartoon αυτοκινητα εγκλωβισμένα/μποτιλιαρισμένα από τα χιόνια , και έδειχνε μια κυρία να έχει βγει από ένα παγωμενο αυτοκινητο και να παρακαλά ένα άλλο πιο μπροστά: Please help us, we are in a hurry; my husband is speaker in an important conference about global warming!

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Αν διαβάσουμε για το τι μας επιφυλάσουν οι κύριοι που ασχολούνται με την διακυβέρνηση* του κόσμου και ειδικότερα ο επιστημονικός Τσάρος του Ομπάμα John P Holdren καθηγητής του πανεπιστημίου
του Stanford θα δούμε πως στόχος τους είναι ο αποπληθυσμός της γης.

Μην βιαστείτε να πείτε, και τι έγινε; Σκεφτείτε ποιός μπορει να’ναι ο επόμενος και μην περιμένετε να μας λυπηθούν επειδή τους "δώσαμε τα φώς του πολιτισμού".

* Η διαφορά κυβέρνησης και διακυβέρνησης είναι πως οι φατρίες κουστουμάτων της δεύτερης δεν εκλέγονται απο τον κόσμο.

Ανεξέλεγκτα, με τεραστιες αμοιβές απο τους φορολογούμενους, κρυμένοι στα πολυτελή γραφεία των Think-Tanks και των ΜΚΟ σχεδιάζουν νόμους και πολιτικές, τα περνούν στα κυβερνητικά κομματοσκυλα κι’αυτοί τα περνούν απο την βουλή ακόμα και νύχτα που λείπουν όλοι. Γι’αυτό μην εκπλαγείτε αν ξαφνικά βρεθείτε υπο κράτηση. Πρόσφατα πέρασαν χιλιάδες νόμους και κανείς απο τους τριακόσιους δεν μπήκε στον κόπο να διαβάση τις χιλιάδες σελίδες προσχεδίων η να μας προειδοποιήση.

netakias.wordpress.com είπε...

Εγραψες πάλι!

Αντε να έρχεσαι σιγά-σιγά προς το wordpress γιατί η Google έχει παράδοση να "λογοκρίνει" blog σαν τα δικά σου που ενοχλούν!

Το Προωθώ