Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η Αλήθεια, η Ελευθερία, ...ώπ! και το Μουσείο!


Ψάχνουμε, ψάχνουμε, ψάχνουμε... Ωπ!


Να που βρήκα και ντόπιους καλούς ανθρώπους να προωθούν πονηριές. Πονηριές κυρία/κύριέ μου, η αειφορία (αν αφορά σε αιολικά, λέμε τώρα... λόγια Χριστουγεννιάτικα) παραβιάζει τον Δεύτερο Νόμο της Θερμοδυναμικής. Εκτός αν μιλάμε για επιδοτούμενα προγράμματα που έχουν σκοπό να ρημάξουν την Ελληνική ύπαιθρο με αιολικά πάρκα. Δεν υπάρχει τίποτα το ανανεώσιμο ή το αειφόρο στα αιολικά, δεν το έχουν σε τίποτα να στηθούν έξω από το καλό Μουσείο μερικοί στενοχωρημένοι ντόπιοι, με φωτό από τα βουνά τους (τώρα που τους ανεβάζουν και το ρεύμα...), και με πανώ..

Επιστημονική πληροφόρηση που παρέχεται για εξαπάτηση του καταναλωτή και καταστροφή του τοπίου, δεν είναι "επιστημονική πληροφόρηση". Κι αν είναι και επιδοτούμενη... Καλά τα βαλσαμωμένα πουλιά και οι "Γαίες", προτιμούμε τα πραγματικά πουλιά και την γη μας. Καλά... και ακόμα πιστεύετε στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή; Πάει αυτό το τροπάρι. Εξευτελίστηκε. Ακόμα και το ...National Geographic δεν το λέει πια.

4 σχόλια:

a. horribillis είπε...

Πάντως να δώσω εύσχημα στο ΥΠΕΚΑ. Σκίζονται για το μεγάλο αφεντικό. Νύχτες, Σαββατοκύριακα, Γιορτές... Μπράβο παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τα λεφτά. Έχουν έξοδα τα μουσεία.

Ανώνυμος είπε...

Den to katalava to arthro

a. horribillis είπε...

Εύλογη η απορία σου 10:07, αλλού το πήγαινα, αλλά μου ήρθε επιφοίτηση (λόγω ημερών) για Χριστουγεννιάτικες αιολικές παρεμβάσεις στα βουνά της Πελοποννήσου, και το καλό Μουσείο (ή το σπιν-οφ του) εμπλέκεται, και η επιφοίτηση λέει ότι είναι και με το ...αζημίωτο.