Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Νέες ανατιμήσεις στο ρεύμα


(1) Να δεχτώ ότι είναι ιδεολογικό το κόλλημά τους (τα διάβασα και στο ΙΣΤΑΜΕ, εξ άλλου). (2) Να δεχτώ ότι δεν ξέρουν φυσική, ή οικονομικά. (3)Να δεχτώ ότι δεν έχουν προσωπική ιδιοτέλεια. (4) Να δεχτώ ακόμα ότι είναι διεστραμμένοι και sociopaths ή misanthropic humanoids, που δεν είναι, αλλά, άντε, σαν ελαφρυντικό (5) Να δεχτώ ότι οι συγκεκριμένοι δεν φταίνε για την δημοσιονομική κατάσταση του Οκτωβρίου του 2009 (αν και ο ένας ήταν Υπουργός του Πασόκ από το 1988. (6) Να δεχτώ ότι χωρίς λιτότητα, μέτρα, ξεμέτρα, δεν μαζεύεται το μαγαζί. Να τα δεχτώ όλα αυτά.

Αλλά η ΔΕΗ δεν είναι ζημιογόνα. Η ΔΕΗ είναι Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Ακόμα και εάν μεταβιβαστεί, κάτω από την μεθοδευμένη ένταξή μας στο Μνημόνιο, σε ιδιώτες, ανά την υφήλιο, το ρεύμα είναι Κοινή Ωφέλεια. Χάρη στα Υδροηλεκτρικά μας και τις επενδύσεις της ΔΕΗ, με λεφτά του Ελληνικού Λαού, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009, έχουμε σχεδόν το φτηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη, και είμαστε καλύτεροι από τους περισσότερους Ευρωπαίους σε εκπομπές, και εντός προδιαγραφών Κυότο.

Που κολλάνε οι ανατιμήσεις του ρεύματος; (60% αύξηση σχεδιάζουν!)

Ποιές από τις πέντε παραδοχές μου είναι λάθος;

Δικιά σας είναι η Ελλάδα; ή η ΔΕΗ; Ή είναι στην χρηστή διαχείριση και την πολιτική σας να τις διαλύσετε;

Η φωτό της "Οικογενειακής Υπόθεσης" είναι από την Ελευθεροτυπία. Η φωτό του κ. Ζερβού είναι από το Antinews. O πράσινος λωποδύτης είναι αυτός που ωφελείται ή θα ωφεληθεί από τις ανατιμήσεις. Με μπλέ χρώμα, εδώ και σε κάθε μου ανάρτηση είναι οι παραπομπές (για να μην πει κανείς ότι λέω ξεκάρφωτα πράγματα).

Υπάρχει ένας απλός τρόπος αντίστασης. Μην χαλάτε ρεύμα. Κυνηγήστε τον Δήμαρχό σας να σβήνει φώτα. Εάν έχετε δύο λαμπτήρες σε ένα φωτιστικό, βγάλτε τον ένα. Θα σκεφτείτε εσείς τρόπους, το ξέρω, με τον πρώτο λογαριασμό.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Υπάρχει ένας απλός τρόπος αντίστασης. Μην χαλάτε ρεύμα. Κυνηγήστε τον Δήμαρχό σας να σβήνει φώτα. Εάν έχετε δύο λαμπτήρες σε ένα φωτιστικό, βγάλτε τον ένα. Θα σκεφτείτε εσείς τρόπους, το ξέρω, με τον πρώτο λογαριασμό."

Το σκέφτηκα αλλά στην εποχή του παραλόγου που ζούμε (χαλκευμένη προσφορά και ζήτηση) η αντίδραση της ΔΕΗ (κυβέρνησης για την ακρίβεια) θα ήταν η αντίθετη.

Δηλαδή στην μείωση της κατανάλωσης θα αυξήσουν τα τιμολόγια ώστε να ισορροπήσουν τα κέρδη η τον τζίρο!!! Παράλογο? Ναι!!!!

Τα πιο απίθανα επιχειρήματα έχουμε ακούσει……..όπως, το CO2 το πεινούμε, γιατί να μην το αναπνέουμε κιόλας!!!! ΤΡΕΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑ


sawas

archaeopteryx είπε...

Σωστά απαντάς, αλλά μειώνοντας κατανάλωση, τους πεθαίνεις. Το δίκτυο θέλει κατανάλωση για να ...υπάρχει. Αν μπορούσαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες να κλέισους τους γενικούς τους για 1-2 ώρες, όλοι μαζί, θα έβλεπες χαρά η ΔΕΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος μπορεί να μην έχει ιδιοτέλεια. Όλοι οι γύρω του?

Ανώνυμος είπε...

http://pasyp-deipress.blogspot.com/2011/01/y.html

η διοίκηση της ΔΕΗ αυθαιρετεί και «διώχνει» με προσβλητικό τρόπο εργαζόμενους με σημαντική και ουσιαστική προσφορά στην Επιχείρηση.
Η επιπολαιότητα και η πρεμούρα της Διοίκηση να «ξεφορτωθεί» μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους είναι τόση μεγάλη που ζητά εδώ και τώρα ονόματα συναδέλφων από τα διευθυντικά στελέχη και προϊστάμενους των Υπηρεσιών τους, δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκράτησης του προσωπικού.
Τα ερωτήματα και οι απορίες που προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη προς την Διοίκηση είναι τα εξής:

- Με ποιο σκεπτικό και με ποιο κριτήριο η ΔΕΗ διώκει τόσους πολλούς εργαζόμενους από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες όταν δεν έχει δημιουργηθεί καν το Οργανόγραμμα των νέων θυγατρικών και κανένα νομικό πλαίσιο;

Ανώνυμος είπε...

Ορκίζεταιο Ζερβός ότι το 2011 δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στο τιμολόγιο (θα βγάλει την ΕΡΤ και θα αυξήσει το τέλος υπέρ ΑΠΕ)

Ανώνυμος είπε...

α ωραια εισαι εδω αρχαιε, θα γραφω εδω αφου εφαγα πορτα στο αντινεα, αν δεν σε πειραζει.

Enzo

Ανώνυμος είπε...

hasu είπε:
12/01/2011 στις 4:37 pm
Το απόλυτο χάος δημιουργέιται βήμα βήμα.
Δεν κάνουν αύξηση 60% κατευθείαν.Την κάνουν σε 2 χρόνια.
Το ίδιο είναι με το πετρέλαιο.
Το ίδιο είναι με τις πρώτες ύλες.
Το ίδιο είναι με το φαγητό.

Περιμέντε να δείτε οταν θα αρχίσουν να αυξάνουν σταθερά και το νερό.
Σε 10 χρόνια απο τώρα μόνο το 2% του πληθυσμού θα μπορεί να διαθέτει χρήματα για να του παρέχεται σταθερά νερό και ρεύμα.Στατιστικά πάντα.
Πότε θα ξυπνήσουμε για να δούμε οτι κάτι πάει λάθος….οταν θα μας έρχεται λογαριασμός του ρέυματος 600 ευρώ το δίμηνο;
Δεν θα σταματίσουν τις ανατιμήσεις.

porta porta είπε...

Θα ερθει και η Αυξηση στα τιμολογια των ΑΠΕ, σε 5% τοσος δεν ειναι ο πληθωρισμος?? αυτο προβλεπουν οι συμβασεις.
5% στα 90Ε/Μβω Αιολικα = 95 Ε
5% στα 390Ε/Μβω ΦΒ = 409 Ε
μετα παλι αυξηση στα τιμολογια ΔΕΗ και παει λεγοντας!!
και παει χρεωνοντας..!!! το φιδι που τρωει την ουρα του και ο σκυλος που την κυνηγα και δεν τη φτανει ποτε!!

Προτεινω να μην πληρωνει κανεις ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμο ΔΕΗ να τους σπασουμε τα εσοδα.. ΜΟΝΟ τελικο!

ΠΠ

porta porta είπε...

Θα κανω μια προβλεψη. Θα γινει πανικος στις ΑΠΕ. Θα ερουν ολοι οι διωγμενοι απο Ισπανια εδω, για 5-6 χρονια. Θα τους πληρωσουμε τα σιγουρα και ασφαλη εσοδα, θα εχουν βγαλει 100% στα ιδια κεφαλαια τους, μετα η κυβενρηση θα κουρεψει τα τιμολογια ΑΠΕ - ειδικα τα ΦΒ!! και οι "ριγμενοι" επενδυτες θα απαιτησουν και αποζημηωσεις απο το Ελληνικο Δημοσιο για καταστρατηγηση Συμβασης και διαφυγοντα κερδη.
Οι Τραπεζες θα μεινουν με τις φουσκες στα χερια.. και θα λαμπουν μεσα στο βραδυ !!
Αποτελεσματα??
ΑΠΕ-Τραπεζα, 1-0
ΑΠΕ-Επενδυτης 0-1
ΑΠΕ-Πολιτης 1-0
Κρατος-ΑΠΕ 0-1
Κρατος-ΔΕΗ 0-1

Νεος επενδυτης ΔΕΗ θα αγορασει με discount 60% to κομματι με τοσες επισφαλειες. Μετα θα μας χωσει αυξησεις για να εχουμε ρευμα στο σπιτι και τελος θα πληρωσουμε ολοι CO2 προστιμα για χρηση τζακιου και σομπας πετρελαιου/κυροζινης.

Εγω τα ειπα εδω στον πολυ καλο μου φιλο τον Αρχαιο 12/1/2011 και 10¨52.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ

Δεν θα γίνει τίποτα από αυτό που λες , διότι ο Αρχαίος με την επίμονη και υπομονή του θα τους αλλάξει τα φώτα!!!!!! lol

sawas

Ανώνυμος είπε...

Και η Μπατζελή απολογητής της αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ για ιδιώτες και παπάρες. Πες το κούκλα μου πες το μην ντρέπεσαι

ΠΡΑΣΙΝΗ ανάπτυξη

Ανώνυμος είπε...

πρασινες συμμοριες που μαδουν τον κοσμο με πρασινα "κολπα"