Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

2011: Σεξ, ρεαλισμός και «δισεκατομμύρια»


Δύσκολο στην Ελλάδα του Μνημονίου να δεις τα πράγματα με ψυχραιμία. Αλλά στα ενεργειακά, και δη τα Πράσινα ενεργειακά, τα κουκιά είναι μετρημένα.

Τα παιδαριώδη επιχειρήματα των Ινδών του ΟΗΕ και του Μεσσία Al Gore, ξέφτισαν και εξευτελίστηκαν. Ο πολύς κόσμος χωρίστηκε σε δύο κατηγορίες: (α) αυτούς που είδαν και κατάλαβαν ότι πρόκειται για υπερβολή ή/και απάτη και (β) σε αυτούς που βαρέθηκαν την Κλιματοτρομοκρατία.

Επειδή πρόκειται για υπερβολή ή/και απάτη, το επιστημονοφανές τραλαλά μάλλον τελειώνει, και οι παπαγάλοι ψάχνουν για καινούργια μηνύματα (όπως μου επεσήμανε διαδικτυακός φίλος που μου έστειλε σχετικό link στο Spiegel). Σεξ, μηνύματα με συγκινησιακή φόρτιση, πιο ήπια γλώσσα (κομμένες οι καταστροφολογίες), αναζήτηση καινούργιων Προφητών, λεφτά σε μετα-οικολογικούς δημοσιογράφους.

Ήδη, το μέγα όργανο προπαγάνδας που ακούει στο όνομα "National Geographic Channel" ξεκίνησε νέο μπούρου-μπόυρου. Δεν μιλάει για άμεση και επιταχυνόμενη θέρμανση του πλανήτη, μιλάει για αλλαγές που θα φανούν σε ...200 χρόνια, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι "κάποτε" όλα τελειώνουν, και επομένως χρειάζεται ρεαλισμός, κλπ κλπ.

Μην το ψάχνετε και μην το παιδεύετε: Οι ισχυροί του κόσμου, θέλουν περισσότερο πετρέλαιο για πάρτη τους σε καλύτερες τιμές (και φουφούδες για τους τριτοκοσμικούς που θα το ρίξουν όλοι μαζί στην ...αειφορία). Όλες οι μισοχρεοκοπημένες Κυβερνήσεις θέλουν νέους φόρους (και τι καλύτερο από φόρους σε ενέργεια, καθαρό κλπ), και οι αιολικοί, και οι φωτοβολταϊκοί προσεύχονται να υλοποιηθούν τα πράσινα όνειρα.


Το παραπάνω άρθρο του Spiegel, έχει και έναν ενδιαφέροντα σύνδεσμο: Οι Γερμανοί κουράστηκαν... Νομίζω ότι πίσω από την "κούραση" των Γερμανών είναι η συνειδητοποίηση ότι η Κίνα, εάν θέλει, κάνει ό,τι θέλει, και με τα δικαιώματα ρύπων, και με αιολικά και φωτοβολταϊκά σε τιμές που διαλύουν την Ευρωπαϊκή παρασιτική βιομηχανία, και είπαμε: Να παρασιτολογούμε εμείς! Μην πλακώσουν και οι Κινέζοι.

Tα αιολικά, το 2010, φράκαραν. Τα φωτοβολταϊκά συνεχίζουν είτε με την ελπίδα ότι θα μειώνονται οι τιμές τους (αλλά η Κίνα;) είτε επειδή, αν και πανάκριβα, έχουν κάποια προβλεψιμότητα ηλεκτροπαραγωγής σε ώρες αιχμής. Σε αυτό το περιβάλλον, η ΥΠΕΚΑ τάζει "δισεκατομμύρια σε νέες επενδύσεις". Δείτε το αυτό σαν υπόσχεση για πανάκριβα νέα δάνεια, όπου και την πρόσοδο του δανείου την παίρνει η μαφία που πουλάει και λειτουργεί τα αιολικά, και το "δάνειο" το εξυπηρετούμε εμείς, πληρώνοντας ρεύμα σε τριπλές και τετραπλές τιμές (με διπλασιασμό στην συνολική τιμή, κατά μέσο όρο). Πράσινη Ανάπτυξη.

Τέλος, εάν η Προπαγάνδα πάει σε σεξ και συγκινησιακά μηνύματα, είμαστε έτοιμοι. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο σεξ και συγκίνηση, και η ιστοσελίδα θα γίνει "x".

a. vulgaris

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κατάθεση αιτήσεων και η έγκριση αδειών παραγωγής από τη ΡΑΕ για έργα Ανανεώσιμης Ενέργειας, παρά το σοβαρό πρόβλημα κορεσμού των δικτύων ηλεκτρισμού, που απειλεί άμεσα την υλοποποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=89123181

Ζάχαρη είπε...

Αν περιμενουν να πιασει η συνταγη με το σεξ ειναι πολυ κακοι μανατζερ.Αυτο τo θεμα το καψανε στην δεκαετια του 70 και μετα με τον ιο...Εξ αλλου τι σχεση εχει με την συγκινηση.Ψαχνονται ακομα τοσο μακρια που φαινεται πως δεν εχουν ετοιμη λυση.Πρωτα θα ξεφυτρωσει ο 'ερωτας' και μετα θα τον πακεταρουν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.google.gr/images?hl=el&gbv=2&tbs=isch:1&&sa=X&ei=qi8nTaf8HMWgOu_7vOoI&ved=0CDAQBSgA&q=benetton+ads&spell=1&biw=1378&bih=959

Ανώνυμος είπε...

Τουρκία με EDF Suez και Areva για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία. ΚαιΙάπωνες Toshiba (Μαύργ Θάλασσα). Με Ρωσία στο Ακουγιού.

archaeopteryx είπε...

Η ΡΑΕ δίνει άδειες, γιατί ξέρει ότι αρκετές από τις αιτήσεις είναι μαϊμού, που ο "επιχειρηματίας" θα διακδικήσει μόνο εάν έχει προπωλήσει την δουλειά. Τι... κορόϊδα είμαστε;

Ζάχαρη, δεν νομίζω ότι θα κάνουν ...αισθησιακές διαφημίσεις. Μάλλον εντυπωσιακές "high impact", κάτι πέρα από τα αρκουδάκια που έχουν γίνει αντικείμενο καζούρας.

Η Benetton τα άκουσε χοντρά για μερικές από αυτές, αλλά παλιότερα.

Αν οι Τούρκοι δεν ήταν Τούρκοι, κι αν ήμουν Μουσουλμάνος, και εγώ θα προτιμούσα τον Ερντογάν.