Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Τι φοβάται η Σαουδική Αραβία;


Η είδηση είναι ξεκάθαρη... Η Σαουδική Αραβία θα στρίψει προς ...ΑΠΕ. Λέει ο τίτλος. Τα ψιλά γράμματα λένε άλλα.

Το έχω ξαναπεί θα το ξαναπώ, συγγνώμη εάν γίνομαι βαρετός:

Ένα τυπικό πυρηνικό είναι περί τα 1.600 μεγαβάτ. Παράγει ρεύμα συνέχεια, μόνιμα, μέρα, νύχτα. Θέλει και νερό, ας είναι και θάλασσα, για ψύξη του θερμοδυναμικού κύκλου.

Ένα τέτοιο πυρηνικό δεν υποκαθίσταται ποτέ, μα ο Μωάμεθ να κατέβει στην Γη, ποτέ, από ΑΠΕ. Ούτε από 1.600 ανεμογεννήτριες, ούτε από 160.000 ανεμογεννήτριες ούτε από όλα τα φωτοβολταϊκά του κόσμου. "Διαθεσιμότητα", το λένε το μυστικό. 99% στο πυρηνικό, 25% στα αιολικά, λιγότερο από 25% στα φ/β (ηλιοθερμικά δεν ξέρω, θα τα ψάξω, καλύτερα πρέπει να είναι).

Η είδηση, λοιπόν, είναι ότι η Σαουδική Αραβία σκέφτεται να βάλει πυρηνικό για ρεύμα, και ΑΠΕ για σπατάλη, μίζες, και τζίρους ξένων εταιριών.

Τώρα... τι φοβάται η Σαουδική Αραβία; Τα ψιλά γράμματα λένε ότι φοβάται ότι θα της μειωθούν οι εξαγωγές λόγω αυξημένης εσωτερική ζήτησης.... Ή φοβάται ότι θα της τελειώσει το πετρέλαιο -- αλλά, προσέξτε, ΕΑΝ, μπούρου μπούρου, και ΣΧΕΔΟΝ... Μοντέλα! Πάνε να τ' αρπάξουν από τους Άραβες...

Τρίχες. Τίποτα από αυτά δεν φοβάται η Σαουδική Αραβία. Φοβάται την αστάθεια από φονταμενταλιστές και την χάλια σχέση που έχουν με την Αυτοκρατορία, την πρόσφατα μεταδοτική αστάθεια στον ισλαμικό κόσμο, την αβεβαιότητα της διαδοχή του βασιλιά τους. Αυτά φοβούνται. Η καλή εφημερίδα εξακολουθεί και είναι από τις καλύτερες...


Αφορμή έψαχνα να σας θυμίσω το προσφιλές μου γράφημα... Όποιος θέλει ακριβό ρεύμα, κοτόπουλα! Ρεύμα από κουτσουλιές. Σχεδόν όσο ακριβό όσο τα υπεράκτια αιολικά, αλλά τρως και κανένα αυγό... Το γράφημα αυτό το χρησιμοποίησα εδώ, όπου και η αναφορά στην πηγή του.

5 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Μμμ...http://www.project-syndicate.org/commentary/rocard33/English

Dyer είπε...

Διαφωτιστικό το γράφημα.
Βέβαια δεν έχει τα φωτοβολταικά.
Δεν χωρούσε η μπάρα;
Τώρα γιατί ο ΓΑΠ ψάχνεται με τα φωτοβολταικά, μάλλον κάποιους θέλει να ευχαριστήσει.
Σαν φυσικός δεν έχω αναστολές με τα πυρηνικά, με δεδομένη την εξέλιξη των συστημάτων ελέγχου, αλλά με τα απόβλητα υπάρχει θεματάκι ακόμα.

archaeopteryx είπε...

χαχα... δεν τα είχε τα φωτοβολταϊκά. Και είναι μάλλον εκτός κλίμακος... Τα απόβλητα στην Σιβηρία. Αλήθεια, θα έπρεπε να ψάξω να βρω τι τα κάνουν οι Γάλλοι

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω τι θα πεις, αλλά πάρε να 'χεις

http://summermixtape.blogspot.com/2011/01/video-platform-video-management-video.html

Ανώνυμος είπε...

Οι Σαουντί φοβούνται γιατί οι Άραβες ξυπνούν, ανάβουν τα φώτα και βλέπουν τις κατσαρίδες που τρώνε τον άμπακο τόσα χρόνια.
Oι Σαουντ είναι οι Βασιλείς.
Ο Ο μπάμα έριχνε κάτι βούτες στον Βασιλιά όταν είχε πάει εκεί, ποου έκαναν έξαλλους τους Αμερικανούς.