Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αυξήσεις στο ρεύμα (αφανείς)


ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε:

24/01/2011 στις 2:06 pm

Έσοδα υπέρ ΑΠΕ από ΕΡΤ !!! και δικαιώματα

-Με την παράγραφο 14 του άρθρου 12προβλέπεται ότι “ποσοστό επί του ανταποδοτικού τέλους (εισφοράς) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε. που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 1730/1987, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής καθώς και Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί πόρο του ειδικού λογαριασμού που διαχειρίζεται ο ΔΕΣΜΗΕ κατά το άρθρο 40 του ν. 2773/1999, στον οποίο και αποδίδεται”.Πρόκειται για ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τον οποίο θέλει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει η κα Μπιρμπίλη, προκειμένου να αποφευχθούν και οι μεγάλες αυξήσεις στο τέλος υπέρ των ΑΠΕ που επίσης εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Και με το ίδιο σχέδιο νόμου, με βάση το άρθρο 7 συγκεκριμένα, προστίθεται διάταξη στο νόμο 3468/2006 σύμφωνα με την οποία “τα έσοδα από τις δημοπρατήσεις των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίου θερμοκηπίου …προστίθενται στα έσοδα από το ειδικό τέλος ΑΠΕ”.Το κίνητρο γα κατοίκους

-Με το άρθρο 7 και σε τροποποίηση του ν.3468/2006 ορίζεται ότι “ποσό μέχρι ποσοστού 1% επί της προ ΦΠΑ τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ αποδίδεται στους κατόχους άδειας προμήθειας (σ.σ. η ΔΕΗ και οι “ιδιωτικές” ΔΕΗ) που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια τους οικιακούς καταναλωτές του Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού στον οποίο είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί ΑΠΕ, με σκοπό να πιστωθούν έως και κατά το συνολικό ποσό οι λογαριασμοί κατανάλωσης των οικιακών καταναλωτών
”.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κρύβει η Μπιρμπίλω τις αυξήσεις στο ρεύμα. Λίγο από εδώ λίγο από εκεί, μαγείρισσα του κρυψίματος για να βάλει πολλές ΑΠΕ χωρίς να την πάρουν με ντομάτες οι καταναλωτές. Που θα πας Τιτίνα, θα σου σκάσει στα χέρια Να έχεις θέση στο ελικόπτερο.

kanapes είπε...

Δεν μου αρεσει ομως αυτο που ακουγετε συνεχεια οτι αυτοι θα φυγουν με ελικοπτερο. Με αυτον τον τροπο επαναπαβομαστε και δεν κανουμε τιποτα... Και εγω σου λεω οτι κανεις δεν θα φυγει με ελικοπτερο.

Τελικα σε αυτην την χωρα θα γινει τιποτα ? Εχουμε καταντησει να ειμαστε μονο προφητες στο οτι ασχημο ερθει. ΕΕΕΕΕ και τι εγινε. Θα ξυπνησουμε επιτελους ?

archaeopteryx είπε...

Το θα "φύγουν με ελικόπτερο" (όσον αφορά το ενεργειακό και την ηλεκτροπαραγωγή νομίζω ότι αναφέρεται στην απίθανη βλακεία του να ακριβαίνουμε το ρεύμα σε καιρό κρίσης και φτώχειας, για να ΜΗΝ λύσουμε απολύτως κανένα ενεργειακό πρόβλημα, να βαθύνουμε την ύφεση, και να εξυπηρετήσουμε 5-6 αρπαχτές.

Η τεκμηρίωση των αρπακτών, νομίζω γίνεται. Το ενεργειακό ατελέσφορο, έχει αποδειχθεί, Τό κόστος είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Το ότι κρύβουν τις αυξήσεις στο ρεύμα για να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να μην έχουν αντίδραση, τεκμηριώνεται με την ημέρα.

Η μόνη αμφιβολία που έχω είναι εάν υπάρχει 1) ιδιοτέλεια, 2) βλακεία, η 3) απλά εκτελούν εντολές Γερμανογάλλων.

Φίλε Καναπέ, έχω δει και τα τρία τα τελευταία 15-20 χρόνια.

Αλλά τέτοια χονδροειδή απάτη δεν έχει ξαναγίνει. Το ΧΑΑ το 2000 ήταν πταίσμα, με την έννοια ότι μερικοί πραγματικά επένδυσαν κεφάλαια. Εδώ είναι καθαρή αρπαχτή και αφαίμαξη.

ΔΕΝ θα κριτίκαρα συμβατικές θερμοηλεκτρικές μονάδες, αγωγούς πετρελαίου ή αερίου, γεωτρήσεις για αέριο ή πετρέλαιο, τερματικά LNG, τερματικά ή πλοία CNG, μεγάλα Υ/Η είτε της ΔΕΗ είτε ιδιωτών, μονάδες κάρβουνου, έστω και εισαγώμενου. Για πυρηνικά άσε... Θα κάνουν οι Τούρκοι.

Τα περί επιταγών ΕΕ είναι παπάρες, με συγχωρείς. Συμφέροντα είναι.

ΤΟ ερώτημα είναι, ειδικά στο ενεργειακό, εάν θα ξυπνήσει ο ΓΑΠ.

Αυτός βέβαια, προς μεγάλη μου απογοήτευση (δείχνει ασχετοσύνη και κάκιστους συμβούλους) το διαφημίζει σαν ιδεολογικό.

€100 ευρώ η φ/β μεγαβατώρα στην Τουρκία, 390-400 εδώ.

€55 η αιολική μεγαβατώρα στην Τουρκία 100-200 εδώ.

400% καπέλα.

ΕΛΕΟΣ!!!