Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

8 Νοεμβρίου 2011 (4) Για να τους βγάλω από το αδιέξοδο


Επειδή το κονκλάβιο ή έχει κολλήσει στις λεπτομέρειες, ή κάνει κατενάτσιο, να τους βοηθήσω (δηλαδή του a. thymosophus είναι η ιδέα, αλλά μου άρεσε, και προβλέπει και ευνούχους):

Να συγχωνευτούμε με Ιταλία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Τουρκία Αίγυπτο και Τυνησία, να ανακηρύξουμε τον Μπερλουσκόνι Αυτοκράτορα (ελέω Θεού), τον ΓΑΠ Μέγα Μάγιστρο, και να βάλουμε τον Πάπα να αφορίσει τους Γερμανούς. Οι ευνούχοι και οι σφουγκοκωλάριοι θα αναλάβουν τον ρόλο τους, και εγώ θα αναδειχθώ Archaeopteryx Procopius.

Κι αν ο Πάπας, που είναι Γερμανός, κάνει κόνξες, θα τον αλλάξουμε. Ο χάρτης είναι η Αυτοκρατορία επί Ιουστινιανού μέσω ...Λιβύης και, προφανώς, κάνω πλάκα:  Ο Ιουστινιανός τα πέτυχε όλα αυτά με οπλισμένες λεγεώνες και τον Βελισάριο).

4 σχόλια:

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rRZDczuBynA#!

nikos είπε...

καληνύχτα Ελλάδα...http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=155789

xrhxa είπε...

Η Μέρκελ τα πετυχαίνει αυτά με ΔΝΤ και αΓΑΠούλη....

έχεις κάνει την σύγκριση των χαρτών;

Τα εδάφη είναι λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα, να μην πω μεγαλύτερα σήμερα...κι η Ευρώπη είναι από τις μεγαλύτερες οικονομίες στη ιστορία....τότε μπορεί να ήταν ηγέτιδα η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία , αλλά δεν ήξερε την ύπαρξη της Κίνας....σήμερα την ξέρουμε...όχι μόνο την ξέρουμε αλλά και την νοιώθουμε στο πετσί μας, καθώς μας έχει βάλει στην πρέσα να της μοιάξουμε...όχι ότι θα το ήθελε η ίδια, αλλά γενικά τα Ευρωπαϊκά κεφάλαια , οι βιομήχανοι κτλ....έχουν εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη...από την μικρή μου πόλη κάπου εδώ στο βορά ξέρω προσωπικά τέσσερις βιομήχανους ( να τους πει ο θεός όσο ήταν Ελλάδα) που κάνουν χρυσές δουλειές εκεί στην Σαϊγκόν...κι έχουν γίνει κανονικοί βιομήχανοι, εκεί....

Κάπου όλα λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία...το σιδηρούν παραπέτασμα που υπήρχε κάποτε, μας στήριζε ότι και να κάναμε σαν κοινωνίες και οικονομίες( με την έννοια ότι μας τάϊζαν για να μην προσχωρήσουμε στον κομουνισμό )....

Πριν δέκα περίπου χρόνια ακουγόταν ότι πρέπει να αναπτυχθεί και ο τρίτος κόσμος για να αγοράζει τα δυτικά προϊόντα... σε αυτό το σκεπτικό μέσα και η Κίνα...αλλά οι κιτρινιάρηδες έχουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλα και δεν τα μοιράζονται με κανέναν...αν θέλουν πουλάνε τα αποθέματα που έχουν σε δολάρια και Ευρώ και την άλλη μέρα χαντακωνόμαστε όλοι οι δυτικοί...

Δεν κάνω τον ξύπνιο, και να με συγχωρείς αν βγήκα αντικανονικά...αλλά είναι ένα σκεπτικό που με προβληματίζει και ήθελα να το μοιραστώ , να το βγάλω από μέσα μου βρε αδερφέ.....δεν ξέρω τι να υποθέσω άλλωστε , όπως οι περισσότεροι από μας.....

Ανώνυμος είπε...

«Μια πέτρα θρυμματίζει κάποια τζαμαρία. Δακρυγόνα πέφτουν στους δρόμους. Αστυνομικές δυνάμεις καταστολής συγκρούονται με διαδηλωτές, ως επί το πλείστον νεαρούς, που ανεμίζουν πλήθος πλακάτ με οργισμένα συνθήματα καταγγέλλοντας την αρπακτικότητα των πολυεθνικών και την παγκοσμιοποίηση. Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, άντρες με κοστούμια των δύο χιλιάδων δολαρίων (ή ευρώ αν θέλετε), συζητούν για τον κόσμο, τον πλούτο και την εξουσία. Το δικό τους κόσμο. Το δικό τους πλούτο. Τη δική τους εξουσία.(…)
» (…) Οι μεγάλοι άρπαγες είναι εκείνοι που επιμένουν να καταρρίπτουν ή να παρακάμπτουν τους κοινωνικούς κανόνες.
Απόσπασμα από το βιβλίο ΕΞΟΥΣΙΑ & ΑΠΛΗΣΤΙΑ (Μια σύντομη Ιστορία του Κόσμου), Philippe Giagnetέs, εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια εύπεπτη «αφήγηση» της χρονικής περιόδου, από την εποχή του Μωυσή μέχρι τον 21ο αιώνα - εποχής του Παγκόσμιου Χωριού.
Δεν έχω λύσει όμως το γρίφο του χάρτη, οπότε δεν μπορώ να πάω απευθείας στο σωστό κεφάλαιο, μήπως και βρω «βοηθήματα». Οι εξελίξεις πάντα ευνοούν αυτούς που έχουν το προβάδισμα. Για αυτό και όσοι προσπαθούν να τις προλάβουν ή να τις ερμηνεύσουν (ειδικά όταν δεν ξέρουν το παιχνίδι) δεν καταφέρνουν και πολλά.