Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η Κυβέρνηση Χωρίς Όνομα και το Μεγάλο Παιχνίδι


Περιμένοντας την Κυβέρνηση Χωρίς Όνομα, ξενύχτησα με τον archaeopteryx thymosophus (που δεν ξέρει να γράφει και για αυτό γράφω εγώ) και καταλήξαμε στα εξής (και εάν είστε κομματικοί οπαδοί μην τα διαβάσετε, παρακαλώ, θα ενοχληθείτε):

Το Μεγάλο Παιχνίδι, από το φθινόπωρο του 2008, αφορά και την διαχείριση της φούσκας που έσκασε. Οι Αμερικάνοι χρησιμοποίησαν περίπου πυρηνικά όπλα  για την διαχείριση του μαγαζιού τους (από το TARP μέχρι τον ...Ομπάμα). ΜΗΝ τους υποτιμάτε τους Αμερικάνους, όχι γιατί έχουν F22 και Β2 και Predators, αλλά επειδή είναι μία βασικά ανάποδη πυραμίδα και αυτό τους δίνει δύναμη (αλλά αυτό στο επόμενο).

Σε αντίθεση με τους Αμερικάνους που είναι μία χώραe pluribus unum, οι "Ευρωπαίοι" είναι απλά Ευρωπαίοι, ο καθένας για την πάρτη του. Αυτό το ζούμε εμείς οι περίοικοι, να μην τα ξαναλέμε.  Αυτή η τακτική όμως δημιουργεί  Ύφεση στον Νότο, που θα πιάσει και την Γαλλία, και αναγκαστικά την Γερμανία, γιατί ...οι Κινέζοι δεν είναι κορόϊδα να βουλώσουν την τρύπα. Η τρύπα έχει μετρηθεί:  Η Ελληνική κρίση είναι μόνο η κορυφή της τρύπας, και ο πάτος της είναι στα 1-2 τρις.  Η μη διαχείριση της τρύπας κάνει κακό στους Αμερικάνους και το είπαν ξεκάθαρα στην "Ευρώπη":  Ή τρώτε τις ζημιές σας και κάνετε monetary accommodation της τάξεως του 1-2 τρις, ή διαλυθήκατε, με ή χωρίς Κινέζους επενδυτές.  Η Ευρώπη, για την ώρα το παίζει "Ευρώπη" και εμείς (και η Γαλλία) τρώμε τις συνέπειες.  Η Γερμανία είναι ικανότατη, αλαζονική και πεισματάρα, έχει κάνει το λάθος δύο φορές, να δούμε αν θα το κάνει και τρίτη.  Είμαι σαφής μέχρι εδώ;

Ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς είναι, σε αυτό το θέμα, με συγχωρείτε, δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, από ίδια σχολεία, ασχέτως του τι χρώμα στολή φοράνε, και με το συμπάθιο, είμαι της ίδια σχολής, όχι λόγω σχολείων, αλλά λόγω της αγάπης μου για την αντεστραμμένη πυραμίδα (στο επόμενο). Τα περί Πασόκ τα ακούω βερεσέ. Δεν υπάρχει Πασόκ. Υπάρχει το Γερμανικό Πασόκ και το Αγγλοσαξωνικό Πασόκ (με κοινό παρονομαστή την μάσα), και μαντέψετε ποῦ είναι οι ...Σύγχρονοι Προεδρικοί και ποῦ οι Εκσυγχρονιστές και η ...Καϊλή.  Ο Παπαδήμος είναι ουδέτερος (μα δείτε βιογραφικά ρε παιδιά...). Απλά ο ΓΑΠ έκανε, νομίζω, μία μπλόφα, ενοχλητική για εμάς και τους "Ευρωπαίους" και δεν του βγήκε. Ο Σαμαράς την ίδια μπλόφα την είπε με το όνομά της "αντιμνημονιακή", και εγώ, σε αυτό, μαζί του, 100%.  Και καλός ο "Ευρωπαϊκός προσανατολισμός", αλλά ποιάς Ευρώπης;  Με τίνος  EFSF;  Και με τι ...spreads;  Tο Γερμανικό Πασόκ έχει τον Παπούλια με το μέρος του, και η μύτη μου μου λέει ότι αυτός έβαλε για την ώρα πάγο και στον ΓΑΠ και στον Σαμαρά (είπαμε, εικάζω). Το Ρωσικό κόμμα, είτε είναι στο ...ΚΚΕ είτε στους Καραμανλικούς, έχει λουφάξει (και συγγνώμη εάν θίγω ευαισθησίες, αλλά είμαι στα πολύ κυνικά μου).  Και, φυσικά, όλα αυτά μετριασμένα και επηρεασμένα από την θέληση των 5-6 ντόπιων Τσιφλικάδων.  Αυτή είναι η ντόπια πολιτική κατάσταση σήμερα.

Το αδιέξοδο θα λυθεί, εάν με την Αμερικάνικη λύση γράψουν οι πιστωτές μας τις ζημιές τους,  φτιαχτεί 1-2 τρις νέο χρήμα σε ευρώ, και φάμε και εμείς το ξύλο μας -- έτσι λέει το βιβλίο για αναδιαρθρώσεις.  Αν δεν ισχύσει η Αμερικάνικη λύση, αυτή η Ευρώπη θα διαλυθεί, και όσο περνάνε οι μέρες εκτός από την Γαλλία, θα το καταλάβει και η Αυστρία και οι άλλοι Γερμανοδορυφόροι. Και εάν διαλυθεί, η Γερμανία θα περάσει μέτρια έως καλούτσικα, αλλά οι υπόλοιποι χάλια και εμείς θα πέσουμε από το στάτους του περίοικου στο στάτους του είλωτα. Και εάν οι Γερμανοί έχουν κουκούτσι μυαλό (που έχουν και παραέχουν,  τα κέρατα, αλλά τους τρώει η έλλειψη ...ευελιξίας) θα υποκύψουν στο Αμερικανικό πλάνο.  Λέμπενσράουμ με είλωτες και σκλάβους δεν γίνεται.  Οι "τελικές λύσεις" του 20ου αιώνα δεν πιστεύω δουλεύουν στον 21ο εκτός εάν θέλουν να δοκιμάσουν.

Πάμε στο τελευταίο:  Το πόσο ξύλο θα φάμε εμείς. Εμείς ζούμε με δανεικά και επιδοτήσεις (και κλεμμένα) από το 1981. Η υστερόβουλη άποψή μου είναι ότι για να απολαμβάνουν τον καφέ τους οι Γερμανοί στο Πασαλιμάνι ή την Σαντορίνη κάποια επιδότηση πρέπει να δίνουν. Εάν δεν δίνουν, παίρνουν τον ρίσκο της ροχάλας στον καφέ τους. Εάν πάνε να εφαρμόσουν τα αποικιοκρατικά και τις αρπαχτές, θα φάνε πόρτα, γιατί θα ενοχλήσουν τους Τσιφλικάδες, και οι Τσιφλικάδες θα επικαλεστούν τον ...Λαό.  Εκτός εάν δοκιμάσουν "τελικές λύσεις" με πραγματική Βέρμαχτ.  Εάν αφήσει ο Αμερικάνος, που ελπίζω να πείσει την Angelika , ή την Brunhilde ή την Gudrun ή την Wendelin να ηρεμήσουν. Gudrun, ηρέμησε!

Έτσι βλέπουμε εμείς (ο a. horribillis, o a. thymosophus και εγώ) τα πράγματα. Ψάχνω να βρω εικονίδιο για τον a. thymosophus...

17 σχόλια:

spiral architect είπε...

... Ο Παπαδήμος είναι ουδέτερος (μα δείτε βιογραφικά ρε παιδιά...)

Λουκάς Παπαδήμος - Βιογραφικό.
(ρε άμυαλος που ήμουν νέος, προτιμούσα να ασχολούμαι με καλώδια, πολύμετρα και παλμογράφους, αντί να ...)

archaeopteryx είπε...

εεε... κι αυτός έτσι ξεκίνησε

nikos είπε...

http://www.voltairenet.org/Grece-Christine-Lagarde-reprend-du

spiral architect είπε...

Tι βρίσκει κανείς, όταν ψάχνει:
Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια στην εξουσία της πλειοψηφίας.
(γι' αυτό είπα πριν ότι, θα μας κάνουν το ψάξιμο στο google με host, για να διαβάζουμε μόνο ότι θέλουν)

Ανώνυμος είπε...

Ψάψνουν για μαλάκα να υπογράψει γιατί ντρέπονται

Ζάχαρη είπε...

Ωραια και σφαιρικη αναλυση.
Χωρις Oνομα και Xωρις Κυβερνηση.

Ανώνυμος είπε...

είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (κεντρικός πυλώνας της Νέας Τάξης) από το 1988

δεν είναι κρυφό, το λέει και στο βιογραφικό του

@αλλενάκι

spiral architect είπε...

... και εγένετο ... Λουκάς Παπανδρέου!

nikos είπε...

μας έχουν πρήξει απο το πρωί τα αρ@@@ ..με το όνομα του νέου Πρωθυπουργού π.χ. Παπαδημος κλπ
έχω να κάνω πρόταση αν συμφωνηται στείλτε το στο ανεπίσημο πρακτορείο του Σαμαρα τον Βασιλάκη(www.antinews.gr)

Αυτός που έχει πληρώσει τα τελευταία 10 χρόνια τους περισσότερούς
φόρους (!!!)σε τούτων εδώ τον ντουνιά !!

archaeopteryx είπε...

Μην το κάνεις προσωπικό το θέμα Νίκο με το αντινιουζ, ή με οποιονδήποτε. Κάθε ένας στο σπίτι του ή στην ιστοεσλίδα του κάνει ό,τι θέλει...

nikos είπε...

είμαι απο τους πρώτους στο δικό του blog ..και τελευταίος που το αποχαιρέτησα .. με τα βρισίδια και ξεφτιλισμο που δέχτηκα .. εκ μέρους του Βασιλακη .. όμως χαλάλι του χιχχι

spiral architect είπε...

O Βασιλάκης κάνει σκληρό (aka σαμαρικό) moderation!

archaeopteryx είπε...

Ειλικρινά, δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να σχολιάζουμε άλλη ιστοσελίδα... Ο καθένας κάνει στην ιστοσελίδα του ό,τι και όπως θέλει. Δεν είναι "κοινή ωφέλεια" κάποια ιστοσελίδα.

Καταλαβαίνω την ενόχληση του άτακτου, δεν ειναι ο μόνος, αλλά δεν αλλάζει το δια ταύτα.

spiral architect είπε...

Tι πόρνη είναι αυτή η ιστορία!
Διδάσκει όμως.

Αύριο είναι 8 Νοέμβρη.
Στον μήνα Μπρυμαίρ της Γαλλικής Επανάστασης αντιστοιχεί στις 18 αυτού.
Να τι έγινε τότε:

Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη!
(ευχαριστώ Τάσο)

Ιστορία!

Ανώνυμος είπε...

"Το αδιέξοδο θα λυθεί, εάν με την Αμερικάνικη λύση γράψουν οι πιστωτές μας τις ζημιές τους, φτιαχτεί 1-2 τρις νέο χρήμα σε ευρώ, και φάμε και εμείς το ξύλο μας "

Και αυτό ονομάζεται υποτίμηση του Ευρώ. Κάτι που έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια. Η θεωρία του ισχυρού Ευρώ, του σκληρού νομίσματος κλπ, ήταν από την αρχή παπαριά. Καιρός να το καταλάβουν οι Γερμανοί. Ενα νόμισμα γίνεται σκληρό επειδή το αναδεικνύουν οι αγορές, όχι επειδή το θέλουν κάποιοι γραφειοκράτες.

Kaymakchalan

nikos είπε...

έχουν κλείδωση και την ισοτιμία ??

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/to-tui.htm

nikos είπε...

H E.E. ζήτησε και αυτί την συμφωνία και ...προφανώς την έδωσαν είδει .. εμείς ακόμα τίποτα .. κρυφό την κρατάνε !!