Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μόνο βραχύβια Υπηρεσιακή Κυβέρνηση (και "Όχι" στα ψεύτικα διλήμματα)


ΝΤΑΝΤΟΝ είπε:
06/11/2011 στις 5:21 pm

Αυτό που πρέπει να προσεχθεί δεν είναι η όποια "μεταβατική" κυβέρνηση συνεργασίας (όπου βέβαια τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο, Μολυβιάτης και Παπαδαδήμος δεν έχουν οπωσδήποτε το καλύτερο καθαρό ποινικό μητρώο του πρώτερου έντιμου βίου, όχι για μεγάλη μερίδα του λαού τουλάχιστον ), ΑΛΛΑ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε αρχικά κυβέρνηση ενός μηνός (εκλογές στις αρχές Δεκέμβρη)

Το Γερμανικό/ "Ευρωπαϊκό" – Διευθυντήριο αντέδρασε έντονα και ανταπάντησε για μια "συγκυβέρνηση" ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…

Και ο Μυνχάουζεν του ΠΑΣΟΚ , Βαγγέλης Βενιζέλος , "υποσχέθηκε" στην Βουλή τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο…

ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και δευτερευόντως στην "σύνθεση" της κυβέρνησης, που ορισμένοι το αναγάγουν σε "κυρίαρχο ζήτημα", ίσως για να συσκοτίσουν ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ.

Οι Γερμανοί και ο Άξονας – 5η Φάλαγγά τους στην Ευρώπη - ευελπιστούν σε μια όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα "συγκυβέρνησης", πιστεύοντας πως όσο θα περνά ο χρόνος , "δεν μπορεί , όλο και κάποιο νέο Μνημόνιο θα ψηφίσει" σε εφαρμογή της Δανειακής Σύμβασης της 26ης/10, για την οποία ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει τελευταία – πως δεν περιέχει άλλα πρωτόκολλα (Μνημόνια) εφαρμογής της, αλλά μόνο το κούρεμα και το νέο δάνειο + την εκταμίευση της 6ης δόσης. Ο "ξένος παράγοντας¨ όμως επιμένει όμως η Συμφωνία της 26ης /10 , σαφώς περιλαμβάνει ΟΡΟΥΣ ΣΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ – ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ – ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ". Επίσης το Διευθυντήριο "ευελπιστεί" πώς όση μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει αυτή η "Κυβέρνηση Γερμανικής και Τραπεζιτικής Σωτηρίας" , πέρα του σωστού, των 30 – 40 ημερών, τόσο μεγαλύτερη "όσμωση" του "Άστικού Μπλοκ" (όπου είναι και το βασικό ζητούμενο των Προστάτιδων Δυνάμεων τον τελευταίο χρόνο) μπορεί να προκύψει, κυρίως εάν χρειαστεί να επέμβουν βίαια στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ενάντια σε λαϊκές αντιδράσεις ανυπακοής και κινητοποιήσεων. Δεν μπορεί, σκέπτονται μάλλον, "εάν κτυπήσουν οι συνεργαζόμενες δυνάμεις μαζί τον λαό" ή εφαρμόσουν μαζί, έστω και στο ελάχιστο αντιλαϊκά νομοσχέδια , ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ "ΚΟΙΝΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ" και θα επέλθει το "απαιτούμενο μπλοκ εξουσίας" ενάντια στον λαό.

Γι' αυτό πιστεύω ότι εάν ο κ. Σαμαράς, επιδιώξει μόνο "επιτυχίες" σε ότι αφορά την σύνθεση της νέας "μεταβατικής" κυβέρνησης "εθνικής" σωτηρίας , χωρίς να επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση για βραχεία κυβέρνηση 30 – 40 ημερών, τότε θα υποστεί μια δεύτερη πολιτική ήττα, μετά από αυτή της 3/11 με την αποδοχή "δανειακής σύμβασης της 26ης/10" , ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ – ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΝΩΝ ΤΟΥ – ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Συνεπώς, ναι, μεταβατική κυβέρνηση 30–40 ημερών για την διενέργεια εκλογών , όσο "ελεύθερες" μπορεί να είναι αυτές με τα εξευτελιστικά διλήμματα που υποβάλουν στον Ελληνικό λαό ("Μνημόνια – Ράιχ-χενμπάχ ή Θάνατος").

Κυβέρνηση, έστω και δύο–τριών μηνών θα υποδουλώσουν και καθ υποτάξουν τον Ελληνικό λαό ΚΑΙ τον Αντώνη Σαμαρά, ακόμα περισσότερο.

Καλή τύχη σε όλους μας.


Την θέση μου στο δίλημμα Μνημόνια-Ράϊχενμπαχ ή Θάνατος, την έχω πει: Δεν χρειάζεται Θάνατος. Η στάση πληρωμών και έξοδος από την Ευρωζώνη, χάλια θα είναι αλλά όχι χειρότερη από την Κατοχή.  Θα είναι δυσεύρετο το φουά γκρά και το ροκφόρ, δατς ωλ, δεν χρειάζεται να πεθάνουμε (με τα σημερινά δεδομένα)...

6 σχόλια:

Εξάκτινος είπε...

Διαφωνώ με το ΝΤΑΝΤΟΝ εν μέρει. Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι βραχύβια ενός μηνός. Μετά το μήνα τι; Πάλι τα ίδια;
Η σωστή λύση θα ήταν να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε μια στοιχειώδη ρευστότητα για μισθούς και συντάξεις. Μετά να δηλώσουμε στάση πληρωμών. Να εκβιαζόμαστε κάθε τρεις μήνες ότι δε θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς είναι ότι χειρότερο.

nikos είπε...

και η συνάντηση ΓΑΠ,Σαμαρα ,Παπουλια να πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ομονοιας .. παρουσία αγοράς με κάμερες

spiral architect είπε...

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά όλοι θέλουν να μας σώσουν!

nikos είπε...

Δραματικά κατώτερο των περιστάσεων όχι μόνον το πολιτικό κατεστημένο και η οικονομική ελίτ της χώρας, αλλά και το σύστημα των ΜΜΕ.

archaeopteryx είπε...

ααα... Εξάκτινε, εγώ εάν ήμουν "Ευρωπαίος" δύσκολα θα έδινα την 6η δόση (χωρίς όρους). Και, έαν πρόσεξες, η Λαγκάρντ ΠΡΙΝ τις πιρουέτες είχε πει ότι ίσως δεν εάν δεν είναι βιωσιμο κλπ και το ξαναείπε (αλλιώς) μετά τις πιρουέτες...

archaeopteryx είπε...

ΝΤΑΝΤΟΝ είπε:
06/11/2011 στις 10:45 pm
Δεν τα βρήκαν και φοβόνται να βγουν έξω να το πουν , λόγω του μπάχαλου που έχει προαναγγελθεί στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές + χρηματιστήρια , γι΄ αυτό και δήλωσαν πως το εκβιαστικό παζάρι θα συνεχιστεί αύριο.

Και το μόνο εκβιαστικό παζάρι που διεξάγεται είναι αυτό ενάντια στον Α. Σαμαρά , αυτόν προσπαθούν να κάμψουν !

Μόνο προσοχή , αύριο το παιχνίδι , έτσι όπως έχει δρομολογηθεί , κυρίως από το 4ο Ράιχ , θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και πιεστικό για το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης !

Με το πρόσχημα του αυριανού ¨κραχ ¨ , πραγματικού ή εικονικού , θα σηκωθούν φωνές ενάντια στις ευθύνες του ¨ανεύθυνου πολιτικού κόσμου της Ελλάδας ¨ , φωνές για ξωπέταγμα της από την ΟΝΕ , την Ε.Ε, και την πλανήτη γη ! Θυμίζω τον ναζιστικό τίτλο της Αυστριακής “Bildzeitung” , της ” KRONENZEITUNG ” – αμέσως μετά την¨ κρίση ¨ που προκάλεσε η δήλωση του Γ. Παπανδρέου για ¨δημοψήφισμα ¨ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΓΡΑΨΕ – GRIECHEN R A U S ! ΔΕΣ :
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/311832_2464844453225_1015669095_2894220_429952651_n.j

Ο Ναζιστικός όρος ¨RAUS ” ενάντια σε λαούς και ανθρώπους και φυλές είχε να ακουστεί 66 χρόνια μετά το 1945 !

Μπροστά σε αυτόν τον ¨ορυμαγδό ¨ των καταγγελιών που θα ακουστούν για την αστάθεια που προκαλούν βέβαια οι Έλληνες ( ! ) , τις απειλές πως θα μας αφήσουν να πεινάσουμε , εμάς τους ¨αχάριστους ¨ που δεν σκεπτόμαστε το ψωμί του Γερμανού τραπεζίτη … ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ¨ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ¨ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ – ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

Αύριο θα είναι πιο δύσκολα . Δεν είμαι Νεοδημοκράτης , αλλά πιστεύω πως η μόνη λύση είναι να βγει ο λαός της Ν.Δ. , μαζί με τον λαό όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων , ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ – ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

http://www.antinews.gr/2011/11/06/132094/#comment-840839